- 26 Eylül 2022
- 1.174
- 1.775
- 53
- 36
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #56.921
Festi bacım gerçekten dakika bir gol bir yanı. Bir gün kalacak demiştin idare et. Saygımızı da korumak zorundayız ama işte evlat söz konusu olunca akan sular duruyor. Burada bence eşine görev düşüyor. O öpme yapam desin açık açık. Mesela biz öyle yapıyoruz eşimin taraftan biri bir şey derse yaparsa o engelliyor. Ben bizim tarafı çok beceremiyorum ama yapmaya çalışıyorum ben de. Zor ya arada kalmak gibisi yok. Bir bıraksa artık şu kv deler ya. Ama gör bak tamamen bakmaya gelince de o zaman da çocuğa bakacak babaanne bulamayacaksın o zaman da en ihtiyaç olduğu zaman da yapmazlar40 yaş sonrasına değil, genellikle kayınvalide kişisine laf geçmiyor. İlla kalitemi bozmam mı lazım bilmiyorum ki. Geldi dakika bir gol bir ya. İçerde kahvaltı hazırlıyorum. Peşinde dolanmayayım dedim. O sırada eşim birşey istedi mutfaktan çıktım baktım ki utanmasa çocuğumu yalayacak. Yanağından öpüyor. Yemin ederim vücudum titredi. Öpüldüğünü görüyorum dedim ama sesim oraya gelirsem fena olacak ses modu. Ya terbiyessiz.. hasta olmaya gerek yok ki çocuğu hasta etmek için. Sana alışık değil. Senin mikrobun kendine. Yemin ederim 2 dk iyilik yapmaya gelmiyor. Ama sorun öpmesi de değil biliyor musun? Sorun bunu ona güvenmeme rağmen yapıyor olması. Arkamı döndüğümde ben istediğimi yaparım moduna girmesi. Şimdi bu saygısızlık değil mi? Ben annesi olarak bir karar veriyorum ve oğlumu korumak için veriyorum bu kararı. Kucaklamana birşey demiyorum, ilgilenmene birşey demiyorum. Peşinde gezmiyorum, rahatsız etmiyorum. Bunun için bile insan bana güvendi bende talebine uyayım der. Ama onun bunu düşünebilmek için vizyon ve iyi ahlak lazım.
Ya hadi öptün terbiyessiz. Bari ensesinden öp. Yanaktan öpmek ne demek?
En güzel zamanlardı hamilelik şimdi benim saçlarımı çekerek uyandırıyor sıpaAklıma gelmişken soramtarhanayi peki bildiğim usul salçalı tuzlu falan mı yaptın festi
Ahh o ilk tekmesini yediğim gece... saat tam 3 tü beni uyandırmıştı ayy o neydi öyle be demiştimhiç sol tarafa yatmama izin vermezdi o tarafa yatınca hemen tekmelerdi o zamanlardan belliymiş rahatına düşkün olacağı ya düşündükçe buluyorum
Görümcem yokKızlar ya herkes kv den dertli benim ki vefat etti Allah gani gani rahmet eylesin. Bende de görümce terörü oluyor ya neden oluyor bu erkek tarafındaki kadınlar bizi sevmiyor zaarAllahim Ben de oğlan anasıyım lütfen ama lütfen böyle olmayayım yarabbim amin
Konudan bağımsız.. Nasıl yetişiyorsun? Yani yorumlara ben birini yazarken başka konu açlıyo yeni konuya yazayım derken önceki yazdığıma cvp yazılıyo onu bulayım derken birbirine karışıyor şuan olduğu gibi
Evet canım otizm doğuştan ama ekran tv tablet telefon daha hızlı ilerletiyor tetikliyor. Hadi onu da geçtim bu kirli dünyadan ne kadar uzak tutabilirsek o kadar iyi. Beyin gelişimini çok kötü etkiliyor ekranlar.
