- 18 Ağustos 2022
- 3.632
- 12.301
- 158
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #56.581
ben sadece bebeğin kıyafetlerini ütülüyorum artık, biz ikimiz de hep evde olduğumuz için ütülü kıyafet gerekmiyorÜtü konusunda da benim eşim o kadar minimalist yaşıyor ki adam 2 takım elbise 3 pantolon 5 gömlekle yaşıyor. Dolapta başka iş kıyafeti yok. Mecbur her hafta ütülüyorum.
Aaa ben daha denemedim hemen gidip oturtayım biBenim de bu aklımdaydı festiye soracaktım mama sandalyesinde dik oturabiliyor mu diye? Benden çok yaşayacaksın canımbizimkini mama sandalyesine yaslanma pozisyonunda koyuyorum tabi daha dik duramıyor ama bizi nasıl taklit ediyor yemek yerken üst dudağını yiyip bitirecek coop coop cooop yapmaktan
Benim de bu aklımdaydı festiye soracaktım mama sandalyesinde dik oturabiliyor mu diye? Benden çok yaşayacaksın canımbizimkini mama sandalyesine yaslanma pozisyonunda koyuyorum tabi daha dik duramıyor ama bizi nasıl taklit ediyor yemek yerken üst dudağını yiyip bitirecek coop coop cooop yapmaktan
Diykon2142 Tomris0006
Canlarım bu ek gıdaya geçmek değil
Ek gıdaya 6. Ayda veya sonrasında geçicez.
Hen babybjörnde en dik konuma getirip veriyorum. Mama sandalyesinde dik oturması gibi bir durum şuan yok o katı gıdalarda şart. Ben 1 öğün toplasan 1 kaşık kadar veriyorum. Tad duyusu aktifleşsin. Yutmayı öğretsin. Süt kıvamından başka şeylere de alışsın diye. Ek gıda ile tadım süreci çok farklı.
Aaa ben daha denemedim hemen gidip oturtayım bi
Bence yanlış.
Kızlar bu reelste böyle oturtmuşlar 3 aylık doğru mu acaba böyle mi alıştırmalı
Canım ben hep kucağımda oturtuyorum canlı destek olarak. 4. Ayda ancak koltuğun köşesine yastıklarla oturturum.
Açılmadı
Omurgasına zararlı gibi geldi duruşu çok acayip olmuş, ben kucağımda oturtuyorum tam dik değil hafif yatar gibi, seviyo öyle oturmayı
Öyle yavrum da ne bileyim işte. Bende öyle yapıyorum baksana tarhanayla başladık djjdj doktora kalırsa 3-5 gün sonra yemekleri tuzsuz yapıp ne yiyorsam onu tattırcam
Yılın ilk karında dışarı çıktık bizzzşimdi ılık bi banyo yaparız, bi de sıcak çikolata içebilseydi tam bi noel ruhu olacaktı
Hadi canım yok artık olabilir mi öyle bir şeybenimde kocam bey mutfağa getirdi kahvaltıda bebeği bide tv yi açıyor karşısında niye dedim tv ye baksın diyor ( doktor yanında tv yasak dediği halde)
Bulut bey bize ek gıda sürecinde rehber olacak desene, ayrıntılı yaz Festimm bilgilendir bizi bu konuda
İlk gün tadımlık tarhana ile başladın, sonra da ev yoğurdu mu denedin? Bulut bey nasıl tepki veriyor bakalım(benim aklıma takılan biliyorsun mesela Bulut bey erken teşrif etmişti, o nedenle 4 aylık olunca sanırım tadımlara başladı, normal doğum zamanını düşününce ek gıda başlamak için erken değil mi?)
