2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325

Kuzum ffestinalente ye katılıyorum, normalde eşin nasıldı, hep ben merkezci biri miydi, çocuktan öncesi sonrası yoksa yeni bir durum mu?

İlk çocuk mu?

Onda hiç sıkıntı yok cnm hemde nasıl emiyor yatarkende biraz hareket ettiriyor fizik tedavici hareketler verdi onu yapıyoruz günde 3 defa 10 kere 17 kan verip anestezi doktoru ile görüşüp 22 flim cekilecek bakalim
Insallah fizik hareketleri ile tamamen çözülür sıkıntı ve ekstra bir problem yoktur mr çekildikten sonra da bilgilendirirsin bizi

Canım yapacak olan zaten böyle söylemez, biz birer çeşit getircrz sen hiç kendini yorma seni bebeği görüp gidelim dersin karşı tarafa diyecek bi şey bırakmazsın, yok yapalım edelim e insan tamam o zaman siz getirin ben yapmıyorum diyemiyor. Ama demek lazım böyle insanlara. Misafir gelince ben hiçbir şeye elimi sürmedim ama annemin gelenlere yemek hazırlaması zoruma gitti valla, kadın 40 gün yemek temizlik bulaşık her işimize koştu bi de misafirlere sofra kurdu, sanki hizmetçi, bi kap çorba getirmek hiç akıllarına gelmiyor, bedavadan torun sevip gittiler, çok sinir oldum.

Telefon olayı bizde de vardı canım çok can sıkıcı oluyor gerçekten, benim eşim resmen telefon bilgisayar bağımlısı bebekle ilgilenirken elinde telefon komik video izliyor, bebek kucağında bilgisayarda oyun oynuyor, söylene söylene bıktırdım her gördüğümde bebekle oyna bebekle konuş şarkı söyle kitap oku diye diye bıraktırdım. Yani bebeğin yeni doğmuş bu günler geri gelir mi nasıl hatırlayacaksın habire telefona kafanı gömersen diğer konuda eşin bebek öncesi sana yardımcı olan biri miydi ev işlerinde vs, yani bebek sonrası mı değişti, bebek bakımı hariç ev işlerini nasıl bölüştünüzher şeyi sen mi yapıyorsun üstüne bi de bebek bakımı da mı sende?

Ne oldu festi ben kaçırmışım bunları galiba kim neden üzdü seni

Biz de aynıyız ama ben aştım artık beklentiler üzüyormuş beni meğer ben çocuğu daha fazla istediğim için suçluymuşm gibi davranıyor etrafımdaki herkes eşim, annem vs. ağlıyorum yoruluyorum öyle tek başıma kendi kendime. Herkes haklı çıktı sevinsnler ne deyimç çocuk çocuk diye tutturdun al sana çocuk işte böyle bir şey bak modunda herkes bebek ağladığı an eşimdeki gerilimi anlatamam ağlama sesi onu acayip geriyor anlamıyorm kendinden geçitor resmen

Demeyin böyle yaa ne alaka yani, senin özellikle şanssızlığın kolik kıvamında bir bebeğinin olması seni ekstra zorladı ama bu yaşadığınız durum için haklı bir sebep değil kesinlikle
Senin yaş kaçtı burcummm birde ilk çocuktu Di mi seninki?

Hep mi böyleydi? Birşeylere canı sıkılmış olabilir mi?

Kuzum ffestinalente ye katılıyorum, normalde eşin nasıldı, hep ben merkezci biri miydi, çocuktan öncesi sonrası yoksa yeni bir durum mu?

Herkese cevap vermiş olayım. İlk bebeğimiz . Eşim de çok istedi bebeğimizi aslında benim gebeliğim riskli gebelikti ben yatarken o yemek yaptı sofra topladı bir dönem . Çocuk doğduktan sonra banyosuna yardım ediyor çamaşır seriyor ve bulaşık makinesi yerleştiriyor . Bebekle ilgilenmesi günde 1 saat . Ben bağ kurmalarını istiyorum ama elinde telefon çocukla mı ilgilenilir? İşle ilgili sıkınyılar var dedi ama ben de evde yan gelip yatmıyorum ki . Atak haftasındayız huysuz kucak istiyor . 1 saat olsun kendim köşeme çekilip kahve içip kitap okumak istiyorum bu çok mu sen birşeyleri dayatınca yapasım gelmiyor dedi dün . Zaten psikolojim iyi değil bir de bebeği mutsuz ettik diye düşünüyorum

