2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Ya gebelik basında bende enfeksiyon gecirdim grip tarzında çok ağırdı. o etkiliyor muymus o kadar. Şu an içim daha kötü oldu bunu okuduktan sonra

başın sağ olsun canım ben de 33 yaşındayım 30 yaş üstünde bu testler riskli çıkıyor doktorum da söyledi araştırınca tamamen vazgeçtim yaptırmaktan. bebekte kromozal bir sorun ya da atıyorum doğsa da yaşayamayacağı bir durumu varsa 10 hafta öncesinde düşük oluyormuş. çok şükür o zamanı atlatmışsın Allahın izniyle sağlıkla kucağına alırsın inşallah. bebişlerimizin en sevdiği ses gülme sesimizmiş, 17. haftadan sonra duymaya başlıyorlar biraz dikkat etmemiz lazım

4lu tarama ayrıntılı ultrason mu oluyor canım, yoksa baska bisey? Bize sadece ikili test yaptırdı 1ay sonrada ayrıntılı ultrason yapılacak dedi,3lu 4lu bisey demedi bize

4lu tarama ayrıntılı ultrason mu oluyor canım, yoksa baska bisey? Bize sadece ikili test yaptırdı 1ay sonrada ayrıntılı ultrason yapılacak dedi,3lu 4lu bisey demedi bize
canim 2li 3lu ve 4lu var. bunun disinda birde detayli ultrasonda 18 ile 23. haftalar arasi yapiliyor bebegin butun organlarinin incelendigi birsey. Organ taramasi diyede geciyor adı. benim bulundugum.ilde detayli.ultrason yapamiyomus doktorum. o yuzden baska ile sevk etcekti bende kabul etmedim kendi kuzenim istda kadin dogum dr o bana 22. 23. haftalarda gel prof hocama yaptirayim.dedi onun yanina gidecegim nasipse. organ taramasi yani detayli ultrason bu testlerden cok cok daha önemli birsey bence. sadece kromozal anomaliler degil yarik damak yarik dudak beyin kalp damarlar bobrek bebegin herseyi incelendigi 30 40 dk suren bir islem. ve genelde 21 22 23. haftalarda yapilmasi daha iyi diyorlar organlar iyice olussun diye. ama sureyi gecirmemek onemli. detayli ultrasonu her dr yapmiyor diye biliyorum. diger gruplarda gordum. insanlar kendi dr disinda detayli icin baska bunu yapan iyi bir doktora yaptiriyolar sonuc raporlarini kendi drunlada paylasiyosun

Rica ederim canım cinsiyet net söyledimi

Ya gebelik basında bende enfeksiyon gecirdim grip tarzında çok ağırdı. o etkiliyor muymus o kadar. Şu an içim daha kötü oldu bunu okuduktan sonra
Canım nasıl bir enfeksiyondu? Tedavi edildiyse sorun olmaz. Benimki edilmemişti ama o yüzden mi olduğu bile kesin değil.

Sizinde sıkıntılı çıkmıştı öyle hatirladim
Dogru hatirlamissin canim. İkili test yaptirmadik ense kalinligimiz falan cok iyi diye, ama burun kemigi küçük dedi doktor, down sendromu belirtisi olabilir dedi o yüzden korkmustuk. Fetal dna yaptirdik temiz cikti cok sukur rabbime. O yüzden belirti var diye kendimizi yipratmamak lazimmis aslinda ama elde degil

Ayrıntılı ultrason değil canım,2li 3lü ve 4lü tarama varmış.2li riskli olduğunda 3lü taramaya yönlendiriyormuş.Bizde bi sorun olmadığı için 3lüyü atladık.4lü tarama yapılacak.kan değerlerinden 4tanesine bakılacakmış 5.ayda da ayrıntılı ultrasona gireceğim.onu zaten doktor yapmıyor başka bir yere yönlendiriyor diye biliyorum
Rica ederim canım cinsiyet net söyledimi
Evet erkek bebiş

• Alfa-fetoprotein (AFP), gelişmekte olan bebek tarafından yapılan bir protein
  • Koryonik gonadotropin (HCG), plasenta tarafından üretilen bir hormon olan
  • Estriol, plasenta ve bebeğin karaciğeri tarafından üretilen bir hormon
  • Inhibin A, plasenta tarafından üretilen başka bir hormon bunlara bakılıyormuş kanda

Canim maddi durumun kotu degilse fetal dna oneririm ben. Biz de burnu kucuk diye stresse girmistik. Pahali ama mecbur yaptirdik, simdi en azindan kafamiz kalbimiz rahat. Belirsizlik mahvediyor insanı

Gribal enfeksiyondu. Ama baya ağır gecirdim. Kendiliğinden gecti. Sizinki nasıl bir enfeksiyondu?
Anladım canım grip virüsten oluyor canım, enfeksiyon kaptığını vücudunun sanmıyorum. Üst solunum yollarını etkilemiştir tek bebeğe zarar olmuyormuş onu araştırmıştım merak etme canım ben de geçirdim birkaç hafta evvel. Benim ayak baş parmak tırnağım batmıştı haftalarca iltihap aktı durdu şişti kızardı falan. Doktora da hitmek hiç gelmemişti aklıma ama durumum baya antibiyotiklikmiş

Canim maddi durumun kotu degilse fetal dna oneririm ben. Biz de burnu kucuk diye stresse girmistik. Pahali ama mecbur yaptirdik, simdi en azindan kafamiz kalbimiz rahat. Belirsizlik mahvediyor insanı
Evet fetal dna yaptırmak istiyorum bende. Belirsizlik cok kötü gercekten. Nerede yaptırdınız? Önerebileceğiniz bir sey var mı fiyatı ne kadardı?

Hayırlısı her sey Allahtan. Ama belirsizlik cok kötü. Net bir sey öğrenememek. Gecmis olsun size de

Hadi hayırlı olsun canım sağlıkla doğsun inşallah bana da 11+4 erkege benzıyor dedi bakalm

Seni o kadar iyi anlıyorum ki, bende 8. Haftada kalp durması sonucu kaybetmiştim bi önceki bebeğimi.. şimdiki çok farklı bi macera tbi ama her kontrole gittiğimde kalbim ağzımda atıyor,bide doktorda ikili testte biraz riskli konusunca valla insan ne olduğunu şaşırıyor..

Merhaba hanımlar
İkili test için gittim dr a. Detaylı baktı. Kan 10 gün sonra belli olacak. Ama bakarken 2 arter bir ven göremiyorum dedi. Sonra da bu haflarda görülmeyebilir diye ekledi. Ama içime kurt düşürdü. Bu durumu yaşayan veya dr u böyle bir şeye bakan oldu mu? Madem bu haftalarda belli olmayabiliyor neden baktı ki boşu boşuna. Gıcık oldum. Rapor sonucunu ekliyorum

Eklentiler

• IMG_20230215_171500.webp
    55,6 KB · Görüntüleme: 99
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…