- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #57.421
Varya bu çocuk yetiştirmeyi furya haline getiriyorlar hele insta anneleri yok muAynen ben de öyle bizi bir gördeydin ilk günlerde bir aylık bebek etkinleri yazıp yazıp uyguluyodum sonra da ay bu ay şunu yapması gerekiyor 3 dk tummy time da durması gerekiyor niye durmuyor uğraşayım dursun kafasındaydım e bakıyorum şimdi istediği kadar durabiliyor yüz üstü o kadar kasmasam çocuğu ara sıra yapsak canımız isteidği kadar yine 4 aylık olunca güzel güzel durudu zaten
Benimki daha 3.5 aylık burada bilgilerimde yazan doğru değil geç doğdu benimkisiBence sizin ki normal canım zaten 5. Ayımıza gircez bizim li çok tembelerkek olunca öyle dümdüz yatayım süt gelsin altım değişsin ben öyle yatayım derdinde
Bence sizin ki normal canım zaten 5. Ayımıza gircez bizim li çok tembelerkek olunca öyle dümdüz yatayım süt gelsin altım değişsin ben öyle yatayım derdinde
Varya bu çocuk yetiştirmeyi furya haline getiriyorlar hele insta anneleri yok mu
Bende öyle tummytime denen şeyi yapmadım arada tutup bakıyordum kafasını tutabiliyor mu diye benim için önemli olan oydu
Mesela bugüne kadar hiç kitap okumadım ama bol bol konuşuyorum kitap okuayacağım vakitte gelecek bence şuan erken kitap için ( bana göre)
Evde tv açık hiç ekran görmesin demiyorum bence ekranda görmeli zaten uzun süre durup izleyemiyor ki odaklanma olayı yok anlık dikkatini çekiyor sonra kafasını başka yerlere çeviriyor bu çocuk zaten sağlıklıysa gelişimine göre ilerliyor bir iki ay önce veya geri
Sağol canim ya rahatliyorum birazda olsa böyle örnekleri duyunca ilk oglumda emekleyene kadar kilosu iyiydi ama bu oğlum biraz daha ust sinirlarda o.yuzden endiselendimKuzum biraz hareketlenmeleri başlayınca zayıflıyorlar zaten merak etme, benim ilk bebek de seninki gibiydi sadece anne sütü ile üst sınırlarda gezerdik, ben onlar kilo değil ödem derdim
Emeklemeye başladı balon gibi sönmeye başladı
Sağlıcakla büyüsün inşallah
Zaten festi biri bebeğime dua ederken hayırlı evlat olsun filan diyor amin hepimizin ki diyorum çünkü onlar topluma karışacak çocuğumla arkadaş olacakAma bunlar doğruysa bebeğinin akranları onlar olacak jdjdj
Konuşmak çok önemli zaten. 30 milyon kelime diye bir kitap var bebek bakımı üstlenen herkes okumalı. Ordada bunun önemini anlatıyor. Kitap okumak aslında güzel ama ben okuyayım o dinlesin değil. Ben mesela aldım kitapları birsürü ve açıyorum fotoğrafları gösteriyorum kendim içimden geldiği şekilde anlatıyorum. Okuma olay örgüsünü öğretir diyorlar ama sanmıyorum.
Zaten festi biri bebeğime dua ederken hayırlı evlat olsun filan diyor amin hepimizin ki diyorum çünkü onlar topluma karışacak çocuğumla arkadaş olacak
Götünde bez olan çocukları yarıştırıyorlar ya şaka gibi
Ben diyorum önce iyi insan olsun kendine yetsin özgüvenli olsun Allahın sevdiği kullarından olsun valla hiç şu okulu okusun şu mesleği olsun diye hayallerim yok diyorum annem senden beklentim sadece iyi bir insan olman kimseye zarar vermemen ve kimsenin sana zarar vermemesi
Evet konuşmak en önemlisiymiş
Resim gösterin diyorlar ya kitaplar aldım zeka kartlarıda aldım çok ilgisini çekmedi bende dedim demekki vakti var
Mesela bende şunu duydum tv filan gören çocukların okulda kurgu yaparken hayal güçleri daha zengin oluyormuş iyi çizgi filmlerden bahsediyorum ama ne kadar doğru bilmiyorum
Sağol canim ya rahatliyorum birazda olsa böyle örnekleri duyunca ilk oglumda emekleyene kadar kilosu iyiydi ama bu oğlum biraz daha ust sinirlarda o.yuzden endiselendim
Hepimizin bebekleri saglikla buyusun inşallah
Boyu 66cm canimKesinlikle. Ya hep böyle olmayacak mı? İlk okula geçicek mesela okul etkinliklerini anne babalar yapıcak evlatlarının yerine neden çünkü kusur olamaz, muhteşem olmalı. Ay böyle şeyelri düşündükçe işimiz zor. Mesela öğretmeni sosyal medyada paylaşsa ben istemem ama istemiyorum diye oğlumu dışlarsa? Hep duyduğumuz birsürü şey var. Bakalım umarım istediğimiz gibi büyütebiliriz bebelerimizi.
