2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Hadi canım yok artık olabilir mi öyle bir şey benimde kocam bey mutfağa getirdi kahvaltıda bebeği bide tv yi açıyor karşısında niye dedim tv ye baksın diyor ( doktor yanında tv yasak dediği halde)

Bazen ben de kendimi çok yetersiz hissediyorum kızlar, eşim evden çalıştığı için gün içinde çok fazla yardım alıyorum, bugün bütün gün yoktu çok yoruldum ve kafayı yedim yani. Bakıyorum bazılarının eşi hiç yardımcı değil veya uzakta çalışıyor tek başlarına gece gündüz bakıyolar bebeklerine, bebek bakarken yemek de yapıyolar temizlik de yapıyolar, benimse sürekli bi nefes almaya ihtiyacım oluyo, hep pilim bitiyo, yemek yaptığım sayılıdır, belki uğraşsam vakit yaratırım ama ne bebeğimden ne kendimden kısmak istiyorum vaktim olduğunda kendimi paralamıyorum, temizlik de kalsın diyorum, yemeği de eşim yapsın diyorum. Her şeye yetişen becerikli bi anne olamadığım için üzülüyorum.

Özellikle de ne hikmetse momcozy marka sağım makinesi kullananlarda bu şelaleler

Niye kız o belki olabilir bazı bebeler duruyor öyle bırakınca
Olabilir canım olmaz değil ama instamomlar olunca inanamıyorum bütün gün o kamerayı oraya buraya kurup video çeken biri bebekle ilgilenemez yanında mutlaka birileri vardır bence. Yoksa ben mi çok beceriksizim, tuvalete zor gidiyorum yalnızken

Çok şükür yanında birşey olmadan atlatmış depremi Allah'ın izniyle tramvayı da atlatır , olmadı bir psikiyatri uzmanı ile görüşüp destek alın cnm en doğal hakkınız şuan
Bölgedeki herkesin psikolojisi bozuldu çok şükür sağız saglikliyiz ama artcilar devam ediyor aynı senaryoyu baştan izliyor gibi oluyoruz. Küçücük yaşında içindeki insanlarla birlikte yanan enkazlari yardım isteyenleri çaresizliği herşeyi gördü. Rabbim kimseye yaşatmasın. zor..
Okullarda destek veriliyor onlarla iletişim halindeyiz gerekli gördükleri öğrencileri psikiyatriye yönlendiriyorlar canim

Öyle düşünme yaa herkesin bebeği bir değil ki mesela ben ikinci çocuğumu büyütüyorum hiç durmuyor uyumuyor tam uyudu diyorum karnımı doyuracagim 10-15 dk sonra uyanıyor. Ses dinliyor onun için ufak bir ses uyanması için yeterli bu nedenle benim evi robot süpürüyor inan yerleri 1 aydır silemedim el kadar beziyle onu da robota yaptırıyorum. Eşimin çoğu akşam mesaisi uzuyor bazen nöbetleri var yani çoğu zaman tek bakıyorum. Gündüz evde kimse yokken duşa girerken evdeki yedek bir telefon var watsap aramasıyla kendimi arıyorum bebeğin odasında bir noktaya koyuyorum telsiz gibi cep telefonu ile duşa giriyorum sesler gelmeye başlayinca panikle durulanip cikiyorum. Yemek yapamıyorum kızım hep kucak istiyor çok ağlıyor. Eşime tesislerden sulu yemek getir gelirken diyorum. Olmadı disardan sipariş veriyorum. Yani bebeğim ağlamasın diye umursamıyorum evi barki

Bide kim görse hemen çocuk uyuyunca sende uyu diyen tipler var ya valla Bende çok isterim yatım dinleneyim ama akşama yemek Lazım yada çamaşır bulaşık hangi birini yapabilirsin ki çocukla..çok çok nadirdir bebişim uyuduğunda uyuduğum yoksa işin içinden ben hiç çıkamayacağımohhh acemianne yatıp dinlemiyorsan valla helal olsun sana ben onu da yapamıyorum işleride bitiremiyorum arada debelenip duruyorum

Icini ferah tut canım çıkmaz alerjisi merak etme. Biraz sakin kalabilsek tadını çıkarırız da işte yapamıyoruz. Annemler bize tek tek gıda mi denetmiş sanki yemeklerin suyunu verip verip geçmişler

Aynı beni tarif etmissin tomriscim

Yok kızzzz tamamen değil ama Sabah uykularında dinlemiyorum inan, diyelim ki aralıklarla 9-10a kadar uyudu hiçççç affetmem ama gündüzleri dediğin gibi yoksa ev çöp eve dönüşür 2 güne

