- 27 Şubat 2022
- 581
- 938
- 33
- 38
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #56.901
Benim kv öper... Gerçekten çok düşüncesizce.40 yaş sonrasına değil, genellikle kayınvalide kişisine laf geçmiyor. İlla kalitemi bozmam mı lazım bilmiyorum ki. Geldi dakika bir gol bir ya. İçerde kahvaltı hazırlıyorum. Peşinde dolanmayayım dedim. O sırada eşim birşey istedi mutfaktan çıktım baktım ki utanmasa çocuğumu yalayacak. Yanağından öpüyor. Yemin ederim vücudum titredi. Öpüldüğünü görüyorum dedim ama sesim oraya gelirsem fena olacak ses modu. Ya terbiyessiz.. hasta olmaya gerek yok ki çocuğu hasta etmek için. Sana alışık değil. Senin mikrobun kendine. Yemin ederim 2 dk iyilik yapmaya gelmiyor. Ama sorun öpmesi de değil biliyor musun? Sorun bunu ona güvenmeme rağmen yapıyor olması. Arkamı döndüğümde ben istediğimi yaparım moduna girmesi. Şimdi bu saygısızlık değil mi? Ben annesi olarak bir karar veriyorum ve oğlumu korumak için veriyorum bu kararı. Kucaklamana birşey demiyorum, ilgilenmene birşey demiyorum. Peşinde gezmiyorum, rahatsız etmiyorum. Bunun için bile insan bana güvendi bende talebine uyayım der. Ama onun bunu düşünebilmek için vizyon ve iyi ahlak lazım.
Ya hadi öptün terbiyessiz. Bari ensesinden öp. Yanaktan öpmek ne demek?
Ah be keşke hiç gelmeseler ama o da imkansız. Benim yanımda 1 hafta annem kalıcak. Kv sabah gelip akşam gelir yani umarım1 hafta sonra hadi herkes eski düzenine dönsün demeyi düşünüyorum inşallah
Hamilelikte beni en çok strese sokan şey doğum sonrası yaşayacaklarımmmgerçekten bu sebepten dolayı hamileliğimin tam anlamıyla tadına varamıyorum bile
Benim kv öper... Gerçekten çok düşüncesizce.
Anlamayada çalışıyorum ama.. Birşey olma ihtimaline karşı yapılmamalı. Minnacık beden risk çok fazla.bir şey olduğunda Onun canının yanmasına mı üzülelim verilen emeğimize mi...
Bu ve benzer konularda yapayalnızız
Otizm doğuştan olan ve ilk 3 yaşa kadar kendini belli eden bir rahatsızlık diye biliyorum. TV izlemeyi Dr sordum.. Kanıtlanmış birşey değil ama gelişim geriliği yapma ihtimali var seyrettirmeyrlim dedi... Evimde okadar küçükki muhakkak denk geldiği oluyor. Ama seyrettirmiyorum tabiki bende.Ayy valla dediğinin tıpkısının aynısını yapıyorumnepçim anayım beni diye diye geziyorum. Daha yeni mevzusu oldu aramizda. Eşim bugün cicek göndermiş eve. Yusufuma en iyi anneyi seçtiğim için çok sansliyim yazmış. Hala ikna olmuyorum ama iyi anne olduğuma ben de şaka yollu söylemeye çalışıyorum ama yok karşında duvar olunca anlamıyor ya da ayyy çok nazlı yetiştiriyorsun. Ayyy aman çok kötü alistirmissin gibi suçlamalara maruz kalıyorum. Tv izletmemenin neresi şımartmak mesela ya bırakayım da otizmli mi olsun yavrum. Tövbe tövbe yine sinir geldi bak
Anladım teşekkür ederim.. Ben daha hiç temizlemedim.Tıkanıklık hissediyordum canım sürekli yaptığım günlerde gece nefes alıp vermesi bile hırıltılı idi. Ama bazı doktorlar da tıkalı olmasa bile yapın nefes alması kolaylaşır diyor. Her emzirmeden önce yapın bile diyen var. Bizim doktorumuz yap ama çok tahriş etme dedi
Konudan bağımsız.. Nasıl yetişiyorsun? Yani yorumlara ben birini yazarken başka konu açlıyo yeni konuya yazayım derken önceki yazdığıma cvp yazılıyo onu bulayım derken birbirine karışıyor şuan olduğu gibiBenimki ikiyüzlü. Sorsan öpmez çok dikkatlidir. Bana dese ki ben öpeceğim sen kendini de ayırsan ben öperim dese daha az sinir olurum. Arkamdan yapıyor ya sinirden dizim titriyor.
