2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Aşk olsunnnn, bura unutulur mu
Benim bebek mesela dönemiyor ya ben onu da kilosuna bağlıyorum hareketli zayıf olanlar daha çevik oluyor gibi geliyor bana
Ayy bende bilmiyorum dun gece yarisi aniden dank etti anaa dedim ben orayi unuttum ben bende degilimki :)
Benim oglanda dönemiyor bezini açıp sadece pijamasiyla durduruyorum aksamlari yarim saat mesela o zaman yarim dönüyor tam anlamiyla donmese de bende kilosuna bagliyorum olsun donerler inşallah

Koyuyorum yatıyor mu
Uyuyor koyuyorum sonra arkamı dönmeden uyanıyor, sonra yine uyutmak durumunda kalıyorum sonra yine yatır yine uyansın falan derken sabah oluyor
Memede uyuyacak aslında ama o da yani uzmanlar falan filan duymasın yani

Aynı düşüncedeyiz, zaten ekran zarar vermiyor, tv izlerken geçirdiği zaman çoksa, etrafa bakıp öğrenerek geçireceği zamandan alıyor diye önerilmiyor. Ama çocuk yeteri kadar ilgileniliyorsa bence ekran görmesinde sorun yok.
Of gerçekten maşallah 41 kere hatta yetmez 62728829364 kere

Muhteşem birşey olmalı. İster kitap oku, ister tv izle, ister seviş. Oh muhteşem hayat tanımı bence
Offf offf yarama tuz bastın. Bundan bir hafta 10 gün önce falan uyudu diye koydum koltuğa, beyaz gürültü de açtım salonda bıraktık içeri geçtik, tam ortasında en güzel yerinde düşün salondan ağlama sesi ikimiz de yarım kaldık, o an evdeki gerginlik ve hayal kırıklığı çok iç burkucuydu. Bu olaydan iki öncekinde de tam biterken ıngaaaaaaaa diye bir ses ve gene bu sefer babası kaldı öyle çocuğun babaya garezi var yemin ederim yazık adama zaten son aylarda da bişe yapamadı. Aylardır rezil oldu adam
Ya şaka maka beni çok geriyor bu olay ya ondan buraya yazdım dün. İki haftadır hiç baş başa kalamıyoruz ya bizimle uyanık resmen sürekli napıcaz böyle kuruduk solduk resmen

Kızlar ekranla ilgili şöyle bir şey söylemek istiyorum, beyinde aşırı uyaranlara karşı gelişen miyelin tabakası 2 yaşına kadar ancak çok çok az bir miktar gelişebiliyor. Bu yüzden 2 yaşından önce az veya çok ekrana maruz kalan çocuklarda beyin gelişimi olumsuz etkileniyor. Ayni zamanda da psikolojik ve davranışsal problemlere neden olabiliyor.

O kadar kıymetli bir bilgi ki. 3t nin azında çoğu da aynı. Veren annelere hiç lafım yok gerçekten zor bebek büyütmek ama etkilemez diye düşünüpte verilmemeli. Etkileme ihtimali var.

Kızlar bana önereceğiniz şık bir bebek bakım çantası var mı? Omuz askılı olanlardan. Bende sırt çantası şeklinde var, daha güzel bi tane almak istiyorum.
Skip hopunkileri çok beğendim ama o kadar para vermem sanırım
İçeriğinde simetikon varmış . Simetikon etkinliği yok deniliyor artık . Bebek 3 ayı geçince bağırsak florası gelişince daha iyi oluyor bence. Zararlı değildir zaten bir bebeğe verebilmek için en iyi Araştırmalar yapılıyor
Ben yaktırmıştım . 3. Ayda göze gittik daha öncesi erken dediler . Rop denilen şey görme kaybına neden olabilen prematurelerde görülen bir hastalık. Göz doktoru sorun yok ama reflaksiyon muayenesi ( işte miyop hipermetrop vs) için 1. Yaşta getirin dedi

O kadar kıymetli bir bilgi ki. 3t nin azında çoğu da aynı. Veren annelere hiç lafım yok gerçekten zor bebek büyütmek ama etkilemez diye düşünüpte verilmemeli. Etkileme ihtimali var.
Ben de katılıyorum kızlar. Arkadaşımın kızı konuşmada problem yaşıyor başka sorunları da var tepki vermiyor bazı şeylere falan, otizmden şüpheleniyorlar ama çocuk çok dilli ailede büyüyor o yüzden de konuşması gecikmiş olabilir diyorlar henüz sorun belli değil, doktoru ekranı kesin demiş baya gelişme var diyor arkadaşım ekranı kestikten sonra. Bana da sakın ekran gösterme dedi, o da bi tane çocuk programı açıyordu sadece kızı için ve saatli sınırlı yani. ben de gösterme taraftarı değilim az ya da çok.

