- 25 Temmuz 2022
- 1.656
- 3.251
- 83
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #15.221
Bu hamileliğimde. Ultrasonda hersey cok iyidi gelişimide dahil. Papp mom ve betahcg değerlerö biraz düşük diye istedi sırf doktorum. Ama zehir oldu o günler bana.Bu hamileliğinizde mi? Geçmiş tecrübe mi
Bence de mantıklı ama o testte pahalı herkesin durumu kaldırmayabilir. Kesinlikle üzülürüm ama fetal yaptıramayacak olsam onu yaptırırdım bir risk çıkarsa da gerekirse kredi çekip fetal dna testi yaptırırdım. Veya 10 kıyafet değil de 2 tane alırdım ne bileyim masraflardan kesip oraya yönlenirdim. Ben üzülecek bile olsam bilmek isteyen bir taraftan bakıyorum duruma.Ikili test yaptırmaktansa direk fetal dna cok daha mantikli, zira ikili test sadece olasilik bildiriyor ve aslinda gorecegimi en ufak bir risk bile bizi strese uzuntuye boğacak en azindan kendi adima bu sekilde, o sebeple ben ikili teste sicak bakamiyorum, gereksiz uzuntu ve strese girme dusuncesi beni korkutuyor
Kıyamam ya. Noldu peki durum ne geldi mi sonuç risk mi var yazdıysan geçmişte dikkatimden kaçmış pek giremedim son dönemdeBu hamileliğimde. Ultrasonda hersey cok iyidi gelişimide dahil. Papp mom ve betahcg değerlerö biraz düşük diye istedi sırf doktorum. Ama zehir oldu o günler bana.
5. aydan sonra almaya baslariz o zaman canimBende ayni düşüncedeyim canim,15 hafta doldurduk hala kilom ayni bazen 1,5kg fazla cikiyor ertesi gün eski kiloya dönüyorum,anlamadim gitti
Ben daha yeni katıldım aranızaKıyamam ya. Noldu peki durum ne geldi mi sonuç risk mi var yazdıysan geçmişte dikkatimden kaçmış pek giremedim son dönemde
oyleymis canim zaten biraz kilolu hamile kaldim. cok almamak daha iyi benin icin bebis saglikli olsundaCanım muhtemelen sen veriyorsundur veya tartı aşırı hassas değildir. Bence almadığın için şanslısın hiç dert etme bu normal bir durum herkes kilo alacak diye birşey yok. 5. Aydan sonra asıl almalar başlıyormuş.
canim sadece kan aliniyor bide gene ultrasonda bakilir illaki diye dusunuyorum.4lu haftamiz gelmismi bizim yaaÇarşamba günü tekrar doktor kontrolüm var kızlar 4lü tarama için gideceğim.Kan vermek dışında ekstra bişey yapılıyor mu bilgisi olan var mı ?
