- 3 Kasım 2017
- 4.601
- 7.881
- 158
- 36
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #15.261
Organ tarama bence anlamli onda mesela herseye ayrintili bakiyor ultrasonda. Ama yasa göre Risk hesaplamak ne kadar mantikli bilemedimGaliba en iyi sen yaptın canim,hic yaptirmamaklaben yaptığıma pişmanım nekadar inanmasam o teste,yinede kafama takılıyor
Aynen ben deHayır o döllenme tarihine göre canım.şu an biraz ilerideyiz döllenme zamanına göre.doktora göre doğum 25- 30 Temmuz arası .ama ben ağustos annelerini çok sevdim gidemem bi yere
Ben bile hissediyorum 10+4ten beri her gün olmasa da ara ara orda bi kipirti oluyor. Ama 16-17 lerde daha kuvvetli hissederim ben de kesinAyy hareketlerini hissedebilirsin o zaman bu haftalarda cok heyecanliiii
evet çok doğru yazmışsın risksiz gebeliklerde bile gen taramasına yönlendiriliyor bu işte ticarete döndü bende fetal dna yaptırdım yaşım 39 yaş riski çıktı ıkılı tarama testimde birde bir değerim yüksek çıktı bundan dolayı yaptırdım ama gerçekten rakamlar çok ciddi gereksiz bir pahalılık inş herkesin bebeği sağlıkla gelir gerçekten çok strese sokan bir durum buHanımlar bundan bir kaç yıl öncesine kadar ikili tarama testi rutindi. Sonuç riskli gelirse nifty test ya da amniyosentez onerilirdi. Zaten durum detaylıda netlesirdi. Simdi bakıyorum annelerin yuzde 70 nifty test ve türevlerini rutin bir prosedür gibi uyguluyor. Bu beni açıkçası şaşırtıyor çünkü düşük risk çıkmış bir hastanın bu genetik tarama testlerine gönderilmeleri aslında bana fazladan yaptırılan ve yayginlastirilan bir uygulama olarak geliyor. Kesin bebeği aldırırım diyorsa bir kadın ve haftasının ilerlemesini istemiyorsa bana yine mantıklı geliyor veya yaşı ileriyse risk faktörü varsa vs. Ama öbür türlü bazen yazıları şaşkınlıkla okuyorum. Bu firmaların artması da bunun sektör haline geldiğini gösteriyor. Kimseye karşı söylemiş olduğum cümleler değil ancak yaptırmadigi icin kendinde eksiklik gören veya dr tarafından azarlanma korkusu olan anne adayları için yazdım sadece, umarım yanlış anlasilmam
ya bende her konuda ayni seyi okudum kilolu hamile kalanlar cok almiyormus hamilelikte diye bilmiyorum ne kdr dogruCanın sağolsun kilo konusunda hakkımı yedirmem112 kg ile hamile kaldım durdum durdum en coştuğum dönemde. Allahtan boyum 1.76 da bir miktar rahatlatıyor ah ah. Tabi canım sağlıklıdır minnoş hiç sorun olduğunu düşünmüyorum büyüyor annesi. 110 gram yazıyor takviminde ay yerim ya
Ben yaptırmadımKızlar herkese merhaba,
2li test yaptirmayan var mi? Ne dusunuyorsunuz bu konuda
Simdi baktim sizin 3.cocukmus diger bebeklerde daha onceden hissediliyomus yaBen bile hissediyorum 10+4ten beri her gün olmasa da ara ara orda bi kipirti oluyor. Ama 16-17 lerde daha kuvvetli hissederim ben de kesincok güzel bir duygu
masallahhh2li iyi çıkınca 3lü atlanıyormuş sanırım.4lü yaptıralım yine de dedi.sonraki ay da detaylı ultrason var .büyüdüler iyicebende şaşırıyorum bazen 16+1 olmuşum
Ay evet çok dinliyorum kendimi ama henüz hissetmedimAyy hareketlerini hissedebilirsin o zaman bu haftalarda cok heyecanliiii
Burda başladık burda bitiririzAynen ben de
Evet şükür sorunsuz geçiyor.Ne ara geçti 4 ay .şöyle bi bakınca çok da bişey kalmamışmasallahhhbuyuyorlar cidden farkinda olmadan baya zaman gecirdik bence ben cidden anlamadm nasil gecti 4 ay kalan aylarda böyle rahat gecer insallah
Doktor o riski göze almazdı bence en ufak tereddütü olsa sen gönlünü ferah tutİnşallah yoktur, çok riskli birsey olsa amniyosentez isterdi die düşünüyorum, devlet hastanesinde baska bi doktordada gittim oda ultrasonda vi sıkıntı yok dedi, ister uaptır ister yaptırma dedi fetal dna için
Valla kuzum öncelikle sağlıklı olsun ama ilk çocuğumun kız olmasını çok isterdimBildiğimden değil,ama kız gibi bana geldisağlıklı büyüsün inşallah
Amniyosentez bebeğe zarar verebilecek bir test direkt ordan sıvı alınarak yapılıyor. Fetalde sadece kan veriyorsun belki kendince öyle bir matematik kurmuştur kafasında.Evet cok doğru yazmışsınız. Bi hafta sonra gidicem mesela ama doktorun tepkisinden çekinerek gideceğim. Negatif bi tavırla karsılasırsam doktpr değiştirmeyi düşünüyorum. Amniyosentezi gerektirmicek bi riskim varsa neden nipt yaptırmamı istiyor diye düşünüp duruyorum.
