2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Bende öyle kendi yesin eli yüzü yemek olsun falan.. Onun keyfinden huzurundan önemli değil.. Herşeyi olağan ve doğal yaşamak istiyorum. Haha bende unutuyorum boğa olmanın rahatlığından mı doğumdan mı kaynaklanıyor onuda bilemiyorum..

Uyku danışmanları sorması ayıp ne kadsr istiyorlar festi aslında ben çok karsiydim biri bana söyle böyle yap diyecek çocuğum ağlayacak falan filan diye. Bilmiyorum kafam çok karışık. İnşallah gece uykusu bari geçici olsun. Karartma perde yok ama eşime haftasonu gazete kağıdı falan yapistir dicem bir de öyle deneyeceğim tutarsa perde alacağım. Neler deniyorum bir bilsen. Öyle ayağında falan da deli gibi sallamıyorum. Koyuyorum hafif hafif hafif iş oksuyorum ninin söylüyorum hafif gözlerini kapatıyorum çünkü gözler fıldır fıldır etrafta bir şeyler arıyor ne yapacaksa.

Çalışma hayatım olmasaydı bende senin gibi yapardım muhtelen. Hatta şuan evdeyim memeye alıştırmıcam alıştırmıcam diyodum başlarda da çok iyiydi ama sonra baktım çok huzurlu babasının kucağında ve benim kucağımda bize de iyi geliyor saldım gittii. Ama benim endişem bu iyice köklenirse işe dönmeden o düzeni oturtmakta çok zorlanır mıyım endişesi. Ve sık sık uyanması bize ihtiyacından değil uyku döngüsünü devam ettirebilmeyi öğrenemediği destekle uyuyamaya alıştığı için uykuda gelişim için çok kıymetli olduğundan dolayı acaba zarar mı veriyorum endişem var. Saat başı uyanmaları o kadar da masum değil

Kesinlikle. Birde yemek yemeyi başarabilsin onun gururunu yaşasın istiyorum. Kaç yaşına gelmiş bebeleri anneleri yediriyor ben hoşlanmıyorum hdjdj

Boğa olmak ve rahat olmak emin miyiz

Bacım 95 tilki dolanıyor birde her konuda sonsuz seçenek var o yüzden zamanı gelince o anki duygu düşüncelerde tercihleri yapmak önemliymiş. Doğurduktan sonra anladım.

Bacım sordum daha fiyat vermesi verince söylerim. Canım karşı olunacak ne var ki? Şuan tad alabiliyor musun hayattan? Kendine bakabiliyor musun? Bebelerimizin daha farklı annelere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum ben. En azından yemek yiyebilmeliyiz. Bende daha yemedim ayrıca ağlatmalı sistemlere bende karşıyım. Kendimize uygun birini bulabiliriz. Bak o pınarın sadece videolarını bile izleyerek düzen kuruyor insanlar. Ben eğitim almazsam şöyle yapıcam. Aptamilin ay bazlı günlük rutinleri benim hoşuma gidiyor. Harfiyen uygulayacağım ama ben atak geçsin diye beklicem muhtemelen 5. Ay dolduğunda başlıcam biraz daha doyalım birbirimize. Karartma perdesi alıcam. Gündüz güne başlama rutini olarak: alt üst değişimi, masaj, saç tarama, yüz silme, Gündüzleri uyku rutimiz alt üst değişimi ve perde kapatma sonra seçeceğim bir metodla uykuya geçirme, gece uykusu yine alt üst değişimi kırmızı ışık ve hafif müzik. Bu yaş arttıkça şekillenir eklemeler olur ama temeli bunlar olacak. Şuan sadece alt üst değişim kıyafet değişimi kırmızı ışıkta istikrarlıyım jdkdk ilk zamanlar zorlanabiliriz ama öyle kıyamıyorum edemiyorum dediğimiz de kendimize kıyıyoruz bacım

Ha birde uyku arkadaşına alıştıracağım.

O fıldır fıldırlık hep var uyumak istemiyorlar ama devam edince de 10-15 dk da uyumuyor mu

Ben de bu uyku olayını kesinlikle onun sağlığı için istiyorum uykudan kalktığında mutsuz oluyor oyun oynayamıyor bir çocuğu uyutamadim diye kendimi yiyip bitiriyorum. Ve kızlar evet ben de boga burcuyum kafamda 8940 tane falan tilki döner. Ben de doğumdan ince soyl3 böyle yapacağım edeceğim diyordum hiçbir sey istedjgim gibi olmadı o iyi olsun da baskak bir şey istemiuorum aslında

Ah bu boğalar ya neydik nolduk
Ben şahsen paspasa döndüm, teşekkürler.