Hoş geldin aramızaBen daha yeni katıldım aranızaamniyosentez yaptırcak kdar bişi yok sadeve kan değerlerin biraz düşük dedi. E dedim ultraonda burnu kemiği gözüktü, ense klınlıgı iyi dendi, kalbi mükemmel dediniz gelişimi güzel dediniz simdi neden böle söliorsınuz dedim, ben kesin bişi var demedm sadece fetal dna uaptırmanı istedm dedi. Beni yönlendirdiği kurumda onunla anlaşmalı cıktı. Anlıyaxağınız kfam cok karıstı o zaman hala daha karısık aslında. Haftaya kontrolüm var, fetal dna yaptırmadoğımı sölediğimde negatif bi tepki ile karsılasırsam doktor değiştirmeyi düşünüyorum çünkü bi önceki gebeliğim kalp durması ile sonuclandı, zaten her kontrole kalbö ağzımda gidiyorum , bide böle korkutulunca cok üzüldüm, kızkardeşim kanser hastası ona ayrı üzülüyorm anlıyaxağjnız biraz değişik bi durumdaym . Rabbm sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Rabbim kardesinize sifa versin . Bence içinizi ferah tutun bebeğiniz insallah saglikla dogacakBen daha yeni katıldım aranızaamniyosentez yaptırcak kdar bişi yok sadeve kan değerlerin biraz düşük dedi. E dedim ultraonda burnu kemiği gözüktü, ense klınlıgı iyi dendi, kalbi mükemmel dediniz gelişimi güzel dediniz simdi neden böle söliorsınuz dedim, ben kesin bişi var demedm sadece fetal dna uaptırmanı istedm dedi. Beni yönlendirdiği kurumda onunla anlaşmalı cıktı. Anlıyaxağınız kfam cok karıstı o zaman hala daha karısık aslında. Haftaya kontrolüm var, fetal dna yaptırmadoğımı sölediğimde negatif bi tepki ile karsılasırsam doktor değiştirmeyi düşünüyorum çünkü bi önceki gebeliğim kalp durması ile sonuclandı, zaten her kontrole kalbö ağzımda gidiyorum , bide böle korkutulunca cok üzüldüm, kızkardeşim kanser hastası ona ayrı üzülüyorm anlıyaxağjnız biraz değişik bi durumdaym . Rabbm sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Canın sağolsun kilo konusunda hakkımı yedirmemoyleymis canim zaten biraz kilolu hamile kaldim. cok almamak daha iyi benin icin bebis saglikli olsunda
Hoş geldin aramızasağlıkla huzurla mutlulukla neşeyle kolaylıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah grubumuz çok keyiflidir çok güzel muhabbet ederiz şuan keyifler kaçık olduğu için durgun ama sende hoşgeldin
Ben yerinde olsam bir başka doktorunda fikrini alırdım. Orasıyla anlaşmalı olduğu için içine sinmemiş anladığım kadarıyla önerisi. Ben direkt bir sorun yokken fetale yönlendiren doktorları garipsiyorum sanki biraz. Bizim doktorumuza ben burda okuyunca sordum oda ben direkt söylemiyorum ama durumunuz var ise öneririm dedi. Bu yaklaşım bana daha iyi geldi daha iyi hissettirdi.
Geçmiş olsun kardeşine allahım inşallah şifa versin
Tesekkur ederim Allah razı olsun, nerde şifa bekleyen varsa raabbim şifasını versinRabbim kardesinize sifa versin . Bence içinizi ferah tutun bebeğiniz insallah saglikla dogacakbir radyoloji uzmaninin şunlari soyledigini duymustum, her ne kadar ikili testte riskli gorunseniz de doktorlar aslinda kendilerini garantiye almak(hakli olarak) ve şayet cocugun down sendromlu vs dogmasi durumunda sizi zamaninda ileri tani testlerine yonlendirmedigi konusunda sorumluluk almamak icin ısrarla fetal dna ve amniyosentez önerdiklerini söylemişti, yani aslinda doktorlarin bu kadar israrci olmasinin sebebi ileride sorumluluk almak istememeleriymis, hatta sunu soylemisti eger diger bulgular normal ise ve doktorunuz sizi risk var diyerek baska doktora yada hastaneye sevk etmiyorsa emin olun her sey yolunda oldugundandir, eger risk olsaydi sizi baska hastaneye yonlendirirdi gibisinden konusmustu, ben de doktorlarin bu fetal yada amniyo israrinin sebebini anladim bu bakis acisiyla dusunebilirsiniz siz de
Hayırlı uğurlu olsun, sağlıkla sıhhatle bereketle gelsin miniğiniz.Adıyamanda depremden bizde etkilendik. Kanamam olmuştu. Bugun kontrole gittim bebek iyi kanama alanı küçükmüş. Herkese geçmiş olsun.
Bebeğim Erkek olacakmış, içimde buruk mutluluk var.
