2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Ben genelde 2 saatte bir emziriyorum canım, 4 saat dayanamaz o kadar da değil bence. Gece ancak 4-5 saat uyuyor o zaman emmiyor ama gün içinde sık acıkıyor napıyım emzirmiyim mi? Şu kadar saate bir emzir demek bana mantıklı gelmiyor istiyorsa emziriyorum saat başı bile olsa. Bi de 2 saat uyanıklık sonrası uyutuyorum e 4 saat meme vermezsem uyumaz ki aç karnına. Ama acıkmadığı için değil bence dış dünya ilgisini çok çekiyor odaya babası girse hemen ona kitleniyor ya da oyuncağa ışığa sese ne görse duysa kafa oraya dönüyor o yüzden emmiyor, ısrar edersem emiyor yine demek ki aç ama odaklanamıyor.

Kızlar Bulut 25 temmuz doğumlu.
Gününden takip edersem 25 aralıkta 5 ayını dolduracak ama haftadan bakarsam 19+5 yani 20 haftalık. 5 ayını doldurmuş gibi. Benim kafam karışıyor ya hdjdjd

Ben gelişimini takip ederken veya uyku düzeni oturturken 4. Ay mı takip etmeliyim 5. Ay mı?

Ayrıca Osman Gönülal 4. Ay videosuna baktığımda 4 ay 1 gün ile 4 ay 29 gün arasını kapsar diyor. İyice kafam karıştı.

Bu mantığa göre ben buluttan 4 ay uyku düzeni ve gelişim aşamalarını beklemeliyim. Ama aya bakınca da oğlum 4.5 aylık, haftaya bakınca da 5 aylık hdjdjd

Şu an bu mesajını annemle okuduk 1 yaş doğum gününü 25 temmuzda kutluyosak 5 . Aynda 25 aralık olur dedi bi mantıklı gelmedi değil aghsjdk

Şu an bu mesajını annemle okuduk 1 yaş doğum gününü 25 temmuzda kutluyosak 5 . Aynda 25 aralık olur dedi bi mantıklı gelmedi değil aghsjdk
Evet o yönden mantıklı ama saha 5 ayını doldurmadığı için 4 ay uyku düzeni veya gelişim basamaklarını takip etmekte mantıklı geliyor ay bilemiyorum hdjdjd kafam karışık

Canım hani biten yaş söylenir denir ya onun gibi düşün. Su an osman hocanın 4. Ay gelişim videosu bizlere uygun 4 ay 29 günlük olana kadar 4 aylik diyeceğiz. Mesela ben Nisan doğumluyum 2023 bitene kadar 34 yaşındayım diyorum ama 34 yıl 7 aylığım bu çocuk işi zor ya her şey ayrı hesap

Canım aslında doktorun demek istediği memeyi susturucu niyetine kullanma her beslenme saatini aktif olarak verimli bir şekilde geçirmeye çalış. İlla 4 saatte değil tabi sadece artik çok küçük değiller daha uzun süre dayaniklilar. Günde 6 7 kez beslenme yeterli diyor. Sen bebeğini daha iyi bilirsin tabi. Ama benim oğlan mesele tüm uyaranları kaldırdığım halde hala emmek istemiyor sadece dikkatinin dagilmasi değil yani emerken emerken bir şeye odaklanıp bıraksa ben de öyle derim ama daha emme pozisyonuna alırken yatmaya direniyor istemiyor. Galiba ben onun çok acikmasina izin vermiyorum. O da sürekli yarim yatım 4-5 dakika emip bırakıyor. Bir öğün ac kalmasına razı olup saat ayarlaması yapmam lazım. Hani cocuk kendiliğinden hiçbir şekilde meme talep etmiyor. Ha bir de her bebek her şeyde farklı olduğu gibi bu emme süresi konusunda da farklı 5 dk emip çok güzel doyan ve kilo alımı falan normal olan bebelerde var

Toprak da ayni malesef bizimki soyunmayi seviyor ama giyinmek hele de kazak giymekten nefret ediyor ortaligi velveye veriyor resmen. Sirf kazak giydirme korkusuna su ara tulum giydiriyorum.
Kızlar bebelerin göz renkleri oturdu mu artık? Kahverengiye dönen var mı
Bizimki döndü canim net sekilde kahverengi gözüküyor artik.

Bebek bezi konusulmus ilk zamnlar 4-5 cesit bez kullandim hiçbiri pişik yapmadi suan gündüzleri baby turco geceleri de prima premium care kullaniyorum bu şekilde de devam etmeyi düşünüyorum stoklarimi buna göre yaptım.

Topragi ikinci kez bebek spasina götürdüm eğer düşünen varsa tavsiye ederim cok sevdi inanmazsiniz ama öğleden beri uyuyor (en fazla iki saat uyanik kalmistir). Derken uyandi sıpam

Bir de demir ilaci cok konusulmus ben haftaya kullanmaya baslayacagim bestiron alacagim doktor da tavsiye etti. Ayrica ben hamileligimde bestiron stick kullanmistim demir icin cok memnundum hic rahatsizlik vermedi doktorum tavsiye etmisti o zaman.

Bu arada ben de regl olmayanlar kervanindayim kizlar.
Asagidaki oyun barini 1 aydir kullaniyoruz oglum cok seviyor oyuncaklarini asiyorum bunun altinda baya vakit geciriyor hatta oynarken kendi kendine uykuya dalmisligi bile var. Bazen canı sıkılınca yanina yatiyorum ben yaninda olunca biraz daha oynuyor takiliyor kendi kendine. Hem de uzanmayi tutmayi baya ogrendi bu sayede. kesinlikle tavsiye ederim.

