- 21 Ağustos 2016
- 7.526
- 12.451
- 248
- 31
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #57.441
Ayy bende bilmiyorum dun gece yarisi aniden dank etti anaa dedim ben orayi unuttum ben bende degilimki :)Aşk olsunnnn, bura unutulur mu
Benim bebek mesela dönemiyor ya ben onu da kilosuna bağlıyorumhareketli zayıf olanlar daha çevik oluyor gibi geliyor bana
Valla ilk üç ay çok huysuzdu ama en azından gündüz uyudu mu 2-3 saat uyurdu. İki haftadan fazla süredir gündüz uykusu da 0. Gece de illa ben de onunla uyucam yoksa isterse sabah4e kadar olsun uyumuyor. Koyuyorum yatıyor diyenler adına çok mutluyum, nasıl bir rahatlık acaba?
Offf görsen hiç uykum yoktu, geçtim karanlık odaya, açtım beyaz gürültüyü, meme verdim, eme eme kendini bayılttı sonra yatağa koyarken uyandı tekrar aynı döngü tekrar derken uyudu ama benim de boş zaman enerji kalmadan yattım biraz telefona bakıp :/
Bizde de önler var arkalar döküldüYaza kadar bekleyemem çok şekilsiz oldıu önler yok arkalar var
Aynı düşüncedeyiz, zaten ekran zarar vermiyor, tv izlerken geçirdiği zaman çoksa, etrafa bakıp öğrenerek geçireceği zamandan alıyor diye önerilmiyor. Ama çocuk yeteri kadar ilgileniliyorsa bence ekran görmesinde sorun yok.Evde tv açık hiç ekran görmesin demiyorum bence ekranda görmeli zaten uzun süre durup izleyemiyor ki odaklanma olayı yok anlık dikkatini çekiyor sonra kafasını başka yerlere çeviriyor bu çocuk zaten sağlıklıysa gelişimine göre ilerliyor bir iki ay önce veya geri
Offf offf yarama tuz bastın. Bundan bir hafta 10 gün önce falan uyudu diye koydum koltuğa, beyaz gürültü de açtım salonda bıraktık içeri geçtik, tam ortasında en güzel yerinde düşün salondan ağlama sesiOf gerçekten maşallah 41 kere hatta yetmez 62728829364 kere
Muhteşem birşey olmalı. İster kitap oku, ister tv izle, ister seviş. Oh muhteşem hayat tanımı bence
Kızlar ekranla ilgili şöyle bir şey söylemek istiyorum, beyinde aşırı uyaranlara karşı gelişen miyelin tabakası 2 yaşına kadar ancak çok çok az bir miktar gelişebiliyor. Bu yüzden 2 yaşından önce az veya çok ekrana maruz kalan çocuklarda beyin gelişimi olumsuz etkileniyor. Ayni zamanda da psikolojik ve davranışsal problemlere neden olabiliyor.
Skip hopunkileri çok beğendim ama o kadar para vermem sanırımKızlar bana önereceğiniz şık bir bebek bakım çantası var mı? Omuz askılı olanlardan. Bende sırt çantası şeklinde var, daha güzel bi tane almak istiyorum.
İçeriğinde simetikon varmış . Simetikon etkinliği yok deniliyor artık . Bebek 3 ayı geçince bağırsak florası gelişince daha iyi oluyor bence. Zararlı değildir zaten bir bebeğe verebilmek için en iyi Araştırmalar yapılıyorMerhaba, kızım 94 gunluk.
Nurse harveys şurubu iki gündür kullanıyorum, hala geçmeyen gaz sancılarından dolayı, ilk kez bir gaz damlasına başladık. İçeriği temiz gibi görünüyor incelediğim kadarıyla ama hiç kusmayan bebeğim iki gündür günde iki kere kusuyor. İçeriği hakkında bilmediğim bir tehlike varsa bilgi verebilir misiniz?
Ben yaktırmıştım . 3. Ayda göze gittik daha öncesi erken dediler . Rop denilen şey görme kaybına neden olabilen prematurelerde görülen bir hastalık. Göz doktoru sorun yok ama reflaksiyon muayenesi ( işte miyop hipermetrop vs) için 1. Yaşta getirin dediBebeği prematüre olmayıp rop muayenesi yaptıran var mı? Bana 1. Ayını geçince göze gitmemi söylemişlerdi göz doktoru normal muayene edip 4. Ayda tekrar göz muayenesi önerdi. 4. Ay göz muayenesine geldiğimde başka bir doktor 0-3 ay arasında rop yapılmış olmalıydı dedi.