Ozaman Rabbim gönlüne göre versin inşallahValla kuzum öncelikle sağlıklı olsun ama ilk çocuğumun kız olmasını çok isterdim
kayınvalidem yaptırmamak gerektiğini düşünüyor. Sebebini de şu şekilde açıkladı: ileri yaş gruplarında zaten risk yaştan dolayı fazla çıkıyor dedi. Ben yine de yaptırdım. Sorun çıkmadı. Bence asıl önemli olan ultrasonda burun ve ense ölçümüKızlar herkese merhaba,
2li test yaptirmayan var mi? Ne dusunuyorsunuz bu konuda
Bakalım canım haftaya gideceğim, grafiğimidw görmedim daha yollamadı bana fotoğrafını bende gidip alamadm merkezde pturmuyorum çünkü işten izin alıp gidemedm. Orda bi sıkıntı görürsem belki direkt kendiliğimden giderim. Telefonda bana hiç bilgi vermedi oda beni cok strese soktu. Ne down dedi ne edward dedi, sadece kan değerlerinin 1 olmasını isterdim ama senim 0,43 dedi ondan yaptır dediAmniyosentez bebeğe zarar verebilecek bir test direkt ordan sıvı alınarak yapılıyor. Fetalde sadece kan veriyorsun belki kendince öyle bir matematik kurmuştur kafasında.
Baktığın zaman herşey ticaret tabiki keşke bu testler madem bu kadar iyi taramaları bile yapmaya gerek kalmıyor direkt devlet tarafından karşılansa ancak o zaman ticaret olmaktan çıkar ama ben yinede var ise durum yaptırılabilir kafasındayım. Ha kişi ben ne olursa olsun okeyim kabulüm diyorsa bilemiyorum o zaman da gereksiz mi acaba ay bilemedim ama şunu söylemek istiyorum var ise durumun seni zorlamıyorsa sırf doktora kızdın veya şüphelendin diye bundan vazgeçme. Benim doktorum ben sormadan önermedi ama söyleyince kesinlikle öneririm dedi. Detaylarını neden önerdiğini anlattı. Bizim içimize sindi. Pireye kızıp yorgan yakma canım. Şüphelerinden arınarak düşün ve kararını ver bence.
Benim 2 yanağımda koca koca 3-4 sivilce çıktı canım bildiğin acıyolarKızlar sivilceleriniz de artış oldu mu
Yaşım 27, bundan dolayi risk cikarmi bilmiyorum ama kan degerleri vs acikcasi yuksek risk ile karsilasirsam diye korkuyorum, karsilasirsam nifty yaptirir miyim icim rahat etsin diye mecburen yaptiririm evet, ama sonuc ne olursa olsun her sey Rabbimden ve kabulüm, boyle bir durum varsa yinede bilmek isterim kendimi hazirlarim diyenler var cok saygi duyuyorum ama ben tam tersi bilsem dahi hamileligimin stres ve uzuntu ile geçeceğini düşünüyorum bu yüzden cok arada kalmis durumdayım yaptirmamak daha agir basıyor sonucta bir tedavisi yok ve bunu bilsem dahi hamileligim stres ile gecermi diye soruyorjm kendime, doktoruma da çarşamba gunu danışacagim tabikayınvalidem yaptırmamak gerektiğini düşünüyor. Sebebini de şu şekilde açıkladı: ileri yaş gruplarında zaten risk yaştan dolayı fazla çıkıyor dedi. Ben yine de yaptırdım. Sorun çıkmadı. Bence asıl önemli olan ultrasonda burun ve ense ölçümü
3. gebelik ama 2. bebis canimSimdi baktim sizin 3.cocukmus diger bebeklerde daha onceden hissediliyomus yaben de bian once hissetmek istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?