2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
ffestinalente misafirleri ağırladın mı ve en önemlisi menüde ne hazırladın Bulut kuş ile çok merak ettim

Ağırladık canım şimdi gittiler. Çok temel yemeklerdi hatta biraz uyumsuz ama napalım bunları yapabildim

Tarhana çorbası
Biber dolması
Fırında tavuk patates
Mantarlı bulgur
Kış salatası

Ağlicam ya bu saat oldu uyumuyor resmen ya
Hamakta ayakta battaniye de salladık yok memede de uyumuyor
Uyumuyor işte bir bebek neden uyumaz ki

Gündüz nasıldı canım saati saatine yazsana bir müsait olunca
Bugün misafirlerim vardı uyandıktan sonra uyuttum ama yemek hazırlarken uyandı çok uyuyamadı misafirler geldi fikan derken 14.30 da uyudu 16.00 ya kadar ki normalde uyumaz hamakta uyudu o konuşma sesine normalde evde tekiz ses olmayınca uyanır gelde sinirlenme
Sonra 20.00 de uyudu bir daha ondan beri ayakta

Canım aptamil hatundan aktarıyorum,

Ayı gereği maks 1 saat 45 dk ayakta kalabilir. Daha fazlası olunca adrenalin yüklenir ve uyuyamaz. Onu sakinleştirmek en zorudur. Bunlar birikir birikir geceleri uykusuzluk olarak sana geri döner. Bu aydaki bebek günde sadece 1.5 saat uyursa normaldir aşırı uyarıldığı ve yorulduğu için uykuya geçememiş olması. Bunun etkisi birkaç gün sürer. Sende bu çocuk uyumuyor diye enerjini kaybeder nasılsa uyumayacak bu çocukta böyle istiyor herhalde diye ona bırakmaya başlarsın işte bu bir kısır döngüdür. Çocuk ayına uygun uyuyamaz hırçınlaşır anne veya bakım veren kimse onun enerjisi biter. Çocuk yorgun anne veya bakım veren mutsuz olur. Aptamil hatunu dinlemeni gerçekten öneririm. En keyif alacağımız zamanlarda uyku yüzünden bitap düştük. Canını sıkma ama biryerde müdahale edilmeli benim çocuğum uyumuyor yaklaşımı bence doğru değil. Atıyorum 4 saat uyumaz da 3 saat uyur ona okeyim. Birde sese takılma sen artık yorgunluktan sızmıştır o.

Kasımda sadece 4 numara pure&soft bez stoklamıştım. Uzun süre kullanıcak hazır beğenmişken alayım diye. Molfix te sevmiştim ama eski seviye yeni seviye muhabbeti var çiş göstergesi yok yeni seviyelerde diye istememiştim çünkü çiş göstergesi benim için kritikti. Dün gece 3 numara bitince 4 e geçtik birde ne göreyim çiş göstergesi yok nolcak şimdi. Ben o çizgiye göre değiştiriyordum içim rahat ediyordu. Ne çok geç ne çok erken olmuyordu. Gerildim vallahi ya. Çiş göstergesiz bez mi olur..

Hep çiş göstergesiz bez kullanan arkadaşlarım nasıl ayarlıyorsunuz onu

Günaydın..cnm elimle bez üstüne bakıyorum şişiyor birde ben beklemiyorum gece hariç 4 saat bir değiştiriyoruz molfix çok yapınca bezin üstü hafif renk değiştiriyor gibi geliyor bana çiş çizgisi olsa süper oluyor stok yaptığım 4 no var yeniler yok bende kendime göre değiştiriyorum

O kadar doğru ki bunu deneyeceğim ve dinleyeceğim bu kadını bakalım bir düzene gireceğiz
Hakkaten dün eşimle perişan olduk uyutucaz diye Allah yardımcımız olsun ya halledicez inşallah

Ayy benimkişininde dik dik saçlar ama seninki kadar yok saçı maşallah ona☺ her gören bu inat olacak diyor tok aksi olacak diyor diyorum demeyin
Benimkine de çok aksi olcak diyorlar sinirli şimdiden zaten hak veriyorum o yüzden
Bende kocama gececi olcak bak görürsün derdim karnımda 11 12 ye doğru hareketlenirdi bir de arabaya binince çok gerilirdi karnımda arabayı sevmeyen bir bebek geliyor gibi dedim arabaya biner binmez ağlıyor

Bugün 1.5-2 saat aralığında uyutucam başladık şimdi hayırlısıyla bir düzen oturacaz be
Kadını dinledim de biraz biz ilk üç ay düzenliydik 2 saate bir uyurdu gece yatağında kpyardım emmek için kalkar uyurdu tekrar düzeni ne bozdu inanın bilmiyorum önce memede uyumak istedi bir şekilde hallettim onu ama uyku düzeni sıfır oldu yani tekrar eskisi gibi yapacağım birde eve birileri gelince bizim düzen müzen kalmıyor yani

Toplam uykusu kaç saat olmalı?