Kuzum sıkma canını hiç. Doktor bana diş dönemine kadar alabildiğini alsın sonra verecek nasılsa demişti bu dönemler musluk akarken doldurma dönemiymiş sadece anne sütüyle beslenen bebeler için. boyu kaç merakımdan soruyorum sırf 6800 ün üst sınır olması için boyun 65 tem küçük olması lazım sanki
Hiç emeklemeden 1 yaşında yürüyenler de var her bebek farklı oluyor cnmBenimki daha 3.5 aylık burada bilgilerimde yazan doğru değil geç doğdu benimkisi
Ama çok normal ya 7.ayda anca emek leyenler varmış ayy boşver dönünce daha zor bas bas bağırıyor emeklemediği için geri döndürüyorum yine dönüyor zor yani
Benimki de hiç göğsünü falan kaldırmıyor canımBenim oğlumda anca başını kaldırıyorbaşka Bi şey yaptığı yok. Merakla bekliyorum. Ama yok.
Kesinlikle direk yürüyenler var emekle Mekke uğraşmıyorlarHiç emeklemeden 1 yaşında yürüyenler de var her bebek farklı oluyor cnm
Kuzu benim Miray kuş kız da ne farkediyor benimki tembellerin de başı , yatırıyorum karın üzeri antrenman olsun diye yatırdığım yeri yalayıp ağlıyorBence sizin ki normal canım zaten 5. Ayımıza gircez bizim li çok tembelerkek olunca öyle dümdüz yatayım süt gelsin altım değişsin ben öyle yatayım derdinde
Allahım nasıl güzel bir bebek bu böyle, biz nazar olur diye paylaşmazdık böyle güzel bebemiz olsa
Sagol canim iyi ki yazdim kac aydir dert ettim kendime buraya girmek aklima gelmedi hicKuzu benim Miray kuş kız da ne farkediyor benimki tembellerin de başı , yatırıyorum karın üzeri antrenman olsun diye yatırdığım yeri yalayıp ağlıyor
Luluuu94 kuzum biraz da süt tipi ile ilgili sanırım bu durum, benim ilk bebek de üst sınır değildi ama kiloluydu ve boyu kısa idi ki 48cm doğmuştu düşün şimdi okula başladı zayıf ama sınıfta boyu uzun kişiler arasında değişiyor yani
Miray kuşum da boyu aşı kontrolünde boyu 62cm çıkmıştı ama kilosu o aya göre üst sınıra yakındı ama 1 yaşına kalmadan eriyor yavrucaklar
Ödem onların hepsi inecek merak etme sen
Sagol canim iyi ki yazdim kac aydir dert ettim kendime buraya girmek aklima gelmedi hic
Valla ilk üç ay çok huysuzdu ama en azından gündüz uyudu mu 2-3 saat uyurdu. İki haftadan fazla süredir gündüz uykusu da 0. Gece de illa ben de onunla uyucam yoksa isterse sabah4e kadar olsun uyumuyor. Koyuyorum yatıyor diyenler adına çok mutluyum, nasıl bir rahatlık acaba?Bu bebekler niye böyle ya bizde emzirdiğini uyuttuk odaya gittik tam yatıcaz uyanıyor sebep ne ya salla salla yine çalmıyor vermedim meme inat ettim valla hamakta bıraktım beşiğe de almıyorum 40 dkka bir uyandım arada aldım emzirdim koydum memede bırakmadım ama öok zor yani artık acaba diş mi çıkaracak diyorum valla pertingoyum
Offf görsen hiç uykum yoktu, geçtim karanlık odaya, açtım beyaz gürültüyü, meme verdim, eme eme kendini bayılttı sonra yatağa koyarken uyandı tekrar aynı döngü tekrar derken uyudu ama benim de boş zaman enerji kalmadan yattım biraz telefona bakıp :/Naptın acaba
Koyuyorum yatıyor diyenler adına çok mutluyum, nasıl bir rahatlık acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?