- 13 Ekim 2011
- 7.091
- 12.692
- 448
- 35
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #15.241
Evet cok doğru yazmışsınız. Bi hafta sonra gidicem mesela ama doktorun tepkisinden çekinerek gideceğim. Negatif bi tavırla karsılasırsam doktpr değiştirmeyi düşünüyorum. Amniyosentezi gerektirmicek bi riskim varsa neden nipt yaptırmamı istiyor diye düşünüp duruyorum.Hanımlar bundan bir kaç yıl öncesine kadar ikili tarama testi rutindi. Sonuç riskli gelirse nifty test ya da amniyosentez onerilirdi. Zaten durum detaylıda netlesirdi. Simdi bakıyorum annelerin yuzde 70 nifty test ve türevlerini rutin bir prosedür gibi uyguluyor. Bu beni açıkçası şaşırtıyor çünkü düşük risk çıkmış bir hastanın bu genetik tarama testlerine gönderilmeleri aslında bana fazladan yaptırılan ve yayginlastirilan bir uygulama olarak geliyor. Kesin bebeği aldırırım diyorsa bir kadın ve haftasının ilerlemesini istemiyorsa bana yine mantıklı geliyor veya yaşı ileriyse risk faktörü varsa vs. Ama öbür türlü bazen yazıları şaşkınlıkla okuyorum. Bu firmaların artması da bunun sektör haline geldiğini gösteriyor. Kimseye karşı söylemiş olduğum cümleler değil ancak yaptırmadigi icin kendinde eksiklik gören veya dr tarafından azarlanma korkusu olan anne adayları için yazdım sadece, umarım yanlış anlasilmam
Ben biraz doktor anlaşmalı olarak hissettiğim için rahatsız oldum ondan yaptırmama kararı verdmÖyle durumlarda Fetal dna en güzeli içiniz rahat ediyor en azından. Ben maddi durumumdan dolayı yaptıramadım paranız varsa hiç düşünmeyin
Seninle haftamız aynı canım. İmza kısmındaki Tahmini doğum tarihini doktor mu 5 ağustos verdi? Bana şimdi temmuz sonu diyor çünkü2li iyi çıkınca 3lü atlanıyormuş sanırım.4lü yaptıralım yine de dedi.sonraki ay da detaylı ultrason var .büyüdüler iyicebende şaşırıyorum bazen 16+1 olmuşum
Benim doktorum dedi ki mesela risk oranın 10.000 de 1 düşük risk grubudur. Fakat sıfır risk değildir o 10.000 kişide biri sen olup olmadığını fetal dna tespit eder yani biraz işi garantiye almak oluyor diyor. Böyle bşr imkan varkenn neden kullanmayasın dedi. Bana mantıklı geldi ama gelin görünki maddiyatı beni aştıEvet cok doğru yazmışsınız. Bi hafta sonra gidicem mesela ama doktorun tepkisinden çekinerek gideceğim. Negatif bi tavırla karsılasırsam doktpr değiştirmeyi düşünüyorum. Amniyosentezi gerektirmicek bi riskim varsa neden nipt yaptırmamı istiyor diye düşünüp duruyorum.
Ben yaptirmadim canim.. zaten ultrasonda belli ediyor kendini burun kemigi ve ense kalinligi ile onlar yolundaysa gerek yok ikili teste diye düsünüyorumKızlar herkese merhaba,
2li test yaptirmayan var mi? Ne dusunuyorsunuz bu konuda
Hayır o döllenme tarihine göre canım.şu an biraz ilerideyiz döllenme zamanına göre.doktora göre doğum 25- 30 Temmuz arası .ama ben ağustos annelerini çok sevdim gidemem bi yereSeninle haftamız aynı canım. İmza kısmındaki Tahmini doğum tarihini doktor mu 5 ağustos verdi? Bana şimdi temmuz sonu diyor çünkü
Evet maddiyat olarak uçuk bir rakam ancak yine bulup buluştururdum , sonra düşündüm ona verceğim parayla perinotoloji doktoruna giderim dedim , detaylı ultrason yaptırırm diye. Biraz doktorla inatlaşmak gibi duruyor benimki ama sadece bu işi ticarete dönüştürdüklerinde sinirleniyprmBenim doktorum dedi ki mesela risk oranın 10.000 de 1 düşük risk grubudur. Fakat sıfır risk değildir o 10.000 kişide biri sen olup olmadığını fetal dna tespit eder yani biraz işi garantiye almak oluyor diyor. Böyle bşr imkan varkenn neden kullanmayasın dedi. Bana mantıklı geldi ama gelin görünki maddiyatı beni aştı
Galiba en iyi sen yaptın canim,hic yaptirmamaklaBen yaptirmadim canim.. zaten ultrasonda belli ediyor kendini burun kemigi ve ense kalinligi ile onlar yolundaysa gerek yok ikili teste diye düsünüyorum
BendeeGaliba en iyi sen yaptın canim,hic yaptirmamaklaben yaptığıma pişmanım nekadar inanmasam o teste,yinede kafama takılıyor
Size katılıyorum doktorum riskli gebelik uzmanı önceki gebeliğim kan pıhtılaşma problemi yüzünden sonlandırıldı bu sefer iğne ilaç desteği ile maşallah ilerliyoruz.Benim ense kalınlığı 2.4 çıktı sınır 3 müş sanırım.Bir de bebeğim haftasına göre önde gidiyor öyle de olunca boyuna göre vs haliyle ense kalınlığı da artış olabiliyor yazıyor internette.Doktor ikili test verelim dedi çok şükür sonuç 3010/1 ve 100000/1 çıktı. Tıbben başka teste gerek yok ama kalbiniz ferah olsun diye nifty testi yaptırabilirsiniz dedi ama burun kemiği vs gördünüz sonuç düşük risk neden yaptırayım dedim ben bunu söylemekle yükümlüyüm 10000/1 çıkanada öneriyoruz dedi.Test sonucumun düşük risk çıktığına sevinecekken içime bir kurt düşürdü.Yaptırmak istemiyorum ama ense kalınlığı çok daha kalın olup da sağlıklı bebek dünyaya getiren onlarca insanın msjını okudum içim rahat Allah'a emanet yavrularımız sonuçta ne gelirse Allah'tanEvet cok doğru yazmışsınız. Bi hafta sonra gidicem mesela ama doktorun tepkisinden çekinerek gideceğim. Negatif bi tavırla karsılasırsam doktpr değiştirmeyi düşünüyorum. Amniyosentezi gerektirmicek bi riskim varsa neden nipt yaptırmamı istiyor diye düşünüp duruyorum.
