- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #15.501
Aynı durum bende de var canım kaç çıktı ense kalınlığı? Kan sonucum iyi çıktı ama doktor kan sonucu ve burun kemiği iyiye işaret dedi sınır zaten 2.50 nin üzeriymiş hatta bazı doktorlar 3 üzerini de alıyorlarmış benimki 2.40 çıktı . İnşallah senin kan sonuçlarıda iyi çıkarKızlar bugun ikili teste girdim. Her seyi normal burun kemiği falan ancak en son ensesi kalın dedi bizi cok korkuttu ense kalınlığı tek basına yeterli bir veri midir? Kan sonucum daha cıkmadı cumartesi günü cıkacak. Allah rızası için aynı durumda olan varsa yazsın strese girdim smdiden
ense kalınlığı da burun kemiği de kesinlikle down anlamına gelmiyor. burun kemiği olup down doğan da burun kemiği olmayıp sağlıklı doğan da var. aynısı ense kalınlığı için de geçerli. ikili test zamanım geldiğinde bunları çok araştırıp vazgeçtim yaptırmaktan. zaten dosyada da kesin bir tanı testi değildir vs. diye kendilerini garantiye alıyorlar yani çok da güvenilir değilKızlar bugun ikili teste girdim. Her seyi normal burun kemiği falan ancak en son ensesi kalın dedi bizi cok korkuttu ense kalınlığı tek basına yeterli bir veri midir? Kan sonucum daha cıkmadı cumartesi günü cıkacak. Allah rızası için aynı durumda olan varsa yazsın strese girdim smdiden
Canım ödemdir belki demişsin de ödem iyi bir şey değil ki.. ben kendim yaşadım o yüzden biliyorum. 12. Haftada ense kalınlıgı bizde 3,5 civarı çıkmıştı büyük risk dediler. Birkaç hafta içinde de kendini ikiye katladı en son ölçüldüğünde 6mmdi. Ve ödem dediler.. kromozomal veyahut da gebelik başında geçirilen bir enfeksiyondan bahsedildi sebep olarak yaşayamaz dediler nitekim 20. Haftaya kadar dayanabildi kuzumKalbini ferah tut canım4 ve üzeri cıkanlarda bile bişi çıkmıyor coğu zaman.doktor dediğin gibi kendini garantiye almak için öle demiştir. Bak ikili testinde iyimiş, kendini hiç üzme. Belkide ödemdir. Diğer kontrolünde yine baktırırsın bi bakmıssın düşmüştür. Kendini sıkma hiç , bebişte içerde üzülmesin
Canım arkadaşımız haklı seninkisi çok da yüksek değil sadece kontrol ettirmeyi ihmal etme.Allah razı olsun canım benim valla böyle örnekler içime su serpiyor..Evet pazartesi günü tekrar gideceğim 14+5 olacağım inşallah daha güzel sonuçlarla gelirim yanınızaaklınıza geldikçe dua edin ne olur herkesin ense kalınlığı 1 küsür olunca ben çok korktum
Çok sağol canım diğer yazını da okudum dediğin gibi sınırım hafif altında Allah kimseyi evladıyla sağlığıyla sınamasın inşallah teşekkür ederim destekleriniz içinCanım arkadaşımız haklı seninkisi çok da yüksek değil sadece kontrol ettirmeyi ihmal etme.