Yavrum hepimizin ana amacı evlatlarımızın sağlıklı olması mutlu huzurlu bebeler olması. Bende istemem normal şartlarda bırakayım orda uyusun ama buna ihtiyacı var sadece güvenli bağımızı zedeleyemeyecek şekilde kurmamız önemli bunu. Ben bunu araştırıyorum. Şuan vermek istemiyorum ikimizde hazır değiliz ama memede uyumasından mıdır yoksa ataklardan mıdır gece sık uyanmaya başladı. Eğer memeden dolayıysa bu kesmek durumundayım. Yine koynumda uyusun birlikte uyuyalım ama böyle olmasın. Kendi etkilendiği için. Yavrum bebeklerin herşeyi ileriki hayatlarını etkiliyor o yüzden bilinçli anneler olarak ne çok duygusal ne çok otoriter dnegeyi bulup devam etmeliyiz. Uyku şuan için en önemli konu. Bulutta bir ara 20-25 dk da uyanıyordu. Doğru değil ama Meme vererek uzattım uykularını

Doktorumuz sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde normal dedi. Emme refleksi ile olduğunu anlattı. Emip uyumaya devam ediyor çünkü..
Çalışan anne olmak çok çok zor olmalı. Allah ım kolaylığını versin sana..

Diykon2142 ya birde gerçekçi olmak istiyorum hazır evdeyim biraz kendimle de ilgilenmek istiyorum. Dengelemek istiyorum ben bakıcı değilim ki benim ruh halim Bulutu direkt etkiliyor. Şöyle salınsam, bakımlansam, gezsek, tozsak bebeğime de iyi gelecek biliyorum. Ama yorgunluktan yapamıyorum. Dışarı çıkartamıyorum mesela yorgunum diye. Bende buna üzülüyorum mesela. Eee bir sistem kursak hafif ağlayacaksa da ağlasa(dozunda) ama sonrasında oda bende mutlu olsak fena mı? Kocamda bende oğlumuzla yatmayı çok seviyoruz ama hamileyken hamile yastığı şimdi Bulut derken kocama sarılıp uyumayı unuttum ya.

Canım ben dr eğitim değil de videolarla kitaplarla falan götürmeyi düşünüyorum birnkac kitap var aklımda okuyacağım bakalim. Diğer şeyleri zaten şu an yapıyoruz biz.bhatta yusuf yatak odasına o gelisimizde uyuyacağıni anlayip ağlıyor. Uyku arkadau yaptım bir tane amigurumi oruyordum bi ara ahh gençlik o şu an ona boş boş bakıyor istemiyor uyurken. Ha aptamilin rutinleriji ben de okudum canım ya ama günde 3 kere falan açık hava deyoorr nasıl olacak o en fazla a balkonda gezeriz. Eve dediğin gibi yusuf uykuya erken geçiyor tas çatlasın en zorlu olan 30 dk sürüyor ama gel gelelim uykuyu devam ettirmiyor

Anne olmak bence her koşulda zor allahım hepimize sağlık sıhhat mutluluk kolaylık neşe versin

Bilmiyorum ben çok keyif alıyorum ama gece uykuları bozulduğu için tedirginim. Eğer sebep buysa da biraz dozunda ağlamasını göze alıp onun ve kendimin iyiliği için gerekli adımları atarım. Ben zaten atmak zorundayım. İşe başlayınca 7:30 da evden çıkıp 19:30 da geleceğim. Orda 2 saat birlikte vakit geçirebileceğiz. Onda da düzensiz uykuları yüzünden keyifsiz olsun istemem. Birde yorgun olucam tabii. Kolaylaştırmak durumundayım. Ama içim sızlıyor mu? Evet hemde çok.

Canım hangisini doğru buluyorsan. Benim sabrım dayanmaz gibime geliyor ama hayırlısı.

Oy yerim onu ya odaya gidince ağlamak ne demek allahım 4 aylık bile değilsin sen daha hsjsjs nasıl anlıyosun onu

Aaa 1 kere diyor aslında jdjs hangisine baktın acaba sen. Ben çok beğendim. Özellikle uyandırıyor sonra anne sütü sonra aktivite sonra uyku sisteminde vermiş ya ona hayranım. Emerek uyuyan bebe için harika, bırakması için güzel bir sistem. Bak sabah inatlaştım. Koynumda uyuttum sonra mıkırdadı memeyi verdim hala uyuyo ama kalkamıyorum yanından çünkü kalksam anında uyanacak. Kuş uykusunda. Böyle birşey yok mu uyanınca dönmüyor mu?

