2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Neeee. Off bırakıyorum zaten içim hiç rahat değildi kussun napayım ya, bir de ben aylardır kullanıyorum, bir hafta maks kullanılması gerekiyormuş şimdi okudum. Ben sanırım doktor değiştircem, bu doktor için başka şehire gidiyorduk ayda bir ama her şeye ilaç yazıyor dolu dolu. Ben motis i sevmediğimi söylediğimde(açken ve yemeden 15dk önce verilmesi gerekmiş ve bebek acıkınca ı kadar bekleyemiyor diye) gaviscon vermişti bunu yemekten hemen önce verebilirsin diye. Yazık çocuğum boğulacak gibi oluyordu onu yutarken sonra araştırdım ki bebeklere infant olanından verilmesi gerekiyormuş. Kadına söyledim evet infant yazayım dedi?
Siz nasıl çözdünüz canım reflü olayını peki?

Bence de değiştir. Herşeye ilaç dayayan doktor sevmiyorum. Bugün bir araştırma okudum ama detayına inemedim diye burdan paylaşmadım fake mi değil mi bilmiyorum gece bulut okuyunca bakıcam. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Dolven ve calpol dehb yi tetikliyormuş. Ben artık dönüyorum doğallara. Serum fizyolojiği bile bırakıcam. Dün gece başına soğan+karanfil koydum. Bütün gece başımızdaydı. Hırıltısı dindi. Ayaklarının altına da sarımsaklı yağ yapıcam. Önce doğallarla.

Çözmedik. Oluk oluk kusuyor. Günde giç değiştirmiyorsam 7-8 kere kıyafet değiştiriyorum. Ama önemli değil o ilaçları veremem.

Benim ablamın çocuklarıda çok kusardı valla birşey kullanmadı birşeyde olmadı yani _PinaColada_ ffestinalente
Birde sürekli emince kusmasıda normal tabi
Çok ilaç kullanmak iyi değil gerçekten bende burnunu sürekli çekmiyorum artık yenidoğan hergün temizliyordu şimdi haftada bir yada iki haftada bir yapıyorum

İşte yeni anne olunca aklın çıkıyor boğulacak mı ne olacak diye o sırada insan herşeyi yapabiliyor. Kusan bebek gerçekten çok zor. İnsanlar be var kıyafet değiştir, mendil sıkıştır diyor da yaşayan bilir onu. Kucağına alamıyosun, boğulacak diye korkuyosun. Kıyafet değil olay.

Ben ilaçları bıraktım çok kullanmadım zaten. İlaç geçmişimiz şu şekilde günah çıkartıcam şimdi 1 damla su bile vermediğim çocuğuma bunları verdim. Çok üzülüyorum.

1. 1 şişe gaz damlası sab simplex 2. yi aldım işe yaramayınca bıraktım.
2. Motis şurup 3-4 gün kadar
3. Gastrotuss baby yine kusmaması için onuda 3-4 gün kadar
4. Nurse Harveys Colex Şurup bu da 3-4 gün

Sonra birden dedim Festi napıyosun zaten içim hiç rahat değildi verirken. Bıraktım geçende doktora çok kusuyor dedim ilaç versem kullanmayacaksın başka yapacak birşey yok geçmesini bekleyeceğiz dedi.

Festi seni o kadar iyi anlıyorum ki Benimkide alerjik ve ı kadar ilaç kullandım brnde
Mesela bir tane alerji şurup bu verdik doktor çocuğa verdiğim an fışkırtarak kusmaya başladı ki kusan bir bebek değil vermeyi kestim hemen bir kaç denemeden sonra
Gaz için bende kullandım 3 şişe bıraktım
Şimdi sadece probiyotik ve d vitamini kullanıyprum birde b12 kullandık bskalım inşallah yükselmiştir devam etmeyiz çünkü tadını hiç sevmiyor

Evet canım sütünün yeterli olmadığını düşünüyorsan ver tabi mamayi yavruya.