Cok haklısın hepimizi biricigiz evlatlarimiz için. Takmıyorum ama o an söylediklerinde bir sinir geliyor geçen anneme patladım çocuk yatınca sen de yat demez mi anne sen bari yapma dedim. Çocuğun uyuduğu 15 ben nasıl uykuya geçeyim o sırada. Ancak bir çay içiyorum bir tuvalete giriyorum bu yani
Mesleki tecrübesine güveniyorum açıkçası iyi bir üniversiteyi güzel bir puanla bitirdi . Aslında lehine çevirmem gerekiyor ama dediğim gibi doktorum diyerek çocuğumun üzerinde fazla hakimiyet kurma düşüncesi beni tedirgin ediyorBence görümcen iyi bir doktorsa zaten yeni doğum yapan annelerle çok karılaşmıştır ve iyi bir dil kullanarak sana yaklaşırsa bu durumu lehine kullan bence aynı zamanda avantaj yani ve inan ki mama verilmesi gerekiyorsa ver ben verdim ilk zaman şuan anne sütü kullanıyor ve sarılığıyla upraştım ilk zamanlar o kadar zordu ki
Görümcem yokkayınvalidem in bı küçüğünü çekmezdim Allah'a şükür
Ama ben görümceyim vallaha yengem ile kız kardeş gibiyiz kız kardeşinden daha iyi anlaşıyoruz doğum da vs yanımda o vardıgelir bana temizliğimi yapmadan gitmez çok seviyorum onu
Ayy sorma ya kendi yüzünü çizdiği yetmiyormuş gibi bir de benimkine dadandı. Sabah babasının burnunu yakaladı tutuyorEn güzel zamanlardı hamilelik şimdi benim saçlarımı çekerek uyandırıyor sıpa
Mesleki tecrübesine güveniyorum açıkçası iyi bir üniversiteyi güzel bir puanla bitirdi . Aslında lehine çevirmem gerekiyor ama dediğim gibi doktorum diyerek çocuğumun üzerinde fazla hakimiyet kurma düşüncesi beni tedirgin ediyor
Kesinlikle hala o oyunları, arkadaşlıklarimizi, akşam ebelemecileri düşününce bile rahatlamıyor muyuz? Simdiki nesil bilgisayar başında sanal oyunlarda.Bir zamanlar haber çıkmıştı. Silikon vadisinin devlerinin çocukları waldorf ekolünde ki okullara gidiyor diye. Çok iyi birşey olsa onlar evlatlarına waldorfu istemezdi. Çocuklar örgü örüyomuş, seksek oynuyormuş. Aslında çocukluğumuzda ki şeyler hep bizi regüle ediyormuş.
Mesleki tecrübesine güveniyorum açıkçası iyi bir üniversiteyi güzel bir puanla bitirdi . Aslında lehine çevirmem gerekiyor ama dediğim gibi doktorum diyerek çocuğumun üzerinde fazla hakimiyet kurma düşüncesi beni tedirgin ediyor
Ayy masaallah ya bir taraflarını kaşıGörümcem yokkayınvalidem in bı küçüğünü çekmezdim Allah'a şükür
Ama ben görümceyim vallaha yengem ile kız kardeş gibiyiz kız kardeşinden daha iyi anlaşıyoruz doğum da vs yanımda o vardıgelir bana temizliğimi yapmadan gitmez çok seviyorum onu
Kesinlikle hala o oyunları, arkadaşlıklarimizi, akşam ebelemecileri düşününce bile rahatlamıyor muyuz? Simdiki nesil bilgisayar başında sanal oyunlarda.
