2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Kızlar ben bugün iş yerinde hızlı test yaptırdım nezle gibiydim yine covid pozitif çıktım, pcr verdim o daha çıkmadı çok moralim bozuldu ya toparlayamadım bir türlü şu grip işlerini
Çok geçmiş olsun canım

Demek ki hayırlısı 14 şubatta görmekmiş canım güzel haberlerle gel inşallah

Merhaba herkese,
Günlerdir ilk defa gülebildim. Bugün ikili testim vardı, raporumu hemen yazıp verdi doktor. Her şey yolundaymış. 9. Haftada ilk ultrasonumda bebeğe benzemiyordu karides gibi bi şeydi, bugün tam bir bebek görüntüsü vardı. Burun kemiğini gördük, elleri ayakları kalbi beyni, her şeyini çok detaylı gösterdi anlattı. Bacak arasında çok bariz bir çıkıntı gördük. Kalp atışını ilk kez dinleyebildim. Eşim de ilk defa ultrasonda gördü bebeğimizi. Yani çok özel ve mutlu bir gün oldu bizim için.

Doktorumla nifty hakkında konuştuk. Zaten yaptırmaya karar vermiştim, daha detaylı bilgi aldım. Yarın kan vermek için randevu alacağım. Öncesinde ikili test yaptırdığıma çok mutlu oldum çünkü testim çok iyi geldi. Benim raporum burda gördüklerimden biraz farklı, ölçümler burun kemiği bunlar yazılı. Down sendromu riski yaş riski gibi kısımlar raporda yoktu.

Nifty testine gelince bence gelecekte ücretsiz ve rutin bir teste dönüşecek. Bazı ülkelerde ücretsiz yapılıyor, maalesef biz parayla yaptıracağız. Kromozomal anomali olması durumunda bizim kararımız gebeliği sonlandırma yönünde, bu yüzden bizim için gerekli bir test. Doktor down sendromu riskinin 35 yaş üzerinde daha fazla olduğunu ancak down sendromlu çocuk doğumunun en çok genç kadınlarda görüldüğünü söyledi. Nedeni de genç kadınların risksiz olduğunu düşünüp test yaptırmamaları, ileri yaş kadınların ise test yaptırıp çoğunlukla gebeliği sonlandırmalarıymış. Bence nifty nin gerekliliği tamamen sonrasında alacağınız karara bağlı. Tabii ki doktorun bunu zorlaması hoş değil, bugün doktorum ikili testi anlattıktan sonra hemen nifty i anlattı. Ben zaten yaptırmayı düşünüyordum ve sonucuna göre gebeliği sonlandırma kararımız var. Ama doktor bu kararımızı bilmeden direkt aldıracağımızı farz edip bu şekilde anlattı. Eğer sonuç ne olursa olsun bebeğimi doğuracağım diye düşünseydim o an çok çok üzülürdüm. Yani doktor benim doğurmak istediğim bebeğimi kesinlikle sonlandırılması gereken bir gebelik olarak görseydi çok üzülürdüm.

Gebeliğimin başından beri down sendromunu düşünüyorum. İçimde vicdanen çözemedim bu durumu. Ne olursa olsun o benim bebeğim diyemediğim için kötü biriyim, kötü anneyim diye düşündüm. İki gündür down sendromunu araştırıyordum, ikili test öncesi fikrim değişir mi diye iyice anlamak istedim bu durumu. Fikrim değişmedi, eğer bu durum başıma gelirse çok yaralanırım, asla kolayca verdiğim bir karar olmaz. Ama biz bunun bizim için en doğru karar olduğu sonucuna vardık. Herkes kendi bakış açısına ve şartlarına göre karar vermeli, kimse kimseyi yargılamamalı diye düşünüyorum. Doktorlar da keşke bu konuda daha anlayışlı davransalar. Umarım hepimizin gönlünden geçen neyse o olur.

Eklentiler

• 38247DBC-7AE8-411F-9779-80AF7BDC2789.webp
    24,3 KB · Görüntüleme: 103
Bende cahilim bu konuda, ama dün bisey hissettim ama bebek mi degil mi ona emin değilim,ama gazda değil ya da barsak hareketi,nasil anlatiyim böyle göbeğimden az aşağa sanki luplup 2 kere bişey yuvarlandı,ya da takla atti gibi bir his,daha once hic olmamıştı,sonrada olmadı

Bence bir belirsizlikten ziyade kendinizi (tahmini) ne ile karşılacağınıza hazırlarsanız daha iyi olur. Ben doktorum tavsiye ettiği için yaptım, bir de kaygılı biri olduğum için yaptım

Kızlar en basından beri fetal düşünüyorum aslında ama bugün bir arkadaşım zaten detaylı da her seyine bakılıyor boşuna yaptırma klasik ikili tarama yaptır dedi yaşımda henüz 25 kararsızım siz olsanız ne yapardınız

Bir daha olursa demek ki bebek ben anca batma hissediyorum en hissettim yakın olarak ama o da ağrılı oluyor diye sanmam bebeği hissetmenin ağrılı bişe olacağını

Kızlar selam günlerdir yaşadığımız stresten korka korka gittim doktora çok şükür iyiymiş oğluş. 15+2 olmuşuz bir ay sonra detaylı ultrasona gireceğiz inşallah
Canım Allah sağlıkla kucağına Almayı nasip etsin inşallah belki zamanı değil ama neler hissettin cinsiyete kadar erkek ya belirtilerin ne yedin karın şeklin flan paylaşabilirmisin bnm cinsiyet daha belli değil çok merak ediyorum

Canım hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah karnım daha çıkmadı küçük şişlik var henüz. İlk günden itibaren her gün ceviz yumurta peynir portakal yiyorum tatlı asla istemedi canım. En başlarda tatlı görünce midem bulanıyordu :) yani açıkçası cinsiyeti tahmin etmek mümkün değil ultrasonda da kafası top gibi yuvarlak çıktı hatta:)

Bende ilk gebeliğimde ki yaşım 30 idi tek ikili test yaptırmıştım, (o zamanlar doktorlar riskli durum görmeyince çok önermiyordu zaten) riskli bir durum da çıkmamıştı;
sen de önce ikili test yaptır inşallah herşey yolunda çıkar,
Allah korusun riskli bir durum derse fetal düşünürsün

Böyle misir patlar gibiydi ilkinde pitir pitir seklinde tam emin degilim ama 16. haftalardaydi sanirim
Ilk hissettikten sonra her gün olmuyor bi süre ara sira oluyor. Büyüdükce kuvveti artiyo daha sert hissetttiriyor
Benim de 2.çocuğum olacak kısmetse, ilkinde nasıl hissetmiştim ilk hiç hatırlamıyorum ama bu sefer dediğiniz gibi içerden pıt pıt oluyor sürekli değil tabi ama hemen hemen aynı yerde oluyor, bebek midir acaba diyordum o zaman muhtemelen bebektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…