- 17 Aralık 2016
- 3.321
- 5.957
- 158
- 39
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #16.941
Hahah evet dün pasta börek bişeyler hazırladım bi balon patlatıcam eşime ☺
Aa o zaman devlette zor olabilir canim yaAh canim sorma. Bitliste yasiyorum biliyorsun buralarda cocuk sayisi her ailede fazla genellikle ve kadin dogum polikinikleri cok yogun. Devlete 2 kere gittim kalabaliktan basim döndü. dedigin gibi iyi dr da kolay bulunmuyor bakalim canim Hayirlisi neyse o olsun hakkimzda.
Doğumda neden kayınpedere hastanede ayrı oda ayarlancak ki çok saçma geldi bu durum bana ilk defa duydum . Sizin evinizde kalırlar aynı gün gelcez illa. Ayrıca siz toparlanınca gelse çok daha iyi olur giyiminiz vs her şeyiniz rahat olmalı o evdeyken çok zor. En güzeli eşinizin anlatmasıArkadaşlar merhabalar bir sorum olacak. Özellikle daha önce doğum tecrübesi yaşayanlar belki tecrübelerini paylaşabilirler. Doğumda bazı insanlar özel hastanede ikili oda falan tutmuşlar ama ben öyle şeylere gerek duymuyorum yine de konuştuğum kişiler bir sürü insan gelecek gidecek, kayınpederin seninle aynı odada olması seni rahatsız edecek vs demişler. Hem benimkiler hem eşiminkiler bizden farklı şehirde yaşıyor ve ben ne hastanede ne evimde başımda kalabalık olmasını hiç istemiyorum. Evimde kedim var ve zaten kediye de çok mesafeliler. Çocuk eve gelmeden kedimi strese sokmalarını da istemiyorum (biliyorum özellikle eşimin tarafı sokarlar sonra da hayvancağızın bir hareketiyle bebekli evde kedi olmaz falan derler diye korkuyorum) Bu durumu nasıl yönetebiliriz? Başınızdan geçen durumlar oldu mu nasıl bir yol izlediniz
Arkadaşlar merhabalar bir sorum olacak. Özellikle daha önce doğum tecrübesi yaşayanlar belki tecrübelerini paylaşabilirler. Doğumda bazı insanlar özel hastanede ikili oda falan tutmuşlar ama ben öyle şeylere gerek duymuyorum yine de konuştuğum kişiler bir sürü insan gelecek gidecek, kayınpederin seninle aynı odada olması seni rahatsız edecek vs demişler. Hem benimkiler hem eşiminkiler bizden farklı şehirde yaşıyor ve ben ne hastanede ne evimde başımda kalabalık olmasını hiç istemiyorum. Evimde kedim var ve zaten kediye de çok mesafeliler. Çocuk eve gelmeden kedimi strese sokmalarını da istemiyorum (biliyorum özellikle eşimin tarafı sokarlar sonra da hayvancağızın bir hareketiyle bebekli evde kedi olmaz falan derler diye korkuyorum) Bu durumu nasıl yönetebiliriz? Başınızdan geçen durumlar oldu mu nasıl bir yol izlediniz
Hayir kullanmiyorumkan ilacini ac karnina icince benim midem butun gun agriyor. ama simdi kahvaltidan 2 saat sonra tok aliyorum gecti agrim. kan ilaci kullaniyor musunuz
Yok henüz bir talep istek yok zaten kimseden konuşulması için de erken ama bir tanıdığım doğum yaptığında 1 gece hastanede kalmışlar ve herkes neredeyse hastanedeymiş gelmişler gitmişler. Onların odası iç içe geçmiş 2 oda olduğundan rahat ettim her an dibimde değillerdi falan dedi. O böyle şeyler diyip huzursuz etti. Ben de acaba olağan bu mu diye merak ediyorum.Benim ilk gebeliğim ama hastaneye neden aileler gelsin ki? Bana çok saçma geldi. Ben doğumda hastanede eşimden başka kimseyi istemiyorum. Gelirse ancak kendi annem gelir. Başka kimseyi istemem o anda. Birileri gelmek isterse de hayır derim yani. Üstelik kayınpeder ne alaka, emzireceksin üstün müsait olmayacak, benim kendi babam bile gelmez yani bu durumda. Burda zaten ilk 3-4 ay kimse bebeği görmeye gelmiyor, anne baba davet edene kadar. Kp kv nasıl insanlar, hayırdan anlamazlar mı? Eşinle konuştun mu bu konuyu?
