2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Kızlar iki gündür tansiyonumu ölçüyorum 14-9 13-8 civarı oysa hastaneye gittiğimde 11/8 çıkmıştı neden Yükseliyor anlamadım ya da yeni bir tansiyon aleti aldım bilekten ölçüyor ondan kaynaklı mı bir fikrim yok ama sanırım baş ağrımın sebebi bu gibi duruyor

Kızlar 2 gecedir uyurken baldırıma kramp giriyor . Sol bacağıma oldu ikiside .yürümekte o kadar zorlanıyorum ki berbat Bi ağrı var elimle masaj yaparken bile degemiyorum. Ayın 9 unda kan vercem değerlerim düştü galiba

Yıkanabilir bebek bezlerine baktım biraz bugün. Marka bulursam yazarım demiştim. Önerilenler Babyneo, kushies, alva baby, bambino mio, fuzzibunz. Kushies ve fuzzibunz ne trde ne burda var, alva baby Amazon.tr de var, çin menşeiliymiş bu. Bambino mio da artık trde satılmıyor sanırım. Türkiye’den Babyneo markasının 10 tane bezini alacağım. Zaten en bilinen marka da bu herhalde tr için. Babyneoda 3 çeşit bez var. Yenidoğan bezi (2,5-5 kg), tek beden bezler(3,5-20 kg) ve yeni nesil diye geçen bezler var onlar da 1 beden(3,5-10kg) 2 beden (10-20 kg) diye ayrılıyor. Tek beden olanların bir sürü çıt çıtı var bebek büyüdükçe çıtçıtla bel genişliği ayarlanıyor. Bu bezler paketine göre 1 ya da 2 tane bambu iç pedle geliyor.

Burdaki yıkanabilir bezler baya çeşitli, bel kısmı lastikli külot gibi olanları da var. Blümchen markasının bezleri hoşuma gitti, su geçirmez coverlar da var bu markada. Markaları tek tek araştırmadım yorumlarını ve trde var mı yok mu diye. Ama resim ekliyorum.

Bir de tek kullanımlık ‘’liners’’ denilen bir ürün var. Bu da örneğin iç bambu pedi hemen değiştiremeyecek bir durumda bambu ped üzerine serilen tek kullanımlık bir bez. Kakayı direkt bu bezle alıp atabiliyormuşsunuz. İç bambu ped görece temiz kalıyor. Doğada yok oluyor denmiş bunlar için.

Disposable Bamboo Nappy Liners

Babyneo dışında burdan hoşuma giden farklı bezlerden birer tane alıp denemeye karar verdim. Beğendiklerime göre onlardan daha fazla alırım ileride. İlk başta bebeğe alışana kadar tek kullanımlık bebek bezi kullanacağım bir süre, o dönemde yıkamayla uğraşamam belki, sezaryen olursam zor olur. Tuvalet iletişimine doğar doğmaz başlamak istiyorum bir aksilik olmazsa, ama bez yıkamayla o dönem uğraşmak istemiyorum. Şimdilik bulduklarım böyle, ilgilenenlere yardımcı olur umarım

Eklentiler

• 916357F9-2219-4A0A-A991-C3A74DB2DBA4.webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 37
  • D3DB306F-1FC1-4096-985A-6DF9CE8D5CD5.webp
    12,9 KB · Görüntüleme: 41
  • 79215A3D-79C5-48FA-B7B0-B539EB8DA052.webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 36
Normal dogum mu yaptiniz sezeryan mi pekii

ay evet dün bi meyve yedim 15 20 dk sonra icimde gobek deligi azcik altinda sag tarafimda pit pit atip durdu meyveyi sevdi mi sevmedi mi anlamadim ama hissi cok guzeldi dün cok net hissettm. 2 gun oncesine kdr hissetmiyorum diye uzuluyodum kizim anladi sanki

doktorum bacagina kramplar girmeye baslarsa soyle magnezyum yazcam demisti canim. aklinda bulunsun

