2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Ütü konusunda da benim eşim o kadar minimalist yaşıyor ki adam 2 takım elbise 3 pantolon 5 gömlekle yaşıyor. Dolapta başka iş kıyafeti yok. Mecbur her hafta ütülüyorum.
ben sadece bebeğin kıyafetlerini ütülüyorum artık, biz ikimiz de hep evde olduğumuz için ütülü kıyafet gerekmiyor

4 sabahtır oğlum sadece çişli bezle kalkıyor, bezini değiştirken tuvalete tutuyorum anında yapıyor kakasını, hatta geçen sabah bi kaza yaşadık duvarı sarıya boyadı 3 aydır aklıma geldikçe tuvalete tutuyordum ama artık yavaştan Tİ yi tam uygulamaya başlıcam. Sinyallerini anlayamıyorum o yüzden evrensel saatleri kullanıyorum, genelde işe yarıyor. Dün klozete yaptırdım ama zor oldu o yüzden lazımlık yıkamaya devam demin de eşim tuvalete tuttu uyandığında kakasını yapınca nasıl gülüyo anlatamam, bazı bebekler Tİ den hoşlanmayabiliyormuş şimdilik oğlum mutlu görünüyo. Bu işi çözebilirsem ybblere de ufaktan geçerim, 5-6 aylık olduğunda tuvalet anlamına gelen bi el işareti öğretmek istiyorum. Belki biraz daha büyüyünce sinyallerini daha kolay farkedebilirim.

Aaa ben daha denemedim hemen gidip oturtayım bi

Aaa ben daha denemedim hemen gidip oturtayım bi

Kızlar bu reelste böyle oturtmuşlar 3 aylık doğru mu acaba böyle mi alıştırmalı

Öyle yavrum da ne bileyim işte. Bende öyle yapıyorum baksana tarhanayla başladık djjdj doktora kalırsa 3-5 gün sonra yemekleri tuzsuz yapıp ne yiyorsam onu tattırcam

Bulut bey bize ek gıda sürecinde rehber olacak desene, ayrıntılı yaz Festimm bilgilendir bizi bu konuda

İlk gün tadımlık tarhana ile başladın, sonra da ev yoğurdu mu denedin? Bulut bey nasıl tepki veriyor bakalım (benim aklıma takılan biliyorsun mesela Bulut bey erken teşrif etmişti, o nedenle 4 aylık olunca sanırım tadımlara başladı, normal doğum zamanını düşününce ek gıda başlamak için erken değil mi?)

Yılın ilk karında dışarı çıktık bizzz şimdi ılık bi banyo yaparız, bi de sıcak çikolata içebilseydi tam bi noel ruhu olacaktı

Maşallah kuzumuza iyi gelir bu gezi ikinize de inşallah , ben çocuğun nefesini açık havaya çıkınca mutlaka örtmeye çalışıyorum ya bebek arabasına yağmurluk gibi birşey geçiriyorum soğuk havayı kessin diye yada bebeğe atkı takıyorum o da yalaya yalaya geziyor

Hadi canım yok artık olabilir mi öyle bir şey benimde kocam bey mutfağa getirdi kahvaltıda bebeği bide tv yi açıyor karşısında niye dedim tv ye baksın diyor ( doktor yanında tv yasak dediği halde)

Hadi benim Kv çok yaşlı düşünemedi senin kocaya ne demeli benim eşim çocuğu eline alınca iki agucuk gugucuk sonra bir bakıyorum hemen bir şekilde bacağında sallama moduna geçiyor sonra da eline teli alıyor ona bile kızıyorum düşün, kocam bu aralar beni allahtan alttan alıyor

Canım tam olarak ek gıda değil aslında bu dönem.

Doktorun ses kaydında dediklerini yazıyorum kuşum; ( Tavsiye değildir. Bulutun doktorunun bulutun gelişimine yönelik tavsiyelerini içerir.)

4-6 ay arası tattırma, temas dönemi. Öğün yok. Öğünler 6. aydan sonra. Bal balık bakla yumurta süt patlıcan ve tropik meyveler asla yok. Bize şuan başlamanın 3 faydası olacak.

1. Çocuğun ağzına pütürlü şeyler vericez ki çiğneme ve yutmasını destekleyeceğiz. Biz vermez beklersek ilerde kusuyorlar o yüzden şimdi tanıştıracağız. Şuan oral dönemde birçok şeyi tükürür gibi yapıcak. Bu normal sevmedi demek değil.

2. Çocuğun lezzet duygusunu uyarıcaz. Sen şimdi nasıl rus arap vs yemeklerini yiyemiyorsan garip geliyorsa uzun süre annesütü/mama ile beslenirse kabul etmesi zor oluyor. O yüzeen sizin aile kültürünüzde geleneğinizde ki yemeklerle tanıştırmak önemli.

3. Bağışıklık sistemi için. (Bunu çok detay anlatmış ama üşendim şimdi yazmaya :) )

3 gün tarhana, 3 gün ev yoğurdu, 3 gün elma püresi fileye koyucam, 3 gün armut, 3 gün üzüm. Akşam yemeklerini az tuzlu ve acısız yapın yemeklerin suyundan minik minik tattırın. Su cam şişe suyundan 1-2 kaşık verebiliriz. Böylece 5. ayın sonunda yarım çaybardağı 6. ayın sonunda daha fazla şey yiyebilir hale gelecek. Amaç daha az alerji gelişmesini de sağlamak bir yandan.

3 gün denedik kabız gaz kakada değişiklik olunca kesiyoruz. Bizde kaka yapmıyor bulut şuan ama demirden mi oldu yemeklerden mi bilmiyorum. Yine de riske atmamak adına 2 gün verdim tarhanayı. Bir süre sonra bidaha vericem.

Çok seviyo açık havada uyumayı neyse ki, bize de ara oluyo bi kahve içip dönüyoruz

Benimkini goremesin diye televizyona tam 180 derece olacak sekilde yerlestiriyorum inanilmaz bir cabayla ona dogru dönüyor. Resmen sayesinde dönmeyi öğrendi

Şifa olsun inşallah, doktorun çok ilgili imiş maşallah ayrıntılı çok güzel anlatmış sende çok güzel özetledin maşallah

Erkeklerin çoğu aynı bizimki de tel elinde oyalamaya çalışıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…