Yok kızzzz tamamen değil ama Sabah uykularında dinlemiyorum inan, diyelim ki aralıklarla 9-10a kadar uyudu hiçççç affetmem ama gündüzleri dediğin gibi yoksa ev çöp eve dönüşür 2 güne
Ayyy valla bacım sabah 6 da uyanmasa bende uyurum ama dediğin gibi 1 gün yapma işin içinden çıkamıyorum 1 gün yemek yapıyorum diğer gün ev temizliyorum ama temizliyorum dediğime bakma döküntü topluyorum annem de ara ara gelip üstümü yapıyor yardım etmeye çalışıyor yoksa aynen çöp ev olur hayır Bi de eşim akşam gelince evin neyi var tertemiz yat dinlen demez mi ayy ben yapıyorum da ondan temiz diyorum

Icini ferah tut canım çıkmaz alerjisi merak etme. Biraz sakin kalabilsek tadını çıkarırız da işte yapamıyoruz. Annemler bize tek tek gıda mi denetmiş sanki yemeklerin suyunu verip verip geçmişler
Öyle yavrum da ne bileyim işte. Bende öyle yapıyorum baksana tarhanayla başladık djjdj doktora kalırsa 3-5 gün sonra yemekleri tuzsuz yapıp ne yiyorsam onu tattırcam

Aynen canım alt değiştirirken zorlanıyorum poposunu havaya kaldırıp ziplayip kaçıyor elimden. Anakucaginda oyuncaklara bakarken tepinerek yerini değiştiriyor bi su içip geleyim diyorum yusufu başka yerde buluyorum artık yalnız bırakmaya gelmiyor en güvenli yer geliyor bana battaniye üzerine bırakıyorum o da bir kaç dk işte ben de uzanmiyor diye kafaya taktım. Hatta koltuk altindan tutup ayaklarının üstüne bastırmaya çalışıyordum yok yapmıyordu doktora söyleyince güldü bana biraz İnterneti az mi okusak dedi şimdi uzanma konusunda 3 ya da 4 gündür falan gözlerini şaşı yapıp yandan falan oyuncaklara bakıp uzanıyor dün altını değiştirirken saçımı yakaladı gülüyor. Yavaş yavaş olacak her şey işte biz dayanamıyoruz

Öyle yavrum da ne bileyim işte. Bende öyle yapıyorum baksana tarhanayla başladık djjdj doktora kalırsa 3-5 gün sonra yemekleri tuzsuz yapıp ne yiyorsam onu tattırcam
Canım Bulut nasıl mama sandalyesinde rahat oturabilir mu?Başını tutabilitır mu? Bizim ki daha çok dik tutamadığı için başlamadı doktorumuz.Diğer ay bakalım dedi eğer durabilirse ona göre başlayalım dedi Bi de bu ay oturma eğzersizi yapıyoruz alışsın diye

Benim de bu aklımdaydı festiye soracaktım mama sandalyesinde dik oturabiliyor mu diye? Benden çok yaşayacaksın canım bizimkini mama sandalyesine yaslanma pozisyonunda koyuyorum tabi daha dik duramıyor ama bizi nasıl taklit ediyor yemek yerken üst dudağını yiyip bitirecek coop coop cooop yapmaktan

Diykon2142 Tomris0006

Canlarım bu ek gıdaya geçmek değil
Ek gıdaya 6. Ayda veya sonrasında geçicez.

Hen babybjörnde en dik konuma getirip veriyorum. Mama sandalyesinde dik oturması gibi bir durum şuan yok o katı gıdalarda şart. Ben 1 öğün toplasan 1 kaşık kadar veriyorum. Tad duyusu aktifleşsin. Yutmayı öğretsin. Süt kıvamından başka şeylere de alışsın diye. Ek gıda ile tadım süreci çok farklı.

Bebeğim bazen de hiçbirşey yapmadan duvarı izlemek istiyorum ya. Uzanıp tavana bakmak istiyorum. İlla ev işi değil ki. Bende anlamıyorum nasıl yapıyorlar bebeyle uyuyanlar. Ev işi umrumun köşesinde bile değil. Yapabildiğim kadar yapıyorum. Robota süpürtüyorum evi günde 2-3 kez. Dolap işleri fecaat durumda zaten çamaşırlar yıkandı ama büyük poşetlerde yerleştirilmeyi bekliyor inşallah bugün halledicem. Ama ortada dağınıklık yok allahtan sadece sil süpür hayatıma devam ediyorum ortada olan herşeyi büyük bir dolabim var ona gömüyorum. Oraya ben girsem kaybolurum durumunda ama napayım. Kısmetse bir ara girerim. Eskiden dolap içi dağınıksa uyuyamazdım ey gidii ey

Allahim bu da aynı ben. Robotta yok ben de aksi gibi. BaZen mutfaktan geçerken yerdeki kırıntılara bakıyorum bakıyorum ben onlara üzülüyorum onlar bana üzülüyor yusuf uyandığı an ilk 10 dk iyi oluyor çocuğum sağ olsun o ara süpürge tutuyorum eve. En hizlisindan . Vileda falan hak getire..

Yani doğru tabi katı bir şey almıyor ki cocuk dik otursun. Yine sıvı alıyor. Bakalım bizim de kontrol haftaya cumartesi ne diyecek bizim doktor. Ben hevesleniyorum da eşim engelliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…