- 26 Eylül 2022
- 1.174
- 1.775
- 53
- 36
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #56.421
Öyle canım öyle. Eşim hep der 15 yaşına geldiği zaman maksimum yani o da, yusufu unutalım biz bizimle takılmaz bile derSevgilisini boşver belli bir yaşa gelinde takmıyorlar bile bizi benim ki on yasinda ama görsen 18 20 yaşında gibiküçük yaşta koca adam olup çıkıyorlar
4 aylık olunca sağlık ocağı kan ilacı verecek onu kullan canım o şekilde gitti bizim ki yoksa gitmiyor çok uğraştım bende kızımda oğlumda akillandm hiç ellemedim çok şükür yokVizeci06 canım senin dediğin gibi bizim pamukcuk bir türlü geçmiyor 20 gündür mikostatin kullanıyorum her gün geçer gibi oluyor sabaha yine çoğalıyor
Aklımda canım demir ilaci doktorumuz 4 aylik olunca başlayacağız demişti zaten. Elleyince bir çıkıyor canım. Bi gün bi uyandik ağzı komple oyleydi4 aylık olunca sağlık ocağı kan ilacı verecek onu kullan canım o şekilde gitti bizim ki yoksa gitmiyor çok uğraştım bende kızımda oğlumda akillandm hiç ellemedim çok şükür yok
Ay bende çok zor durumdaydım bu pamukçuk konusunda çok zorlandım hatta kendi saçımla bile silmiştim biryerde okumuştum cahillik işte o zamanlarAklımda canım demir ilaci doktorumuz 4 aylik olunca başlayacağız demişti zaten. Elleyince bir çıkıyor canım. Bi gün bi uyandik ağzı komple oyleydi
Doktor karbonatlı şu ile temizlememi söylemişti canım ilaçtan once. Bu gün doktoru aramış eşim karbonatlı su ile iyice sıyırmazsaniz tekrar çıkar demiş. Off ne bileyim ya insaallah bizimde kan ilacı ile düzelir canım. Geçmiş olsun size deAy bende çok zor durumdaydım bu pamukçuk konusunda çok zorlandım hatta kendi saçımla bile silmiştim biryerde okumuştum cahillik işte o zamanlar
10 gündür kullanıyorum kan ilacı biraz kansızlık var oğlumda farklı bir ilaç 4 ml veriyorum dilinin boğaza doğru biraz vardı gitmiş tertemiz olmuş
Önlem almak ayrı uyku eğitimi ayrı, rutin uygulamak, bebek desteksiz uykuya hazırsa bunu denemek uyku eğitimi değildir. Adına uyku eğitimi denen belli başlı yöntemleri asla yapmayacağıma eminim, özellikle de bebeğimin huyunu suyunu bilmediği halde her bebeğe aynı yöntemleri uygulayan kendine eğitmen diyen kişilerden tavsiye almayacağıma çok eminim. Bazı bebeklerde işe yarıyordur ona bir şey diyemem ama bebeğin psikolojisine, bağlanmamıza nasıl etki edeceğini bilmediğim bir uygulamayı yapmayı güvenli bulmuyorum. Şu an bebeğim destekli uyuyor ihtiyacı olduğu müddetçe de destekli uyutmaya devam edeceğim. Bebeğim doğduğundan beri gece gündüz ayrımı var, öyle aman aman bi rutin uygulamamıza rağmen tamamen ev içindeki rutinimiz onu gece uykusuna hazırlıyor. Bugüne kadar bir şeyleri doğru yaptığımıza inanıyorum, tamamen içimden geldiği gibi davranıyorum öyle yapmaya devam edeceğim, yorulsam da bu böyle. Örneğin her gün slingte uyutmak gerçekten her yerimi ağrıtıyor ama bebeğim böyle uyumak istiyor ve kaliteli uyuyor, eğitim adına bunu bozamam. Sabah uykusunu slingte yapmak istemedi yatağa koydum, bebeğim ne isteyip istemediğini belli ediyor temas istiyorsa öyle uyuturum yatak istiyorsa öyle.
Vereceğin uyku eğitimi de hastalık, diş, seyahat, atak vs gibi durumlarda tamamen devre dışı kalabilir, hatta işe yarayacağının garantisi yok ve belki de tamamen ters tepip bebeğini sana daha bağımlı yapacak bilemezsin. Ben akışına bırakmayı daha risksiz ve doğal buluyorum, zamanı geldiğinde bağımsız uykuya da geçecek kendi yatağında da uyuyacak, onu hazır olmadığı şeylere zorlamak istemiyorum. Sadece uyku eğitimi konusu açıldığı için fikirlerimi söylüyorum yoksa bu konuyu tartışmaya hiç niyetim yok, herkes eksisini artısını tartıp doğru bulduğu şeyi uygulasın
Sinirlendim çünkü büyük konuşma yaparsın vs diyerek sergilediğin tavır hoşuma gitmedi.Bu çıkışını anlamlı bulmuyorum şuan. Adına sadece uyku eğitimi dediğimi ama klasik sistemlerden uygulamayacağımı belirtmiştim. Neden gerildin ki? Aslında aynı şeyi savunuyoruz ama sen farklı gibi bahsediyorsun veya ben öyle algılıyorum.
Sinirlendim çünkü büyük konuşma yaparsın vs diyerek sergilediğin tavır hoşuma gitmedi.
