- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #15.521
Ya gebelik basında bende enfeksiyon gecirdim grip tarzında çok ağırdı. o etkiliyor muymus o kadar. Şu an içim daha kötü oldu bunu okuduktan sonraCanım ödemdir belki demişsin de ödem iyi bir şey değil ki.. ben kendim yaşadım o yüzden biliyorum. 12. Haftada ense kalınlıgı bizde 3,5 civarı çıkmıştı büyük risk dediler. Birkaç hafta içinde de kendini ikiye katladı en son ölçüldüğünde 6mmdi. Ve ödem dediler.. kromozomal veyahut da gebelik başında geçirilen bir enfeksiyondan bahsedildi sebep olarak yaşayamaz dediler nitekim 20. Haftaya kadar dayanabildi kuzum
@Miss ela canım sana risk yok diyemem ama var da diyemem. Benimkisi kadar yüksek çıkmamış, çok şükür burun kemiği de oluşmuş.. sıkı takip edilsin. Dua edelim inşallah herşey yolundadır
başın sağ olsun canım ben de 33 yaşındayım 30 yaş üstünde bu testler riskli çıkıyor doktorum da söyledi araştırınca tamamen vazgeçtim yaptırmaktan. bebekte kromozal bir sorun ya da atıyorum doğsa da yaşayamayacağı bir durumu varsa 10 hafta öncesinde düşük oluyormuş. çok şükür o zamanı atlatmışsın Allahın izniyle sağlıkla kucağına alırsın inşallah. bebişlerimizin en sevdiği ses gülme sesimizmiş, 17. haftadan sonra duymaya başlıyorlar biraz dikkat etmemiz lazımİstanbuldayım. 33 yaşındayım.Zaten ilk gebeliğim kalbi durdu bebeğin 6+4te. Smdi de böyle bir sey deyince iyice stres oldum. Ultrasona girerken cok kötüydüm yine kalbi atmıyor diyecek diyebu fetal dna onu mu yaptırsam biraz da pimpirikli biriyim kafama cok takıyorum. Bu kadar stres zaten bebeğe cok zarar verir sakin olmalıyım biliyorum
4lu tarama ayrıntılı ultrason mu oluyor canım, yoksa baska bisey? Bize sadece ikili test yaptırdı 1ay sonrada ayrıntılı ultrason yapılacak dedi,3lu 4lu bisey demedi bizeBugün görüş günüm4lü tarama için gideceğim yarın da kan vereceğim.bakalım bizim oğlan nasıl karşılayacak beni.Kızlar vişne suyu deneyen oldu mu aranızda muayne öncesinde ,benimki genelde yatıyor oluyor pek göremiyoruz
canim 2li 3lu ve 4lu var. bunun disinda birde detayli ultrasonda 18 ile 23. haftalar arasi yapiliyor bebegin butun organlarinin incelendigi birsey. Organ taramasi diyede geciyor adı. benim bulundugum.ilde detayli.ultrason yapamiyomus doktorum. o yuzden baska ile sevk etcekti bende kabul etmedim kendi kuzenim istda kadin dogum dr o bana 22. 23. haftalarda gel prof hocama yaptirayim.dedi onun yanina gidecegim nasipse. organ taramasi yani detayli ultrason bu testlerden cok cok daha önemli birsey bence. sadece kromozal anomaliler degil yarik damak yarik dudak beyin kalp damarlar bobrek bebegin herseyi incelendigi 30 40 dk suren bir islem. ve genelde 21 22 23. haftalarda yapilmasi daha iyi diyorlar organlar iyice olussun diye. ama sureyi gecirmemek onemli. detayli ultrasonu her dr yapmiyor diye biliyorum. diger gruplarda gordum. insanlar kendi dr disinda detayli icin baska bunu yapan iyi bir doktora yaptiriyolar sonuc raporlarini kendi drunlada paylasiyosun4lu tarama ayrıntılı ultrason mu oluyor canım, yoksa baska bisey? Bize sadece ikili test yaptırdı 1ay sonrada ayrıntılı ultrason yapılacak dedi,3lu 4lu bisey demedi bize
Rica ederim canım11.haftada bende el sallarken yakalamıştım ,bizde de aynı sizin gibi cinsiyet görecek kadar güzel yakalamıştı amabüyüdükçe değişiyor galiba 14.haftada sadece popo gördük geçen hafta gittiğimde daha hareketliydi.Bakalım ben yine de bi deneyeceğim etkisini gören çok olmuş teşekkür ederim
Canım nasıl bir enfeksiyondu? Tedavi edildiyse sorun olmaz. Benimki edilmemiştiYa gebelik basında bende enfeksiyon gecirdim grip tarzında çok ağırdı. o etkiliyor muymus o kadar. Şu an içim daha kötü oldu bunu okuduktan sonra
Gribal enfeksiyondu. Ama baya ağır gecirdim. Kendiliğinden gecti. Sizinki nasıl bir enfeksiyondu?Canım nasıl bir enfeksiyondu? Tedavi edildiyse sorun olmaz. Benimki edilmemişti
Yok kuzum daha küçük cinsiyet için dedi hiç tahmin bile etmediAynen kiza benziyorInşallah kızdır dr bir tahminde bulunmadı mi? Bize 12+3te gittiğimde dr kiz dedi,dün de kesinleşti
