- 30 Haziran 2022
- 1.860
- 3.772
- 83
- 30
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #57.101
Benimki karanlıkta korkuyor eşimden kırmızı gece lambası istedim pembe bulabilmiş çok seviyor memnunuzÖyle miii . Şimdiden indiriyorum hemen. Doğum zamanı unuturum belkibebeklerin kırmızı ışıkta unutulması öneriliyor mu bilginiz var mı peki? Geçende bi uzman sanki oda tamamen karanlık olmalı, ışık olmamalı demişti
Aslında uzmanlar bolbol emzirin şevkat gözterin diyor, çok küçükler kendilerini güvende hissetmelilerİşte bizde direkt meme verince çocukta alışıyor hatayı biz yaptık. Çocuklara kızmıyorum hiç. İşte aşırı ağladığında ne yapmak lazım? Onu içgüdüsel olarak bulucaz. Ben uzun ağlamasına dayanamıyorum direkt veriyorum hata biliyorum ama ağlayınca tetikleniyorum.
Benim de aklımda ocean vardı. Bir de bu var doktora ilaç önerisiyle gidince tepki alıyorsunBen d vit ocean, demir için bestiron aldım. Doktorumuz para vermeyin devletinkileei kullanın diyor. Ferrum ve d vit onalrda. Ama kanız oldu bulut tabi direkt onlarda diyemem ek gıda tadımı yapıyordu. Hala düzene girmedi. Bende baktım içeriklerine o kadar da masum değiller. Temiz içerikli kullansın istedim ve bunları aldım. Sorsam çok biliyosun ya kullan istediğini der diye soramadım hsjs
Ben de tahmin ettim canım neyse sıkıntı olmasın da rengi degisik olsun napalimDemir ilacı kaka rengini değiştiriyor canım sıkıntı etme. Koyu yeşil kaka problem değil
Canım bebeğinin uyku düzeni bu şekilde iyiyse sıkıntı yok. Bizim problemimiz uykular kalite olmuyor dolayısıyla bütün gün harap oluyor. Ne oyun ne gülmek ne vakit geçirmek hiç bir şey yapamıyorsun çocukla. Uykusunu alamadığı için sürekli mizirdanma hali. Bizim beslenmemiz bile etkileniyor. Gece desen hiç kaliteli bir uyku yok. Kendimi geçtim önüm sağlığı için ne yapıp edip uykusunu düzene koymam gerek. Her bebek kendine özel. Ben de hamileyken daha öncesinde hep hayalimdi. Sessiz sakin iki poposuna pış pış yapınca uyuyabilecek bebeğim olsun. Ama olmuyor. Her yolu denemiş biri olarak söylüyorum bunu. Hamakta da salladım. Ana kucağında da kucağımda da ayakta da. Memede her yerde. İnsan artık çocuğum uykusunu alsın da nasıl olursa öyle diyor pes ediyor.. gündüz uykusu o kadar berbat bi haldeki ben uyutuyorum yerine bırakıyorum evin içinde 10 dk bile ben dolanmadan yusuf uyanmış oluyor hem de mutsuz uyanıyor. Tam az uyuyor olabilir ama o enerji ona yetmiyor belli çocuk yarım saat sonra düşüyor. Sürekli yatır kaldır çocuğun da başı dönüyor resmen. Dertliyim valla bu konuda. İnşallah bir an önce yoluna girerBu uyku konusu çok karışık bir durum bence
Ben bebeğimi hamakta sallayarak uyuttum hep hamağa çok alışık
Ama tam gece uykusuna geçmesi için bir saati var farkediyorum uyusa da derin dalması için saati var yani
İlk zamanlar yıkadıktan sonra emzirip salladık uyuttuk şimdi uykusu geldiğini anlıyorum emzirip mayışıyor memede orada sallıyoruz yatarken alıp beşiğinde koyuyoruz ama her gece uykusunda odanın ışığını kapattık hep gece olduğunu anlasın diye
Sallanmayıda bir süre sonra bırakacak biliyorum ama en az 1.5 yaşına kadar böyle gider gibi
Gündüz uykularıda bu şekilde uykusu gelince huzursuzlanıyor emiyor hamağa koyuyorum öyle uyuyor
Hamağa alışmasını istedim bakıcıda rahat uyutsun istedim
Yeğenlerimde hamakta uyudu şuan kendi başlarına uyuyabiliyorlar
Yani vakti var herşeyin diye düşünüyorum
Ama tabi memeyi çekince uyanan çocuk zor
tabi ama dönem dönem farklıluklar oluyor mesela bir haftadır benimkisi de geceleri memede ama geçecek diye düşünüyorum
Bizdede gündüz uykusu 3 e düştü bu arada bazen 3 saat uyanık bile kalıyor