Terbiyessizlik bu başka birşey değil.
Evet canım otizm doğuştan ama ekran tv tablet telefon daha hızlı ilerletiyor tetikliyor. Hadi onu da geçtim bu kirli dünyadan ne kadar uzak tutabilirsek o kadar iyi. Beyin gelişimini çok kötü etkiliyor ekranlar.Otizm doğuştan olan ve ilk 3 yaşa kadar kendini belli eden bir rahatsızlık diye biliyorum. TV izlemeyi Dr sordum.. Kanıtlanmış birşey değil ama gelişim geriliği yapma ihtimali var seyrettirmeyrlim dedi... Evimde okadar küçükki muhakkak denk geldiği oluyor. Ama seyrettirmiyorum tabiki bende.
Hepimiz iyi anneyiz.... Asla kendime bu konuda laf ettirmem çok bilen gelsin 1 gün dayansın...
Şu "alıştırmışsın" lafından gına geldi artık..
Napalım çocuk meme istiyor vermeyelim mi..
Çocuk yattığı yerde huzursuz yada ağlıyor kucağımıza almayalım mı
Çocuk boş boş TV ye baksında biz çekirdek mi çitleyelim..
Amann boşver çok bilenleri bebeklerimiz için en iyi bilen bizleriz..
Canım A Acemianne42 nin miray kuşu var. Onun da kız. Belki o da hızlı ilerler. Yusuf benim yaramazYusuf çok nazlı olacak valla erkekler biraz daha geç hareket ediyor keyif bebesi tam ☺
Ben bu yüzden kv ile yalnız bırakamıyorum evladımı yaa. Bi de burda mı happymomda mı hatırlayamadım torununa gizli gizli meme vermeye çalışan kv ve komşu teyzeleri okuduktan sonra hiçkimseyle yalnız bırakmam çocukimiiii40 yaş sonrasına değil, genellikle kayınvalide kişisine laf geçmiyor. İlla kalitemi bozmam mı lazım bilmiyorum ki. Geldi dakika bir gol bir ya. İçerde kahvaltı hazırlıyorum. Peşinde dolanmayayım dedim. O sırada eşim birşey istedi mutfaktan çıktım baktım ki utanmasa çocuğumu yalayacak. Yanağından öpüyor. Yemin ederim vücudum titredi. Öpüldüğünü görüyorum dedim ama sesim oraya gelirsem fena olacak ses modu. Ya terbiyessiz.. hasta olmaya gerek yok ki çocuğu hasta etmek için. Sana alışık değil. Senin mikrobun kendine. Yemin ederim 2 dk iyilik yapmaya gelmiyor. Ama sorun öpmesi de değil biliyor musun? Sorun bunu ona güvenmeme rağmen yapıyor olması. Arkamı döndüğümde ben istediğimi yaparım moduna girmesi. Şimdi bu saygısızlık değil mi? Ben annesi olarak bir karar veriyorum ve oğlumu korumak için veriyorum bu kararı. Kucaklamana birşey demiyorum, ilgilenmene birşey demiyorum. Peşinde gezmiyorum, rahatsız etmiyorum. Bunun için bile insan bana güvendi bende talebine uyayım der. Ama onun bunu düşünebilmek için vizyon ve iyi ahlak lazım.
Ben bunu yapmaya çalışıyorum ama gündüzleri uykuya dalmak çok zor oluyor yorgunsam bile uyuyamıyorum. Eee uyumaya çalışıp o 40 dakikayı ziyan mı edeyim gider dizi izlerim kahve içerimEvet canım otizm doğuştan ama ekran tv tablet telefon daha hızlı ilerletiyor tetikliyor. Hadi onu da geçtim bu kirli dünyadan ne kadar uzak tutabilirsek o kadar iyi. Beyin gelişimini çok kötü etkiliyor ekranlar.