İnşallah düşer zamanla
Amin canım çok zor.. sen şimdi güZel düşün olur mu hep.. ben o zamanda bile hep en iyisini düşündüm hep inandım. Dua ettim.. herşey allahın takdiriÇok sağol canım diğer yazını da okudum dediğin gibi sınırım hafif altında Allah kimseyi evladıyla sağlığıyla sınamasın inşallah teşekkür ederim destekleriniz için
En az yarim saat önce yiyip icmek gerekiyor ki kana karissin bebisler hareketlensinOy yerim onu yaa benim de aynı canım her gittiğimde uyuyor gibi oluyo iki hafta önce ikili teste gidecektim burda ben de okudum vişne suyu çikolata kahve falan dr yanına girmeden çikolata yedim vişne suyu almayı unutmuşum heyecandançantamda termosta kahvem vardı ondan içtim biraz girdim neyse bizimkinde tık yok uyuyodu yine bi işe yaramadı yani uykucu olacak bizimkiler
Valla kuzum demir ilacını sabah kahvaltısından bir saat önce içtim decavit i de akşam tok karnına içtim ama haplar midemi bulandırıyor ağzıma alir almaz mide bulantısı öğürme hissi oluyor çok zorlanıyorum doktoruma söyledim kontrol de konuşalım şimdilik birak dedi ama ben zorlicam biraz kendimicanım buldun mu? aynılarını yazdı bana doktor, hala bulamadıysan atayım sana
Aaa kuzum senin adına çok sevindim benim bebiş te bacak arası böyleydi acaba benimki de mi kizBizde hastaneden yeni geldik teyzoslar,korkarak gittim bugün beklerken avuclarim icinde su doldu,kalbim durucakti nerdeyse,ama çok şükür herşey yolunda,15+1 bugün ama ultrasona 16+1 çıktı,dr yinede 15 hafta civari değerlendirdi,boyu 15cm,128gr olmuş,artik ekrana sığmıyor dilim dilim gösterdi herşeyhic yerinde durmadı elleri ayakları sanki dans ediyordu,dr da guldu kendi kendine oynuyor dedi bugun kesinleşti hata bende gördüm ekranda kız olduguna ,bu arada ikili test sonuçu da cok iyi dedi,boşuna yas riski kafama takmistim,artik 1ay sonra ayrıntılı ultrasonumuz var
P.S.Bu da ekrandan bacak arası yakaladım
Ya bu nasıl bi stres son bi kac saattr yasıyor muyum yasamıyor muyum belli değil.bana da öyle söyledi her seyi normal ama ense kalın ne demek oluyor diyorum hasta oldugu anlamına da gelmez olada bilir diyor. Kesin sonuc veren testleri neden yapmıyorlar ozaman insanları bu kadar strese sokuyorlar. Coğu kisi yaptırmamıs bile ayrıntılı ultrasonda daha mı belli olurense kalınlığı da burun kemiği de kesinlikle down anlamına gelmiyor. burun kemiği olup down doğan da burun kemiği olmayıp sağlıklı doğan da var. aynısı ense kalınlığı için de geçerli. ikili test zamanım geldiğinde bunları çok araştırıp vazgeçtim yaptırmaktan. zaten dosyada da kesin bir tanı testi değildir vs. diye kendilerini garantiye alıyorlar yani çok da güvenilir değilMiss ela sen de içini ferah tut. ayrıntılıya girdiğinizde zaten korktuğunuz gibi olmadığını göreceksiniz. ben de ayrıntılı zamanımı bekliyorum.