Canım bebeğinin uyku düzeni bu şekilde iyiyse sıkıntı yok. Bizim problemimiz uykular kalite olmuyor dolayısıyla bütün gün harap oluyor. Ne oyun ne gülmek ne vakit geçirmek hiç bir şey yapamıyorsun çocukla. Uykusunu alamadığı için sürekli mizirdanma hali. Bizim beslenmemiz bile etkileniyor. Gece desen hiç kaliteli bir uyku yok. Kendimi geçtim önüm sağlığı için ne yapıp edip uykusunu düzene koymam gerek. Her bebek kendine özel. Ben de hamileyken daha öncesinde hep hayalimdi. Sessiz sakin iki poposuna pış pış yapınca uyuyabilecek bebeğim olsun. Ama olmuyor. Her yolu denemiş biri olarak söylüyorum bunu. Hamakta da salladım. Ana kucağında da kucağımda da ayakta da. Memede her yerde. İnsan artık çocuğum uykusunu alsın da nasıl olursa öyle diyor pes ediyor.. gündüz uykusu o kadar berbat bi haldeki ben uyutuyorum yerine bırakıyorum evin içinde 10 dk bile ben dolanmadan yusuf uyanmış oluyor hem de mutsuz uyanıyor. Tam az uyuyor olabilir ama o enerji ona yetmiyor belli çocuk yarım saat sonra düşüyor. Sürekli yatır kaldır çocuğun da başı dönüyor resmen. Dertliyim valla bu konuda. İnşallah bir an önce yoluna girer
Çok haklısın valla senin bebek zaten zor bir bebekCanım bebeğinin uyku düzeni bu şekilde iyiyse sıkıntı yok. Bizim problemimiz uykular kalite olmuyor dolayısıyla bütün gün harap oluyor. Ne oyun ne gülmek ne vakit geçirmek hiç bir şey yapamıyorsun çocukla. Uykusunu alamadığı için sürekli mizirdanma hali. Bizim beslenmemiz bile etkileniyor. Gece desen hiç kaliteli bir uyku yok. Kendimi geçtim önüm sağlığı için ne yapıp edip uykusunu düzene koymam gerek. Her bebek kendine özel. Ben de hamileyken daha öncesinde hep hayalimdi. Sessiz sakin iki poposuna pış pış yapınca uyuyabilecek bebeğim olsun. Ama olmuyor. Her yolu denemiş biri olarak söylüyorum bunu. Hamakta da salladım. Ana kucağında da kucağımda da ayakta da. Memede her yerde. İnsan artık çocuğum uykusunu alsın da nasıl olursa öyle diyor pes ediyor.. gündüz uykusu o kadar berbat bi haldeki ben uyutuyorum yerine bırakıyorum evin içinde 10 dk bile ben dolanmadan yusuf uyanmış oluyor hem de mutsuz uyanıyor. Tam az uyuyor olabilir ama o enerji ona yetmiyor belli çocuk yarım saat sonra düşüyor. Sürekli yatır kaldır çocuğun da başı dönüyor resmen. Dertliyim valla bu konuda. İnşallah bir an önce yoluna girer
Ben aşırı ağladığında balkona yada evin önüne çıkarıyorum serin hava iyi geliyoİşte bizde direkt meme verince çocukta alışıyor hatayı biz yaptık. Çocuklara kızmıyorum hiç. İşte aşırı ağladığında ne yapmak lazım? Onu içgüdüsel olarak bulucaz. Ben uzun ağlamasına dayanamıyorum direkt veriyorum hata biliyorum ama ağlayınca tetikleniyorum.
Daha çok küçükler canım desteksiz uyumak için. Ama böyle de olmuyor çocuk hep huzursuzÇok haklısın valla senin bebek zaten zor bir bebek
Ama bende hamakta sallarken gündüz bırakınca 10 dk sonra uyanıyor başında durup ara ara sallıyprum bence desteklere ihtiyaçları var hala o yüzden
Tabi senin bebeğine iyi gelen yöntemi bulmak önemli destekli olsun ama Yusufın sevdiği bir yöntem olsun
Kesinlikle desteksiz uyuyamaz larDaha çok küçükler canım desteksiz uyumak için. Ama böyle de olmuyor çocuk hep huzursuz
Bizimkide korkuyor odayı pavyona çeviriyorum geceBenimki karanlıkta korkuyor eşimden kırmızı gece lambası istedim pembe bulabilmiş çok seviyor memnunuz
Aynen ya sallayarak ya memede uykuya döndürmeye çalışıyorum ama çoğu zaman hüsran. 45 dakika salladigimla kalıyorum. Evet evet kesinlikle benim de yok sabrım. Çünkü yusuf hayatta o kadar duramaz gözümün içine baka baka gözünden yaş bile akıyor ya kıpkırmızı oluyor gözleri dayanamıyorum öyle yalandan falan ağlamıyor yavrum yani. Bakalım nasıl olacak ya bir şekilde alışmak lazımCanım zaten 50 dk altı uykular dinlendiri değil. Uyumamış sayılıyor. Uykuya döndürün diyorlar da memesiz dönmüyor napayım veriyorum memeyi bu seferde destekli uyuduğu için döngüyü atlatamıyor. Kısır bir döngü içerisinde debeleniyoruz. Geçen gün birisini görüdm uyku düzenlemesi yapmış ilk gün 70 dk sürmüş bebeğin uyuması. Benim 70 dk bekleyecek sabrım da yok işin kötüsü.