Cok haklısın hepimizi biricigiz evlatlarimiz için. Takmıyorum ama o an söylediklerinde bir sinir geliyor geçen anneme patladım çocuk yatınca sen de yat demez mi anne sen bari yapma dedim. Çocuğun uyuduğu 15 ben nasıl uykuya geçeyim o sırada. Ancak bir çay içiyorum bir tuvalete giriyorum bu yani
Festi ya geneli böyle bende aynı şekilde sıfır güven yani yanınd olmadığım an herşeyi yaparlar yani valla seninki de valla bu kadar yapmana rağmen böyle devam ediyor hayret hakkaten bunlar torunlarını kendi çocukları sanıyorlar ben öyle görüyorum çok zor40 yaş sonrasına değil, genellikle kayınvalide kişisine laf geçmiyor. İlla kalitemi bozmam mı lazım bilmiyorum ki. Geldi dakika bir gol bir ya. İçerde kahvaltı hazırlıyorum. Peşinde dolanmayayım dedim. O sırada eşim birşey istedi mutfaktan çıktım baktım ki utanmasa çocuğumu yalayacak. Yanağından öpüyor. Yemin ederim vücudum titredi. Öpüldüğünü görüyorum dedim ama sesim oraya gelirsem fena olacak ses modu. Ya terbiyessiz.. hasta olmaya gerek yok ki çocuğu hasta etmek için. Sana alışık değil. Senin mikrobun kendine. Yemin ederim 2 dk iyilik yapmaya gelmiyor. Ama sorun öpmesi de değil biliyor musun? Sorun bunu ona güvenmeme rağmen yapıyor olması. Arkamı döndüğümde ben istediğimi yaparım moduna girmesi. Şimdi bu saygısızlık değil mi? Ben annesi olarak bir karar veriyorum ve oğlumu korumak için veriyorum bu kararı. Kucaklamana birşey demiyorum, ilgilenmene birşey demiyorum. Peşinde gezmiyorum, rahatsız etmiyorum. Bunun için bile insan bana güvendi bende talebine uyayım der. Ama onun bunu düşünebilmek için vizyon ve iyi ahlak lazım.
Yok öyle yapma tadını çıkar valla bebeğin hiç bir zaman küçük olmayacak eşinde seni tutan biriyse birşey olmaz net söylemek lazım bazı şeyleriAh be keşke hiç gelmeseler ama o da imkansız. Benim yanımda 1 hafta annem kalıcak. Kv sabah gelip akşam gelir yani umarım1 hafta sonra hadi herkes eski düzenine dönsün demeyi düşünüyorum inşallah
Hamilelikte beni en çok strese sokan şey doğum sonrası yaşayacaklarımmmgerçekten bu sebepten dolayı hamileliğimin tam anlamıyla tadına varamıyorum bile
Yusıfa bitiyorum ya ama bak gör büyüdüğünde çok iyi olacak yaramazlar☺Canım A Acemianne42 nin miray kuşu var. Onun da kız. Belki o da hızlı ilerler. Yusuf benim yaramaztam bir aslan burcu erkeği o kadar tembel. Çok net anlıyorsun bunu. zaten bebe yerde falan yatmıyor ki yuvarlanıp yuvarlanmadigini görem
Ohaa ya onu da mı yapmışlar kıskançlık resmen doğur emzir diceksin kocanda var yap rahatla tövbe yaBen bu yüzden kv ile yalnız bırakamıyorum evladımı yaa. Bi de burda mı happymomda mı hatırlayamadım torununa gizli gizli meme vermeye çalışan kv ve komşu teyzeleri okuduktan sonra hiçkimseyle yalnız bırakmam çocukimiiiihayır ben bile yanağından öpmüyorum ya öyle şapur şupur hiç öpmedim daha, hep kafasından öpüyorum ben öpmezken başkası nasıl gelip şap şup öpüyor pervasızca inanılmaz
Manyaktan bol ne var canım yapmışlardır, hiç şaşırmıyorum artık okuduklarımaOhaa ya onu da mı yapmışlar kıskançlık resmen doğur emzir diceksin kocanda var yap rahatla tövbe ya
Yaaa yazdıklarını okurken gözlerim istemsizce doldu.Bu diyeceklerimi çok biliyoduysan sen neden yapmadın o zaman modunda okuyabilirsin belki ama ben salaklıktan yapmadım. Sen ben gibi olma. Ne demek hamileliğini tam anlamıyla yaşayamamak? İnan ben ağustos ağustos diye sayıklıyordum. 9 ay boyunca kustum, şeker ve tansiyonum çıktı, 3 kere belim tutuldu. Yaşarken hep bitsin bitsin dedim. Şimdi deliler gibi özlüyorum ki zorlu bir hamilelikti. Patates gibiydim kocam çevirmeden dönemiyordum. Ona rağmen.
