- 16 Ocak 2021
- 4.299
- 7.699
- 108
- 30
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #55.801
Ayy en büyük hayalimBenim büyük kizi gorceniz tam arkadaş oldu bana benimle mutfakta zaman geçirir düğünlerde oyun arkadasim olur hadi kalk gel oynayalım anne der bu zamanları ne kadar zorlu olsada sonu zafer bu günlerini onun için güzel geçirelim büyüdüklerinde koca koca insan gibi oluyorlar bazen bebek kalsalar diyorum hep
Büyük 10 ortanca 5Ayy en büyük hayalimkaç yaşında seninkilr
Yaa 6 saat nasil ac duracak kiBilmiyorum birde 6 saat aç kalacak dedianestezi doktoru 17 gorusecem soracam randevu veren kadın dedi
Üçüncü de öyle oldu bakım ilgilenmesi falan bana daha iyi gibi geldi arka arkaya ne biliyim bebekliklerinin tadi çıkmazdı yha bizim için mesela birinden birine emanet edip wc mutfak işlerini kolaylıkla hallediyorum bahçeye indiğimde falanMaşallah 5 yıl arayla cok ideal
Cok güzel canım ya msaallah. Benim yaş su an 34 zaten ki yusufcumdan sonra 2. Ye cesaret etmem mümkün görünmüyorÜçüncü de öyle oldu bakım ilgilenmesi falan bana daha iyi gibi geldi arka arkaya ne biliyim bebekliklerinin tadi çıkmazdı yha bizim için mesela birinden birine emanet edip wc mutfak işlerini kolaylıkla hallediyorum bahçeye indiğimde falan
Ahh canım ben de aynı şeyleri düşünüyorum o kadar tecrübesizmisim ki bebeğimi 2. Gece tam 5 saat uyandiramadim şimdiki aklım olsa gider hemsirelerden yardım isterdim o uyuyunca ben de uzandım çok zor bir doğum olmuştu zaten. Ve bebeğim sarılık oldu mavi ışık aldı. Çok pişmanlıklarım var.Bana şimdiden ikinci çocuk perileri geldihastanede aynı odada kaldığım kadının ikinci bebeğiydi öyle rahattı ki valla emzirdi yedi içti yattı, ben de emziremedim, nasıl tutacağımı bile bilemedim bebeğimi ağladı susturamadım kadın bana yardım etti bebeğimi o aldı sakinleştirdi, hastanede kaldığım 3 gün boyunca hep ağladım. Onun dikişleri olmasına rağmen hiç canı yanmıyodu benim dikişim yoktu ama alt taraf yangın yeri gibiydi yatağa yatmak için dizlerimin üzerinde tırmanıp yan yan uzanıyodum acıdan. İkinci doğumum daha kolay olur diye umuyorum, o zaman sütüm geldi mi gitti mi diye kendimi paralamam rahatça emziririm gibi geliyo, belki ilk günleri daha rahat atlatırım tecrübeli olduğum için hatta o kadın bana demişti ki ilk doğumunda emzirme problemleri yaşamış bebeği kilo kaybetmiş çok takıntı yapmış, doktorların kullandığı tartılardan almış eve sürekli bebeğini tartıyomuş, halbuki ikinci doğumunda nasıl kafası rahat emziriyodu. İnşallah bende de öyle olur
Aynen göreceli bir durum bu herkesin düşüncesine saygımız sonsuz.Cok güzel canım ya msaallah. Benim yaş su an 34 zaten ki yusufcumdan sonra 2. Ye cesaret etmem mümkün görünmüyorburcumsu12 'un dediği gibi çocuk çok da pembe gözlüklerle bakılacak bir şey değilmiş. Ama ne olursa olsun varlığına bin şükür tabiki
Off canım ya ben 2. Gece bebeğimi bi türlü susturamadım o kadar ağladı ki, hemşireleri çağırıyodum bi tanesi geldi en son bana dedi ki, işte susturmak için bi yol bulman lazım sürekli beni çağıramazsın, neden bilmiyorum beni çok üzdü bu söylediği, çok çaresiz hissettim, meğer bebeğim açlıktan ağlıyomuş. Hala o ilk günleri düşündükçe ağlıyorum, hele bebeğimin bi fotoğrafı var emerken çekmek istemiştim ama bi türlü memeyi tutamadığı için ağlamıştı, böyle ağlarken çekmişim tam mememin yanında yatarken, o fotoğrafa baktıkça ağlıyorum. Bebeğim aç kaldı 2 gün, ben emziremedim o ememedi bi türlü 3. Gün mama verdiler, aç kaldığı o 2 gün içime dert oldu. Sarılığı vardı bizimkinin de ama ışık almadı, çıkış yapmadan emzirdim tarttılar 6 gram fark çıktı sadece, ben de sanıyorum ki baya bi emdi yarım saat memede kalınca, evde de ilk haftalar çok ağladım sütüm yok diye bi kutu mama aldırdım eşime, sütüm biter de aç kalır diye korkumdan… ayy valla yazarken bile ağladım, bebeğime yetemiyorum hissi çok kötü bi şeyAhh canım ben de aynı şeyleri düşünüyorum o kadar tecrübesizmisim ki bebeğimi 2. Gece tam 5 saat uyandiramadim şimdiki aklım olsa gider hemsirelerden yardım isterdim o uyuyunca ben de uzandım çok zor bir doğum olmuştu zaten. Ve bebeğim sarılık oldu mavi ışık aldı. Çok pişmanlıklarım var.