Eklentiler

• Screenshot_20231210_204118_Trendyol.webp
    5,7 KB · Görüntüleme: 91

Ay feydaa bu sallanıyor mu?
Bende de aynısından var bende çok öneriyorum ama bizimki hafif sallanıyor ve ben korkuyorum. İpli model kurdeleler bağlıyorum çekerse kapanır mı acaba diye korkuyorum

Kızlar hazır ek gıda dönemindesiniz. Bir öneriyle bir yergi ike geldim hdjdj

Konumuz meyve süzgeçleri. Ek gıda ve tadım dönemlerinde çok aktif kullanılıyor ben oioi almıştım. Keşke almasaydım. O kadar kullanışsız ki. Delikleri saçma sapan yerlerde.(fotoyu yakınlaştırın göreceksiniz.) uç kısmında delik yok bebeğinizin hepsini ağzına alması gerekiyor bugün wee baby aldım bu daha minik ağza sığar ve en önemlisi ucunda da delik var. Keşke oioi ye boşuna para vermeseymişim. Wee babynin 2 katı fiyatı birde ama aşırı kullanışsız. Çocuğumu öğürtüp öğürtüp durdu nalet. Alışveriş yapacaklara duyurulur

Eklentiler

• IMG_4252.webp
    14,2 KB · Görüntüleme: 70
  • IMG_4251.webp
    10,6 KB · Görüntüleme: 77
Ay feydaa bu sallanıyor mu?
Bende de aynısından var bende çok öneriyorum ama bizimki hafif sallanıyor ve ben korkuyorum. İpli model kurdeleler bağlıyorum çekerse kapanır mı acaba diye korkuyorum
Ben ikinci el aldim bir tarafinin ic vidasi sorunlu habire cikiyor gecenlerde yapistirdik ama tekrar cikti daha iyi bir yapistirici bulup tekrar yapistiracagim. Ona ragmen daha hic devrilmedi hatta biraz yamuk durmasina ragmen. Ben arasina park yatak sungerini koydum. Ben baya agir oyuncaklar asiyorum daha dogrusu asilabilir ne varsa asiyorum mesela suan ki durum bu canim

Eklentiler

• 20231210_221142.webp
    48,6 KB · Görüntüleme: 89
Ben ayni yorumu instangramda birinde görmüştüm ve wee baby almistim hamileyken demekki iyi yapmisiim

Bende ikinci el aldım ama kandırıldım. Özellikle sordum sallanıyor mu diye. Bulutunda çok hoşuna gidince ve zaten istediğim birşey olduğu için neyse ben bunu hallederim dedim. Ama tedirgin oluyorum.

Bende öyle elime geçeni takıyorum. O yuvarlak askılardan aldım herşeyi asıyorum

Ama arkadaşım tek bir çeşit asın ki ona odaklansın dikkat dağınıklığı oluşturmasın diyorlar. Tabii ki tercih senin

Ben ayni yorumu instangramda birinde görmüştüm ve wee baby almistim hamileyken demekki iyi yapmisiim

Ben maalesef yaşarak öğrenmek durumunda kaldım hayır çocuğum da travma oluşturmasa bari bunu tasarlayan tasarımcı/mühendis/üretimci hepsi bence afedersiniz ama malmış. Kk ortamında olduğumuz için söyleyeceklerim bu kadar

Baslarda ben de tek asiyordum o sekilde cabuk sıkılıyordu bir kac tane olunca daha cok sevdi zaten genelde caninin istedigine odaklaniyor arada degistiyorum. O yuvarak askilardan ben de almistim cok ise yariyor bazen ana kucaginin ustune yerlestiriyorum bari o zaman da ona gore yukseligini ayarliyorum cok kullanislilar cidden.

Kuzum ben ebebek kullanıyorum kızıma da bunu kullanmıştım memnunum

Eklentiler

• Screenshot_2023-12-10-22-54-29-865_com.android.chrome.webp
    23,9 KB · Görüntüleme: 74
Ben bilmeden uyku düzenini yaptım sanırım değişmezse gündüz yatağında yatmıyor annem oturma odasında yer yaptı orda yatıyor uyurken hiç müdahale etmiyor emizigi ve uyķu arkadasi yetiyor bizle olunca haftasonu uyku düzeni bozuluyor yavrumun babası yüzünden akşam en geç 20.00 gibi yatağına götürüyorum bırakıyorum uykusu geldiğini anlayınca hiç ellemiyorum yanına ninnilerini aciyorum cikiyorum odadan 1 kere gece beslemesi yapıyorum 23.00 gibi gecede kendi acıkınca mirildaniyor o zaman veriyorum sabah 6.3 gibi kalkıyor sanırım rahatım biraz çoğu anne birakip oda da tek gitmez ama alıştı bizimki mis gibide yatıyor

Kızlar selam. Bebeğim bugün 3 aylık oldu ama korkup sıçramalar hiç azalmadı. Bazı hareketleri vesvese yapmama sebep oluyor. Sabit tavana bakması uyanınca boşluğa bakıp tekrar tekrar üst üste sıçrayıp korkması ya da durduk yere korkması. Benzer şeyler yaşayan ya da ne zaman geçer neden olur bilen var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…