Canımmm tek derdimiz o olsun. Ben çizgiye göre değişmiyorum zaten. Çizgi alt değişirken denk geldim bir çiş yapımındada değişebiliyor rengini. Dokunulduğunda hissediliyor dolu olup olmadığı. Renginde hafif sararır gibi oluyo. Dolgunluk hissi varsa bezde değişiyorum ben.
Çizgiye göre değiştirsek çok bez gider. Ortalama kaç bez kullanıyorsun ayda?

Bu bence doğru... Banada demişlerdi anne karnında nasılsa öyle olur doğunca diye. Gece 12 civarı hareketlenir sonra durulurdu. Doğdu 12 civarı uyuyor.. Haftada 1 yada 2 gün hiç hareket etmezdi karnımda. Doğdu yine hafta da yada 10 günde 1 tüm günü uyuyarak yada çok sakin geçiriyor... Genel olarak gün içindede hareketli olurdu yine öyle.

Canım hiç saymadım jdjdj ama günde 6-7 bez gibi ortalama bazen daha az bazen daha çok. Çizgi bana rahat hissettiriyordu kullanım kolaylığı sağlayan birde onu düşünmek zorunda bırakmayan basit şeyleri çok severim. Bunları da ondan stoklamıştım. Neyse tenine zarar vermediği, ince olduğu ve nadir sızdırdığı için bunu kullanacağım ama kalbim buruk ahhsjs

Kızlar siz ne düşünüyorsunuz?

Ben oğlumun beslenmesi güvenliği ve bakımını iyi yapayım. Geri kalanı onunla alakalı Bi durum emmek istemediğinde emmiyor bile uyumayacaksa nasıl uyutayım gibi? Çok yoruluyorum rahatlamak için anlatıyorum ama yapacağım benim elimden gelen başka bişi yok.. Gözünün içine bakıyorum onu anlamak için ıhlasa her yolu deniyorum memnun etmek için.
Bebekte olsa onunda istekleri Bi karakteri Bi zevki var.. Oyuncak bile seçiyor paşa uyku saatini mi ayarlamayacak

(çalışan annelere sözüm yok onlar için extra zor herşey belirli bir düzen isteyebilirler)

nurkeri

Aptamil hatun bu.
6. aydan itibareni vermiş canım. 4 ve 5 te google da vardır.
Fakat kadın şunu mutlaka söylüyor mutluluk esastır. Bebeğiniz 4 saat uyuyacağı verde 3 saat uyuyup o 1 saati geceye de kaydırabilir. Tam tersi de olabilir. Bebek mutluysa aaa ama 4 saat uyuyacaktı diyip dokunmayacaksınız diyor. Sirkadyen ritim çok önemlidir onu mutlaka kurmalısınız genelde uyku problemleri ondan kaynaklanır diyor. Gündüz 1 saat 45 dk üzerinde uyursa bebiş mutlaka uyandırılmalıdır diyor jdjd çok şey diyor ben baya sevdim.

Eklentiler

• IMG_4517.webp
    38,1 KB · Görüntüleme: 59
  • IMG_4516.webp
    38,9 KB · Görüntüleme: 52

Uykuyu farklı tutuyorum canım. O konuda senden biraz daha farklı düşünüyorum ancak çalıştığım için değil. Bir dönem vardiyalı çalıştım ben. Uyku düzenindeki değişimin insana neler yapabileceğini biliyorum, birebir yaşadım. Ki yetişkin halindeyken yaşamış olmama rağmen. Mesela kanıtlanmış bilgidir, uzun dönem vardiyalı çalışmış bir insanın kansere yakalanma riski hiç vardiyalı çalışmamış bir insana göre %11 daha fazladır. ( allahım korusun hepimizi ) o yüzden uyku panik noktalarımdan birtanesi. Oğlum uyumuyor elimden geleni yaptım gerisi onda diyemiyorum ben özellikle aptamil hatundan sonra. Normal gelen şeyleri anlatıyor mesela ama aslında hataymış jdjdjdj hani bizim de yanlış yaptığımız şeyler olabilir. Ama tabi bunlar benim hayat düzenim ve hayat görüşümde doğru bulduğum şeyler herkese doğru gelmek durumunda değil

Ben hem katılıyorum hem katılmıyorum. Kararsız kaldım. Evet nasıl bir insan olacağını kendi seçecek bizler onların yol arkadaşıyız ancak hiçbirşeyi etkilemiyor olmamız da ne bileyim. Nasıl bir karakteri olacağını bence etkiliyoruz ama zekası ve ıq su muhtemelen bizden bağımsız. Bir ara çobanlar sınavlarsa dereceye giriyordu. Zannetmiyorum ki anne babaları full ders çalıştırmış olsun.

Günlük jimnastiğimizi yaparken bu sefer ayaklarını yaklaştırıp elleriyle tutturdum ay o kadar hoşuna gitti ki kahkaha attı durdu ara ara ayaklarına bakıyor ama daha tam olarak keşfedemedi tatlı bıdık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…