Yok henüz bir talep istek yok zaten kimseden konuşulması içinde erken ama bir tanıdığım doğum yaptığında 1 gece hastanede kalmışlar ve herkes neredeyse hastanedeymiş gelmişler gitmişler. Onların odası iç içe geçmiş 2 oda olduğundan rahat ettim her an dibimde değillerdi falan dedi. O böyle şeyler diyip huzursuz etti. Ben de acaba olağan bu mu diye merak ediyorum.
Arkadaşlar merhabalar bir sorum olacak. Özellikle daha önce doğum tecrübesi yaşayanlar belki tecrübelerini paylaşabilirler. Doğumda bazı insanlar özel hastanede ikili oda falan tutmuşlar ama ben öyle şeylere gerek duymuyorum yine de konuştuğum kişiler bir sürü insan gelecek gidecek, kayınpederin seninle aynı odada olması seni rahatsız edecek vs demişler. Hem benimkiler hem eşiminkiler bizden farklı şehirde yaşıyor ve ben ne hastanede ne evimde başımda kalabalık olmasını hiç istemiyorum. Evimde kedim var ve zaten kediye de çok mesafeliler. Çocuk eve gelmeden kedimi strese sokmalarını da istemiyorum (biliyorum özellikle eşimin tarafı sokarlar sonra da hayvancağızın bir hareketiyle bebekli evde kedi olmaz falan derler diye korkuyorum) Bu durumu nasıl yönetebiliriz? Başınızdan geçen durumlar oldu mu nasıl bir yol izlediniz
Hastanede sana yardımcı olacak bir kişi yeterli canım, kv kp için hastanede ekstra bir oda fikri mantıklı olmayabilir çünkü belki genel anestezi alacaksın kendine gelmen, bebeği emzirmen, ayağa kalkman vs. zor olabilir, o durumda rahat olman gerek, ev ziyareti içinse kedi olması iyi bahane olmuş bence de evde de lohusayken kalabalık iyi olmuyor, her kafadan bir ses zorlayıcı oluyor, illa kalmak istiyorlarsa kalacak bir yer ayarlasınlar, ama sen bence bu konuya çok karışma hastanede tek odada tutun, gerisini onlar düşünsünArkadaşlar merhabalar bir sorum olacak. Özellikle daha önce doğum tecrübesi yaşayanlar belki tecrübelerini paylaşabilirler. Doğumda bazı insanlar özel hastanede ikili oda falan tutmuşlar ama ben öyle şeylere gerek duymuyorum yine de konuştuğum kişiler bir sürü insan gelecek gidecek, kayınpederin seninle aynı odada olması seni rahatsız edecek vs demişler. Hem benimkiler hem eşiminkiler bizden farklı şehirde yaşıyor ve ben ne hastanede ne evimde başımda kalabalık olmasını hiç istemiyorum. Evimde kedim var ve zaten kediye de çok mesafeliler. Çocuk eve gelmeden kedimi strese sokmalarını da istemiyorum (biliyorum özellikle eşimin tarafı sokarlar sonra da hayvancağızın bir hareketiyle bebekli evde kedi olmaz falan derler diye korkuyorum) Bu durumu nasıl yönetebiliriz? Başınızdan geçen durumlar oldu mu nasıl bir yol izlediniz
Sağlıkla hayırlı sonuclar alırsınız inşAllahGünaydın kızlar saat 10.40ta randevum var 16.haftadayız inşallah bu sefer cinsiyetini kesin olarak öğrenicez ilk gittiğimizde kız, sonrakinde erkeğe benziyor demişti bakalım ne olacak çok heyecanliyim
Hastanede ekstra bir odaya gerek yok bence canım, ilk defa duyuyorum ben aileler içinde ayrı oda tutulduğu zaten bir anne kalıyor yanında birde istersen eşin. Kayınbabanın orda kalmasının bir faydası yok sonucta. Sen bu durumu kafana takıp sıkıntı yapma kalıcak kişiyi belirle yeter geriye kalanlar ayarlar bi şekilde bide onları kafana takma bu dönemdeArkadaşlar merhabalar bir sorum olacak. Özellikle daha önce doğum tecrübesi yaşayanlar belki tecrübelerini paylaşabilirler. Doğumda bazı insanlar özel hastanede ikili