Sağlık sorun yoksa, birşeyin yoksa ona rağmen tadını sırf o bu şu için çıkartmıyorsan kendine ve evladına haksızlık edersin. Ünanki herşeyi hissediyorlar. Buluta hamileyken eşimde devamlı dinlediğimiz bir şarkı vardı. Doğdu uyumayınca onu açtık uyuttuk. Sakinleşiyodu. Bunu bile anlıyor senin hislerini düşüncelerini babasını hayli hayli anlar. Nst bağlıyken eşim elini karnıma koyardı veya koşurdu hemen atışları yükselirdi. Böyle birşey bu hamilelik. Bulutta yine çok kötü değildi ama çok tad alamadım ikinci ve üçüncü bebeklerimde uuu öyle bir hamile olacağım ki
Doğum sonrasına gelince de sallama ben salladım hayatımda ilk defa aşamıyorum. O lohusa kafası başka birşey. O yüzden hiş o toplara girme seni gerecek üzecek birşey yapma potansiyelleri varsa direkt önlemi al. gelmesinler.
Eşimle şimdiden konuştuğum zaman 'seni geren kim olursa hadi gidin artık derz almayız eve ' diyor ama nedense annesine ablasına da ayıp olmasın, onlar da iyiliğimiz için bir şey diyor kötülüklerine demiyor falan kafasında olur gibi düşünüyorm.Yok öyle yapma tadını çıkar valla bebeğin hiç bir zaman küçük olmayacak eşinde seni tutan biriyse birşey olmaz net söylemek lazım bazı şeyleri
Ben yorgunken daha zor dalıyorum zaten uykuya ya aynı bebekler gibi. 36 saat nöbet tutardım eve geldiğimde gece 1 e kadar falan yine uyuyamazdımBen bunu yapmaya çalışıyorum ama gündüzleri uykuya dalmak çok zor oluyor yorgunsam bile uyuyamıyorum. Eee uyumaya çalışıp o 40 dakikayı ziyan mı edeyim gider dizi izlerim kahve içerim
Bence görümcen iyi bir doktorsa zaten yeni doğum yapan annelerle çok karılaşmıştır ve iyi bir dil kullanarak sana yaklaşırsa bu durumu lehine kullan bence aynı zamanda avantaj yani ve inan ki mama verilmesi gerekiyorsa ver ben verdim ilk zaman şuan anne sütü kullanıyor ve sarılığıyla upraştım ilk zamanlar o kadar zordu kiYaaa yazdıklarını okurken gözlerim istemsizce doldu.Neyse hamişliğime veriyorum :) Geçen gün canım bir şeye sıkıldı hıçkıra hıçkıra ağlamıştım. sabah akşam tepinen bebişim bir anda hareketleri bir kesti. adeta küstü bana . Gün boyu hareketini 1-2 defa anca hissettim. Sonraaa amaaan bunu mu takıcam ya deyip yaptım kahvemi pıtır pıtır tekmeleri atmaya başladı minnoşum aklıma o anki hissettiklerim geldi senin bu söylediklerinden sonra :) o kadar haklısın ki bu arada.. görümcem çocuk doktoru . ve o dönemde şunu şöyle yap bunu böyle yap diye direktif vermesinden aşırı çekiniyorum. aslında çekincem cevap verememek değil ama o an yapılması gereken hususla ilgili yeterince bilinçli olmadığım için sırf görümceye olan inadımdan yaa çocuğuma yanlış bir şey yaparsam diye korkuyorum. ya da bilgisizliğim ve tecrübesizliğimden kaynaklı ''aaa bak demek ki böyle olmalı'' diyerek onun her dediğini yapmaktan.... mesela o diyecek ki işte çocuk tam beslenemiyor mama verelim . ben istemeyeceğim. biraz daha memeye alışmasını sağlamak isteyeceğim falan filan üfff aman bu gibi bir sürü şey yaaaa. düşündükçe gerginlikler artıyor bendekii :) belki de düşündüğüm gibi olmaz bilmiyorum. en kötü ihtimalle '' bebek ile ilgili bir şey demeyin ben ilgileniyorum zaten, evi çekip düzene sokarız, bana bakarız diyorsanız öyle gelin 1 hafta yoksa onu da gelmeyin' derim. lohusa sendromu adı altnda deli gelin tescilini alıp otururum ne yapayım yahu
Eşimle şimdiden konuştuğum zaman 'seni geren kim olursa hadi gidin artık derz almayız eve ' diyor ama nedense annesine ablasına da ayıp olmasın, onlar da iyiliğimiz için bir şey diyor kötülüklerine demiyor falan kafasında olur gibi düşünüyorm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?