2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Bu nedir ben anlamadım.
Bu yıl lodoslar bizi uçuracak gibi.
Dışarı çıkmam gerekse asla çıkmam, çok büyük birşey olması lazım. Pencerelere bile yakın durmuyorum öylesine korkutucu bir hava.
Allah yardımcınız olsun cnm bende şimdi Instagram da gördüm bacalar uçmuş hep araçların üstüne aman dikkat edin çıkmayın

Allah yardımcınız olsun cnm bende şimdi Instagram da gördüm bacalar uçmuş hep araçların üstüne aman dikkat edin çıkmayın

Motorsikletli birisi düşmüş fışırtmış rüzgar adamcağızı ama oda ne cesaret. Çatıyı uçuran rüzgar seni ne yapar di mi? Belki de kuryedir gerçi. Bu havalarda artıyormuş ya siparişler. Yazık.

Zıkkım yesinler hiç acımıyorlar millete ya onların ki can değil sanki

Canım zaten blw için desteksiz dik oturabiliyor olması lazımmış Bulut için erken olur, ben nasıl başlıcam bu işlere bilmiyorum öyle vıcık vıcık püre değil de pütürlü başlasam olmaz mı acaba hiç istemiyorum ek gıda zamanlarını

Valla öyle detayını sormadım canım ama mesela aile buluşmalarında eşimin kuzenlerinin bebekleri genelde kendileri yiyor, oturtuyolar sandalyeye ya da dizlerine köfte mi var veriyolar eline ısıra ısıra yiyo, öyle çok yardım etmiyorlar tutabileceği bir yiyecekse böleyim öyle vereyim falan demiyolar yani, bir de hiç zorlama yok çocuk isterse yiyo, geçen gördüğüm eşimin dayısı oturttu oğlunu dizine kendisi yemeye başladı çocuk uzandıkça istediği yiyecekten eline verdi öyle yedi, hiç tabak hazırlıyım çocuğum yesinilla tavırları yok kendileri önden başlıyolar çocuk görüp istiyo.

Uyku eğitimi burda popüler mi hiç bilmiyorum ama şahsi fikrim ben inanmıyorum uyku eğitimi olayına, doğru bulmuyorum gece deliksiz uyusun diye mama veren çok var mesela normalde emziriyolar gece mama veriyolar, çok yaygın. Ama batı toplumlarında genel olarak bebek ayrı yatsın düşüncesi var, çoğu da öyle yapıyo, bebek gece boyu uyanıp dursa da uyutup koyuyolar ısrarla. Beşiğine koyup gece boyu 100 kere kalkıp tekrar uyutacaksam o işten ne anladım ki, benim oğlum hep yanımda uyuyor uyku kalitemiz çok iyi, ayrı yatırmaya kalksam hep uyanır zombi gibi oluruz ikimiz de. Bazı konularda doğal ebeveynlikten yanayım.

İnsanlar çok bencil ya kötü hava şartlarında motorlularının çıkmaması lazım zaten

Gerçekten öyleler. Karda da çok artar siparişler kendileri üşümesin ama motorlu adam karda kışta ne şartlarda gelmiş kimsenin umru değil. Şuan hava gerçekten çok garip, inanılmaz güçlü bir rüzgar var. 7 yıldır bursadayım ilk defa bu yıl bu kadar şiddetli ve tehlikeli rüzgarlara şahit oluyorum. Mevsimlerde sapıttı.

Son yıllarda felaketler arttı bence seller depremler bu havalar normal değil yaşadığımız yaz bile normal bir yaz değildi

Ben herşey olur kafasındayım Kikom. Evladımı benden iyi kim tanıyacak? Birde oldum olası bende şu bulamaçlı şeyleri sevemiyorum ya. Geçende bir hesapta gördüm. Çorba yapmış güya bak şimdi. Havucu buharda pişirmiş. Suyla çekmiş. Zeytinyağı damlatmış. Ayol bu ne? Evladımın damak tadına yazık. Bari ver eline yesin kemirsin. Ben yine kendime göre harmanlıcam oraları. Biz 3 gün tarhana, 3 gün yoğurt, 3 gün haşlanmış elma/üzüm. Böyle böyle gidicez. Tek amacımız yutma refleksini uyarmak, damak tadını uyarmak ve pütürlere alıştırmak.

