- 31 Ağustos 2022
- 535
- 1.404
- 43
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #56.561
Hadi canım yok artık olabilir mi öyle bir şeyBenim de geçen kv ler geldi biliyorsunuz ben mutfakta iken baktım evden ayıcık bombo çizgifilm sesleri geliyor, Allah Allah dedim yanlış mı duyuyorum geldim baktım ki kv açmış kanalı sesi de yükseltmiş buna bakınca duruyor diyor
Olabilir canım olmaz değil ama instamomlar olunca inanamıyorum bütün gün o kamerayı oraya buraya kurup video çeken biri bebekle ilgilenemez yanında mutlaka birileri vardır bence. Yoksa ben mi çok beceriksizim, tuvalete zor gidiyorum yalnızkenÖzellikle de ne hikmetse momcozy marka sağım makinesi kullananlarda bu şelaleler
Niye kız o belki olabilirbazı bebeler duruyor öyle bırakınca
Bölgedeki herkesin psikolojisi bozuldu çok şükür sağız saglikliyiz ama artcilar devam ediyor aynı senaryoyu baştan izliyor gibi oluyoruz. Küçücük yaşında içindeki insanlarla birlikte yanan enkazlari yardım isteyenleri çaresizliği herşeyi gördü. Rabbim kimseye yaşatmasın. zor..Çok şükür yanında birşey olmadan atlatmış depremi Allah'ın izniyle tramvayı da atlatır , olmadı bir psikiyatri uzmanı ile görüşüp destek alın cnm en doğal hakkınız şuan
Öyle düşünme yaa herkesin bebeği bir değil ki mesela ben ikinci çocuğumu büyütüyorum hiç durmuyor uyumuyor tam uyudu diyorum karnımı doyuracagim 10-15 dk sonra uyanıyor. Ses dinliyor onun için ufak bir ses uyanması için yeterli bu nedenle benim evi robot süpürüyor inan yerleri 1 aydır silemedim el kadar beziyle onu da robota yaptırıyorum. Eşimin çoğu akşam mesaisi uzuyor bazen nöbetleri var yani çoğu zaman tek bakıyorum. Gündüz evde kimse yokken duşa girerken evdeki yedek bir telefon var watsap aramasıyla kendimi arıyorum bebeğin odasında bir noktaya koyuyorum telsiz gibi cep telefonu ile duşa giriyorum sesler gelmeye başlayinca panikle durulanip cikiyorum. Yemek yapamıyorum kızım hep kucak istiyor çok ağlıyor. Eşime tesislerden sulu yemek getir gelirken diyorum. Olmadı disardan sipariş veriyorum. Yani bebeğim ağlamasın diye umursamıyorum evi barkiBazen ben de kendimi çok yetersiz hissediyorum kızlar, eşim evden çalıştığı için gün içinde çok fazla yardım alıyorum, bugün bütün gün yoktu çok yoruldum ve kafayı yedim yani. Bakıyorum bazılarının eşi hiç yardımcı değil veya uzakta çalışıyor tek başlarına gece gündüz bakıyolar bebeklerine, bebek bakarken yemek de yapıyolar temizlik de yapıyolar, benimse sürekli bi nefes almaya ihtiyacım oluyo, hep pilim bitiyo, yemek yaptığım sayılıdır, belki uğraşsam vakit yaratırım ama ne bebeğimden ne kendimden kısmak istiyorum vaktim olduğunda kendimi paralamıyorum, temizlik de kalsın diyorum, yemeği de eşim yapsın diyorum. Her şeye yetişen becerikli bi anne olamadığım için üzülüyorum.
