- 4 Ağustos 2022
- 418
- 993
- 23
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #13.381
Evett elleri ayakları hareket ediyorduMasallah canım biz de 10+4 te gideceğiz perşembe günü hareketlerini görebildiniz mi çok heyecanlıyım ve merak ediyorum
Kızlar ben size bişi soracağım. Eşleriniz bu bebek konusunda nasıllar? Mesela çok heyecanlılar mı, sürekli bahsediyorlar mı? Benim bu konuda canım çok sıkkın, dokunsalar ağlayacağım. Eşim aile tarafından biraz sevgisiz büyütülmüş birisi o yüzden sevgisini dile getirmek, göstermek konusunda yeni yeni gelişme gösteriyor. Ebeveynlik fikrini de ilk kendisi dile getirdi ve beraber ölçtük biçtik. Yani bu konuda bir sürpriz yaşamadık. Fakat ben sormadığım sürece nasıl hissettiğini açmıyor, cinsiyet konusunda tahmin yapmayı reddediyor, sanki heyecanı varsa da ben göremiyorum. Gerçekten içim sıkıldı zaten kafamda bi ton endişe var bir de eşimin duygu durumu hakkında tahmin yapmaya çalışmak iyice üzüyor beni. Ne diyorsunuz, normal mi, nasıl bir yol izliyim?
8.-9. Haftalar bebek fotoğraflarına videolarına bile bakamıyordum tahammülüm yoktu halbuki en çok ben istiyordum kendimi o kadar suçluyodum ki kimseyle paylaşamıyordum bile. En son ağlayarak eşimle paylaştım bana hak verdi bulantılarım yüzünden böyle düşündüğümü vs. Kolay birşey yapmıyoruz tamamen hayatımız değişti hepimizin ayrı sorunları var kimimizin kanamaları kimimizin bulantıları içimizde kalp büyütüyoruz hiç kolay değil ve mükemmel birşey bence herşeyi hissetmemiz çok normalBunu burda yazmak bile beni çok üzüyo ama bazen ben bu bebeği istemiyorum diye ağlıyorum, halbuki çok isteyerek ve planlayarak hamile kaldım, eşim de istedi aynı şekilde. Böyle söylediğim için çok utanıyorum sonrasında. Aslında çok istiyorum bebeğimi sürekli planlar yapıyorum, alışverişini düşünüyorum, doğum sonrasını hayal ediyorum, yanımda yattığını hayal ediyorum… ama nedense böyle bi duygu geliyo içime ara sıra anlamıyorum
O kadar iyi anlıyorum ki seni, 10. Haftaya girdim gebeliğin başından beri cinsel hayatımız neredeyse yok. Eşim istese de benim içimden gelmiyor, hem bebeğe bir şey olur mu diye korkuyorum hem de kendimi hiç güzel ve seksi hissetmiyorum. Hep midem bulanıyor zaten, şişkinim, o kadar yorgunum ki bazı günler kalkıp duş almaya üşeniyorum… Benim eşim de şahit oldu bütün kusmalarıma, ağlamalarıma. Göğüs ağrısından ağladığımda sütyenimin içinde buz torbalarıyla gördü. Hiç üzülme, eşin kesinlikle senin gibi düşünmüyordur. Onlar bizi bizim kendimizi gördüğümüzden daha güzel görüyo eminim, ona ait bir parça taşıyorsun sonuçta.8.-9. Haftalar bebek fotoğraflarına videolarına bile bakamıyordum tahammülüm yoktu halbuki en çok ben istiyordum kendimi o kadar suçluyodum ki kimseyle paylaşamıyordum bile. En son ağlayarak eşimle paylaştım bana hak verdi bulantılarım yüzünden böyle düşündüğümü vs. Kolay birşey yapmıyoruz tamamen hayatımız değişti hepimizin ayrı sorunları var kimimizin kanamaları kimimizin bulantıları içimizde kalp büyütüyoruz hiç kolay değil ve mükemmel birşey bence herşeyi hissetmemiz çok normalmesela bende eşimle bidaha eskisi gibi olamıcaz gibi hissediyorum cinsel hayatımıza bidaha dönemicekmişiz gibi çocuk o kadar istifralarıma şahit olduki ben ağlarken beni giydirmeleri etmeleri sanki tüm kadınlığım gitti gibi hissediyorum bazen
Evet artık çok fazla saygı duyuyor bu vesveselerimizde geçicek bence aslında daha kadın gibi hissedemeyiz içimizde canlı taşıyoruz ama işte hormonlarO kadar iyi anlıyorum ki seni, 10. Haftaya girdim gebeliğin başından beri cinsel hayatımız neredeyse yok. Eşim istese de benim içimden gelmiyor, hem bebeğe bir şey olur mu diye korkuyorum hem de kendimi hiç güzel ve seksi hissetmiyorum. Hep midem bulanıyor zaten, şişkinim, o kadar yorgunum ki bazı günler kalkıp duş almaya üşeniyorum… Benim eşim de şahit oldu bütün kusmalarıma, ağlamalarıma. Göğüs ağrısından ağladığımda sütyenimin içinde buz torbalarıyla gördü. Hiç üzülme, eşin kesinlikle senin gibi düşünmüyordur. Onlar bizi bizim kendimizi gördüğümüzden daha güzel görüyo eminim, ona ait bir parça taşıyorsun sonuçta.