Senin de reglin insaallah öyle olur canım ben 3. Yu bekliyorum o da öyle geçerse tamam bu iş diyeceğim

Biz hiç b12 sine falan baktirmadik canım ya bakılması mk gerekiyor. Bir de demir damlasına başlamadin mi?

Biz hiç b12 sine falan baktirmadik canım ya bakılması mk gerekiyor. Bir de demir damlasına başlamadin mi?
Alerji için kan alırken baktı doktor ve düşük çıktı büyük ihtimal senin de düşük dedi bana doktor ben de baktırsdm ama benimki iyi çıktı . Katı diyet sonucu b12 yükselmemiş ki zekası için çok önemli alerjiden daha önemli dedi 1.5 aydır ilan kullandık şimdi baktırıcaz tekrar yükselmiş mi diye bakalım.
4.aya girmedik daha biz sağlık ocağıns gitmedim o yüzden ama doktor başla kesinlikle vakti gelince dedi demirde alerjiden önemli zekası için dedi demir ilacı kakayı değiştiriyor diye alerjik bebeklere kullanmayanlar varmış ama ben başlicam

Insaallah yükselmiştir canım b12si yavrunun. Bence de başla demiri canım ihmal etme. Benim oğlan hep kabız gibi mesela haftada bir kaka yapar ben başladım. Rengi değişti evet ama önemli değil

Yani modern tıp bir yandan iyi bir yandan çoğu şey şaibeli. Bizim ekstra dikkatli olmamız gerek
Haklısın, bıraktım gitti artık haha. Ben artık burnunu da çekmiyorum, tıkanırsa yaparım dedim ama haftada bir yapılabilir bence.

Canım ferritini kaçtı

Hemen ilaç yazan doktor sinir oluyorum o konuda şanslıyım vermiyor bizimki zorda kaldığında veriyor arkadaşımın bebegi meme almadı 4 aydan sonra ar mama başladı şuan iyi ilaç kullandığını duymadım ben şuan her şey yiyor 15 aylik

Merhaba, kızım 94 gunluk.
Nurse harveys şurubu iki gündür kullanıyorum, hala geçmeyen gaz sancılarından dolayı, ilk kez bir gaz damlasına başladık. İçeriği temiz gibi görünüyor incelediğim kadarıyla ama hiç kusmayan bebeğim iki gündür günde iki kere kusuyor. İçeriği hakkında bilmediğim bir tehlike varsa bilgi verebilir misiniz?

Bitkisel yazıyor ama değil bunu biliyorsunuzdur diye tahmin ediyorum.
O gaz sancısını, kusmasını yaşayan bilir. Vermeyin diyemem size ama benim şimdiki aklım olsa sadece anne sütü+zeytinyağı ikilisi ile geçirirdim. Hiçbirşey işe yaramadı çünkü. Hele o gaz damlaları.. Ben verdiğimle kaldım. Bebeğin vücudu öğrenene, hazır olana kadar bunlar devam edecek

Oğlumu colex ishal yapmıştı aşırı ama ve yeşil renkli o yüzden doktorumuz içirmeyin demişti. Sizde kakasını iyi kontrol edin bir değişim olursa bilgilendirirsiniz doktorunuzu.

Kakasını kontrol edemedim çünkü kızım 3 günde bir yapıyor kaka. Yaptığı ilk an kontrol edeceğim, teşekkür ederim

Kızlar 2 gündür misafirim vardı, okudum ama cevap yazamadım, İnternette alttaki videoya denk geldim bu videoya göre benim Miray kuş 2 aylık anca

Gece vardiyası başladı, motisi vermedim, mama verdim kus kus kus, neyse dedim bekliyordum zaten, karanlık odada meme verdim, beyaz gürültüyle uyudu, yarım saat bekledim ki tam dalsın, koyar koymaz uyandı üç dk sürmedi şimdi gene memede bakalım bunalıma girmeden uyutabilecek miyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…