Ayy masaallah ya bir taraflarını kaşıbiz allahtan ayrı şehirlerdeyiz ona rağmen telefonda bile laf sokmaca hep. Yusuf 2 aylik oldugunda babasının memlekete gitmiştik tabi cocuk hiç durmuyor hem üzerimde falan gider ayak görümcek laf soktu bana bir dahaki geldiğinizde biz yusufla oynarız sen hizmet edersin artık bize dedi
Genellikle sağlık ocağı yönlendirmede veya bebek hasta yada baska birşey olduğunda gidiyoruz biz yha öyle aylık kontrolleri yok maalesef olsa güzel olurdu aslında her ay düzenli gelişimini bilirdim .Ciğerlerini dinliyor. Motor gelişimi sosyal gelişimi hepsini takip ediyor. Bebegin hareketlerine bakiyor. Gözlerine. Kulaklarina Erkek bebegin testisine yumurtaliklar aşağıda mi değil mi diye her şeye bakıyorlar. Ayrıca bir sorununuz olduğunda idrar ve kan tahlili yapıyorlar. Aklıma su an bunlar geldi
Yaa festi ben de yusuf doktor kontrolünde falan ağlarken doktorun alıp kucağıma vermesi al annesi biraz senin kokunu alsın demesiyle yusufun sakinlesip susması beni benden alıyor. İste o anlarda ben anneyim diyorum anneBirde sen okumamışsındır burda yazmıştım. Kısaca yazıcam. Bulut kuvözdeyken 2. Gün ağladı bende o sırada görüşe girecektim. Doğduğunda ağlamadığı için sesini de bilmiyordum. İçgüdüsel ağlayan bebeğin bulut olduğunu anladım ve gittim hemen anneciğim ben geldim ağlama kuzum vs o an ne içimden geliyorsa hepsini söyledim. Bulut sustu. Hemşire şok oldu. Bizde böyle susmuyor anladı sizi dedi. Benim oğlumda normal sıradan bir bebek. Ulvi değil. Burdan anladım ki her bebek gerçekten annesini tanıyor içgüdüsel. O yüzden lohusayken annemin kayınvalidemin şunu yapalım bunu yapalım dediği şeylere işte senin bahsettiğin acaba hakimiyet kurarlar mı düşüncesi olmadan yapabildim. Kiminden memnun oldum, kiminden olmadım birdaha yapmadım. Önemli olan doğru bulmuyorsam yapmaya devam etmemen. Tecrübesizsin normal. Tabii ki denilenleri yaparsın bu senin kötü(!), yetersiz(!) olduğunu göstermez. Evladın için en iyisini aradığını gösterir.
Zaten her geldiğimde mutfağı bana yıkıyorsun komple bu seferde böyle olsun dedim. Napim aslında söylenecek çok söz vardı da uçağı kaçırırdıkAy terbiyessiz. Sen ne dedin?
Eskilere ait birşeyler gördükçe durup şöyle bir düşünüp hemen anlatıyoruz esimle bizde böyleydi bizdede böyleydi aksam 10 a kadar yazın yolda sokakta oynardım şimdi cocukalari ikindi ezanı na kadar bahcede bırakamıyorum herşey değişti cevre değişti teknoloji değişti gelişti. En güzel çağ bizim yaşadığımız çocukluk çağlarmis gerçektenKesinlikle hala o oyunları, arkadaşlıklarimizi, akşam ebelemecileri düşününce bile rahatlamıyor muyuz? Simdiki nesil bilgisayar başında sanal oyunlarda.
Bu dünyada onlara ait birşey biriktirmek ve kenddi çocuklarına esine anlatacaklari olsun bende çok istiyorum ondan hep birlerim Güzel günlerden kalmaları.mesela ilk okuma yazma öğrenirken kullandı kalem var oğlumun şuan 4. Sınıf saklıyorum üzeri rafadan tayfaliSimdi 8.5 yasinda, biraz büyümesi lazım yazdiklarimi ve hissettiklerimi daha iyi anlayabilmesi icin. Isterim ki omur boyu saklasin bir gun ben fani dunyadan ayrılınca da açıp okusun onu ne kadar sevdigimi hissetsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?