2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Sağol canım benim zaten her defasında onun iyi olduğunu kalbinin güm güm attığını görünce dayanma gücü geliyor çok şükür bugünlerde geçer inşallah

Sağol canım benim Allah razı olsun herkesten

Kızlar selam, e bebek ve babymall da şubat indirimi olucakmış , neler almayı düşünüyorsunuz? Ben başlamak istiyorum alışverişe yavaş yavaş . Siz nelerden başlayacaksınız fikir olsun bana da
1. Korbell bebek bez kovası
2. Mochi ve süt poşeti
3. Çeşitli kitaplar (hışırtılı-siyah-beyaz vb)
4. Banyo seti ve file
5. Oioi yemek tabağı, alıştırma bardağı, önlük. (Ek gıda geçiş malzemeleri)
6. Müslin

Yukarıdakilerini ve birkaç birşeyi daha aldım ben e bebekten olanlar bunlardı. Hepsi geldi çok memnun olduğum malzemesini beğendiğim içib bunları yazdım. Şimdi indirim beklerken odaklandığım şeyler:

1. Bebek bezi(sleepy)
2. Ateş ölçer
3. Müslin

Kızlar selam, e bebek ve babymall da şubat indirimi olucakmış , neler almayı düşünüyorsunuz? Ben başlamak istiyorum alışverişe yavaş yavaş . Siz nelerden başlayacaksınız fikir olsun bana da
Joie sansa ana kucağı alacağım ben

Merhaba doktor henüz gitmedim diyarbakirda ben erganide oturuyorum ama ilk doğumumda Diyarbakır'da Memorial burhan özelde oldu şimdi hala doktor belirlemedim senin doktor hangisi şuan 11+4 deyim canım senin doktorun kim
Ben batı hastanesine yakınım diye oraya gidiyorum Melike tunca. Memnunum ilgili aradığımda açıyor. Ben 9+1 deyim. .

Alışveriş konuları açılmışken göğüs pompası almak gerekiyor mu kızlar? Evde olan ve sürekli emzirebilecek bi anne için?
Tecrübeli anneler elbet yorum yapar ama ben araştırmalarımdan sonra şuna karar verdim.
Bebekler ilk başta yeterli çekim kuvvetini sağlamayabiliyormuş ancak süt üretimi başladığı için memede sütün birikmesi gerçekleşip boşaltılmadığında rahatsızlık verebiliyormuş. Veya bazı durumlarda süt hemen gelmiyormuş ve bebeğinde çekim kuvveti yetersiz ise bu süre uzayabiliyormuş. Ancak otomatik pompalardan çok memnun olan kadın olduğu gibi süt konusu arz talebe dayalı olduğu için istenilenden daha fazla süt üretimi sağlayacağını söyleyenlerde var. Ben o sebeple mochi aldım. Hem devamlı tutmakta gerekmiyor hem sessiz hemde tamamen doğal salınımla süt sağdığı için fazlalık oluşturmadan göğsü boşaltanda bir yapısı var. Şuan için yeterli olacağını düşünüyorum velevki olmadı o zaman almayı planlıyorum pompa.

Birde ben pimpirikli insanım emdimi ememedi mi naptı bu çocuk diye kendimi yemek dert etmek istemiyorum. Emzirmeye eds ile başlamayı düşünüyorum. Eds kullanan anne var mı aramızda.

Sakın söylemedilermi size. Aman dikkat edin
Bende sıcak suyla duş alıyorum kaynar değil ama sıcak. Vallahi anlamıyorum bunun mantığı ne birkaç kişi söyledi bana ama mantığıma yatmadığı için önemsemedim. Kaslar mı gevşiyormuş ne oluyormuş? Son aylarda riskli olduğunu biliyorum ve eminim ama ilk aylarda neden

Baya ayrıntılı açıklamışsınız teşekkür ederim
Ben de biraz düşüneceğim bu göğüs pompası işini. Şimdi bakıyorum internette bi ton şey yazıyor şunu alın bunu alın, gerçekten gerekli olmayan bir şey almak istemiyorum açıkçası. Ne bileyim sterilizatör falan çok gerekli mi mesela. Kullanmayacağım şeylerle evi doldurmak istemem, o yüzden alışveriş konusunda biraz temkinliyim.

