2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Ben de hiç kilo almadım ama son bir haftadır tartılmıyorum almışımdır belki
Normalde de vücudum kilo almaya çok meyillidir ama hamilelikte almadım nedense
Ama almamak daha iyi ilk aylar
Zaten 4 ten 5 ten sonra iyice almaya başlanır

Merhabalar,
Benim doktorum 5. Aya kadar kilo almamı tavsiye etti. Eski kilonda kalmaya gayret et dedi. Sizde bir problem olduğunu düşünmüyorum:)

Merhaba kızlar aslında forumu takip ediyorum ama nedense bir türlü yazamıyorum bir isteksizlik moral bozukluğu hepimizde malum burada yakınlarını kaybetmiş olan arkadaşlarıma sabırlar diliyorum inşallah milletçe birbirimizin yaralarını saracağız
Ben son durumumu bildireyim NIPT testim temiz geldi çok şükür ve bizim de bir kızımız olacakmış inşallah
bir sonraki kontrolü 1 ay sonraya verdi drumuz haberleri syretme dedi ama ben yine duramıyorum tabi.
tansiyonunuzu etkileyecek kadar üzülmeyin kızlar biliyorum söylemesi kolay belki ama bebişlerimizi de düşünmemiz lazım.
İnşallah ağustos ayında bu kötü günleri geride bırakmış yaralarımızı sarmış kucaklarımızda sağlıklı bebişlerimizle paylaşımlar yaparız, Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

5 aya kadar alınmaması tavsiye ediliyor zaten canım. Bu aylarda kilo almak maalesef bebeğin iyi beslendiği değil biizm gereğinden fazlabeslendiğimiz anlamına geliyor. Keşke bende almasaydım ama tutamıyorum kendimi. Bir sonraki ay diyetisyen desteği alacağım

Merhabalar, öncelikle depremden dolayı yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun inşallah.
Bende 14 haftalık hamileyim, nasipse 14 ağustos gösteriyor doğumu ultrasonda geçen hafta burun kemiği gözüktü, ense kalınlığı 1,4 mm, kalbi ve gelişimi haftasıyla uyumlu dedi doktorum, ikili test yaptırdım papp mom ve hcg mom değerlerim düşük çıktı. O yüzden fetal dna istedi. Ancak ben yaptırmadım. Çünkü amniyosentez yaptırcak kadar birşey yok dedi. Bende detaylı ultrasonu bekleyeceğim ya da bir perinoloğa görüneceğim. Stres bizi dahada kötü etkiliyor bence , benim gibi papp mom hcg değeri düşük cıkan oldumu acaba? Mormalde papp mom düşük hcg mom yüksek çıkınca risk var diyorlar ama daha grafiğimi dpktprdan alamadm merkezden uzak oturuyorum işten izin alıp gidemedm (papp mom 0,43 , hcg mom 0,22 cıktı)

Merhabalar,
Benim doktorum 5. Aya kadar kilo almamı tavsiye etti. Eski kilonda kalmaya gayret et dedi. Sizde bir problem olduğunu düşünmüyorum:)
öyle mii tesekkur ederim iyi bari rahatladim:)
öyleymis canim evet sagolasn insallah sende kontrollu gidersin takma kafana bebislerimiz saglikli olsun yeterki ama önlem almada karar vermende güzel bisey tabiki

Bende ayni düşüncedeyim canim,15 hafta doldurduk hala kilom ayni bazen 1,5kg fazla cikiyor ertesi gün eski kiloya dönüyorum,anlamadim gitti

Çarşamba günü tekrar doktor kontrolüm var kızlar 4lü tarama için gideceğim.Kan vermek dışında ekstra bişey yapılıyor mu bilgisi olan var mı ?

Arkadaşlarım merhaba, umarım biraz daha iyisinizdir. Ben hala buruğum ama artık sosyal medyadan uzak durma kararı aldım. C Cerito örgüye verdim kendimi demiş bende vericem. Daha önce hiç yapmadım o yüzden kolay olsun diye bere örmek istiyorum fındık kuşu için. Motif yapmayı araştırıp öğrendim. Ama hangi bumara şiş ve ip ve nereden sonra kesilmeli kısımlarını bilmiyorum. Çok alakasız oldu grupta ama bilen biri varsa yardımcı olabilir mi yapacağım modelide ekledim. Kafamı bununla meşgul etmek istiyorum başka türlü olmayacak.

Eklentiler

• 3B13618E-A643-40BF-9A77-2FCEE04CB715.webp
    30,2 KB · Görüntüleme: 65
Canım muhtemelen sen veriyorsundur veya tartı aşırı hassas değildir. Bence almadığın için şanslısın hiç dert etme bu normal bir durum herkes kilo alacak diye birşey yok. 5. Aydan sonra asıl almalar başlıyormuş.

Örgü en guzel terapikışın en sevdiğim hobbim...eger bebek için yapmak istiyorsan ozaman yumuşak bebek ipleri almalısın ve şiş 3,5-4 nr bence ideal,bende bir sapka yaptim geçenlerde ama tığ ile ilk defa,kadife ipim vardı onu değerlendirdim

Eklentiler

• 16762921902487356623511898116487.webp
    19,4 KB · Görüntüleme: 53
Ay çok müthiş olmuş eline sağlık uzun zamandır yapmadım ama kesinlikle şuan zamanı yapabilir miyim bilmiyorum ama deneyeceğim. kaçıncı sıradan sonra ilmek azaltacağını nasıl anlıyorsun şuan sadece ilmek azaltma kısmı kaldı anlamam gereken kaç ilmek onuda aşağı yukarı çözdüm. 6-12 ay arası kullanması için baş çevresini 46 cm alıcam ona göre alacağım ipe göre ilmek sayısını hesaplayacağım ipin üzerinde bilgileri varmış kaç ilmekle kaç cm olur ve kaç numara şiş olur gibisinden.

Kızlar herkese merhaba,

2li test yaptirmayan var mi? Ne dusunuyorsunuz bu konuda
Ben fetal dna testi yaptırdım sonuç bekliyorum onu yaptırmasaydım tarama testlerini yaptırırdım. %100 sonuç vermese de en ufak bir risk var ise onu bilmek isterim ve alabileceğim bir önlem var ise almak isterim

Çok güzel bir model belki internette video olarak bulabilirsiniz buna benzer modelleri.ben videoyu açıp orda anlatan kadını dinleyerek örüyorum hep.4 numara şiş ile örebilirsiniz.ben her örgümde nako elite baby kullandım ip olarak da.Çok yumuşak ve kolay örülüyor .

Ben fetal dna testi yaptırdım sonuç bekliyorum onu yaptırmasaydım tarama testlerini yaptırırdım. %100 sonuç vermese de en ufak bir risk var ise onu bilmek isterim ve alabileceğim bir önlem var ise almak isterim
Ikili test yaptırmaktansa direk fetal dna cok daha mantikli, zira ikili test sadece olasilik bildiriyor ve aslinda gorecegimi en ufak bir risk bile bizi strese uzuntuye boğacak en azindan kendi adima bu sekilde, o sebeple ben ikili teste sicak bakamiyorum, gereksiz uzuntu ve strese girme dusuncesi beni korkutuyor

Motifini koymayı öğrendim videolardan denerken nasıl olur bilmiyorum tabi. Min 2 yaş beresi olduğu için azaltma aynı mıdır emin olamadım ben 7-8 aylıkken kullansın istiyorum biraz daha araştırıcam muhtemelen bulurum. Teşekkür ederim bende bakayım o ipe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…