Kızlar ekranla ilgili şöyle bir şey söylemek istiyorum, beyinde aşırı uyaranlara karşı gelişen miyelin tabakası 2 yaşına kadar ancak çok çok az bir miktar gelişebiliyor. Bu yüzden 2 yaşından önce az veya çok ekrana maruz kalan çocuklarda beyin gelişimi olumsuz etkileniyor. Ayni zamanda da psikolojik ve davranışsal problemlere neden olabiliyor.
Ben de katılıyorum kızlar. Arkadaşımın kızı konuşmada problem yaşıyor başka sorunları da var tepki vermiyor bazı şeylere falan, otizmden şüpheleniyorlar ama çocuk çok dilli ailede büyüyor o yüzden de konuşması gecikmiş olabilir diyorlar henüz sorun belli değil, doktoru ekranı kesin demiş baya gelişme var diyor arkadaşım ekranı kestikten sonra. Bana da sakın ekran gösterme dedi, o da bi tane çocuk programı açıyordu sadece kızı için ve saatli sınırlı yani. ben de gösterme taraftarı değilim az ya da çok.O kadar kıymetli bir bilgi ki. 3t nin azında çoğu da aynı. Veren annelere hiç lafım yok gerçekten zor bebek büyütmek ama etkilemez diye düşünüpte verilmemeli. Etkileme ihtimali var.
Kız o ne uzay mekiği mi alıyoruz o nasıl fiyatSkip hopunkileri çok beğendim ama o kadar para vermem sanırım
Kardeşim göz doktoru ona sordum. Rop = Prematüre retinopatisi demek. Arkadaşın bebeği prematüre değilse ya da gebelikte bir enfeksiyon geçirmedi ise yapılmaz ROP dedi.Bebeği prematüre olmayıp rop muayenesi yaptıran var mı? Bana 1. Ayını geçince göze gitmemi söylemişlerdi göz doktoru normal muayene edip 4. Ayda tekrar göz muayenesi önerdi. 4. Ay göz muayenesine geldiğimde başka bir doktor 0-3 ay arasında rop yapılmış olmalıydı dedi.
Linkini de atayım belki bulamayan olurKızlar hepsi burada da molfix 4 numara 2.paket yüzde 50 indirim var, tanesi 2.38e geliyor düşünen varsa baksın
Bilgiler için teşekkürler, bizim oturma odasında sürekli tv açık, nasıl olacak bilmemBen de katılıyorum kızlar. Arkadaşımın kızı konuşmada problem yaşıyor başka sorunları da var tepki vermiyor bazı şeylere falan, otizmden şüpheleniyorlar ama çocuk çok dilli ailede büyüyor o yüzden de konuşması gecikmiş olabilir diyorlar henüz sorun belli değil, doktoru ekranı kesin demiş baya gelişme var diyor arkadaşım ekranı kestikten sonra. Bana da sakın ekran gösterme dedi, o da bi tane çocuk programı açıyordu sadece kızı için ve saatli sınırlı yani. ben de gösterme taraftarı değilim az ya da çok.
O zaman rutin değil ben de öyle biliyordum. Teşekkürler.. Belki de bilinmeyen, fark edilmeyen bir enfeksiyon geçirdiğimiz varsayarak rutin yapanlar vardır.Kardeşim göz doktoru ona sordum. Rop = Prematüre retinopatisi demek. Arkadaşın bebeği prematüre değilse ya da gebelikte bir enfeksiyon geçirmedi ise yapılmaz ROP dedi.
Ben gebelikte CMV enfeksiyonu geçirdim. Bebeğim 40+0 da doğmasına rağmen 17 günlükken Rop yapıldı. Enfeksiyon geçirmeseyim yapilmayacakti.