Merhaba kozlar ben bir kaç gündür buralarda olamadım pek. Kanama yaşayan anneler olmuş çok üzüldüm geçmiş olsun Allah hepinize şifa versin inşallah bol bol dinlenin Bebeğini gören annelerimizi de tebrik ederim haftaya bende gideceğim bebebeğimi görmeye inşallah iyidir bulantım kesildiğinden beri biraz tedirginim. Bir de ben de buradaki bazı arkadaşlarımız gibi kendimi bebeğe hazır hissetmiyorum. Aslında çok istiyorum. Onun için endişeleniyorum. Ama bir yandand anneliğe hazır hissetmiyorum. Hatta ilk ay aldıralım bile demiştim. Planlı gebelik bir de. Çok zor günler yaşadım. Şuan biraz daha iyim, alışıyorum gibi ama hala tedirginim. Bu konuda tek olmadığıma sevindim inşallah bebişlerimiz doğunca bize anne olmayı öğretir, tüm korkular gider

Kim olsa üzülür panik yapardı.çok vicdansız bu insanlar ya..psikoloji çok önemli gerçekten hamilelikte.Biraz soğukkanlı olmak gerekiyor ama yaşadığınız durum da az uz değilmiş.Bebiş de sen de çok iyi ol inşallah bi daha yaşanmaz inşallah

Düşük riski, bebekte bir takım sorunlar oluşmasına vs. sebebiyet verebiliyormuş.

Kesinlikle katılıyorum. Bende gerilirim sonra kendimi biliyorum. Detayda boğuldum hep araştırırken ama şuana kadar aldıklarımdan çok memnunum aklıma yattı ama yaşarken tabiki gerekli gereksiz ayrımı yeniden şekillenir. Oyuncakları konuşunda çok detaylı müzik aletlerinden kitaplarına legosundan ahşap oyuncaklarına detaylı aldım. Rotasyon yaparak çıkartacağım zamanı gelince herşey pahaşandığı için onları önden aldım ha birde ek gıdaya geçiş malzemelerini. Ben 100 tl ye aldım mesela tabağını ama şuan aynısı 269 tl ve ben alalı 1.5 ay oldu. İnternete kalsak zaten 100.000 lik oluruz maşallah herşey çok lazım gibi. Evet hayat kolaylaştırılır belki ama ne kadar.

Sterilizatör ve biberon ısıtıcı gibi şeyler almayı planlamıyorum bence gereksiz. Sadece şu plastik biberon kurutuculardan almayı planlıyorum oda zamanı gelince.

Göğüs pompası bana önemli gibi geliyor ama ilk etapta otomatiklere gerek var mı emin değilim. Biraz daha araştırın içinize sinen birşey bulursunuz veya hayat düzeninde gerek yoksa almazsınız. Mochiye de özel olarak bakın ama içinize sinmezse almazsınız

Alışveriş konuları açılmışken göğüs pompası almak gerekiyor mu kızlar? Evde olan ve sürekli emzirebilecek bi anne için?
Canım benim hiç ihtiyacım olmamıştı aldık yep yeni hala duruyor evde.. her bebek farklı şimdi senin ihtiyacın olur mu bilemeyiz. Benimkisi doğduğu gibi yapışmıştı mememe gece doğdu sabah sütü eme eme getirtmişti. Sonra da zaten benim göğsümden başka bişeyi almadı ne emzik ne biberon. Sütümü sağayım da biberondan içsin ben de iki nefes alayım olayını hiç yaşayamadım. O yüzden bekle bi istersen bakalım ne olucak duruma görw bakıp karar verirsin

Eklentiler

• 1675192760435.webp
    13,5 KB · Görüntüleme: 37
Şu unicorn da yanlışlıkla çıktı oraya silemedim hahahah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…