oda falan tutmuşlar ama ben öyle şeylere gerek duymuyorum yine de konuştuğum kişiler bir sürü insan gelecek gidecek, kayınpederin seninle aynı odada olması seni rahatsız edecek vs demişler. Hem benimkiler hem eşiminkiler bizden farklı şehirde yaşıyor ve ben ne hastanede ne evimde başımda kalabalık olmasını hiç istemiyorum. Evimde kedim var ve zaten kediye de çok mesafeliler. Çocuk eve gelmeden kedimi strese sokmalarını da istemiyorum (biliyorum özellikle eşimin tarafı sokarlar sonra da hayvancağızın bir hareketiyle bebekli evde kedi olmaz falan derler diye korkuyorum) Bu durumu nasıl yönetebiliriz? Başınızdan geçen durumlar oldu mu nasıl bir yol izlediniz
Bizde de doguma geliyo aileler ama odaya cikmazlar bizimkiler kesinlikle. Yani kayinvalidem cikar da kayinpederim cikmaz, bence sizinki de cikmaz ya ayip bi sey sonuctaYok henüz bir talep istek yok zaten kimseden konuşulması için de erken ama bir tanıdığım doğum yaptığında 1 gece hastanede kalmışlar ve herkes neredeyse hastanedeymiş gelmişler gitmişler. Onların odası iç içe geçmiş 2 oda olduğundan rahat ettim her an dibimde değillerdi falan dedi. O böyle şeyler diyip huzursuz etti. Ben de acaba olağan bu mu diye merak ediyorum.
Canim ben 2 odali sekilde dogum yaptim. Ve inanilmaz rahat ettim. Benim esimin ailesi izmirden geliyorlar. Kayinpederim olsun babam olsun o emzirme suresince odanin kapisinin onunde beklemeleri vardi. Diger odada beklemeleri vardi. Ve genellikle diger odada durdular. 2 gece yattim. Ve 2 gun boyunca diger odada koltukta tv izleyerek gazete okuyarak gecirdiler bende onlarin ben emzirirken kantine vs gitmelerini beklememis yada birine kas goz yapip yollayin demis olmamis oldum. Bide ziyarete gelenler oluyor. Once diger odanin kapisini calip iceri girip sonra benim odama gecis yapmis oldular. Cat diye iceri giren olmamis oldu. Once annemler aileler karsilamis oldu. Ben musaitsem iceri alindilar. Ayrica kanaman oluyor yataga gectigi bile oldu o sirada da baska odada olmalari daha rahatti. Banyo da benim odamdaydi. Kanama sonrasi gidip yikandim odadaki bayan kuzenlerimle rahatca konusabildim vs vs. O sirada 2 oda olmasina inanilmaz memnundum. Hastaneden cikarken otel odasindan ayrilmis hissim oldu inanki. Ayrica biraz yiyecek ayarlamistik. Limonata olsun cikolatali kekler vs. Bunlarda diger odada servis edildigi icin ben o karmasa ve kalabalikligi da gormemis oldum kafam rahatti o noktadada.hatta limonata sebili camdandi ve kirildi. Ben inan o temizlemedir ayy dir uyduur onlari da gormemis oldum gene memnundum Bide ziyaret eden sonrasinda kisa durduysa bile ailemle sohbet edebildi gene cikista o odada kalarak. Ben bu sefer farkli hastanede baslamistim. Ve ozel odasi yoktu bu sekilde ve odada kucuktu. Kafamdaki tek sorun buydu acaba son haftalarda gene eski doktor ve hastaneme doner miyim bu sebeple diye dusunuyordum. Ama her iste bi hayir vardir bisi oldu ve simdiden gectim eskisine. Fiyat olarak maalesef ilk basladigimin 2 kati diyebilirim. Ama katlanicam artik o kadarina. Bence deger diye dusunuyorum. Evcil hayvan noktasinda fazla yorum yapamam sadece muhabbet kusumuz var. Ama o da aile bireyi bence dogumdan once kedinize bisiler diyebilcek olan kisileri derseniz ben uzulurum bastan soyleyeyim lutfen hele dogumdan sonra biraz daha duygusal olurum simdiden bisi dememeniz noktasinda rica