Çok geçmiş olsunAdıyamanda depremden bizde etkilendik. Kanamam olmuştu. Bugun kontrole gittim bebek iyi kanama alanı küçükmüş. Herkese geçmiş olsun.
Bebeğim Erkek olacakmış, içimde buruk mutluluk var.
Amin inşallahTesekkur ederim Allah razı olsun, nerde şifa bekleyen varsa raabbim şifasını versin
Ben bi önceki kayıptan ötürü çok panikliyorum, eşimde aynı şekilde. Bu sefer bebegimin hareketlerini gördm kalbini duyduktan sonra böle risklerden söz edilmesi insanı cok etkiliyor. İnşallah bende , bekleuen herkeste sağlıcakla kucağına alır bebeğini
İnşallah yoktur, çok riskli birsey olsa amniyosentez isterdi die düşünüyorum, devlet hastanesinde baska bi doktordada gittim oda ultrasonda vi sıkıntı yok dedi, ister uaptır ister yaptırma dedi fetal dna içinAmin inşallahçok haklısınız ama onun öyle olması gerekiyordu öyle oldu çok acı bile olsa o tecrübenizde yaşadıklarınızı korkarak çekmemeye çalışın. Bu bambaşka bir macera yeni bir sayfa sizin ve eşiniz için. Herşey güzel olacak inşallah. Çok haklısınız üzülünür tabiki ama neyseki bir sorun yokmuş doktor garantici biriymiş
2li iyi çıkınca 3lü atlanıyormuş sanırım.4lü yaptıralım yine de dedi.sonraki ay da detaylı ultrason var .büyüdüler iyicecanim sadece kan aliniyor bide gene ultrasonda bakilir illaki diye dusunuyorum.4lu haftamiz gelmismi bizim yaa3lu saniyodum ben bu ara haftamizi. 4luyu devlette yaptircam bende bu sefer ama doktorum 2li iyi gelince 3 ve 4lu yaptirma direkt detayliyi bekle dedi kafam karisik henuz karar vermedm bakalim
Oy maşallah. Şu resimli renkli olan detaylı ultrason mu oluyor2li iyi çıkınca 3lü atlanıyormuş sanırım.4lü yaptıralım yine de dedi.sonraki ay da detaylı ultrason var .büyüdüler iyicebende şaşırıyorum bazen 16+1 olmuşum
Yok detaylı ultrasonda siyah beyaz bakılıyormuş.Parmakları ,kolları vs sayılıyor.Gözlerine kulaklarına bakılıyor Allah korusun bir anormali var mı diye kontrol amaçlı yapılan bi ultrasonmuş.Renkli olan 3boyutlu diye geçiyorOy maşallah. Şu resimli renkli olan detaylı ultrason mu oluyoronu çok merak ediyorum
Öyle durumlarda Fetal dna en güzeli içiniz rahat ediyor en azından. Ben maddi durumumdan dolayı yaptıramadım paranız varsa hiç düşünmeyinMerhabalar, öncelikle depremden dolayı yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun inşallah.
Bende 14 haftalık hamileyim, nasipse 14 ağustos gösteriyor doğumuultrasonda geçen hafta burun kemiği gözüktü, ense kalınlığı 1,4 mm, kalbi ve gelişimi haftasıyla uyumlu dedi doktorum, ikili test yaptırdım papp mom ve hcg mom değerlerim düşük çıktı. O yüzden fetal dna istedi. Ancak ben yaptırmadım. Çünkü amniyosentez yaptırcak kadar birşey yok dedi. Bende detaylı ultrasonu bekleyeceğim ya da bir perinoloğa görüneceğim. Stres bizi dahada kötü etkiliyor bence , benim gibi papp mom hcg değeri düşük cıkan oldumu acaba? Mormalde papp mom düşük hcg mom yüksek çıkınca risk var diyorlar ama daha grafiğimi dpktprdan alamadm merkezden uzak oturuyorum işten izin alıp gidemedm (papp mom 0,43 , hcg mom 0,22 cıktı)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?