2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Ayy en büyük hayalim kaç yaşında seninkilr

Maşallah 5 yıl arayla cok ideal
Üçüncü de öyle oldu bakım ilgilenmesi falan bana daha iyi gibi geldi arka arkaya ne biliyim bebekliklerinin tadi çıkmazdı yha bizim için mesela birinden birine emanet edip wc mutfak işlerini kolaylıkla hallediyorum bahçeye indiğimde falan

Cok güzel canım ya msaallah. Benim yaş su an 34 zaten ki yusufcumdan sonra 2. Ye cesaret etmem mümkün görünmüyor burcumsu12 'un dediği gibi çocuk çok da pembe gözlüklerle bakılacak bir şey değilmiş. Ama ne olursa olsun varlığına bin şükür tabiki

Bana şimdiden ikinci çocuk perileri geldi hastanede aynı odada kaldığım kadının ikinci bebeğiydi öyle rahattı ki valla emzirdi yedi içti yattı, ben de emziremedim, nasıl tutacağımı bile bilemedim bebeğimi ağladı susturamadım kadın bana yardım etti bebeğimi o aldı sakinleştirdi, hastanede kaldığım 3 gün boyunca hep ağladım. Onun dikişleri olmasına rağmen hiç canı yanmıyodu benim dikişim yoktu ama alt taraf yangın yeri gibiydi yatağa yatmak için dizlerimin üzerinde tırmanıp yan yan uzanıyodum acıdan. İkinci doğumum daha kolay olur diye umuyorum, o zaman sütüm geldi mi gitti mi diye kendimi paralamam rahatça emziririm gibi geliyo, belki ilk günleri daha rahat atlatırım tecrübeli olduğum için hatta o kadın bana demişti ki ilk doğumunda emzirme problemleri yaşamış bebeği kilo kaybetmiş çok takıntı yapmış, doktorların kullandığı tartılardan almış eve sürekli bebeğini tartıyomuş, halbuki ikinci doğumunda nasıl kafası rahat emziriyodu. İnşallah bende de öyle olur

Ahh canım ben de aynı şeyleri düşünüyorum o kadar tecrübesizmisim ki bebeğimi 2. Gece tam 5 saat uyandiramadim şimdiki aklım olsa gider hemsirelerden yardım isterdim o uyuyunca ben de uzandım çok zor bir doğum olmuştu zaten. Ve bebeğim sarılık oldu mavi ışık aldı. Çok pişmanlıklarım var.

Aynen göreceli bir durum bu herkesin düşüncesine saygımız sonsuz. Önemli olan aile ailede bitiyor is sen o yükümlülüğü vr bakımını yapacaksan öyle kii. Biz kalabalığı seviyoruz yha öyle de büyüdük sofrada yemek yemesi keyfi başka yha evet gürültü kargaşa çok oluyor mesela çarşıya düğüne bi indikmi oo gözümün biri saga biri sola bakıyor ucuncu olaydı oda bebekte olurdu muhtemelen biri ordan koşuyo birii ordan çıkıyor hele carsida oglan babasinin elini kiz da benim sırtımı tuturak yürüyoruz bebek kucakta sürü gibi esim onda sürüyü yöneten bizde arkada ördek gibi pıt pıt helr ufaklık ta yürüdümu karşıdan karşıya geçmesi bi başlı başına iş olur dur geç bekle zorluğu oluyor tabi ama mutluyuz bea

Off canım ya ben 2. Gece bebeğimi bi türlü susturamadım o kadar ağladı ki, hemşireleri çağırıyodum bi tanesi geldi en son bana dedi ki, işte susturmak için bi yol bulman lazım sürekli beni çağıramazsın, neden bilmiyorum beni çok üzdü bu söylediği, çok çaresiz hissettim, meğer bebeğim açlıktan ağlıyomuş. Hala o ilk günleri düşündükçe ağlıyorum, hele bebeğimin bi fotoğrafı var emerken çekmek istemiştim ama bi türlü memeyi tutamadığı için ağlamıştı, böyle ağlarken çekmişim tam mememin yanında yatarken, o fotoğrafa baktıkça ağlıyorum. Bebeğim aç kaldı 2 gün, ben emziremedim o ememedi bi türlü 3. Gün mama verdiler, aç kaldığı o 2 gün içime dert oldu. Sarılığı vardı bizimkinin de ama ışık almadı, çıkış yapmadan emzirdim tarttılar 6 gram fark çıktı sadece, ben de sanıyorum ki baya bi emdi yarım saat memede kalınca, evde de ilk haftalar çok ağladım sütüm yok diye bi kutu mama aldırdım eşime, sütüm biter de aç kalır diye korkumdan… ayy valla yazarken bile ağladım, bebeğime yetemiyorum hissi çok kötü bi şey

O tartılar adamı hasta eder yha. psikolojini bozar. Almadı etmedi diye en iyisi hiç bakmamak sağlık ocağında çıksın yeter o tartilara bizde de yok Normal tarti eczaneden eczaneye yol düşerse tamam ilk bebek acemilik oluyor diğerleri daha rahat geçiyor. Benim koca ilkinde ben doguruncaya kapıda bekledi ikincidede öyle de üçüncüde çocukları babama emanet edip eve gitmis yavrulu kecimize bakmaya ben tam dogurcam ana doğru gelmiş... Senmiydin o bağıran diyor benden baska doğuran yoktu ya tabi bendim diyo oglanda şaşırdı anne nasıl bağırdın öyle diye kolaysa bağırma dedim adam hasteneye cipsi alip geldi ertesi günü Beni çocuklarla koydu eve uyumaya gitmiş hayvanlara bakıp

