- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #13.421
HahahaKendileri 10 dk ayakta duramaz
Kesinlikle 2.5 yıldır psikolağa gidiyorum şu mükemmelliyetçiliği bir türlü atamadım üstümden mükemmel bir evlat, mükemmel bir arkadaş, mükemmel bir iş kadını şimdi de mükemmel bir eş ve anne aslında o kadar büyük ağırlık ki bazılarından fedakarlık etmeye başladım yavaş yavaş diğerleride olucak inşallahcanimm asla boyle dusunme. sen bizim yasadigimizi ×2 ile yasiyorsun asla kolay bisey degil. tabikide eski hayat gibi olmicak ama bir düzen tutturacagiz insallah. bunca insan yapmis biz neden yapamayalim dimi ? Insan herseye alisiyor zamanla. Esim 2 kardes ve hic yegeni vs olmamis kucuk bebek buyumemis cevresinde. bebege o kdr yabanciki. bense ablamin 2 bebeginide buyuttum ablamla. 40inda ablam.yikayamazken ben yikardim bebeklerini. esimi simdiden hazirliyorum psikolojikmen. bak uykusuz geceler olcak evdeki iki kisilik sakin hayatimiz bitecek ama ilk zamanlar sadece. sonra bi sekilde alisacagiz diyorum. Sakn o kadinsiligim gittti dusuncelerine girme Mukemmel anneler veya eş olmak zorunda degiliz. hatalarimiz tabiki olcak yada yilginliklarimiz bikkinlarimiz...Insaniz sonucta ama kendimizin degerini her zaman bilelim canim
Yaaa tebessüm ederek okudum iyiki var bu forum hepimiz aynı duygulardan geçiyormuşuz resmenCanım eşin daha kim bilir hangi hallerine şahit olucakbunlar çok normal, sonuçta iyi günde kötü günde değil mi.. şuan desteğe ihtiyacımız olduğu bir dönem ve onlara ait parçaları taşıyoruz, onlar da bize her türlü yardımcı olarak görevlerini yerine getiriyorlar. Herkes gibi bir düzen illa ki tutturuluyor. Mesela eskiden Benim için uyku ön planda değildi , eşimle vakit geçireyim işte o işten gelene kadar onu bekleyeyim film izleyelim dizi izleyelim falan filan.. şimdi nerdee anca kızım uyusun da ben de uyuyayım modundayım o doğduğundan beri böyle bu.. çok söylendiği oldu haklı olarak ama napıyım o zaman buyursun o baksın çocuğa eve çamaşıra bulaşığa bi de işe de gitsin, eşitlenelim öyle konuşalım. Artık o da sesini kesti alıştı, hep diyor izleyelim mi film uykun yoksa diyor artık herşeye alışılıyor ben de kaygılandım korktum eşim benden soğur mu bu durumda diye.. ya da doğum esnasında yanımdaydı öyle hallerimi gördü ki tabiri caize şeytan çıkartması gibiydin diyo bana korkmuş benden parçalmaıçım her yerini, ishal oldum o temizledi, kustum o temizledi, sancılarımda her anımda yanımdaydı. Bayılcak gibi olduğu olmuş ebe kızmış hep kendine gel gelmiş.. bi ara travma oldu bana diyordu, şimdi gene girmek istiyorum doğuma diyor yaani hepimiz herşeye alışıyoruz rahat ol canım
Canım Allahın izniyle birşey olmaz sırt ağrın haricinde birşey olmamıştı diye hatırlıyorum içini ferah tutKızlar merhaba geçenlerde yine yazmıştım şuan 13 haftalık bir bebeğim var bugün misafirlerim varken yan odada düştüm sırtım ağrıyor biraz. Bebeğime birşey olmamıştır değil mi randevuma daha bir ay var asker eşiyim. Oturduğumuz yerde hastane yok gidemiyorum ama aklım bebeğimde
Kızlar merhaba geçenlerde yine yazmıştım şuan 13 haftalık bir bebeğim var bugün misafirlerim varken yan odada düştüm sırtım ağrıyor biraz. Bebeğime birşey olmamıştır değil mi randevuma daha bir ay var asker eşiyim. Oturduğumuz yerde hastane yok gidemiyorum ama aklım bebeğimde
Tahmin etmiştim ben deeploneliness ins te ekliyiz, ikinciyi istiyordun öyle hatırlıyorum, Yadeyi öp benim içinEvet canımm sen kimsinnnn