Kardeşim göz doktoru ona sordum. Rop = Prematüre retinopatisi demek. Arkadaşın bebeği prematüre değilse ya da gebelikte bir enfeksiyon geçirmedi ise yapılmaz ROP dedi.
Ben gebelikte CMV enfeksiyonu geçirdim. Bebeğim 40+0 da doğmasına rağmen 17 günlükken Rop yapıldı. Enfeksiyon geçirmeseyim yapilmayacakti.

Bilgiler için teşekkürler, bizim oturma odasında sürekli tv açık, nasıl olacak bilmem ben araştırdığımda bilimsel bir kaynak bulamamıştım ama ihtimali bile korkutucu tabii

O zaman rutin değil ben de öyle biliyordum. Teşekkürler.. Belki de bilinmeyen, fark edilmeyen bir enfeksiyon geçirdiğimiz varsayarak rutin yapanlar vardır.

Evet canım otizm söz konusu olunca hele sıfır ekran olması gerekiyor yani benim iş yerindeki arkadaşımın bebeği otizmli. 6 yaşında olmasına rağmen hala bebek gibi konuşuyorlar çocukla çünkü cocuk ondan anlıyor çok zor bir süreç. Tamam otizm doğuştan geliyor ama ilerlemesine ve tetiklenmesine sebep oluyor ekranlar maalesef. O bile olmasa çocuğa tepki vermeyen bir uyaran onun beynini aşırı şekilde yoruyor ve her türlü zararı verebiliyor. Benim kendi yeğenim yemek yerken uyurken tuvalette her an yani her an tablette daha 11 yaşında ve çocuk doğru düzgün iletişim kuramıyor. Akranlariyla oyun dahi oynamıyor varsa yoksa sanal oyun. Bu zamanda gerçekten zor ama elimizden geldiğince uzak tutmaya çalışacağız biz eşimle.

Bilgiler için teşekkürler, bizim oturma odasında sürekli tv açık, nasıl olacak bilmem ben araştırdığımda bilimsel bir kaynak bulamamıştım ama ihtimali bile korkutucu tabii
Akşama kadar inan canım evde in cin çift kale maç yapıyor asla açmıyorum tv yi. Çünkü 2 dakika ses olsun diye açtığım an ne yapıyor ediyor o ekrana kitlenip kalıyor. Babası bile akşam geldiğinde bir spor kanalı açmadan bir belgesel açmadan duramazdı şimdi o da yok. Ben zaten kendim yaklaşık 5 yıldır hiçbir şekilde tv izlemiyorum. Su an sadece evde çok yalnız olmanın getirdiği sikilganlikla ilk zamanlar ses olsun istiyordum. Baktım yusuf iyice etrafi keşfetmeye başladı o zaman kapandı. Telefonu da elime almıyorum o kucagimda iken çünkü ona da bakıyor.

Haftada 1 bilemedin 2 kere kaka yapan bebem gecenin 3 buçuğunda yaptı yaaa 1 saattir ayaktayız. Gozler cin gibi oldu. Sizler uykusunu açmadan nasıl değiştiriyorsunuz altını kızlar

Vallahi bravo, biz sürekli netflix vs izlediğimiz için bildiğin klasik bir arka plan nesnesi tv artık. O kadar açık ki artık bakmıyor bile bizimki. Maks 3-4 dk odaklanıyor o da parlak renk ya da yüksek sesli bir şarkı olursa. Bilmiyorum valla çok zor bence ya bu dönemde uzak tutabilmek, başaranlara tebrikler. Sadece tv de değil, daha bunun tableti oyunu telefonu vs var ben asıl ondan korkuyorum, çünkü en eleştirdiğim şey oydu çocuk sahibi olmadan önce. O biraz daha tercih meselesi bence yani tanıştırmazsan olmaz gibi ama bilmiyorum, o döneme gelmeden artık büyük konuşmak istemiyorum, neyi büyük konuşsam başıma gelir çünkü :) elimden geleni yapıcam tabii ne diyelim canım

merhaba kızlar bizimkinin o kadar oyuncağı var diş kaşıyıcısı var ama bizimki 5 gündür kazağını carşaf ya da yastık örtüsünü çekiyor onu emiyor yüzünüde kapatıyor yanında bir şey bırakmaya gelmiyor sadece suan yaptığı bez türü şeyleri ıssırıp emiyor normalmi

Haftada 1 bilemedin 2 kere kaka yapan bebem gecenin 3 buçuğunda yaptı yaaa 1 saattir ayaktayız. Gozler cin gibi oldu. Sizler uykusunu açmadan nasıl değiştiriyorsunuz altını kızlar
maşallah annesi rahatlamıştır o yuzden uyumamıştır ben artık yaz değil kaka yapmamışsa akşam yatmadan değiştiriyorum sabaha kadar baktım cok dolduysa uaynıyor yapacak bir şey yok dalıyor hemen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…