2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Kesinlikle 2.5 yıldır psikolağa gidiyorum şu mükemmelliyetçiliği bir türlü atamadım üstümden mükemmel bir evlat, mükemmel bir arkadaş, mükemmel bir iş kadını şimdi de mükemmel bir eş ve anne aslında o kadar büyük ağırlık ki bazılarından fedakarlık etmeye başladım yavaş yavaş diğerleride olucak inşallah
Yaaa tebessüm ederek okudum iyiki var bu forum hepimiz aynı duygulardan geçiyormuşuz resmen bu arada eşim sizi fena kıskanıyo benimle bu kadar konuşmuyosun diyo
Canım Allahın izniyle birşey olmaz sırt ağrın haricinde birşey olmamıştı diye hatırlıyorum içini ferah tut

Kuzum aramızda araca ile tarlaya uçan bile oldu, kendini takip et allahın izni ile birşey olmamıştır inşallah

Canım ben kalçadan oldum onu üç hafta çok ağır yavaş yavaş verildi pamukla ovaladım sonrasında
Bundan sonra bende kalçadan vurucam canım,bugün ki sızı bana yetti banada 3 tane verdi

Yaaa tebessüm ederek okudum iyiki var bu forum hepimiz aynı duygulardan geçiyormuşuz resmen bu arada eşim sizi fena kıskanıyo benimle bu kadar konuşmuyosun diyo
Benim eşimde aklimiza bir soru takildi mi direkt kadinlar kulübüne yazsana diyorbenden daha cok hakim buraya galiba

kızlar benim bu anlık titreme sanırım iye yüzünden. netten arattım da tedavi edilmesi gerekiyo ama kültürde üreme olmadığından 3 doktor da ilaç vermedi ve baştan beri var, çok canım sıkıldı

Zofer prilamdan daha mi iyi? Prilam bana da etki etmiyo gunde 3 tane icmeme ragmen

Ya kızlar şimdi eltimle görümcem bizdeydi yaşça büyükler baya benden çok severim kendilerini bana yakın kızları var oturuyorduk beraber doğum anılarını anlatmaya başladılar. Birisi 11 saat doğum sancısı çekmiş 5. Kattan bağrışlarını aşağı giriş kattan babası kardeşi duymuş. Diğeri sezeryan olmuş kardeşi normal doğum 2 ay oturamamış her yeri yırtılmış çok pişman olmuş normal doğum yaptığına sezeryan ne güzelmiş bilseydim öyle yapardım demiş. Gece gece korktum bunları ağlamaklı yazıyorum ben muayene olmaya bile çok korkuyorum tuşe falan yapıyorlar ya nasıl olcam diye düşünürken bunları anlattılar. Yani kötü niyetle değil yaşıma yakın kızı da yanımdaydı oda dinledi. Birde hep normal suda doğum hayal ettim pilatesle falan hazırlık yapacaktım ama çok korktum her yerim yırtılcak sesim çok uzaklardan duyulcak diye napıcam ben bu kadar kötü bişey mi normal doğum, herşeyin doğalından yanayım ben ama çok endişe ettim gece gece rüyalarıma girmese bari

İki normal doğumum var yine normal istiyorum sonrası inanılmaz rahat ilk doğumum 12 saat sürdü minyonum bebegim 40 haftada kafası da büyük doğdu. Rahim yolum dardı. Ben basardiysam sen de yapabilirsin. İkinci çok cok rahattı. Muayeneye diye gittim doğum oldu. Tek yapman gereken seni destekleyecek dr bulman ve bilgili olman için gebe egitimlerine katılman, hiç bagirmadan dogurani biliyorum, orgazmik doğum yapan kadinlarda literatürde var sana tavsiyem kötü örnekleri dinleneme, niyet iyi olabilir ama sonuç etkiliyor

Kızlar şu yatak nasıl sizce kullanışlı olur mu? Deneyimli annelerimiz cevap verirse şimdi kullanmicağım saçma bişi almak istemiyorumda bilemedim bunu görünce