İlk çocuk canım 30 oldum etrafımdaki herkes çocuk yapma kafasındaydı ben de hep pembe gözlüklerle bakmışım çocuk meselesine çok pişmanım düşünmeden atlamışım

İlk çocuk canım 30 oldum etrafımdaki herkes çocuk yapma kafasındaydı ben de hep pembe gözlüklerle bakmışım çocuk meselesine çok pişmanım düşünmeden atlamışım
Burcumsu bence kimse bize bu kadar zor olacağını söylemedi :) belki bilseydik her gece uykusuzluk, bitmeyen pışpışlar, kolik ağlamalar , yetmeyen sütler, çatlamış meme başları, dalgalı duygudurumları ona göre beklentimizi oluştururduk. Biliyorum zorluklar geçecek ama yorulduk sanırım ne dersin? Acaba yanına yardımcı mı alsan ? Bebeğe bakıp evi düzenleyecek biri ? Ben bu ara onu düşündüm hatta işe erken başlama kararı aldım

Kuzum inan her bebek farklı oluyor, senin bebek ekstra zorlu bir bebek oldu o nedenle ilk çocuk olunca da senin de eşinin de bu süreçte ekstra zorlanmayız çok doğal ama az biraz daha sıkalım dişimizi sonu güzel olacak mesela ben temmuz annelerini de hep takip ediyorum onlar sallıyorum sabaha kadar uyanmadı emizrmedim diye vicdan azabı çekerlerken benimki üzerimde yatıyordu, ona rağmen saat başı uyanıyordu, bende geçen eşime dedim şimdi çevremdekiler 2 yaşa gelirken peş peşe 1 tane daha yap 3 ile tamamlamış ol diyorlar amahepsi kafayı yemiş diyorum

Kusura bakma canım ama O ellerindeki teli alıp burunlarına sokasım geliyor, benim de en gıcık oldugum şeylerin başında geliyor telle ilgilenip çocukla ilgilendim demeleri
Benim eşim de diyelim ki Çocugu eline verdim baksın diye hemen bacaklarına yatırıyor eline de ben kızarım diye teli almamaya çalışıyor ama almadım dediği hali Bile fazla geliyor bana Çocugu sallıyor hemen, diyorum ki çocuk hep uyuyacak mı sallama şunu alışır tüm gün özlemedin mi? Sonra benim sitem üzerine iki agucuk öpücük gülücük falan sonrası yok bende diyorum ki senin ilgilendiğin kadar ben komşunun çocuğuna ilgi gösteriyorum

Ayy bu aynı benim eşim acemi ya, çocuğu verince sürekli uyutmaya çalışıyor benimki de. Yahu daha yeni uyanmış emmiş şimdi biraz oyun istiyor al bi konuş dolaştır kitap oku bi oynat ellerini kollarını ne bileyim yap bi şeyler demi, 7/24 uyusun mu. Ben bütün gün ne şaklabanlıklar yapıyorum oynatmak için, kendisi benim önümde bebekle konuşmaya utanıyo anlamıyorum valla bu erkekleri

Öyle canım valla anlayışlı insan bulmak zor ve geneli bunların coxuklu insanlar. Valla ben bir tane ile bile bir sürü tecrübe edindin. Çocuklu iş arkadaşlarıma bakış açım bile değişti sağ olsun ablam şehir dışında geldiği halde sarmasını böreğini yapıp gelmiş. Sulu yemek getiremezdi tabi. Ben zaten 40 gün nerdeyse hiç iyilesmemistim bile. Ay ne bileyim ya zor günlerdi keşke herkes anlayışlı olsa eslerimiz de dahil. Eşler konuşulmuş benimki de çok farklı değil yani. Yusuf iki ağlayınca ne oldu oğlum ne oldu sana diye diye evi turluyor sanki çocuk cevap verecek. Susmayınca al hatun bu seni istiyor diyor. Erkek olmak varmış bu dünyaya o da evlat sahibi ben de ama şartlar hic eşit değil ya

Üç aşağı beş yukarı hepsi aynı bunların ya, benimki de bebek ağlayınca inanılmaz geriliyo hemen bana vermek istiyo ki öyle zor bi bebeğimiz yok, tahammül edemiyo en ufak ağlamaya, bi de kolik falan olsaydı demek ki delirecekmiş adam. Banyo yaptırmaya zor ikna ettim yok tutamam yok beceremem yahu hep ben mi banyo ettircem sen de öğren işte bahane bahane yetooo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…