Bundan sonra bende kalçadan vurucam canım,bugün ki sızı bana yettiCanım ben kalçadan oldum onu üç hafta çok ağır yavaş yavaş verildi pamukla ovaladım sonrasında
Yaaa tebessüm ederek okudum iyiki var bu forum hepimiz aynı duygulardan geçiyormuşuz resmenbu arada eşim sizi fena kıskanıyo benimle bu kadar konuşmuyosun diyo
Benim eşimde aklimiza bir soru takildi mi direkt kadinlar kulübüne yazsana diyorYaaa tebessüm ederek okudum iyiki var bu forum hepimiz aynı duygulardan geçiyormuşuz resmenbu arada eşim sizi fena kıskanıyo benimle bu kadar konuşmuyosun diyo
Zofer prilamdan daha mi iyi? Prilam bana da etki etmiyo gunde 3 tane icmeme ragmenBende çok kötüydüm canım ne yesem direkt çıkartıyordum ağlıyordum ben besleyemiyorum olmuyor nasıl geçecek diye. Bak 10.haftama girdim azaldı çok şükür serum bir kez aldım ama bulantı ilacımı hep içiyorum prilam vermişti etki etmedi zofer kullanıyorum. Seni çok iyi anlıyorum kusacağını bilsende yumusak şeyler ye rahat çıkartabilesin kusunca uzan mideni dinlendir, ekmek yoğurt ye biraz tuzla yoğurdunu kusarsan bir daha ye canım özellikle çorba iç katı yemekler zor oluyor kusma zamanı. Yemek yiyince de uzanma hemen yarım saat dik otur. Düzelicek geçecek emin ol bırakma kendini
Fetal dna ben de düşünüyorum ama çok kararsızım da. Karar verdiğinizde yazar mısınızBen fetal DNA düşünüyorum açıkçası henüz dr ile hiç konuşmadık erken olduğu İçin ama bu hafta belli olur herhalde
İki normal doğumum var yine normal istiyorum sonrası inanılmaz rahat ilk doğumum 12 saat sürdü minyonum bebegim 40 haftada kafası da büyük doğdu. Rahim yolum dardı. Ben basardiysam sen de yapabilirsin. İkinci çok cok rahattı. Muayeneye diye gittim doğum oldu. Tek yapman gereken seni destekleyecek dr bulman ve bilgili olman için gebe egitimlerine katılman, hiç bagirmadan dogurani biliyorum, orgazmik doğum yapan kadinlarda literatürde var sana tavsiyem kötü örnekleri dinleneme, niyet iyi olabilir ama sonuç etkiliyorYa kızlar şimdi eltimle görümcem bizdeydi yaşça büyükler baya benden çok severim kendilerini bana yakın kızları var oturuyorduk beraber doğum anılarını anlatmaya başladılar. Birisi 11 saat doğum sancısı çekmiş 5. Kattan bağrışlarını aşağı giriş kattan babası kardeşi duymuş. Diğeri sezeryan olmuş kardeşi normal doğum 2 ay oturamamış her yeri yırtılmış çok pişman olmuş normal doğum yaptığına sezeryan ne güzelmiş bilseydim öyle yapardım demiş. Gece gece korktum bunları ağlamaklı yazıyorum ben muayene olmaya bile çok korkuyorum tuşe falan yapıyorlar ya nasıl olcam diye düşünürken bunları anlattılar. Yani kötü niyetle değil yaşıma yakın kızı da yanımdaydı oda dinledi. Birde hep normal suda doğum hayal ettim pilatesle falan hazırlık yapacaktım ama çok korktum her yerim yırtılcak sesim çok uzaklardan duyulcak diye napıcam ben bu kadar kötü bişey mi normal doğum, herşeyin doğalından yanayım ben ama çok endişe ettim gece gece rüyalarıma girmese bari
Benim zamanımda bu yoktu (3 sene oncesiKızlar şu yatak nasıl sizce kullanışlı olur mu? Deneyimli annelerimiz cevap verirse şimdi kullanmicağım saçma bişi almak istemiyorumda bilemedim bunu görünce