Hah festi tam da anlatmak istediğim bu ben mutl olursam eminim o daha mutlu olacak. Hamileyken de yazık eşim aşağı yere yatardı sen rahat rahat yuvarlan derdi bana. Dediğin gibi akşamları kendime bakım yapacağım diye söz verdim ama yusuf uyuyunca yorgun savaşçı gibi kolumu kaldıracak hal kalmıyor. Bir de yanlış anlama bizim iş yerinde bir kadın kadın oğlu 12 yaşında hala annesiyle yatıyor. Evet şu an koynumuzda olmaları çok guzel ama bağımlı da olsun istemiyorum bağlı olsun bunu da uyku dışında öpüp koklayarak kucağa alarak oynayarak kaliteli vakit geçirerek yapsak. Uyku zamanı uyusa yani öyle değil mi

Festi bu arada ise başlayınca kim bakacak buluta planın ne bu konuda canım

Kız tabi ya. Bende bağımlı evlat istemiyorum. Şuan çok minikler ten temasına ihtiyaçları var herkese iyi geliyor ama dozunu bilmek lazım. Ben hep derim evladım kıymetli ama kocam ve aramızdaki ilişkide bende çok kıymetliyim. Dengelemek durumundayız. Kimse evladını isteyerek ağlatmıyor o uyku eğitimlerinde. Ama bazen gerekşyor sistem kurmak ister kendin olsun ister bir başkasından destek al. Herşey çocuğun istediği gibi olamaz. Olmadığı durumlarıda yönetebilmeli. Mesela hemen ağlıyo ya almıyorum artık azıcık beklemeyi öğrensin regüle etsin kendisini

Festi bu arada ise başlayınca kim bakacak buluta planın ne bu konuda canım

Yarama bastın. Bilmiyorum şubat gibi düşünücez bunu da. Biz hep bir ev açarız mahallemizde ailelerimiz gelir diye düşündük. Benim ailem gelirim diyor. Kocamın ailesine de yüzyüze gelince sorucak gelirler mi ona göre şekillenecek. Bakıcıya bırakamam gibi geliyor.

Kiralar olmuş 30-35 bin bizim mahallede oda nasıl olur bilmiyorum ama en azından ailemiz yanımızda olur evladıma iyi bakılır öderiz napalım.

Siz napcaksınız belli mi

Ahh festi bennde şu an aynısını yapıyorum geldim kapısına dayandı 30 dk sonra baktim uyanmış bakınıyorum hemen aldım kucağa dayadım memeyi napim en azından bir 15 dk böyle uyusun dedim. Dogru degil ama çözeceğiz bu isi jnsaallah şu 4. Ayda bitsin

Bacım şuan kendimizi sorgulamıyoruz. Oda yeni adapte oluyor biz de. Daha çok minikler. 5-6 aylarda düzeni oturtucaz şuan topla tüfekle savaşıyoz hdksksk tüm tuşlara basma zamanı bacım. Doğru değil ama herşey mükemmel olmak zorunda değil. En azından kucakta değil uyurken. Belim dinlendi çok acıktım ama dinlendim jdkdk memeyle uyuyo napayım yani. O sünnet yüzünden oldu bütün bunlar başıma geldi ama olsun. Sen sünneti naptın canım

Ben hep ağlayınca eşim beni durduruyor. Yusufjn yerinde olmak isteyen binlerce çocuk var diyor çok uzağa değil gazzeye bak diyor. Cok suku4 anası yanında babasi yaninda bırak biraz ağlasın diyor. Hatta yusuf çok ağladığında kucağına alıp gel oğlum burası böyle pis bir dünya acılar var hep neren ağrıyor bakayım senin. Diye diye evi gezdiriyor. Ama yusufu g3cen yatağına bıraktım ya asla sakinleşmedi kucağa alıyorum gezidriyorum odayı hiç susmadı o yüzden uyku eğitiminden tırsıyorum

Canım öyle direkt yatağa bırakırsan desteğin alasına alışmış çocuğu tabii ki sakinleşmez. Yanlış metodla ilerleyip sonra tırstırma kendini ya işte anne yüreği. Ben anlattım mı burda bilmiyorum bulutun kuvözdeyken bir ağlaması vardı o bende travma oldu ağlayınca tetikleniyorum ama aşmam lazım onun bilincindeyim. Güvenli bağımız zedelenecek diye aklım çıkıyor. Zaten doğduğu gibi 6 gün yalnız kaldı. İşte içleniyorum bazen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…