Yani büyük konuşmayayım da bende elimde yemek Bulutun peşinde koşmayı düşünmüyorum. Bebecikken tamam ama kendini ifade edebilir duruma geldiğinde gerçekten tercih etmek istemiyorum. Allahım inşallah meme de uyutmaya alıştırmama benzemez buda amin

Kuzum inşallah sende öyle olmaz ama bizde memeye alıştıktan sonra bulutun gece uykuları farklılaştı. İlk başta anlaşılmıyor hemen etkilemiyor da zaman geçtikçe anlıyor insan. Doğal ebeveynlik nedir? Uyku eğitimi (böyle dediğime bakma, ismi bu olmuş, bırak çık metodları beya ağlatmalar asla yapamam) verilince doğal olunmamış mı oluyor bence birileri dayatıyor veya öneriyor diye değil de evladını tanımak ve ona zarar veren noktalar da gereken önlemleri almak doğal ebeveynlik sınırlarına girer. Bu popüler kültürün önerdiği şeyler olsa bile.

Son yıllarda felaketler arttı bence seller depremler bu havalar normal değil yaşadığımız yaz bile normal bir yaz değildi

Gerçekten öyle. Elbirliğiyle dünyamızın da içinden geçtik.

24 000 btu klimanın normalde benim evimi buzhaneye çevirmesi gerekirken bu yaz fayanslara yatıyodum sıcaktan.

Bende çok kızıyorum ölmezler bir gece sipariş vermeseler ama kendileri çıkmasınlar da ne olursa olsun. Artık insanlar çok bencil veya biz aşırı hassasız
Canım onu restoran sahibinin düşünmesi lazım bence, ekstrem hava koşullarında sipariş almasın ya da motor yerine araba versin altına.

Kendim yiyemeyeceğim şeyleri oğluma yedirmek istemiyorum ben de, böyle vıç vıç bulamaç şeyler. Zaten her yiyeceğin tadını ayrı ayrı alması önemliymiş örneğin yumurta peynir vereceksin ezip birbirine karıştırıp verme ayrı ver diyor. Neyse bizim hala biraz zamanımız var öğreneceğiz

Doğal olanı annenin bebekle uyuması, tercih edilir edilmez orası ayrı. Anne bebek arasındaki bağın nasıl olacağı 6. Ay civarı belirleniyormuş, yanlış bi uygulama yapıp güvenli bağlanmayı zedeleme ihtimali var. Uykuyu kontrol etme isteği doğal gelmiyor, bunun eğitimi olacağına da inanmıyorum. Bebeğim bugün uyuyor yarın uykuları bozulur belki bilemem ama ne olursa olsun eğitim falan vermeyeceğim akışına bırakıyorum. Bu benim fikrim tabii ki isteyen yanında yatırır isteyen ayrı yatırır isteyen uyku eğitimi verir herkesin bebesi kendine

Allahim gecenin ortasında çaaatt diye niye uyanıyor bu çocuk gözler fıldır fildir derdi olsa gülüp konuşamaz herhalde böyle ya kafayı yicem

Canımcığım büyük konuşma
Vallahi neye konuştuysam başıma geldi artık konuşmuyorum biliyorsun. Vermeyeceğim vs iddialı cümleler evladının zarar gördüğünü düşünürsen önlemler almak durumundasın bence ki seni azıcık tanıdıysam da alırsın.

Bu arada eğitimden kastım beşiğine alıştırmak değil ben tamamen oğlumun eşimin ve benim isteklerime göre harmanlayacağım. Üçümüz de mutlu olacağız. Bir vereyim sonra detaylıca konuşuruz zaten. Belki de olmayacak böyle istiyorum ve diyorum ama bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…