Konuyu açan sensin, cevabımın üzerine uyku eğitimi verilince doğal ebeveyn olunmuyor mu doğallık neymiş falan diye alınganlık yaptığın için mecburen sana cevap verdim ve bitirirken isteyen istediği şekilde yapar dedim bunun üzerine hala konuyu kapatmayıp ve bana üstten üstten büyük konuşma yaparsın diyerek olayı buralara kadar sen taşıdın. Buna da beğenmedim atabilirsin istersen.Anlamak istediğin şekilde anlamışsın. Tekrar okursan anladığın şekilde olmadığını anlarsın. Beni itham ettiğin ama aslında yapmadığım şeyden daha kötü bence senin çıkışın. Gereksiz ve anlamsız. Bende mi senin gibi sinirlenip sayfalarca döşenip sonra da neyse amacım tartışmak değil diyeyim?
Konuyu açan sensin, cevabımın üzerine uyku eğitimi verilince doğal ebeveyn olunmuyor mu doğallık neymiş falan diye alınganlık yaptığın için mecburen sana cevap verdim ve bitirirken isteyen istediği şekilde yapar dedim bunun üzerine hala konuyu kapatmayıp ve bana üstten üstten büyük konuşma yaparsın diyerek olayı buralara kadar sen taşıdın. Buna da beğenmedim atabilirsin istersen.
Sanıyorum ki sorun senin uyku eğitimi kavramını yanlış kullanmandan kaynaklandı, uyku eğitimi deyince aklıma gelen şey belliydi ve bunu yapmayacağım için yaparsın gibi bir tavırla karşılaşmak canımı sıktı. Evet ikimiz de aynı şeyden bahsediyoruz, daha önce de seninle destekli uyku hakkında konuşmuştuk zaten, uyku eğitimi kavramını kullandığın için bir yanlış anlaşılma oldu. Yazı dilinden emojilerden farklı anlamlar çıkabiliyor, bana biraz saldırgan ve alaycı geldiğin için savunma durumuna geçtim.Ben alınganlık yapmadım yazı dili sebebiyle sana öyle gelmiş olabilir.
Üstten üsten yaparsın hele hiç demedim. Benim söylemimden bunu çıkartman çok ilginç. Ben kendimin büyük konuştuğum herseyin başıma geldiğini bu sebeple büyük konuşmadığımı söyledim. Senin de böyle desen bile evladın için önlem alınması gereken noktada her türlü önlemi hızlıca alacağını söyledim. Aslında senin ilgili ve bilgili bir anne olman dolayısıyla bunu böylemiştim ama sen seninle üsten konuştuğumu düşünmüşsün. Böyle anlamak istiyorsan anlayabilirsin ama ben hala gereksiz ve anlamsız buluyorum. Övüldüğün bir noktayı anlamayıp bu şekilde döşendiğin için.
Sanıyorum ki sorun senin uyku eğitimi kavramını yanlış kullanmandan kaynaklandı, uyku eğitimi deyince aklıma gelen şey belliydi ve bunu yapmayacağım için yaparsın gibi bir tavırla karşılaşmak canımı sıktı. Evet ikimiz de aynı şeyden bahsediyoruz, daha önce de seninle destekli uyku hakkında konuşmuştuk zaten, uyku eğitimi kavramını kullandığın için bir yanlış anlaşılma oldu. Yazı dilinden emojilerden farklı anlamlar çıkabiliyor, bana biraz saldırgan ve alaycı geldiğin için savunma durumuna geçtim.
Bir anlam kargaşası yaşamışız uyku eğitimi kelimeleri geçince, ne kastettiğini idrak edememişim demek ki. Evet belki de öyle yapmalıydım ama sinirim ağır bastı, sorgulandığımı ve inanılmadığımı hissettim. Olan oldu artık daha da fazla uzamasın bence.Her iki mesajımda da uyku eğitiminden kastımın ne olduğunu belirttim aslında ama gözden kaçtı sanırım oralar. Ki en iyi bilenlerden birisisin Bulutu öyle ağlatıp yalnız bırakmaları yapamayacağımı. Ben aileler özelinde bir eğitimi kasteddiğim için aklımda o olduğu için büyük konuşma ne olur ne olmaz önlem alman gerekebilir diye söyledim ama bunu art niyetle söylemedim. Söylemem de. Aslında orda seni övmüştüm.
Savunma durumuna geçmeden önce aramızdaki muhabbetten ve samimiyetten dolayı neden böyle konuştuğumu sormanı tercih ederdim rahatsız olduysan. Bende sana anlatırdım uzamaz kapanırdı.
Şimdiden diyorki siz gidin çarşıya ben evde kalicam napicam yanınızda diye kiii carsida da arabada durucakmis inmeyecekmisÖyle canım öyle. Eşim hep der 15 yaşına geldiği zaman maksimum yani o da, yusufu unutalım biz bizimle takılmaz bile der
olabilir cnm benim arkadşın bebeğinde 7 aylıkken oldu nadirende olsa karbonatlı suyla sil istersen dilinin üstünü ağzının içiniKızlar bebeğim pamukçuk olmuş olabilir mi dili beyaz dünden beri de iştahı yok doktor randevumuz yarın size bir sorayım dedim
Hayırlı olsun en azından annen bakıyor ben Şubat'ta bakıcıya bırakicam bakalım nasıl olacakben çalışmaya başladım bizimki anneannesi ile birlikte nasıl olacak bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?