Eklentiler

• 9773E4C1-026B-4178-98BA-0473C048B7C4.webp
    20,2 KB · Görüntüleme: 51
  • B51F747E-DD05-4FC6-83A5-9DD3D71312AC.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 52
Kızlar şu yatak nasıl sizce kullanışlı olur mu? Deneyimli annelerimiz cevap verirse şimdi kullanmicağım saçma bişi almak istemiyorumda bilemedim bunu görünce
Benim zamanımda bu yoktu (3 sene oncesi) ilk bir kaç ay belki iş görür, ben babyjörn muadili bir ana kucağı aldım evin içinde durması için, bir de kendi beşiği olacak ama anne yanı yatak için bunu tercih eden anneler de olabilir

Benim annem de beni normal doğurmuş. Yani heryerim yırtıldı dediğine göre evde doğurmuş çünkü yırtılması olmasın diye ufak kesi atılıyor. Sancı kişiden kişiye çok değişen birsey yani 48 saat sancı çeken de var ama durum şu sancı çok uzun surduyse çok şiddetli değil sona yaklaştıkça açılma oldukça şiddet artıyor. Buna göre 5 dk da da dogurabilirsin 5 saatte de.

Çığlık mevzusu ise ayrı. Zaten doktor ve ebelerin doğum yapan kadınlara kızma sebebi bu güçlerini çığlık atmaya harcamaları onun yerine nefes alıp verip ikinsa doğum çok daha kolay oluyor . Ama daha önce sancı çekmemiş kişinin de çığlık atması normal.
Youtubeda çok doğum videosu var üçüncü ikinmada geliyor çocuk anneler sessiz nefes alma vermeye yoğunlaşmışlar. Bazisinda bilgi veriliyor mesela 40 dk sancıdan sonra vs . Yani bence kötü hikayeleri dinleyerek korkmak sadece bize zarar.

Yani şöyle ben sağlık çalışanıyım aslında ve 10 yıl öncesinden doğumhanede bir iki ay süreyle staj yaptım ama o zaman küçüktüm lisedeydim onun dışında bir daha doğumda görmedim, devlet hastanesinde yapılan her aşamayı biliyorum orayı elleriyle çekiştirdiklerini iğneyi yapar yapmaz uyuşmadan kesmelerini yukardan bastırmalar gaita çıkışları defalarca gördüm bunları çokta etkilendim ama bebek için en sağlıklısınıda biliyorum sonuçta. Devlet hastanesinde öyledir diye düşünüyorum birde ben öncesinde pilatesle desteklersem öyle zor olmaz diye düşünmüştüm. Yani birde o zaman sadece izledim kadınların ne yaşadığını bilmiyordum o an doğurdukları an ses kesiliyor zaten şimdi birebir doğum yapanların hikayesini ne hissettiğini dinleyince farklı oldu bende
Pozitif doğum hikeyelerine gerçekten ihtiyacım var, çok teşekkür ederim

evet benim de vicdanım sızlıyor, 4-5 yıldır evli olup çocuğu olmadığı için evlat edinmeyi düşünen arkadaşım var kendime diyorum ki tedavi ile uğraşmadım bu durumda değilim çok şükür doktor doktor dolaşmadan oldu işte ne güzel ama diğer yanım diyor ki bütün özgürlüklerden feragat etmeye hazır mısın offf

Şu özgürlük duygusundan feragat etme benide cok geriyor...Oldu bitti kisisel özgürlügüme cok düskün biriyim. yani kendi basima vakit gecirmeyi cok seviyorum. ama bundan sonra zor gibi gozukuyor fakat alisacaksin diyorum kendime. herseyin bi orta yolunu bulur insan bununda bulacagiz bide şu cevredekilerin agzi kapansa daha mutlu olcam bu surecte. zaten hayat eskisi gibi olmayacak endiseleri varken kafamda esimin annesi istisnasiz her tlf konusmamizin birinde, bir tane cocukla yetincek degilsnz ya bir taneylr kalacak degilseniz ya deyip sinir katsayimi daha yukseltiyor. bir cocuk fikri zaten suan geriyor ah şu cevre yok mu cevre...agizlari kapali olsa keske !!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…