Buna bende katılıyorum. Ben çok çabuk acikiyorum ve devamlı birşey yemek istiyorum yemeyince hic yemek yememis gibi açmışım gibi ne göbek kalıyor ne enerji devamlı karnım gurulduyo bir hf kilolu çıktıysam sonra baksam yine düşüyor miğde bulantısı falanda yok bitti herşey yemek yeme konusunda bi iştah varBende ayni düşüncedeyim canim,15 hafta doldurduk hala kilom ayni bazen 1,5kg fazla cikiyor ertesi gün eski kiloya dönüyorum,anlamadim gitti
Galiba yaş riski var,daha drla konuşmadım yarin randevumuz var,ama ben anladım kadarı ile var galibaBendeesizedemi risk cıktı
Benimde herşeyim iyi bi tek ikilideki kan sonuclarm düşük diye istedi, ne gelirse rabbimden, benim bu kötü zamanımda umut oldu bebeğim bana, kardeşimin hastalığını daha sağlıklı karşılamamı sağladıSize katılıyorum doktorum riskli gebelik uzmanı önceki gebeliğim kan pıhtılaşma problemi yüzünden sonlandırıldı bu sefer iğne ilaç desteği ile maşallah ilerliyoruz.Benim ense kalınlığı 2.4 çıktı sınır 3 müş sanırım.Bir de bebeğim haftasına göre önde gidiyor öyle de olunca boyuna göre vs haliyle ense kalınlığı da artış olabiliyor yazıyor internette.Doktor ikili test verelim dedi çok şükür sonuç 3010/1 ve 100000/1 çıktı. Tıbben başka teste gerek yok ama kalbiniz ferah olsun diye nifty testi yaptırabilirsiniz dedi ama burun kemiği vs gördünüz sonuç düşük risk neden yaptırayım dedim ben bunu söylemekle yükümlüyüm 10000/1 çıkanada öneriyoruz dedi.Test sonucumun düşük risk çıktığına sevinecekken içime bir kurt düşürdü.Yaptırmak istemiyorum ama ense kalınlığı çok daha kalın olup da sağlıklı bebek dünyaya getiren onlarca insanın msjını okudum içim rahat Allah'a emanet yavrularımız sonuçta ne gelirse Allah'tanHaksız mı düşünüyorum arkadaşlar
Bence sadece yaş riski var, mom değerleriniz 1 kusür, böyle olması gerekiyormuş. Bence herşey güzelGaliba yaş riski var,daha drla konuşmadım yarin randevumuz var,ama ben anladım kadarı ile var galiba
Ne guzel kilo almamak, doktorum bana ilk 3 ay kilo alinmamasi gerekiyo dedi ama ben 5,5 kilo aldimkizlar ben 15+4 üm. ve hala hic kilo artisim olmamis. hamilelik öncesinde hala. sizce normal mi bu durum? bebek gelismiyor mu acaba ilk gebelik oldugu icin cok bilgim yok bu konularda. hani illaki 4 ayligim bebek buyudugu icin illaki tartida arti goruruum diyordum yok
Yani Allah bilir tabiki ama bencede sadece yaş riski var onada çok takılmıyor doktorlar kan değerleriniz de iyi sağlıkla kucaklarımıza alalım inşallahGaliba yaş riski var,daha drla konuşmadım yarin randevumuz var,ama ben anladım kadarı ile var galiba
Hepimiz inşallahBence sadece yaş riski var, mom değerleriniz 1 kusür, böyle olması gerekiyormuş. Bence herşey güzelsağlıcakla kucağınıza alın inşallah
Ayy hareketlerini hissedebilirsin o zaman bu haftalarda cok heyecanliiii2li iyi çıkınca 3lü atlanıyormuş sanırım.4lü yaptıralım yine de dedi.sonraki ay da detaylı ultrason var .büyüdüler iyicebende şaşırıyorum bazen 16+1 olmuşum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?