2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Bulut bile gözlerine götürüyor acaba gece gibi mi istiyor?

Korkut Karan, Oy yerim o ellerini ne istediğini bilen bir beyfendi işte
Uyku eğitiminin ilk adımı hep aynı yerde uyuyacak
Oyyy annesi kesin Bulutta karanlık istiyor hemen bi tane blackout perde almalısın ayyyy hemde nasıl dediğim dedik zaten burçlarından belli değil ajhajjakajsnnsbs ki bizimkinin yükseleni de aslan
Biz doğduğu günden beri beşiğinde yatırıyoruz telsiziden ses gelirse gidiyoruz yanına bakalım uyku eğitimini nasıl halletcez

Çok şükür iyiye gidiyoruz canım, takvime göre ataktan çıkmamıza bi gün kalmış, dün ve bugün daha az ağladı daha mutlu görünüyo
Hangi takvime göre? Ve bu atak haftalarında ne oluyor mesela? Ve o takvime göre gerçekten yaşıyor musunuz atak haftalarını?

Arkadaşımın bebeği böyle kısa kısa uyuyordu 6 ayına girdi baya uzamış uykuları inşallah senin bebişte bir an önce uzatır da azıcık rahatlarsın bizim ki de aynı sizin ki gibi meme de sallayarak emzikli hep destekli uyuyor bende 6 ayı bekliyorum şu ataklar bitsin sonra bakcam destek azaltmaya

Canım korkut karan'ın gündüz uykuları nasil peki kaç kez uyuyor.
Kuzum sabah uyandıktan sonra 2 saat sonunda esnemeye başlıyor hemen yatak odasına götürüyorum altını değiştiriyorum beyaz gürültüyü açıyorum sonra emziriyorum öyle uyuyakalıyor 1 saat falan uyuyor sonra ki uykusu ya 1 kere oluyor yada kısa kısa 2 kere uyutuyorum ama mesela biraz önce asla uyuyamadık eşime verdim artık odadalar ben kızılcık şerbeti izlicem

Kizlar bir de uyku meselesi icin ben büyük oglumda artik cok yipranmistim gece surekli uyaniyordu ve salliyordum dr. Dedi ki 7 aylik olunca gece beslenmesine ihtiyaci olmayacak 1 hafta önceden ona surekli diyeceksin ki oglum artik kendi uyuyacak sabaha kadar sut yok ama sabahin ilk isigiyla sut icecek anlamaz sanma anliyor seni uyku egitimi verdim ilk gun 1.5 saat ağladı 2.gun 45 dk filan 3. Gun gozumu sabah acmistim ne buyuk mutluluktu aylar sonra ilk kez sabaha kadar uyumustum
Uyku egitimi icin diyordu ki agliyor diye uzulme yaninda duracaksin zaten ama onun kendi kendine uyumayi basarabilmesi lazim birey olarak buna ihtiyaci var

Hangi takvime göre? Ve bu atak haftalarında ne oluyor mesela? Ve o takvime göre gerçekten yaşıyor musunuz atak haftalarını?
10 tane büyüme atağı var, bi uygulama kullanıyorum bebeğimin haftasına göre takvimime atakları ekliyor. Şu an 11 hafta 6 günlüğüz mesela 12. Atak haftasını geçiriyoruz. İlk iki atak 5 ve 8. Haftalardaydı onlarda en belirgin şey saatte bir emmek istemesiydi ben ordan anlıyordum, 8. Haftada atağından sonra kontrast kartlara ilk defa ilgi gösterdi, atak sonrası kazandığı yeteneklerden de anlıyorum, her atak sancılı geçmiyor ya da bazı bebekler daha kolay/zor geçiriyor. Örneğin bu hafta çıngırağa tepki verdi ilk kez dün ya da bir önceki gün, bu atak sonunda kazanılacak yeteneklerden biri de seslere tepkinin artması. Benim bebeğim normalde ağlayan bir bebek değil şu ara çok huzursuz, sürekli ağlama halinde o yüzden ataktan olduğunu düşünüyorum. 12. hafta atağından sonra refleksleri azalacakmış kollarını bacaklarını daha bilinçli hareket ettirecekmiş. Bir süredir zaten ellerini çok fazla emmeye başlamıştı bir de baş parmak emmeyi öğrendi, tamamen birbirini takip eden süreçler, gözlemledikçe anlam veriyorum.