O tartılar adamı hasta eder yha. psikolojini bozar. Almadı etmedi diye en iyisi hiç bakmamak sağlık ocağında çıksın yeter o tartilara bizde de yok Normal tarti eczaneden eczaneye yol düşerse tamamBana şimdiden ikinci çocuk perileri geldihastanede aynı odada kaldığım kadının ikinci bebeğiydi öyle rahattı ki valla emzirdi yedi içti yattı, ben de emziremedim, nasıl tutacağımı bile bilemedim bebeğimi ağladı susturamadım kadın bana yardım etti bebeğimi o aldı sakinleştirdi, hastanede kaldığım 3 gün boyunca hep ağladım. Onun dikişleri olmasına rağmen hiç canı yanmıyodu benim dikişim yoktu ama alt taraf yangın yeri gibiydi yatağa yatmak için dizlerimin üzerinde tırmanıp yan yan uzanıyodum acıdan. İkinci doğumum daha kolay olur diye umuyorum, o zaman sütüm geldi mi gitti mi diye kendimi paralamam rahatça emziririm gibi geliyo, belki ilk günleri daha rahat atlatırım tecrübeli olduğum için hatta o kadın bana demişti ki ilk doğumunda emzirme problemleri yaşamış bebeği kilo kaybetmiş çok takıntı yapmış, doktorların kullandığı tartılardan almış eve sürekli bebeğini tartıyomuş, halbuki ikinci doğumunda nasıl kafası rahat emziriyodu. İnşallah bende de öyle olur
Ah ah eve emzirme danışmanı gelmişti o tartı getirmişti, bebeğim kilo almış diye havalara uçmuştum o zaman ikna oldum sütümün yettiğine, bazen tartmak iyi oluyor. Şimdi de evde kucağımda tartıya çıkıp çıkıp tartıyorumO tartılar adamı hasta eder yha. psikolojini bozar. Almadı etmedi diye en iyisi hiç bakmamak sağlık ocağında çıksın yeter o tartilara bizde de yok Normal tarti eczaneden eczaneye yol düşerse tamamilk bebek acemilik oluyor diğerleri daha rahat geçiyor. Benim koca ilkinde ben doguruncaya kapıda bekledi ikincidede öyle de üçüncüde çocukları babama emanet edip eve gitmis yavrulu kecimize bakmaya ben tam dogurcam ana doğru gelmiş... Senmiydin o bağıran diyor benden baska doğuran yoktu ya tabi bendim diyo oglanda şaşırdı anne nasıl bağırdın öyle diye kolaysa bağırma dedim adam hasteneye cipsi alip geldi ertesi günü Beni çocuklarla koydu eve uyumaya gitmiş hayvanlara bakıp
Canım ya ben de yazdıklarını okurken ağladım. Aynı duygulari yaşadık. O mavi ışık alırken hemşireler beni yanına almıştı hadi emzir diye. Silikonsuz bir türlü tutmuyordu gözyaşlarım sicim gibi akıyordu bebeğimin üzerine. Sağ olsun hemşire beni sakinelstirmisti. Biz de eğitimlerle öğreniyoruz bu çok normal başarırsın dekisti. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Şimdi genelde neden ağladığını anliyorum ama bazen hala böyle sebepsiz yere çok çok ağladığında ne olduğunu anlayamadığımda kendime çok kızıyorum bebeğime bakamıyorum ihtiyacını anlayamıyorum diye.Off canım ya ben 2. Gece bebeğimi bi türlü susturamadım o kadar ağladı ki, hemşireleri çağırıyodum bi tanesi geldi en son bana dedi ki, işte susturmak için bi yol bulman lazım sürekli beni çağıramazsın, neden bilmiyorum beni çok üzdü bu söylediği, çok çaresiz hissettim, meğer bebeğim açlıktan ağlıyomuş. Hala o ilk günleri düşündükçe ağlıyorum, hele bebeğimin bi fotoğrafı var emerken çekmek istemiştim ama bi türlü memeyi tutamadığı için ağlamıştı, böyle ağlarken çekmişim tam mememin yanında yatarken, o fotoğrafa baktıkça ağlıyorum. Bebeğim aç kaldı 2 gün, ben emziremedim o ememedi bi türlü 3. Gün mama verdiler, aç kaldığı o 2 gün içime dert oldu. Sarılığı vardı bizimkinin de ama ışık almadı, çıkış yapmadan emzirdim tarttılar 6 gram fark çıktı sadece, ben de sanıyorum ki baya bi emdi yarım saat memede kalınca, evde de ilk haftalar çok ağladım sütüm yok diye bi kutu mama aldırdım eşime, sütüm biter de aç kalır diye korkumdan… ayy valla yazarken bile ağladım, bebeğime yetemiyorum hissi çok kötü bi şey