ediyorum biliyorum sevmesenizde beni uzmeyin vs seklinde aciklayabilirsiniz. Sonradan gerilceginize simdiden bebek yokken duygusal anlamda degisim yasamamisken konusabilirsinizArkadaşlar merhabalar bir sorum olacak. Özellikle daha önce doğum tecrübesi yaşayanlar belki tecrübelerini paylaşabilirler. Doğumda bazı insanlar özel hastanede ikili oda falan tutmuşlar ama ben öyle şeylere gerek duymuyorum yine de konuştuğum kişiler bir sürü insan gelecek gidecek, kayınpederin seninle aynı odada olması seni rahatsız edecek vs demişler. Hem benimkiler hem eşiminkiler bizden farklı şehirde yaşıyor ve ben ne hastanede ne evimde başımda kalabalık olmasını hiç istemiyorum. Evimde kedim var ve zaten kediye de çok mesafeliler. Çocuk eve gelmeden kedimi strese sokmalarını da istemiyorum (biliyorum özellikle eşimin tarafı sokarlar sonra da hayvancağızın bir hareketiyle bebekli evde kedi olmaz falan derler diye korkuyorum) Bu durumu nasıl yönetebiliriz? Başınızdan geçen durumlar oldu mu nasıl bir yol izlediniz
Hadsizler dicem olmayacak. Vallahi sinir oluyorum insanların şöyle rahatça akıllarındakini düşünmeden dile getirmelerine. Canım ben 2 kız kardeşim şuan ilk gebeliğim ve kızım olcak Allah nasip ederse 2. Çocuğumda kız olsun isterim. İnsanların ağzı torba değil büzesin. Fikirlerini kendilerine saklasalar keşke. Beğenmeyen gitsin kendi doğursun doğurtsun. Allahım ailesine hayırlı evlat nasip etsin ama kızın yeri başka bence ne şanslısın ki 2 tane aynı anda yol arkadaşı geliyo sanaBen çok memnunumda erkek bekleyenlerimiz biraz üzüldü yaa öyle olsa daha iyi olurdu gibi cümleler duydum malesef sağlıkla gelsinlerde ben memnunum kızlarımdan sanki seçmece ürün alıyolar marketten
Bu arada iki odali derken tek oda aslinda. Oda ic ice gecmis iki oda seklinde. Simdi baska hamis arkadaslarin yorumlarini da okudum ama ben sanirim zaten kalabalik olmayi seven biriyim belki bundan dolayi da rahatsiz olmamis olabilirim kv kp gelmesinden. Hatta gelmeleri bana ilgililermis gibi geliyor. Gelmeseler uzulurum hic mi merak etmediler diyeCanim ben 2 odali sekilde dogum yaptim. Ve inanilmaz rahat ettim. Benim esimin ailesi izmirden geliyorlar. Kayinpederim olsun babam olsun o emzirme suresince odanin kapisinin onunde beklemeleri vardi. Diger odada beklemeleri vardi. Ve genellikle diger odada durdular. 2 gece yattim. Ve 2 gun boyunca diger odada koltukta tv izleyerek gazete okuyarak gecirdiler bende onlarin ben emzirirken kantine vs gitmelerini beklememis yada birine kas goz yapip yollayin demis olmamis oldum. Bide ziyarete gelenler oluyor. Once diger odanin kapisini calip iceri girip sonra benim odama gecis yapmis oldular. Cat diye iceri giren olmamis oldu. Once annemler aileler karsilamis oldu. Ben musaitsem iceri alindilar. Ayrica kanaman oluyor yataga gectigi bile oldu o sirada da baska odada olmalari daha rahatti. Banyo da benim odamdaydi. Kanama sonrasi gidip yikandim odadaki bayan kuzenlerimle rahatca konusabildim vs vs. O sirada 2 oda olmasina inanilmaz memnundum. Hastaneden cikarken otel odasindan ayrilmis hissim oldu inanki. Ayrica biraz yiyecek ayarlamistik. Limonata olsun cikolatali kekler vs. Bunlarda diger odada servis edildigi icin ben o karmasa ve kalabalikligi da gormemis oldum kafam rahatti o noktadada.hatta limonata sebili camdandi ve kirildi. Ben inan o temizlemedir ayy dir uyduur