Canım biliyor musun? O kadar uyaran az ki evde. Sadece ben varım. Babası 7 de gidiyor. Sadece sabah 10 dk görüyor. Akşama kadar tv kesinlikle açık değil. Komşulardan falan da ses gelmez. Hava soğuk dışarı çıkamıyoruz ancak haftasinu babamız çıkarıyor. Ama yusuf acayip sıkılgan bir cocuk. Her şeyden çabuk sıkılıyor. Kucakta bile çabuk sıkılıyor hep değişik şeyler olsun istiyor. Yeni hobisi akşam son 1 saat pencerede beni ayakta dikip dışarıyı izlemek babası gelene kadar belim kopuyor yusufun umrunda değilKesinlikle desteksiz uyuyamaz lar
Pışpışlamak bile bir destek yani
Yusuf'un mutlu olacağı bir yöntem önemli
Ama Yusuf zor bir çocuk mizacı zor yani uyaranlar onu çok rahatsız ediyor ses ışık herşey ona fazla geliyor bu çocuklar doğuştan kendini belli ediyor duyguları yoğun yaşayacak mizacı zor demek bu demek aslında
Benimki de ayakta sabit durmama bile izin vermiyor illa yürüyüp gezcez dermanım kalmadıCanım biliyor musun? O kadar uyaran az ki evde. Sadece ben varım. Babası 7 de gidiyor. Sadece sabah 10 dk görüyor. Akşama kadar tv kesinlikle açık değil. Komşulardan falan da ses gelmez. Hava soğuk dışarı çıkamıyoruz ancak haftasinu babamız çıkarıyor. Ama yusuf acayip sıkılgan bir cocuk. Her şeyden çabuk sıkılıyor. Kucakta bile çabuk sıkılıyor hep değişik şeyler olsun istiyor. Yeni hobisi akşam son 1 saat pencerede beni ayakta dikip dışarıyı izlemek babası gelene kadar belim kopuyor yusufun umrunda değilne anlıyor karanlıkta evlere arabalara falan bakınca bilemiyorum oturduğum an çığlık atıyor. Kalk diye kalkınca aynı gecen günkü ağzına emzigi alır almaz susan bebe gibi susuyor beni yönetiyor anlayacağın. Aslında uyku işini çözsek iyi çocuk kendisi ya. uykusunu aldığı zamanlar da oluyor tabi o zaman tadından yenmiyor
Sarılarak uyumak için bi 3 senem var gibiDiykon2142
Ya ne kadar haklı? Meme yerine başka bir destek koymak istiyorum. Sarılarak uyumak mesela hsjsjsj
MEME VE UYKU = @klinik.psk.buseyurtdas
Cok haklı zaten sıfır desteksiz olmaz canım çok minikler ne kadar zekiler söyle böyle desek de bize çok ihtiyaçları var hepi topu bu dünyayı daha 4 aydır biliyorlar. Biz bazen sarılarak uyuyoruz gerçekten sakinlesiyor o zaman ama çok kısa sürüyor. Zaten ben uyuyamıyorum ona zarar vercem korkusuyla ama bir 40 50 dakika öyle uyuyor gece kolumu boynunun altından geçirip poposunu avcumun icinde tutuyorum. Çünkü yer görmemesi lazım totosu kıymetli oğlusunDiykon2142
Ya ne kadar haklı? Meme yerine başka bir destek koymak istiyorum. Sarılarak uyumak mesela hsjsjsj
https://www.instagram.com/s/aGlnaGx...d=3212621754299529027&igshid=MzRlODBiNWFlZA==
Gün içerisinde biz de oyle canım kütüphanedeki kitaplara hö hö hö diye laf atıyoruz sonra ordan çıkıp onun dolabına geliyoruz kıyafetlerine bakıyoruz. Sağ da solda nerde ayna görürsek 10 dklik seans yapıyoruz karşısında ama son 1 saat ankara manzarası izlemek istiyor oğluşum ev 13. KattaBenimki de ayakta sabit durmama bile izin vermiyor illa yürüyüp gezcez dermanım kalmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?