Evet canım otizm söz konusu olunca hele sıfır ekran olması gerekiyor yani benim iş yerindeki arkadaşımın bebeği otizmli. 6 yaşında olmasına rağmen hala bebek gibi konuşuyorlar çocukla çünkü cocuk ondan anlıyor çok zor bir süreç. Tamam otizm doğuştan geliyor ama ilerlemesine ve tetiklenmesine sebep oluyor ekranlar maalesef. O bile olmasa çocuğa tepki vermeyen bir uyaran onun beynini aşırı şekilde yoruyor ve her türlü zararı verebiliyor. Benim kendi yeğenim yemek yerken uyurken tuvalette her an yani her an tablette daha 11 yaşında ve çocuk doğru düzgün iletişim kuramıyor. Akranlariyla oyun dahi oynamıyor varsa yoksa sanal oyun. Bu zamanda gerçekten zor ama elimizden geldiğince uzak tutmaya çalışacağız biz eşimle.Ben de katılıyorum kızlar. Arkadaşımın kızı konuşmada problem yaşıyor başka sorunları da var tepki vermiyor bazı şeylere falan, otizmden şüpheleniyorlar ama çocuk çok dilli ailede büyüyor o yüzden de konuşması gecikmiş olabilir diyorlar henüz sorun belli değil, doktoru ekranı kesin demiş baya gelişme var diyor arkadaşım ekranı kestikten sonra. Bana da sakın ekran gösterme dedi, o da bi tane çocuk programı açıyordu sadece kızı için ve saatli sınırlı yani. ben de gösterme taraftarı değilim az ya da çok.
Akşama kadar inan canım evde in cin çift kale maç yapıyor asla açmıyorum tv yi. Çünkü 2 dakika ses olsun diye açtığım an ne yapıyor ediyor o ekrana kitlenip kalıyor. Babası bile akşam geldiğinde bir spor kanalı açmadan bir belgesel açmadan duramazdı şimdi o da yok. Ben zaten kendim yaklaşık 5 yıldır hiçbir şekilde tv izlemiyorum. Su an sadece evde çok yalnız olmanın getirdiği sikilganlikla ilk zamanlar ses olsun istiyordum. Baktım yusuf iyice etrafi keşfetmeye başladı o zaman kapandı. Telefonu da elime almıyorum o kucagimda iken çünkü ona da bakıyor.Bilgiler için teşekkürler, bizim oturma odasında sürekli tv açık, nasıl olacak bilmemben araştırdığımda bilimsel bir kaynak bulamamıştım ama ihtimali bile korkutucu tabii
Vallahi bravo, biz sürekli netflix vs izlediğimiz için bildiğin klasik bir arka plan nesnesi tv artık. O kadar açık ki artık bakmıyor bile bizimki. Maks 3-4 dk odaklanıyor o da parlak renk ya da yüksek sesli bir şarkı olursa. Bilmiyorum valla çok zor bence ya bu dönemde uzak tutabilmek, başaranlara tebrikler. Sadece tv de değil, daha bunun tableti oyunu telefonu vs var ben asıl ondan korkuyorum, çünkü en eleştirdiğim şey oydu çocuk sahibi olmadan önce. O biraz daha tercih meselesi bence yani tanıştırmazsan olmaz gibi ama bilmiyorum, o döneme gelmeden artık büyük konuşmak istemiyorum, neyi büyük konuşsam başıma gelir çünkü :) elimden geleni yapıcam tabii ne diyelim canımAkşama kadar inan canım evde in cin çift kale maç yapıyor asla açmıyorum tv yi. Çünkü 2 dakika ses olsun diye açtığım an ne yapıyor ediyor o ekrana kitlenip kalıyor. Babası bile akşam geldiğinde bir spor kanalı açmadan bir belgesel açmadan duramazdı şimdi o da yok. Ben zaten kendim yaklaşık 5 yıldır hiçbir şekilde tv izlemiyorum. Su an sadece evde çok yalnız olmanın getirdiği sikilganlikla ilk zamanlar ses olsun istiyordum. Baktım yusuf iyice etrafi keşfetmeye başladı o zaman kapandı. Telefonu da elime almıyorum o kucagimda iken çünkü ona da bakıyor.
maşallah annesi rahatlamıştır o yuzden uyumamıştır ben artık yaz değil kaka yapmamışsa akşam yatmadan değiştiriyorum sabaha kadar baktım cok dolduysa uaynıyor yapacak bir şey yok dalıyor hemenHaftada 1 bilemedin 2 kere kaka yapan bebem gecenin 3 buçuğunda yaptı yaaa1 saattir ayaktayız. Gozler cin gibi oldu. Sizler uykusunu açmadan nasıl değiştiriyorsunuz altını kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?