onlari da gormemis oldum gene memnundum Bide ziyaret eden sonrasinda kisa durduysa bile ailemle sohbet edebildi gene cikista o odada kalarak. Ben bu sefer farkli hastanede baslamistim. Ve ozel odasi yoktu bu sekilde ve odada kucuktu. Kafamdaki tek sorun buydu acaba son haftalarda gene eski doktor ve hastaneme doner miyim bu sebeple diye dusunuyordum. Ama her iste bi hayir vardir bisi oldu ve simdiden gectim eskisine. Fiyat olarak maalesef ilk basladigimin 2 kati diyebilirim. Ama katlanicam artik o kadarina. Bence deger diye dusunuyorum. Evcil hayvan noktasinda fazla yorum yapamam sadece muhabbet kusumuz var. Ama o da aile bireyi bence dogumdan once kedinize bisiler diyebilcek olan kisileri derseniz ben uzulurum bastan soyleyeyim lutfen hele dogumdan sonra biraz daha duygusal olurum simdiden bisi dememeniz noktasinda rica ediyorum biliyorum sevmesenizde beni uzmeyin vs seklinde aciklayabilirsiniz. Sonradan gerilceginize simdiden bebek yokken duygusal anlamda degisim yasamamisken konusabilirsinizsaglikla gelsinler..
Ne mutlu canım herkes bir işin ucundan tutmuş, burada karşındaki insanların da tutumları önemli, yol yordam bilen kişilerse senin gibi güzel tecrübeler de olmuyor değilBu arada iki odali derken zaten oda o sekilde ic
Bu arada iki odali derken tek oda aslinda. Oda ic ice gecmis iki oda seklinde. Simdi baska hamis arkadaslarin yorumlarini da okudum ama ben sanirim zaten kalabalik olmayi seven biriyim belki bundan dolayi da rahatsiz olmamis olabilirim kv kp gelmesinden. Hatta gelmeleri bana ilgililermis gibi geliyor. Gelmeseler uzulurum hic mi merak etmediler diyekayinpederimin benim odama girdiginin sayisi belki 1 dir belki 2 dir hatta belki sadece foto cekinmek icindir diyebilirim. O noktayi zaten kendileri ayarlar. Ama hep hastanedelerdi. Esim benim yanimdayken ornek veriyorum bebege bisi lazim oldu o anlik gidip kayinpederim yada babam aldi geldi. Esim hep benimle kalmis oldu. Getir gotur anlaminda da yariyorlar yani. Bilmiyorum onlar aksam eve donduler tabiki. Esim ic odada benimle kalirken (ayri bi 3lu koltuk vardi) diger dis odada da koltukta annem veya kayinvalidem donusumlu kaldilar. Bolelikle bi bayan ihtiyaci hissedersemde yanimda kalabilmis oldular. Bilmiyorum ben rahat ettim ya
Evet belki o sebeplede olabilir. Bebegin agzina minicik hurma parcasi koyuyolar damagina bebegin ve ben cok karisiyim. Ama anneannem biraz hurma iste hayirli seydir agzina verilir sarilik olmaz vs vs diyordu dogumdan once. Kendi kayinvalideme tembih ettim goz kulak ol diye. Tamam kizim sen uyurken ben hep takip ederim dedi mesela. He tabiki anlasamadigimiz noktalar oluyor bazen odaya pat diye birini aldilar kac kere ansizin almayin dedim. Ama aaaa arkadasin gelmis diye aliverdiler emzirirken. Bunlara da soylendim. Cift oda olmasaymis hele bu noktada ozellikle kavga cikartabilirdim. Arkadasimda olsa neden herkes mememi gorsun ki. Insanlar dusunmeden giriyor ama bi tiktiklama suresi var sadece. Umarim herkesin dogumu kendi gonlune gore gecer. Ben baby shower yada cinsiyet partisine onem vermezken oda duzenine veriyorum mesela kisisel bi tercih olabilir.Ne mutlu canım herkes bir işin ucundan tutmuş, burada karşındaki insanların da tutumları önemli, yol yordam bilen kişilerse senin gibi güzel tecrübeler de olmuyor değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?