Benim annem de beni normal doğurmuş. Yani heryerim yırtıldı dediğine göre evde doğurmuş çünkü yırtılması olmasın diye ufak kesi atılıyor. Sancı kişiden kişiye çok değişen birsey yani 48 saat sancı çeken de var ama durum şu sancı çok uzun surduyse çok şiddetli değil sona yaklaştıkça açılma oldukça şiddet artıyor. Buna göre 5 dk da da dogurabilirsin 5 saatte de.Ya kızlar şimdi eltimle görümcem bizdeydi yaşça büyükler baya benden çok severim kendilerini bana yakın kızları var oturuyorduk beraber doğum anılarını anlatmaya başladılar. Birisi 11 saat doğum sancısı çekmiş 5. Kattan bağrışlarını aşağı giriş kattan babası kardeşi duymuş. Diğeri sezeryan olmuş kardeşi normal doğum 2 ay oturamamış her yeri yırtılmış çok pişman olmuş normal doğum yaptığına sezeryan ne güzelmiş bilseydim öyle yapardım demiş. Gece gece korktum bunları ağlamaklı yazıyorum ben muayene olmaya bile çok korkuyorum tuşe falan yapıyorlar ya nasıl olcam diye düşünürken bunları anlattılar. Yani kötü niyetle değil yaşıma yakın kızı da yanımdaydı oda dinledi. Birde hep normal suda doğum hayal ettim pilatesle falan hazırlık yapacaktım ama çok korktum her yerim yırtılcak sesim çok uzaklardan duyulcak diye napıcam ben bu kadar kötü bişey mi normal doğum, herşeyin doğalından yanayım ben ama çok endişe ettim gece gece rüyalarıma girmese bari
Yani şöyle ben sağlık çalışanıyım aslında ve 10 yıl öncesinden doğumhanede bir iki ay süreyle staj yaptım ama o zaman küçüktüm lisedeydim onun dışında bir daha doğumda görmedim, devlet hastanesinde yapılan her aşamayı biliyorum orayı elleriyle çekiştirdiklerini iğneyi yapar yapmaz uyuşmadan kesmelerini yukardan bastırmalar gaita çıkışları defalarca gördüm bunları çokta etkilendim ama bebek için en sağlıklısınıda biliyorum sonuçta. Devlet hastanesinde öyledir diye düşünüyorum birde ben öncesinde pilatesle desteklersem öyle zor olmaz diye düşünmüştüm. Yani birde o zaman sadece izledim kadınların ne yaşadığını bilmiyordum o an doğurdukları an ses kesiliyor zaten şimdi birebir doğum yapanların hikayesini ne hissettiğini dinleyince farklı oldu bendeİki normal doğumum var yine normal istiyorum sonrası inanılmaz rahat ilk doğumum 12 saat sürdü minyonum bebegim 40 haftada kafası da büyük doğdu. Rahim yolum dardı. Ben basardiysam sen de yapabilirsin. İkinci çok cok rahattı. Muayeneye diye gittim doğum oldu. Tek yapman gereken seni destekleyecek dr bulman ve bilgili olman için gebe egitimlerine katılman, hiç bagirmadan dogurani biliyorum, orgazmik doğum yapan kadinlarda literatürde var sana tavsiyem kötü örnekleri dinleneme, niyet iyi olabilir ama sonuç etkiliyor
evet benim de vicdanım sızlıyor, 4-5 yıldır evli olup çocuğu olmadığı için evlat edinmeyi düşünen arkadaşım varBunu burda yazmak bile beni çok üzüyo ama bazen ben bu bebeği istemiyorum diye ağlıyorum, halbuki çok isteyerek ve planlayarak hamile kaldım, eşim de istedi aynı şekilde. Böyle söylediğim için çok utanıyorum sonrasında. Aslında çok istiyorum bebeğimi sürekli planlar yapıyorum, alışverişini düşünüyorum, doğum sonrasını hayal ediyorum, yanımda yattığını hayal ediyorum… ama nedense böyle bi duygu geliyo içime ara sıra anlamıyorum
Şu özgürlük duygusundan feragat etme benide cok geriyor...Oldu bitti kisisel özgürlügüme cok düskün biriyim. yani kendi basima vakit gecirmeyi cok seviyorum. ama bundan sonra zor gibi gozukuyor fakat alisacaksin diyorum kendime. herseyin bi orta yolunu bulur insan bununda bulacagizevet benim de vicdanım sızlıyor, 4-5 yıldır evli olup çocuğu olmadığı için evlat edinmeyi düşünen arkadaşım varkendime diyorum ki tedavi ile uğraşmadım bu durumda değilim çok şükür doktor doktor dolaşmadan oldu işte ne güzel ama diğer yanım diyor ki bütün özgürlüklerden feragat etmeye hazır mısın offf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?