2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Kayınvalidelere geldik yine evi cehennem gibi ısıtmış, 27 derece oda sıcaklığı mı olurÇocuk pişti, ben zaten sıcağa hiç dayanamıyorum, bizim ev 22 derece olunca bile fena oluyorum. Kapıyı pencereyi açıyorum çok sıcak diye yine de odun atıyolar sobaya ya. Şaka gibi.

Hasta oldukları zaten gün boyu da yapisik gibi olurlar ama varmı öyle bir kırgınlığı. Hiç uyumadımı yavrum
Kırgınlığı yok canım çok şükür. Pamukcuk vardi o da büyük oranda gecti. Biraz önce çığlık çığlığa kaldı battaniye sarip kucağımda uyuttum. Sabahtan beri yeni uyudu. Yusufun sorunu çok az uyuması öyle olunca bir saat ayakta kalamıyor tekrar uyumak istiyor gel gör ki bir türlü dalamiyor.buradan herkese sormuş olayaim sizler bebeklerinizi nasil uykuya geçiriyorsunuz kızlar denemediğim bir yöntem söyleyin lutfen

Bizdede tam tersi o kisa uykuya rağmen hep ayakta taki uyku tak edinceye kadar gün icinde ama babasi varken benle oynaşıyor babası gezdiriyor genelde ozaman öyle oluncada uykusu gelmiyor. Uykusu gelince birşeyleri emmeye başlıyor battaniyesi olsun eli olsun yatağının o yumuşak yastığı olsun alt dudağını emiyor falan kendini uykuya hazırlıyor bende emzirip hemem uytuyorum bazen emiyor ozaman uymuyor uyusun diye emziriyorum istemiyor pusette yada yatakta yatırıp oooo oooo çekerek uytuyorum. Saat dokuz gibide gece uykusuna geçiş yapıyoruz sabaha kadar. İki sat arayla kalıyor taki oo gece 4 e kadar o saatten sonra saat basi ve yarim saate bile düşüyor. Gaz sancısı o saatlerde başlıyor ve alttan gaz yapıp kakasını yapmadıkça rahatlamiyor o saatlerde oynamaya başlıyoruz bizde oyun saatimiz oluyor 5 6 7 gibi sabahları ondan sonra kolay kolay uyumaz. Kahvaltı saatine kadar uyanik kalip sonra uyur ondan sonrasını artik onun akisina bırakıyorum ama gun genelimx hep böyle oluyor net... Memede biraksam hep orda emerek uyuyacak ama yatakta kisa yha onun için emzirip hemen yataga koymuyorum kucağımda kalıyor bende uyuyor bir süre

Valla canım zor isler ya. Biz de öyleyiz gece 4 ten sonra ayakta kucakta memede uyumaya çalışıyoruz. Bu uyku meselsi zor. Emzirme desen istemediği sürece asla almıyor uyutmak için meme veriyorum kabul etmiyor guclendigi için beni itiyor resmen emzirmw pozisyonuna aldığım an bağırıyor. Benimki öyle yataga koydum oooo ooo çektim diyelim anlamaz uykusu geldiği zaman deli gibi ağlar. Halbuki önce uykusundan sadece 40 dk0once uyanmıştır. Tam anlamıyla uykusunu almadığı için. Geçen sakinken yataga götürdüm ninni soylwdim başını okşdim benim ki oyun sanıp gülüyor olan uykusu da açıldı.

Biz emzik kullanıyoruz . Zaten SIDS(ani bebek ölüm sendromu) riskini azalttığı gösterilmiş :) kendi de çoğunlukla derin uykuda atıyor
Bizde emzik kullanıyoruz bi tek philips avent tuttu. Allah razı olsun bulamdan keremi uyuturlem veriyorm o zaren derin dalınca ağzınıj ıcuma getiriyor o zaman alıyorım ağzından ya da kendi atıyor . Ama gece emzikleyse kesin alıyorum ağzından ıyuyacaksam. Bide uyku arkadasına başladık. İşe yaradı. Ona sarılıp yatıyor uyku zamanını alıyor 1 hafta boyunca uykusu geldiğini anladıgımda elime verip eee eee dedim, sonra zaren şimdi kendi onuneline alınca eee diyor söyleniyo kendi kendine

Ben ayakta sallıyordum valla. Neyi yapmam dediysem yaptım ama sonra ayakta cok alıscak die korktum, hamak var evde, ona koyuyorum uyku arkadasını veriyoem emzik veriyorum öle dalıyo. Rahatladm ya ayaktaykem ne zordu. Kalkamıyorum bıraktıgım givi uyanıyordu. Şimdi o hamakta uyuyo bende takılabiliyorö mesela

Huuuu herkes nerelere gitti, kızlar iyi misiniz?
Biz iyiyzzz keromlaaa beybii koşuşturmaca. Uyusun uyansın emzir alt değiş pyun oyna öle geçiyor. Allahhhh eğitixi köpekçiltem razı olsum onunla oyalanıyor bu ara devamlı onu istiyor açıyorjm öle takılıyor onunla. Bide e bebekte exe ve efenin seeğvenleri die sesli kitaplar var onlarıda acıyorum onunla konusuluyo sanıyo sanirim susup dinliyor. Sen nasılsınnnnnn

