2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Kızlar ya herkes kv den dertli benim ki vefat etti Allah gani gani rahmet eylesin. Bende de görümce terörü oluyor ya neden oluyor bu erkek tarafındaki kadınlar bizi sevmiyor zaar Allahim Ben de oğlan anasıyım lütfen ama lütfen böyle olmayayım yarabbim amin

Festi bacım gerçekten dakika bir gol bir yanı. Bir gün kalacak demiştin idare et. Saygımızı da korumak zorundayız ama işte evlat söz konusu olunca akan sular duruyor. Burada bence eşine görev düşüyor. O öpme yapam desin açık açık. Mesela biz öyle yapıyoruz eşimin taraftan biri bir şey derse yaparsa o engelliyor. Ben bizim tarafı çok beceremiyorum ama yapmaya çalışıyorum ben de. Zor ya arada kalmak gibisi yok. Bir bıraksa artık şu kv deler ya. Ama gör bak tamamen bakmaya gelince de o zaman da çocuğa bakacak babaanne bulamayacaksın o zaman da en ihtiyaç olduğu zaman da yapmazlar

En güzel zamanlardı hamilelik şimdi benim saçlarımı çekerek uyandırıyor sıpa

Görümcem yok kayınvalidem in bı küçüğünü çekmezdim Allah'a şükür
Ama ben görümceyim vallaha yengem ile kız kardeş gibiyiz kız kardeşinden daha iyi anlaşıyoruz doğum da vs yanımda o vardı gelir bana temizliğimi yapmadan gitmez çok seviyorum onu

Bir zamanlar haber çıkmıştı. Silikon vadisinin devlerinin çocukları waldorf ekolünde ki okullara gidiyor diye. Çok iyi birşey olsa onlar evlatlarına waldorfu istemezdi. Çocuklar örgü örüyomuş, seksek oynuyormuş. Aslında çocukluğumuzda ki şeyler hep bizi regüle ediyormuş.

Mesleki tecrübesine güveniyorum açıkçası iyi bir üniversiteyi güzel bir puanla bitirdi . Aslında lehine çevirmem gerekiyor ama dediğim gibi doktorum diyerek çocuğumun üzerinde fazla hakimiyet kurma düşüncesi beni tedirgin ediyor

Kayınvalidemi takipten odaklanıp yazamıyorum jdjdk

Annem hemşire. Mesleki deformasyonu her şeyin sağlıksal olasılıklarını bildiği için ana odaklanamaz. Bende diyorum ki anneciğim bize anneanne lazım. Hemşire kimliğini boşver şimdi. Sende baktın olmuyor halasııı bize hala lazım dersin. Bu hamilelik takıntısı bu arada. Bizde bu yollardan geçtik hdjdj anlıyorum ben seni ama destek alırsan üzerinde hakimiyet kuracaklar demek değil. Valla benim görümcem yok ama olursa da çocuk doktoru olsun isterdim. Sen güzelliklere odaklan. Bebeğin için sen ne dersen o.

Sanırım ben senin yerinde olsam, halasından doktor olarak destek beklemezdim. Onunda önerdiği bildiği birisini önermesini isterdim.
Böylece doktorluğu doktoru yapardı, halalığı kendisi

Kesinlikle hala o oyunları, arkadaşlıklarimizi, akşam ebelemecileri düşününce bile rahatlamıyor muyuz? Simdiki nesil bilgisayar başında sanal oyunlarda.

Birde sen okumamışsındır burda yazmıştım. Kısaca yazıcam. Bulut kuvözdeyken 2. Gün ağladı bende o sırada görüşe girecektim. Doğduğunda ağlamadığı için sesini de bilmiyordum. İçgüdüsel ağlayan bebeğin bulut olduğunu anladım ve gittim hemen anneciğim ben geldim ağlama kuzum vs o an ne içimden geliyorsa hepsini söyledim. Bulut sustu. Hemşire şok oldu. Bizde böyle susmuyor anladı sizi dedi. Benim oğlumda normal sıradan bir bebek. Ulvi değil. Burdan anladım ki her bebek gerçekten annesini tanıyor içgüdüsel. O yüzden lohusayken annemin kayınvalidemin şunu yapalım bunu yapalım dediği şeylere işte senin bahsettiğin acaba hakimiyet kurarlar mı düşüncesi olmadan yapabildim. Kiminden memnun oldum, kiminden olmadım birdaha yapmadım. Önemli olan doğru bulmuyorsam yapmaya devam etmemen. Tecrübesizsin normal. Tabii ki denilenleri yaparsın bu senin kötü(!), yetersiz(!) olduğunu göstermez. Evladın için en iyisini aradığını gösterir.

Ayy masaallah ya bir taraflarını kaşı biz allahtan ayrı şehirlerdeyiz ona rağmen telefonda bile laf sokmaca hep. Yusuf 2 aylik oldugunda babasının memlekete gitmiştik tabi cocuk hiç durmuyor hem üzerimde falan gider ayak görümcek laf soktu bana bir dahaki geldiğinizde biz yusufla oynarız sen hizmet edersin artık bize dedi

Kesinlikle hala o oyunları, arkadaşlıklarimizi, akşam ebelemecileri düşününce bile rahatlamıyor muyuz? Simdiki nesil bilgisayar başında sanal oyunlarda.

Kesinlikle ya. Vallahi şanslıydık. Annelerimiz ekstra şeyler yapmak zorunda kalmadı çünkü doğal şeylerle o regüle işini halletmişiz. Ama şimdi çocuklar bulamadığı için ekstra hastalıklar çıkıyor ve anneler delirmiş durumda. Kitap mu okuyayım, mercimeğe mi bastırayım, fasülyeye mi gibi gibi

Ay terbiyessiz. Sen ne dedin?

Genellikle sağlık ocağı yönlendirmede veya bebek hasta yada baska birşey olduğunda gidiyoruz biz yha öyle aylık kontrolleri yok maalesef olsa güzel olurdu aslında her ay düzenli gelişimini bilirdim .

Yaa festi ben de yusuf doktor kontrolünde falan ağlarken doktorun alıp kucağıma vermesi al annesi biraz senin kokunu alsın demesiyle yusufun sakinlesip susması beni benden alıyor. İste o anlarda ben anneyim diyorum anne

Eskilere ait birşeyler gördükçe durup şöyle bir düşünüp hemen anlatıyoruz esimle bizde böyleydi bizdede böyleydi aksam 10 a kadar yazın yolda sokakta oynardım şimdi cocukalari ikindi ezanı na kadar bahcede bırakamıyorum herşey değişti cevre değişti teknoloji değişti gelişti. En güzel çağ bizim yaşadığımız çocukluk çağlarmis gerçekten

Simdi 8.5 yasinda, biraz büyümesi lazım yazdiklarimi ve hissettiklerimi daha iyi anlayabilmesi icin. Isterim ki omur boyu saklasin bir gun ben fani dunyadan ayrılınca da açıp okusun onu ne kadar sevdigimi hissetsin
Bu dünyada onlara ait birşey biriktirmek ve kenddi çocuklarına esine anlatacaklari olsun bende çok istiyorum ondan hep birlerim Güzel günlerden kalmaları.mesela ilk okuma yazma öğrenirken kullandı kalem var oğlumun şuan 4. Sınıf saklıyorum üzeri rafadan tayfali

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…