onu ben de anlamıyorum ikili üçlü dörtlü testleri kesin tanı testleri değil ve çoğunda risk çıkıyor. fetal dna ya yönlendiriyorlar en ufak şeyde o da 9 10 bin lira. strea yapma bebeğine zarar verirsin emin ol bir sorun yoktur. kuzenime kesin down demişler, kızın son 5 ayı ağlayarak geçti. şimdi tosun gibi bi oğlu var. içini ferah tut ayrıntılıyı bekle ve eğer gücün varsa perinatoloji prof. bul ve ona yaptır ben buldum bizi zorlayacak ama en azından içim rahat olacak. izmirdeysen serkan güçlü doktorun adı. tınaztepe bucadaYa bu nasıl bi stres son bi kac saattr yasıyor muyum yasamıyor muyum belli değil.bana da öyle söyledi her seyi normal ama ense kalın ne demek oluyor diyorum hasta oldugu anlamına da gelmez olada bilir diyor. Kesin sonuc veren testleri neden yapmıyorlar ozaman insanları bu kadar strese sokuyorlar. Coğu kisi yaptırmamıs bile ayrıntılı ultrasonda daha mı belli olur
ayrıntılı ileri teknoloji cihazla yapılıyor 4 boyutlu sanırım ve damarlarına iç organlarına her şeye bakılıyor. bir saate yakın sürüyormuş iyi de bir doktor bulunca en güveniliri o bence.Ya bu nasıl bi stres son bi kac saattr yasıyor muyum yasamıyor muyum belli değil.bana da öyle söyledi her seyi normal ama ense kalın ne demek oluyor diyorum hasta oldugu anlamına da gelmez olada bilir diyor. Kesin sonuc veren testleri neden yapmıyorlar ozaman insanları bu kadar strese sokuyorlar. Coğu kisi yaptırmamıs bile ayrıntılı ultrasonda daha mı belli olur
İstanbuldayım. 33 yaşındayım.Zaten ilk gebeliğim kalbi durdu bebeğin 6+4te. Smdi de böyle bir sey deyince iyice stres oldum. Ultrasona girerken cok kötüydüm yine kalbi atmıyor diyecek diyeonu ben de anlamıyorum ikili üçlü dörtlü testleri kesin tanı testleri değil ve çoğunda risk çıkıyor. fetal dna ya yönlendiriyorlar en ufak şeyde o da 9 10 bin lira. strea yapma bebeğine zarar verirsin emin ol bir sorun yoktur. kuzenime kesin down demişler, kızın son 5 ayı ağlayarak geçti. şimdi tosun gibi bi oğlu var. içini ferah tut ayrıntılıyı bekle ve eğer gücün varsa perinatoloji prof. bul ve ona yaptır ben buldum bizi zorlayacak ama en azından içim rahat olacak. izmirdeysen serkan güçlü doktorun adı. tınaztepe bucada
Aa onu bilmiyodum ben yarım saat falan önce yemiştimEn az yarim saat önce yiyip icmek gerekiyor ki kana karissin bebisler hareketlensin
Aynen kiza benziyorAaa kuzum senin adına çok sevindim benim bebiş te bacak arası böyleydi acaba benimki de mi kizvideo dan ekran görüntüsü almıştım seninkine benziyor
Sizinde sıkıntılı çıkmıştı öyle hatirladimCanım ense kalinligi azalabiliyor zamanla bir iki hafta sonra gittiginde belki azalmis olur ve icin daha rahat eder. Bi tanidigimiza ensesi kalin dediler, hatta test sonuclari da kotu gelmisti. Birkac doktor gezdi hepsi aldir dedi, dogsa da yaşamaz dedi. Sonra fetal dna yaptirdi sonuc iyi cikti. Vee bebegi dogdugunda da cok saglikliydi. Bir yaş dogum gününü kutladilar geçendesenin kan tahlillerin de iyi cikmis cok şükür bence fetal dna yaptirmayi düşünmüyorsan bir ay sonra degil de iki hafta sonra falan git ense kalinligina bidaha baktir. Ben olsam oyle yapardimm ve en önemlisi moralini yuksek tut ense kalinligi tek belirleyici degil bunu sakin unutma
Cidden mi , bilmiyordum canım cok üzgünüm kaybın içinCanım ödemdir belki demişsin de ödem iyi bir şey değil ki.. ben kendim yaşadım o yüzden biliyorum. 12. Haftada ense kalınlıgı bizde 3,5 civarı çıkmıştı büyük risk dediler. Birkaç hafta içinde de kendini ikiye katladı en son ölçüldüğünde 6mmdi. Ve ödem dediler.. kromozomal veyahut da gebelik başında geçirilen bir enfeksiyondan bahsedildi sebep olarak yaşayamaz dediler nitekim 20. Haftaya kadar dayanabildi kuzum
Miss ela canım sana risk yok diyemem ama var da diyemem. Benimkisi kadar yüksek çıkmamış, çok şükür burun kemiği de oluşmuş.. sıkı takip edilsin. Dua edelim inşallah herşey yolundadır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?