Dogru hatirlamissin canim. İkili test yaptirmadik ense kalinligimiz falan cok iyi diye, ama burun kemigi küçük dedi doktor, down sendromu belirtisi olabilir dedi o yüzden korkmustuk. Fetal dna yaptirdik temiz ciktiSizinde sıkıntılı çıkmıştı öyle hatirladim
Ayrıntılı ultrason değil canım,2li 3lü ve 4lü tarama varmış.2li riskli olduğunda 3lü taramaya yönlendiriyormuş.Bizde bi sorun olmadığı için 3lüyü atladık.4lü tarama yapılacak.kan değerlerinden 4tanesine bakılacakmış4lu tarama ayrıntılı ultrason mu oluyor canım, yoksa baska bisey? Bize sadece ikili test yaptırdı 1ay sonrada ayrıntılı ultrason yapılacak dedi,3lu 4lu bisey demedi bize
Evet erkek bebişRica ederim canımcinsiyet net söyledimi
4lu tarama ayrıntılı ultrason mu oluyor canım, yoksa baska bisey? Bize sadece ikili test yaptırdı 1ay sonrada ayrıntılı ultrason yapılacak dedi,3lu 4lu bisey demedi bize
Ayrıntılı ultrason değil canım,2li 3lü ve 4lü tarama varmış.2li riskli olduğunda 3lü taramaya yönlendiriyormuş.Bizde bi sorun olmadığı için 3lüyü atladık.4lü tarama yapılacak.kan değerlerinden 4tanesine bakılacakmış5.ayda da ayrıntılı ultrasona gireceğim.onu zaten doktor yapmıyor başka bir yere yönlendiriyor diye biliyorum
Canim maddi durumun kotu degilse fetal dna oneririm ben. Biz de burnu kucuk diye stresse girmistik. Pahali ama mecbur yaptirdik, simdi en azindan kafamiz kalbimiz rahat. Belirsizlik mahvediyor insanıİstanbuldayım. 33 yaşındayım.Zaten ilk gebeliğim kalbi durdu bebeğin 6+4te. Smdi de böyle bir sey deyince iyice stres oldum. Ultrasona girerken cok kötüydüm yine kalbi atmıyor diyecek diyebu fetal dna onu mu yaptırsam biraz da pimpirikli biriyim kafama cok takıyorum. Bu kadar stres zaten bebeğe cok zarar verir sakin olmalıyım biliyorum
Anladım canım grip virüsten oluyor canım, enfeksiyon kaptığını vücudunun sanmıyorum. Üst solunum yollarını etkilemiştir tek bebeğe zarar olmuyormuş onu araştırmıştım merak etme canım ben de geçirdim birkaç hafta evvel. Benim ayak baş parmak tırnağım batmıştı haftalarca iltihap aktı durdu şişti kızardı falan. Doktora da hitmek hiç gelmemişti aklıma ama durumum baya antibiyotiklikmişGribal enfeksiyondu. Ama baya ağır gecirdim. Kendiliğinden gecti. Sizinki nasıl bir enfeksiyondu?
Evet fetal dna yaptırmak istiyorum bende. Belirsizlik cok kötü gercekten. Nerede yaptırdınız? Önerebileceğiniz bir sey var mı fiyatı ne kadardı?Canim maddi durumun kotu degilse fetal dna oneririm ben. Biz de burnu kucuk diye stresse girmistik. Pahali ama mecbur yaptirdik, simdi en azindan kafamiz kalbimiz rahat. Belirsizlik mahvediyor insanı
Hayırlısı her sey Allahtan. Ama belirsizlik cok kötü. Net bir sey öğrenememek. Gecmis olsun size deAnladım canım grip virüsten oluyor canım, enfeksiyon kaptığını vücudunun sanmıyorum. Üst solunum yollarını etkilemiştir tek bebeğe zarar olmuyormuş onu araştırmıştım merak etme canım ben de geçirdim birkaç hafta evvel. Benim ayak baş parmak tırnağım batmıştı haftalarca iltihap aktı durdu şişti kızardı falan. Doktora da hitmek hiç gelmemişti aklıma ama durumum baya antibiyotiklikmiş
Hadi hayırlı olsun canım sağlıkla doğsun inşallahAyrıntılı ultrason değil canım,2li 3lü ve 4lü tarama varmış.2li riskli olduğunda 3lü taramaya yönlendiriyormuş.Bizde bi sorun olmadığı için 3lüyü atladık.4lü tarama yapılacak.kan değerlerinden 4tanesine bakılacakmış5.ayda da ayrıntılı ultrasona gireceğim.onu zaten doktor yapmıyor başka bir yere yönlendiriyor diye biliyorum
Evet erkek bebiş
Amin inşallah hayırlı evlat olsunlarHadi hayırlı olsun canım sağlıkla doğsun inşallahbana da 11+4 erkege benzıyor dedi bakalm
Seni o kadar iyi anlıyorum ki, bende 8. Haftada kalp durması sonucu kaybetmiştim bi önceki bebeğimi.. şimdiki çok farklı bi macera tbi ama her kontrole gittiğimde kalbim ağzımda atıyor,bide doktorda ikili testte biraz riskli konusunca valla insan ne olduğunu şaşırıyor..İstanbuldayım. 33 yaşındayım.Zaten ilk gebeliğim kalbi durdu bebeğin 6+4te. Smdi de böyle bir sey deyince iyice stres oldum. Ultrasona girerken cok kötüydüm yine kalbi atmıyor diyecek diyebu fetal dna onu mu yaptırsam biraz da pimpirikli biriyim kafama cok takıyorum. Bu kadar stres zaten bebeğe cok zarar verir sakin olmalıyım biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?