2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Kızlar doktor 15 gün sonrası için 2 li tarama testine çağırdı. Düşüncemi söyledim 2 li tarama testi yaptırmak istemiyordum ama nasıl ikna oldum anlamadım gitmeye karar verdim umarım hayırla sonuçlanır. Bugünkü kontrol için gayet sağlıklı olduğunu söyledi aslında hiç düşük tehlikesi vs olmadığı halde bstn beri progestan fitil olarak kullanıyordum. Artık onu kullanma dedi. D vitamini coraspirin folik asite devam etmemi söyledi. Bebisin ellerini ayaklarını gördük hiç durmuyordu kipir kipir ultrason fotimizi de ekledik cinsiyet tahminlerinizi de bekleriz

Eklentiler

• 20230130_194031.webp
    24,4 KB · Görüntüleme: 70
C Cerito
Ah kızlar okudukça 8 sene önceki kendimi gördüm pkos olduğum için evliliğimizin 5.ayından sonra bebek istedik 2 ay sonra hamileydim 25 yaşında acaba erken mi arkadaşlarım evlenmedi bile olmaz derken hemen oldu gibi düşüncelerle geçti 9 ayım amaa bu öyle büyük bir amaki kızımın ilk sesini duyduğum kucağıma aldığım an herşey sıfırlandı ve hayatım kızımdan önce ve sonra oldu resmen eşimle sık sık kızımız yokken zevk alarak yaptığımızı sandığımız şeyleri konuşuruz çocuk bir evliliği aile yapan en değerli şey bence ilk çocukta bilinmezlikten böyle hissetmeniz çok normal hatta bebeğiniz olduğunda zorlandığınız zaman da biraz daha beklemeliydim hazır değilmişim aslında diyebilirsiniz nihayetinde hayatımızı alışkanlıklarımızı tamamen değiştiriyoruz birde ne zaman aklıma bu gibi şeyler gelse bebek sahibi olmak isteyip olamayan ne kadar çok insan olduğu ve bu konuda ne kadar şanslı olduğumu hatırlatırdım

Canım erkeklerin geneli böyle malesef... Bizim de ilk bebekte çok istekliydi gel aşkım bak hareket ediyor derdim dokunurdu hareket etmeyince bir an once çekmek isterdi elini... Erkeklerin beyni bizimki gibi değil. Çocuklarını çok sever korur kollar oynar ilgilenir. Fakat benim gibi duygusal değil , o da aynı senin eşin gibi ne babası ne annesi tarafından başı oksanarak sevilmemis. Sert büyütülmüş, fitratlari da farkli bizden. Hiç üzülme. Biz de şimdi kontrolden çıkarken göz göze gelip gulumsuyoruz artık ben onu bakışından çözüyorum. Zorlama onu, o öyle birisiyse, öyle sev kabul et, bazı şeyler degisecekse değişiyor zamanla. Değişmeyecekse sadece kendine verdiğin zararla kalıyorsun.

8.-9. Haftalar bebek fotoğraflarına videolarına bile bakamıyordum tahammülüm yoktu halbuki en çok ben istiyordum kendimi o kadar suçluyodum ki kimseyle paylaşamıyordum bile. En son ağlayarak eşimle paylaştım bana hak verdi bulantılarım yüzünden böyle düşündüğümü vs. Kolay birşey yapmıyoruz tamamen hayatımız değişti hepimizin ayrı sorunları var kimimizin kanamaları kimimizin bulantıları içimizde kalp büyütüyoruz hiç kolay değil ve mükemmel birşey bence herşeyi hissetmemiz çok normal mesela bende eşimle bidaha eskisi gibi olamıcaz gibi hissediyorum cinsel hayatımıza bidaha dönemicekmişiz gibi çocuk o kadar istifralarıma şahit olduki ben ağlarken beni giydirmeleri etmeleri sanki tüm kadınlığım gitti gibi hissediyorum bazen

O kadar iyi anlıyorum ki seni, 10. Haftaya girdim gebeliğin başından beri cinsel hayatımız neredeyse yok. Eşim istese de benim içimden gelmiyor, hem bebeğe bir şey olur mu diye korkuyorum hem de kendimi hiç güzel ve seksi hissetmiyorum. Hep midem bulanıyor zaten, şişkinim, o kadar yorgunum ki bazı günler kalkıp duş almaya üşeniyorum… Benim eşim de şahit oldu bütün kusmalarıma, ağlamalarıma. Göğüs ağrısından ağladığımda sütyenimin içinde buz torbalarıyla gördü. Hiç üzülme, eşin kesinlikle senin gibi düşünmüyordur. Onlar bizi bizim kendimizi gördüğümüzden daha güzel görüyo eminim, ona ait bir parça taşıyorsun sonuçta.

