2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Allahim gecenin ortasında çaaatt diye niye uyanıyor bu çocuk gözler fıldır fildir derdi olsa gülüp konuşamaz herhalde böyle ya kafayı yicem
Kız al benden de o kadar yaaaa benimkinin gazı ve kakası varmış meğer. Yaptı rahatlarda uyur diye düşünüyorum. İster ki hep hoppi yapam. Gecenin 3 ü be yavruumiii

Büyük konusmaları yutmak kalp biz halsjsldkd ben hepsibi yaptm allaha şükür o yüzden ek gıda ile ilgili ağzımı açmıyorum suan ahalsndld ben cok zor bi cocuktum yemek konusunda. Herşeyi seçerdim kıldım. Hala öyleyim cocugum öyle olsun istemiyorum bi bunu biliyorum. Peşinde yemekle koşmak istemiyorum. Eşim mesela asla yemek seçmez ayırt etmez, tabagında 1 lokma bırakmaz. Babası bugun şu yemek var dermiş benimki yemezse öyle aç dururmuş. Sonra mecbue acıkınca yermiş. Belki onun etkisidir. Tabi daha kücücük bebiklerimize aç kalsın diyemeyiz ilerisi için diyorum ama bebekte olsa nende senin givi damak zevki olduguna inanıyoruö yani. Bulamaç givi bende yapamam. Tadına bakarım benden geçerse bebişe veririm. Ay biz ne zaman geççez acaba ek gıdaya. Heycanlıyım halsndkdk

Bu arada biz sünnet olduk biz diyorum çünkü sanki onunla bir bende oldum ahsjdj öyle ağladı yavrum. Bugun kontrol vardı herşey iyiymiş. 5 gün üst üste duşa sokucam. 1 hafta sonrada günde 1 defa masaj yapıcam. Yukarıdan aşağıya hareket 3 defa pipikosuna. Yapışmasın diyeymiş. Erkek analığı ne zormuş ya bu sünnet beni üzdü. Neyse ileride bana cok dua eder hatırlamadan yapıldığı için teşekkürler

Aaaa festi ben de bursadayım valla rüzgar sesinden uyuyamadım

Ben buluttan uyuyamadım bulut bebeğim uyusaydı gözüne vururdum uykunun da nasip olmadı artık her koşulda uyuyabiliyorum. Ne demek uyuyacağın yeri/koşulları seçmek hajsj

Gerçekten çok kötüydü. Neler neler olmuş? Okullarda tatil edilmiş belliydi zaten.

Kız al benden de o kadar yaaaa benimkinin gazı ve kakası varmış meğer. Yaptı rahatlarda uyur diye düşünüyorum. İster ki hep hoppi yapam. Gecenin 3 ü be yavruumiii
Sorma canım ya güler misin ağlar mısın geceden beri anneligimi sorguluyorum yine

Ankarada da hava çok kötü ya pencereler ötüyor resmen

Festi bizim oğlan da aynı nevrimiz döndü. Sabaha kadar kaç kere emziriyorum koyuyorum sayamıyorum artık emmiyor da aslında 3 dk emip duruyor uykular pert resmen uyku gerilemesi bu .
Benim.kizda öyle çareyi yanımda yaptırmakla buldum. Kucağımda yatıyor sabah kadar hep uyuyor uyanmadan hemde emiyor nende uykumu alıyorum. Degilse uyuduguma değmeyecek o uyanıyor ben kalkip aldım ettim derken uykusu mizirdanmasi bitmiyor.