Yırtılmana rağmen dikisin olmadı mi canım.Ah ah eve emzirme danışmanı gelmişti o tartı getirmişti, bebeğim kilo almış diye havalara uçmuştum o zaman ikna oldum sütümün yettiğine, bazen tartmak iyi oluyor. Şimdi de evde kucağımda tartıya çıkıp çıkıp tartıyorum
Senin ikinci doğumun ilkinden kolay olmuş muydu ? Ben 17 saatte doğurdum canım rahat 1 saat ıkınmışımdır çıkarana kadar, millet nasıl 3 kere ıkındım çıktı diyor ben de sanıyorum ki benim doğumum da öyle kolay olacak, hem yırtıldım hem makat çatlağı oldu böyle bir acı yok ya o da doğum acısından betermiş. Şimdi tekrar doğurmaktan korkuyorum aynı şeyleri yaşarım diye
Evet canım aynı şeyleri yaşamışız nerdeyse, benim oğlum da silikonsuz tutmuyordu ilk başlarda kendi meme ucumu verince tiksinir gibi beni itiyodu nasıl üzülüyodum, çok şükür geçti gitti o günler ama insanın içine dert oluyoCanım ya ben de yazdıklarını okurken ağladım. Aynı duygulari yaşadık. O mavi ışık alırken hemşireler beni yanına almıştı hadi emzir diye. Silikonsuz bir türlü tutmuyordu gözyaşlarım sicim gibi akıyordu bebeğimin üzerine. Sağ olsun hemşire beni sakinelstirmisti. Biz de eğitimlerle öğreniyoruz bu çok normal başarırsın dekisti. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Şimdi genelde neden ağladığını anliyorum ama bazen hala böyle sebepsiz yere çok çok ağladığında ne olduğunu anlayamadığımda kendime çok kızıyorum bebeğime bakamıyorum ihtiyacını anlayamıyorum diye.
Benim dış dudaklardan biri yırtıldı canım, çok az da yırtılan yerden vajina girişine doğru içte yırtık oldu, doktor baktı dikişe gerek görmedi. Perinede yırtık yoktu bende, ama çok yanıyodu hele tuvalete çıktığımda idrar değdiği zaman iki büklüm kalıyodum acıdan, kendi kendine iyileşti sonraYırtılmana rağmen dikisin olmadı mi canım.
Yani 3 çocuk muBüyük 10 ortanca 5
Benim ilk dogumt iki saat surdu gece 12 de ağrılarım başladı nst ye bagladilar bir süre sonra suyum geldi falan sonrada gece 2 de doğum oldu. Sancım Zorlu oluyor benim ıkınma çabası birde ozamanlar. Oğlum 2.600 doğdu belki küçük diye ama işte zor yanı doğum. Kızım oğlana bakış 2930 doğdu onda doğumum daha Zor oldu suni sancı verildi yataktan bile kaldirmadilar sabah sekiz dokuz gibi yattım 2 de doğdu ikinmayi hic hatırlamıyorum ama adam akilli ikinirsak evert ii üç ikinmada cikar kafasit gerisini çekiyorlarAh ah eve emzirme danışmanı gelmişti o tartı getirmişti, bebeğim kilo almış diye havalara uçmuştum o zaman ikna oldum sütümün yettiğine, bazen tartmak iyi oluyor. Şimdi de evde kucağımda tartıya çıkıp çıkıp tartıyorum
Senin ikinci doğumun ilkinden kolay olmuş muydu ? Ben 17 saatte doğurdum canım rahat 1 saat ıkınmışımdır çıkarana kadar, millet nasıl 3 kere ıkındım çıktı diyor ben de sanıyorum ki benim doğumum da öyle kolay olacak, hem yırtıldım hem makat çatlağı oldu böyle bir acı yok ya o da doğum acısından betermiş. Şimdi tekrar doğurmaktan korkuyorum aynı şeyleri yaşarım diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?