Evet artık çok fazla saygı duyuyor bu vesveselerimizde geçicek bence aslında daha kadın gibi hissedemeyiz içimizde canlı taşıyoruz ama işte hormonlar

Benim doktorum bir bilgilendirme videosunda psikolojik değişimleri anlatırken şu cümleyi kurmuştu " ilk 3 ay yanlış karar verdiğinizi düşünmek için doğru bir zaman değil" bu cümle hamile kalmadan çok daha öncesinde kazınmıştı beynim çünkü anksiyete sahibi biriyim. İhtiyacınız varsa sizde bir parça alabilirsiniz bu cümleden hepimiz özellikle ilk gebeliği yaşayanlar olarak çok ortak düşüncelerdeyiz. (parantez açmak istedim 6,5 yıldır evliyim ve ilk gebeliğim tüp bebekle ona rağmen aynı düşüncelerdeyim aynı kaygılardayım ve bu durumun normal olduğunu düşünüyorum) geçecek bu yersiz kaygılarımızda canım kızlarr

canimm asla boyle dusunme. sen bizim yasadigimizi ×2 ile yasiyorsun asla kolay bisey degil. tabikide eski hayat gibi olmicak ama bir düzen tutturacagiz insallah. bunca insan yapmis biz neden yapamayalim dimi ? Insan herseye alisiyor zamanla. Esim 2 kardes ve hic yegeni vs olmamis kucuk bebek buyumemis cevresinde. bebege o kdr yabanciki. bense ablamin 2 bebeginide buyuttum ablamla. 40inda ablam.yikayamazken ben yikardim bebeklerini. esimi simdiden hazirliyorum psikolojikmen. bak uykusuz geceler olcak evdeki iki kisilik sakin hayatimiz bitecek ama ilk zamanlar sadece. sonra bi sekilde alisacagiz diyorum. Sakn o kadinsiligim gittti dusuncelerine girme Mukemmel anneler veya eş olmak zorunda degiliz. hatalarimiz tabiki olcak yada yilginliklarimiz bikkinlarimiz...Insaniz sonucta ama kendimizin degerini her zaman bilelim canim

Evet canim hepsi geciyor, yerini baska durumlar oluyor.. su bir gercek ki hayatlarimiz bebeklerimizden önceki gibi olmuyor yani illa ki degisen seyler oluyor olacak cok da normal akışına bırakmak en güzeli

Canım eşin daha kim bilir hangi hallerine şahit olucak bunlar çok normal, sonuçta iyi günde kötü günde değil mi.. şuan desteğe ihtiyacımız olduğu bir dönem ve onlara ait parçaları taşıyoruz, onlar da bize her türlü yardımcı olarak görevlerini yerine getiriyorlar. Herkes gibi bir düzen illa ki tutturuluyor. Mesela eskiden Benim için uyku ön planda değildi , eşimle vakit geçireyim işte o işten gelene kadar onu bekleyeyim film izleyelim dizi izleyelim falan filan.. şimdi nerdee anca kızım uyusun da ben de uyuyayım modundayım o doğduğundan beri böyle bu.. çok söylendiği oldu haklı olarak ama napıyım o zaman buyursun o baksın çocuğa eve çamaşıra bulaşığa bi de işe de gitsin, eşitlenelim öyle konuşalım. Artık o da sesini kesti alıştı, hep diyor izleyelim mi film uykun yoksa diyor artık herşeye alışılıyor ben de kaygılandım korktum eşim benden soğur mu bu durumda diye.. ya da doğum esnasında yanımdaydı öyle hallerimi gördü ki tabiri caize şeytan çıkartması gibiydin diyo bana korkmuş benden parçalmaıçım her yerini, ishal oldum o temizledi, kustum o temizledi, sancılarımda her anımda yanımdaydı. Bayılcak gibi olduğu olmuş ebe kızmış hep kendine gel gelmiş.. bi ara travma oldu bana diyordu, şimdi gene girmek istiyorum doğuma diyor yaani hepimiz herşeye alışıyoruz rahat ol canım

Canım ben kalçadan oldum onu üç hafta çok ağır yavaş yavaş verildi pamukla ovaladım sonrasında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…