Bendd normalde aylik ne kadar almalı dediğimde 500 gram alması gerek demişti. Ben 500 aldirayim da gerisinede razıyım. Aşı zamanı belli olucak.bizimde boy kilo

Kız bebek anneleri bebeğim 3 gün önce tam 3 aylık oldu ve 10 gündür bebeğim dönüyor ve emekleme pozisyonu alıyor erken değil mi sizce? Bizim gibi olan var mı? Oğlum böyle degildi şaşkınım
Masllah erken dönmüş geceleri uykusunda dikkat et annesi. Bizimki dünden önce akşam cay içerken yanımıza yaptırmıştık yan yatarken birden döndü ve bunu huy edindi o aksam hep dönmek için çabaladı altinda yastık varken daha çabuk dönüyor o yokken anca yan dönüyor

Seninde hep böyle şeyler pat diye oluyor yha canım. Doğuma daha var gibi takılırken birden doğumun oldu. Ek gidaya var derken şimdiden tadimlara başladın. Once sürünür sonra apalar derken birden apaladigini yazarsın yakında annesi

Böyle düşünürsek Zaten yediklerinden keyif alir ve ne sana ne de ona zor geçmez o süreçler. Üstü başı battı deriz ama bir bakarsın öyle daha keyifli yediğini görürsün.

Bir süre sonra bennde yanıma alıyorum zaten canım yapışık gece gündüz geziyoruz bakalim. Yarınn iki gün sonra sevgilisi olunca da beni tanımaz

Bir süre sonra bennde yanıma alıyorum zaten canım yapışık gece gündüz geziyoruz bakalim. Yarınn iki gün sonra sevgilisi olunca da beni tanımaz
Sevgilisini boşver belli bir yaşa gelinde takmıyorlar bile bizi benim ki on yasinda ama görsen 18 20 yaşında gibi küçük yaşta koca adam olup çıkıyorlar

Şefika ayda 600-900 gram arası normalmiş . Benimki çok olunca 900 e çekmeye çalışıyorum
Gecen 3 ay kontrolde 200 gram almıştı yha bende isterim tombiş olsun da olurumuz okadar sanırım bizimde saliya kontrolü var umarım biraz almıştır

Önlem almak ayrı uyku eğitimi ayrı, rutin uygulamak, bebek desteksiz uykuya hazırsa bunu denemek uyku eğitimi değildir. Adına uyku eğitimi denen belli başlı yöntemleri asla yapmayacağıma eminim, özellikle de bebeğimin huyunu suyunu bilmediği halde her bebeğe aynı yöntemleri uygulayan kendine eğitmen diyen kişilerden tavsiye almayacağıma çok eminim. Bazı bebeklerde işe yarıyordur ona bir şey diyemem ama bebeğin psikolojisine, bağlanmamıza nasıl etki edeceğini bilmediğim bir uygulamayı yapmayı güvenli bulmuyorum. Şu an bebeğim destekli uyuyor ihtiyacı olduğu müddetçe de destekli uyutmaya devam edeceğim. Bebeğim doğduğundan beri gece gündüz ayrımı var, öyle aman aman bi rutin uygulamamıza rağmen tamamen ev içindeki rutinimiz onu gece uykusuna hazırlıyor. Bugüne kadar bir şeyleri doğru yaptığımıza inanıyorum, tamamen içimden geldiği gibi davranıyorum öyle yapmaya devam edeceğim, yorulsam da bu böyle. Örneğin her gün slingte uyutmak gerçekten her yerimi ağrıtıyor ama bebeğim böyle uyumak istiyor ve kaliteli uyuyor, eğitim adına bunu bozamam. Sabah uykusunu slingte yapmak istemedi yatağa koydum, bebeğim ne isteyip istemediğini belli ediyor temas istiyorsa öyle uyuturum yatak istiyorsa öyle.
Vereceğin uyku eğitimi de hastalık, diş, seyahat, atak vs gibi durumlarda tamamen devre dışı kalabilir, hatta işe yarayacağının garantisi yok ve belki de tamamen ters tepip bebeğini sana daha bağımlı yapacak bilemezsin. Ben akışına bırakmayı daha risksiz ve doğal buluyorum, zamanı geldiğinde bağımsız uykuya da geçecek kendi yatağında da uyuyacak, onu hazır olmadığı şeylere zorlamak istemiyorum. Sadece uyku eğitimi konusu açıldığı için fikirlerimi söylüyorum yoksa bu konuyu tartışmaya hiç niyetim yok, herkes eksisini artısını tartıp doğru bulduğu şeyi uygulasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…