Süpersin eceeee bir düzen tutturmuşsun maşallah, benim Miray kuş da grip oldu belki okumuşsundur, çok şükür toparladı ama gündüz 10 defa uyutuyorum 11 defa kalkıyor anlamıyorum nasıl Uykuları var geceleri gündüze göre daha iyiyiz diyebilirim
Bizimki uykusu gelince ağıt yakar gibi sesler çıkartıyor anlıyoruz uyuyacağını ya emmek istiyor ya babası elinde oyalarken uyuyup kalıyor ama yatağa atınca 15dk ya uyanıyor, alışkanlık yapmasın diye inatla uyuyunca yatağa atıyorum o da inatla uyanıyor
Birde kayınvalidem giller geldi Teee Trabzonlardan yatılı misafir ben 2 öğün yemek kültürü ile büyüdüm ama anamlar 3 öğün, o da biraz zorluyor açıkcası hep mutfakta gibi hissediyorum kendimi

Sesine hoşuna gitmiştir ina bakarak ta söyledin mi zaten ooo saniyorki sen onla sohbet ediyorsun ben gözlerimi kaciriyorum o oo olari cekerken biraz kizar mesela basta ama baktit is ciddi mecbur uyur ama kısa süreli yha. Ben yaninda devamli onunla kucak kucağa uyusam uyur ama oyle deliksiz her zamanda yatamıyorum yanında geçen dört saat uyumusuz öğle yemeğinden sonra yani öyle beni denk getirse ozamanlar alistirsam hep yatardi ama yatakda yatsın istiyorum oda anlık oluyor. Şükür akil sağlığım yerinde onca uykusuzluklar koşuşturmaca yapışıklık falan zor ama yha devamli kucaktae durdukca daha da zorlaşıyor git gide büyüyüp agirlascaklar akillaniyor artık biliyor herşeyi.

Ben de ayakta sallıyorum şu an aynen ben de yapmam dedim yapıyorum. Gece peki hamakta mi yatıyor

3 akşamdır gece uykusuna geçemiyoruz.. Ağlamaktan fena oldu yavruşum.. Yatılı annem var ya düzeni bozuldu yada atak haftası falan pek inanmam ama inşallah öyledir.. Normalde memede uyur.. Aç olsun tok olsun memeye hayır demezdi. Şimdi özellikle uyku zamanı memeyi almıyor.. Uyuyamıyorda ozaman. Napıcağımı şaşırdım. Dün gece acile gidelim dedik. Bizim kendi arabamız yok taksi çağırdık. Yarı yola gelmeden uyudu. Geri döndük..evden kapıdan dışarı çıkınca ağlamayıda kesmişti. İnşallah bu akşam ağlamadan uyur oğluşum.

İki öğün yemeği ben bebek doğduğu ilk hafta yapmıştık sadece insan doymuyor gibiydi öyle de 2 öğünle doya bilene süper vallaha 3 öğüncüyüz ve dediğin gibi öyle oluncada insan en çok mutfakta zaman geçiyor

Ben de ayakta sallıyorum şu an aynen ben de yapmam dedim yapıyorum. Gece peki hamakta mi yatıyor
Yok bebegm gece rüya beslenmesi yapıyoruz. Emziriyorum zaten uyanmıyor, uyanırsada memede uyuyor. Hamağı sadece gündüz ve 9 dan 1 e kadar olam sürede kullanıyorum. O sürelerde bende uyanıgım die. 1 de yatagımıza cıkınca emziriyorum zaten uyanmıyor. Sonra 3-4 tibi uyanıyo, tekrar rüya beslenmesi.ondan sonradan 6-7 gibi kalkıuo o zaman gözler faltaşı gibi uyanıyor

Yaaaa hem geçmiş olsum hemde kolaylar gelsin arkadaşım. Zaten yorgınuz bebelerden birde misafir hemse yatılı hiç çekilmez
1 günleri 1 günlerini tutmuyoe hu bebelerinki. Düm bu saatlerde uyuyam bebeğim suan feeelfena uyanık shaksjsks sallamayı kestiğim an uyanıyo. Bende kemdiöi yorgm hissediyorm uykuya dalsınki odamıza cıkayım diyorum ama yok

ffestinalente cnm nasılsın her sey yolunda mı Bulut bey nasıllar

Canım iyiyim çok sık giremiyorum bu aralar. Bulut memeci bir kuş oldu. Alıştırdım ve çok mutluyum ilk dişi çıkana kadar böyle gidicek, oda bende mutluyuz. Sonrasında uyku düzenlemesi yapacağız diye düşünüyorum. Haliyle memeci bir kuşla ilgilenirken de telefonu alamıyorum. Sen nasılsın canım? Minik Yusuf nasıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…