Ayy inşallah canım ya. Sürekli ayakta da duramıyor ya ya diyorum çok uykucu bir cocuk olacak ya diyorum uykuya tamamen direnecek büyüdükçe. Bakalım yaşayıp göreceğiz. Atak haftası takip etmiyordum hep ataktayiz gibi geliyor bana ben de bir an önce bir şeyler yapmak istiyorum ama

Benimki sabah uyandıktan 45 dk sonra falan ağlamaya başlıyor uyku icin . Hic ilk isaret falan vermeden direkt aglamya geciyor biz günde tam 4 kere yatıyoruz. Yatır kaldır yatır kaldır yapıyorum sürekli neler neler yapıyorum ayakta tutmak için ama yok. Biz de bugun geç uyuduk. Bugün uyku tulumu giydirmeye başlamıştım. Düne kadar hep yarım kundak yapıyordu artık yavaş yavaş donecwk diye geçeyim dedim. Sen misin onu kundaktan çıkaran bu destek azaltma kolay olmayacak benim için.
Cook iyi yapmışsın canım babası uyutur şimdi paşayı. Sana iyi seyirler

Bizimkide son günlerde saat başına düşürdü uyanmayı baktım ne o uyuyor ne ben birde zeytine başladık tarla işleri bacaklarım ağrıyor etlerim en sonunda aldım yanıma hem kucakta uyuyor hemde emiyor bırakınca da bırakıyor emesi gelincede veriyorum alıştım boyle daha rahat ettim al kaldır yatır isi yok gazida yattık yerden alip göbeğime koyuyorum iki pis piş hemene çıkıyor genirme gerisi sabaha karsi mutlaka yapıyor üç gündür böyleyiz bakalım gerisi ne olur

Dogum günü kutlamasına ben de karsiydim ama su an deli gibi istiyorum yaaa o 1 yilinn tadını çıkar canım
Bebek hicbirseyin farkında değil ve hic birşey anlamıyor en güzel anladığı ve keyif aldıği zaman bence 3 Ablam 3 yaşında yaptı çok mutluydu yha 1 yasta biz kendimiz eğleniyoruz gibi geliyor bana

Yavrum sen vermişsin dert ettiğin şeye bak hsjsj biz aramızda yatırıyoruz asıl biz düşünelim jsjs allah yardımcımız olsun.

Aaa astrolog mu baktı naptı allah yardımcın olaun bacım, double aslan

Bebek hicbirseyin farkında değil ve hic birşey anlamıyor en güzel anladığı ve keyif aldıği zaman bence 3 Ablam 3 yaşında yaptı çok mutluydu yha 1 yasta biz kendimiz eğleniyoruz gibi geliyor bana

Herhalde Şefika jsjsj anneliğimizin yıldönümünü kutlayacağız tamamen kendimiz için

Herhalde Şefika jsjsj anneliğimizin yıldönümünü kutlayacağız tamamen kendimiz için
Oda süper Ye iç eğlen sefan olsun kolaymı bir paşa dogurdun tatlı tosun pasa kolay değil çocuk bakması en ufak kutlamaları bile güzel eğlenceli keyifli olur diş dirgiti dogum günü derken güzel günleri olacak daha yavruların

Kızlar nasılsınız?
Uzun uzun okudum sayfaları ek gıda konusu geçmiş benimde kafamda deli sorular kizim 37+3 de 2685 gram doğdu dün tartildi tekrar 3 ay 26 günlük 6755 gram geldi sadece anne sütü ile besleniyor ve eskisi kadar sık emmek istemiyor meme reddi yapiyo çoğunlukla çok acıkınca gayet güzel bir şekilde içiyor ama. Sizin bebisler kaç kilo? Ben benimkinin biraz yavaş kilo aldığını düşünüyorum doktora soracağım eğer geç derse ek gıdaya geçeceğim ama bu seferde anne sütünü iyice istemez diye korkuyorum

Canım hoşgeldinn
Oğluşun kilosunu söylemeyeceğim çünkü önemli olduğunu düşünmüyorum sana bilgi vermez her bebek farklı biliyosun ama bizim doktor persentil bakıyor. Googledan bakabilirsin. O gelişim nasıl iyi mi diye söylüyor. Diğer bebeklere oranla ne durumda diye. Bence tarih tarih ona bir bak. Bence normal ama bebeğinin kilosu. Ayrıca boy da çok önemli biliyosun sadece kiloya bakıp kendini üzme. Bulut bugün 4. Ay aşılarını oldu ve doktor tadımlara başlayacağız dedi. Ben şok oldum tabii. Ve tarhana yap içir dedi hajskk

Şuan tadımlık verileceği için doyurma niyeti olmadığı için ben anne sütünü reddeceğini düşünmüyorum. Az emme istemesi çevreye olan merakındandır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…