Çok seviyo açık havada uyumayı neyse ki, bize de ara oluyo bi kahve içip dönüyoruzMaşallah kuzumuza iyi gelir bu gezi ikinize de inşallah , ben çocuğun nefesini açık havaya çıkınca mutlaka örtmeye çalışıyorum ya bebek arabasına yağmurluk gibi birşey geçiriyorum soğuk havayı kessin diye yada bebeğe atkı takıyorum o da yalaya yalaya geziyor
Benimkini goremesin diye televizyona tam 180 derece olacak sekilde yerlestiriyorum inanilmaz bir cabayla ona dogru dönüyor. Resmen sayesinde dönmeyi öğrendiYok onları hiiç takip etmedim zaten çok iticiler hayır kime neyi kanıtlıyorsun? Yalnız nazardan da korkmuyorlar ben öyle birşey paylaşsam tamam akşamına sütüm kesilir.
Kesinlikle. Ekran göstermiyorum diyo hepsi de mümkün mü? Bulut bile bazen giriyorum o başka birşeyle ilgilenirken hemen telefona bakmaya başlıyor odaklanıyor. Tv arkasında açık oluyor bana ses yapsın diye açıyorum bazen o görmesin diye arkası dönük yerleştiriyorum. Hemen ters bakmaya çalışıyor. Bunların bebeleri daha büyük mümkün mü yani sıfır ekran? Herkes ancak konuşuyor. Dediğin gibi o editler nasıl hangi ara yapılıyor?
Canım tam olarak ek gıda değil aslında bu dönem.
Doktorun ses kaydında dediklerini yazıyorum kuşum; ( Tavsiye değildir. Bulutun doktorunun bulutun gelişimine yönelik tavsiyelerini içerir.)
4-6 ay arası tattırma, temas dönemi. Öğün yok. Öğünler 6. aydan sonra. Bal balık bakla yumurta süt patlıcan ve tropik meyveler asla yok. Bize şuan başlamanın 3 faydası olacak.
1. Çocuğun ağzına pütürlü şeyler vericez ki çiğneme ve yutmasını destekleyeceğiz. Biz vermez beklersek ilerde kusuyorlar o yüzden şimdi tanıştıracağız. Şuan oral dönemde birçok şeyi tükürür gibi yapıcak. Bu normal sevmedi demek değil.
2. Çocuğun lezzet duygusunu uyarıcaz. Sen şimdi nasıl rus arap vs yemeklerini yiyemiyorsan garip geliyorsa uzun süre annesütü/mama ile beslenirse kabul etmesi zor oluyor. O yüzeen sizin aile kültürünüzde geleneğinizde ki yemeklerle tanıştırmak önemli.
3. Bağışıklık sistemi için. (Bunu çok detay anlatmış ama üşendim şimdi yazmaya :) )
3 gün tarhana, 3 gün ev yoğurdu, 3 gün elma püresi fileye koyucam, 3 gün armut, 3 gün üzüm. Akşam yemeklerini az tuzlu ve acısız yapın yemeklerin suyundan minik minik tattırın. Su cam şişe suyundan 1-2 kaşık verebiliriz. Böylece 5. ayın sonunda yarım çaybardağı 6. ayın sonunda daha fazla şey yiyebilir hale gelecek. Amaç daha az alerji gelişmesini de sağlamak bir yandan.
3 gün denedik kabız gaz kakada değişiklik olunca kesiyoruz. Bizde kaka yapmıyor bulut şuan ama demirden mi oldu yemeklerden mi bilmiyorum. Yine de riske atmamak adına 2 gün verdim tarhanayı. Bir süre sonra bidaha vericem.
Erkeklerin çoğu aynı bizimki de tel elinde oyalamaya çalışıyorHadi benim Kv çok yaşlı düşünemedi senin kocaya ne demelibenim eşim çocuğu eline alınca iki agucuk gugucuk sonra bir bakıyorum hemen bir şekilde bacağında sallama moduna geçiyor sonra da eline teli alıyor ona bile kızıyorum düşün, kocam bu aralar beni allahtan alttan alıyor
Ben kisalttim iyice omuzlarıma kadar yinede dökülüyorSaçım sürekli toplu gezmeme rağmen her yere dökülmesi… Çocuğumun bezinin içinden bile saçım çıkıyo çıldırcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?