Bide kim görse hemen çocuk uyuyunca sende uyu diyen tipler var ya valla Bende çok isterim yatım dinleneyim ama akşama yemek Lazım yada çamaşır bulaşık hangi birini yapabilirsin ki çocukla..çok çok nadirdir bebişim uyuduğunda uyuduğum yoksa işin içinden ben hiç çıkamayacağımFestimm birde benim anam var eski toprak, diyor ki çocuklu kadın uyumaz uyur ise işleri aksar, vallaha kusura bakmasınlar bebek uyusun diye gözünün içine bakıyorum ki uyuyayım az biraz diyeaksarsa işler de aksasın biraz yapacak birşey yok valla
Icini ferah tut canım çıkmaz alerjisi merak etme. Biraz sakin kalabilsek tadını çıkarırız da işte yapamıyoruz. Annemler bize tek tek gıda mi denetmiş sanki yemeklerin suyunu verip verip geçmişlerAh bu analık
Kesin değiştireceğim. Temiz içerikli birşey bulayım.
Ay ek gıda hem hevesli ama bir o kadarda stresli etkiledi mi etkileyecek mi derken strese giriyorum. Bugün yoğurda başladık mesela normalde de süt alerjisinden şüpheleniyorduk yüreğim ağzımda.
Aynı beni tarif etmissin tomriscimBide kim görse hemen çocuk uyuyunca sende uyu diyen tipler var ya valla Bende çok isterim yatım dinleneyim ama akşama yemek Lazım yada çamaşır bulaşık hangi birini yapabilirsin ki çocukla..çok çok nadirdir bebişim uyuduğunda uyuduğum yoksa işin içinden ben hiç çıkamayacağımohhh acemianne yatıp dinlemiyorsan valla helal olsun sana ben onu da yapamıyorum işleride bitiremiyorum arada debelenip duruyorum
Yok kızzzz tamamen değil ama Sabah uykularında dinlemiyorum inan, diyelim ki aralıklarla 9-10a kadar uyudu hiçççç affetmemBide kim görse hemen çocuk uyuyunca sende uyu diyen tipler var ya valla Bende çok isterim yatım dinleneyim ama akşama yemek Lazım yada çamaşır bulaşık hangi birini yapabilirsin ki çocukla..çok çok nadirdir bebişim uyuduğunda uyuduğum yoksa işin içinden ben hiç çıkamayacağımohhh acemianne yatıp dinlemiyorsan valla helal olsun sana ben onu da yapamıyorum işleride bitiremiyorum arada debelenip duruyorum
Ayyy valla bacım sabah 6 da uyanmasa bende uyurumYok kızzzz tamamen değil ama Sabah uykularında dinlemiyorum inan, diyelim ki aralıklarla 9-10a kadar uyudu hiçççç affetmemama gündüzleri dediğin gibi yoksa ev çöp eve dönüşür 2 güne
Öyle yavrum da ne bileyim işte. Bende öyle yapıyorum baksana tarhanayla başladık djjdj doktora kalırsa 3-5 gün sonra yemekleri tuzsuz yapıp ne yiyorsam onu tattırcamIcini ferah tut canım çıkmaz alerjisi merak etme. Biraz sakin kalabilsek tadını çıkarırız da işte yapamıyoruz. Annemler bize tek tek gıda mi denetmiş sanki yemeklerin suyunu verip verip geçmişler
Aynen canım alt değiştirirken zorlanıyorum poposunu havaya kaldırıp ziplayip kaçıyor elimden. Anakucaginda oyuncaklara bakarken tepinerek yerini değiştiriyor bi su içip geleyim diyorum yusufu başka yerde buluyorum artık yalnız bırakmaya gelmiyor en güvenli yer geliyor bana battaniye üzerine bırakıyorum o da bir kaç dk işteDoğru söylüyorsun canım ama insan ister istemez kıyas yapıyor ya da 3 aylık oldu neden şunu bunu yapmıyor diye kafasına takıyor. Yaa evdeyken de öyle mi, altını değiştirirken zorlanıyor musunbenim oğluş da kollarını bacaklarını nasıl oynatıp tepiniyo alt değiştirmek çok zorlamaya başladı Bizimki de uzanmıyor oyuncaklara hatta ellerine ayaklarına takılan çorap gibi oyuncaklar almıştım çıngıraklı onlara hiç tepki vermedi. Ama bugün ilk defa ana kucağında sallanırken ayaklarını izliyordu, daha yeni yeni keşfediyo. 3. Ayda elini ayağını keşfeder yok oyuncaklara uzanıp tutar falan böyle şeyleri okuyunca benimki neden yapamıyo diye dert ediniyorum aslında her şeyin bi zamanı var ve her bebek özel dediğin gibi