Ah ah eve emzirme danışmanı gelmişti o tartı getirmişti, bebeğim kilo almış diye havalara uçmuştum o zaman ikna oldum sütümün yettiğine, bazen tartmak iyi oluyor. Şimdi de evde kucağımda tartıya çıkıp çıkıp tartıyorum
Senin ikinci doğumun ilkinden kolay olmuş muydu ? Ben 17 saatte doğurdum canım rahat 1 saat ıkınmışımdır çıkarana kadar, millet nasıl 3 kere ıkındım çıktı diyor ben de sanıyorum ki benim doğumum da öyle kolay olacak, hem yırtıldım hem makat çatlağı oldu böyle bir acı yok ya o da doğum acısından betermiş. Şimdi tekrar doğurmaktan korkuyorum aynı şeyleri yaşarım diye

Canım ya ben de yazdıklarını okurken ağladım. Aynı duygulari yaşadık. O mavi ışık alırken hemşireler beni yanına almıştı hadi emzir diye. Silikonsuz bir türlü tutmuyordu gözyaşlarım sicim gibi akıyordu bebeğimin üzerine. Sağ olsun hemşire beni sakinelstirmisti. Biz de eğitimlerle öğreniyoruz bu çok normal başarırsın dekisti. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Şimdi genelde neden ağladığını anliyorum ama bazen hala böyle sebepsiz yere çok çok ağladığında ne olduğunu anlayamadığımda kendime çok kızıyorum bebeğime bakamıyorum ihtiyacını anlayamıyorum diye.

Yırtılmana rağmen dikisin olmadı mi canım.

Evet canım aynı şeyleri yaşamışız nerdeyse, benim oğlum da silikonsuz tutmuyordu ilk başlarda kendi meme ucumu verince tiksinir gibi beni itiyodu nasıl üzülüyodum, çok şükür geçti gitti o günler ama insanın içine dert oluyo
Dün ilk defa çok fazla ağladı oğlum ne olduğunu anlayamadım gazı mı var aç mı bi meme veriyorum tutmuyo daha beter ağlıyo ben de başladım ağlamaya bi yandan zıplıyorum zıplayınca rahatlıyo bi yandan ağlıyorum, meğer yorgunluktan ağlıyomuş, omzumda öyle uyudu kaldı birden. İçim gitti öyle ağlamasına …

Yırtılmana rağmen dikisin olmadı mi canım.
Benim dış dudaklardan biri yırtıldı canım, çok az da yırtılan yerden vajina girişine doğru içte yırtık oldu, doktor baktı dikişe gerek görmedi. Perinede yırtık yoktu bende, ama çok yanıyodu hele tuvalete çıktığımda idrar değdiği zaman iki büklüm kalıyodum acıdan, kendi kendine iyileşti sonra

Ben kime giyilebilir pompalarla ilgili bi şey yazcaktım unuttum o yüzden ortaya yazıyorum, giyilebilir pompa almaktan vazgeçtim en son momcozy markasına karar vermiştim s9 pro modelini alacaktım ama yorumlarda gücü sonradan düştü diyenler olmuş, o sorunu aventte yaşadığım için almak istemedim. Bi de aynı markanın m5 modeli var o hastane tipi diye geçiyor yorumları da daha iyiydi fakat risk almak istemedim çünkü biraz pahalı pompalar. Ameda pompa kiralamıştım onu kiralamaya devam ediyorum, purely yours modeli, çekim gücünden çok memnunum, pompa sütyeni aldım daha rahat oldu.

Benim ilk dogumt iki saat surdu gece 12 de ağrılarım başladı nst ye bagladilar bir süre sonra suyum geldi falan sonrada gece 2 de doğum oldu. Sancım Zorlu oluyor benim ıkınma çabası birde ozamanlar. Oğlum 2.600 doğdu belki küçük diye ama işte zor yanı doğum. Kızım oğlana bakış 2930 doğdu onda doğumum daha Zor oldu suni sancı verildi yataktan bile kaldirmadilar sabah sekiz dokuz gibi yattım 2 de doğdu ikinmayi hic hatırlamıyorum ama adam akilli ikinirsak evert ii üç ikinmada cikar kafasit gerisini çekiyorlar bu kızimda ise sancım yine acılı benim canım tatlıdır ikinmam kolay oldu benim kendimi toplayıp bağırmak yerine güçlü ikininca oluyor durdum dofumsat ağlıyorum ben yapamayacam olmuyor diye 7 stajyer vardı hepside moral verdi falan öyle güç geldi bana en güzel yanı dikişsiz oldu dogumum cok ama çok rahattım 2500 doğdu kızımda.

Sezeryan korkum var oda olmasa ben 4. De istiyorum da bakalım zamana bırakıyorum 27 yaşım var daha diyerekten ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…