canimm asla boyle dusunme. sen bizim yasadigimizi ×2 ile yasiyorsun asla kolay bisey degil. tabikide eski hayat gibi olmicak ama bir düzen tutturacagiz insallah. bunca insan yapmis biz neden yapamayalim dimi ? Insan herseye alisiyor zamanla. Esim 2 kardes ve hic yegeni vs olmamis kucuk bebek buyumemis cevresinde. bebege o kdr yabanciki. bense ablamin 2 bebeginide buyuttum ablamla. 40inda ablam.yikayamazken ben yikardim bebeklerini. esimi simdiden hazirliyorum psikolojikmen. bak uykusuz geceler olcak evdeki iki kisilik sakin hayatimiz bitecek ama ilk zamanlar sadece. sonra bi sekilde alisacagiz diyorum. Sakn o kadinsiligim gittti dusuncelerine girme Mukemmel anneler veya eş olmak zorunda degiliz. hatalarimiz tabiki olcak yada yilginliklarimiz bikkinlarimiz...Insaniz sonucta ama kendimizin degerini her zaman bilelim canim8.-9. Haftalar bebek fotoğraflarına videolarına bile bakamıyordum tahammülüm yoktu halbuki en çok ben istiyordum kendimi o kadar suçluyodum ki kimseyle paylaşamıyordum bile. En son ağlayarak eşimle paylaştım bana hak verdi bulantılarım yüzünden böyle düşündüğümü vs. Kolay birşey yapmıyoruz tamamen hayatımız değişti hepimizin ayrı sorunları var kimimizin kanamaları kimimizin bulantıları içimizde kalp büyütüyoruz hiç kolay değil ve mükemmel birşey bence herşeyi hissetmemiz çok normalmesela bende eşimle bidaha eskisi gibi olamıcaz gibi hissediyorum cinsel hayatımıza bidaha dönemicekmişiz gibi çocuk o kadar istifralarıma şahit olduki ben ağlarken beni giydirmeleri etmeleri sanki tüm kadınlığım gitti gibi hissediyorum bazen
Evet canim hepsi geciyor, yerini baska durumlar oluyor.. su bir gercek ki hayatlarimiz bebeklerimizden önceki gibi olmuyor yani illa ki degisen seyler oluyor olacak cok da normalBenim doktorum bir bilgilendirme videosunda psikolojik değişimleri anlatırken şu cümleyi kurmuştu " ilk 3 ay yanlış karar verdiğinizi düşünmek için doğru bir zaman değil" bu cümle hamile kalmadan çok daha öncesinde kazınmıştı beynim çünkü anksiyete sahibi biriyim. İhtiyacınız varsa sizde bir parça alabilirsiniz bu cümledenhepimiz özellikle ilk gebeliği yaşayanlar olarak çok ortak düşüncelerdeyiz. (parantez açmak istedim 6,5 yıldır evliyim ve ilk gebeliğim tüp bebekle ona rağmen aynı düşüncelerdeyim aynı kaygılardayım ve bu durumun normal olduğunu düşünüyorum) geçecek bu yersiz kaygılarımızda canım kızlarr
yaa ayaklara bakkTeyzoşlar biz daha yeni geldik eve10+3 olmuşuz bilee
İnsallah canımmm cinsiyet tahmini daha yapmamıştır herhalde dimiEvett elleri ayakları hareket ediyordudarısı size inşallah
Bende bilmiyorum kalp atışı hangisi oluyoryaa ayaklara bakkcanım ilk defa benimki gibi ultrason ifadeleri gördüm. kalp atışı falan hiçbi bilgi yazmıyo doktor sana açıkladı mı kenarda yazanlar ne demek diye?
Canım eşin daha kim bilir hangi hallerine şahit olucak8.-9. Haftalar bebek fotoğraflarına videolarına bile bakamıyordum tahammülüm yoktu halbuki en çok ben istiyordum kendimi o kadar suçluyodum ki kimseyle paylaşamıyordum bile. En son ağlayarak eşimle paylaştım bana hak verdi bulantılarım yüzünden böyle düşündüğümü vs. Kolay birşey yapmıyoruz tamamen hayatımız değişti hepimizin ayrı sorunları var kimimizin kanamaları kimimizin bulantıları içimizde kalp büyütüyoruz hiç kolay değil ve mükemmel birşey bence herşeyi hissetmemiz çok normalmesela bende eşimle bidaha eskisi gibi olamıcaz gibi hissediyorum cinsel hayatımıza bidaha dönemicekmişiz gibi çocuk o kadar istifralarıma şahit olduki ben ağlarken beni giydirmeleri etmeleri sanki tüm kadınlığım gitti gibi hissediyorum bazen
Tşj ederim ama hiç işe yaramadıBir kere yaşadım, soğuk süt bir nebze rahatlamıştı
Benimkilerde kalp atışı hiç yazmıyor doktora sorduğumda söylemişti. Hatta bu son ultrason kağıdında haftası bile yazmıyor bi boyu yazıyorBende bilmiyorum kalp atışı hangisi oluyor
Benim geceleri yanıyor dolaptan yudum yudum süt içiyorum nispeten geçiriyorKızlar mide yanmam çok fazla ne yesem midem yanıyor sizde de var mı böyle bişey?
Canım ben kalçadan oldum onu üç hafta çok ağır yavaş yavaş verildi pamukla ovaladım sonrasındaKizlar proluton depot iğne kullananlar var mi? Nereden vuruyorsunuz? Yardim aliyormusunuz? Bana haftada 1 verdi,bugün göbekten kendim yaptım,ama cok zorlandım solüsyon yağlı bisey,gitme gitmiyor tum gücüyle bastim, ve acayip yanıyor vurdum yer,öyleki tuylerim diken diken oluyor...acaba normal mi?
Benimkinde de yazmıyor bu sefer. Hatta bu sefer haftamız fazla çıktıBenimkilerde kalp atışı hiç yazmıyor doktora sorduğumda söylemişti. Hatta bu son ultrason kağıdında haftası bile yazmıyor bi boyu yazıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?