Canım Bulut nasıl mama sandalyesinde rahat oturabilir mu?Başını tutabilitır mu? Bizim ki daha çok dik tutamadığı için başlamadı doktorumuz.Diğer ay bakalım dedi eğer durabilirse ona göre başlayalım dedi Bi de bu ay oturma eğzersizi yapıyoruz alışsın diyeÖyle yavrum da ne bileyim işte. Bende öyle yapıyorum baksana tarhanayla başladık djjdj doktora kalırsa 3-5 gün sonra yemekleri tuzsuz yapıp ne yiyorsam onu tattırcam
Benim de bu aklımdaydı festiye soracaktım mama sandalyesinde dik oturabiliyor mu diye? Benden çok yaşayacaksın canımCanım Bulut nasıl mama sandalyesinde rahat oturabilir mu?Başını tutabilitır mu? Bizim ki daha çok dik tutamadığı için başlamadı doktorumuz.Diğer ay bakalım dedi eğer durabilirse ona göre başlayalım dedi Bi de bu ay oturma eğzersizi yapıyoruz alışsın diye
Bide kim görse hemen çocuk uyuyunca sende uyu diyen tipler var ya valla Bende çok isterim yatım dinleneyim ama akşama yemek Lazım yada çamaşır bulaşık hangi birini yapabilirsin ki çocukla..çok çok nadirdir bebişim uyuduğunda uyuduğum yoksa işin içinden ben hiç çıkamayacağımohhh acemianne yatıp dinlemiyorsan valla helal olsun sana ben onu da yapamıyorum işleride bitiremiyorum arada debelenip duruyorum
Uzun uyuyan bir bebek mivar bir hayalimiz
Allahim bu da aynı ben. Robotta yok ben de aksi gibi. BaZen mutfaktan geçerken yerdeki kırıntılara bakıyorum bakıyorum ben onlara üzülüyorum onlar bana üzülüyorBebeğim bazen de hiçbirşey yapmadan duvarı izlemek istiyorum ya. Uzanıp tavana bakmak istiyorum. İlla ev işi değil ki. Bende anlamıyorum nasıl yapıyorlar bebeyle uyuyanlar. Ev işi umrumun köşesinde bile değil. Yapabildiğim kadar yapıyorum. Robota süpürtüyorum evi günde 2-3 kez. Dolap işleri fecaat durumda zaten çamaşırlar yıkandı ama büyük poşetlerde yerleştirilmeyi bekliyor inşallah bugün halledicem. Ama ortada dağınıklık yok allahtan sadece sil süpür hayatıma devam ediyorum ortada olan herşeyi büyük bir dolabim var ona gömüyorum. Oraya ben girsem kaybolurum durumunda ama napayım. Kısmetse bir ara girerim. Eskiden dolap içi dağınıksa uyuyamazdım ey gidii ey
Yani doğru tabi katı bir şey almıyor ki cocuk dik otursun. Yine sıvı alıyor. Bakalım bizim de kontrol haftaya cumartesi ne diyecek bizim doktor. Ben hevesleniyorum da eşim engelliyor.Diykon2142 Tomris0006
Canlarım bu ek gıdaya geçmek değil
Ek gıdaya 6. Ayda veya sonrasında geçicez.
Hen babybjörnde en dik konuma getirip veriyorum. Mama sandalyesinde dik oturması gibi bir durum şuan yok o katı gıdalarda şart. Ben 1 öğün toplasan 1 kaşık kadar veriyorum. Tad duyusu aktifleşsin. Yutmayı öğretsin. Süt kıvamından başka şeylere de alışsın diye. Ek gıda ile tadım süreci çok farklı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?