Benim o kadar şiddetli değil ama iki gece kramp girdi ağrısına uyandım resmen şok oldum gece gece

Normal dogum mu yaptiniz sezeryan mi pekii
Ben sezeryan yaptim.39 +6 da. Doktorum 40. Haftaya kadar beklemeyi kesinlikle öneriyor ama sonrasinda bebekte pek minik degilse stres olup kakasini yapabiliyor bu riski sana birakiyorum dedi. 39 +1 dik konusmayi yaptigimizda. 5 gun sonrasina sezeryan yazdik. Gelirse gelir dedik. Ama bana 37. Haftadan itibaren her hafta randevu yazdi sen haftaya kalmazsin bebek kanala girmis bugun yarin gelicek diyorduk. Hatta yuzunun fotosunu bile cekemedi. Kanaldaydi cunku. Ama son hafta yukari cikti maalesef ve gelmedi. Bende riske girmedim acikcasi. Saglikli gelsinde nasil dogdugu cokta sey degil dedim. Simdi de sezeryan sonrasi normal dogum yapabilirsin son ayinda kontrol ederiz sezeryan dikislerin 1 cm kalinligina geldiyse normal dogum yapabilirsin dedi ayni doktorum. Ama konusmak icin erken bakariz dedik. Bakalim gene ayni mantiktayim. 40 a kadar beklerim. Oglumda 3605 gr. Dogdu ne kocamaaandi ne de minicik iriye yakin sayilir bile. Gercekten beklesem belki 4 kilo olcakti. Hizli aliyorlar son haftalarda kiloyu. Isabetli olmus diyorum

Bugün muayenem vardı bebişim gayet iyi şükür ama ben biraz fazla kilo almışım dikkat et dedi doktor hızlı gidiyorsun dedi 168 boyum 57 kilo ile hamile kaldım 62 olmuşum ya 0 bulantım ve iştahım aşırı olduğu için sürekli bişey yiyesim geliyor ve inanılmaz tatlı yiyesim geliyo hergün napcam bilmiyorum valla. Yürüyüş falan ufak spora başlayabilirsin dedi bakalım inş çok daha fazla kilo almam ya

Ayni sekilde bende sezeryan oldum bebegi 4 kilo üstü bekliyorlardı karnım cok büyüktü 3.550 dogdu 40+1 de kakasini eder diye korktular benimde kızım kanala girmişti sonraki kontrolde doktor alttan bakarken yukarı geri çıktı. Verilen doğum tarihinde gece kanamam başladı buna rağmen hic açılma ve kanala giriş yoktu sabah 06.41 kızım doğdu ♡❤

Berbat ya insanın uykusundan buna kalkması. baharrr34 e doktoru kramplar olduğunda söylemesini ve magnezyum yazacağını söylemiş. Sanırım ihtiyacımız olan şey magnezyum
Olabilir benn de sorayım bi doktoruma ama ilaç içmekten bıktım valla multivitamin d vitamini kan ilacı derken bıkkınlık geldi

Ben biraz akışına bırakan biriyim acikcasi. 40. Haftadan sonra saglikla dogum yapanlar yok mu elbette var. Ama bi risk varsa illa normal dogum olsun diye diretmek sonrasinda uzulcek sonuclari goze almak bana gore degil. Bekle dedikleri haftaya kadar her ikimizde beklemisiz. Bebislerimiz nasil gelmek istedilerse de ole gelmisler. Zaten az biraz hemoroidim de var ben ona da korktum. Cok ikinirsam sonra daha da artar mi gibisine. Sezeryanda cok kolay degilmiste olcagi varmis oldu.(kimseyi korkutmayayim da ) Her iki durumunda artisi eksisi var. Simdide akışındayim belki 40. Haftaya sezeryan koyariz ama 39 da kendi gelir. Belli olmaz yani diye dusunuyorum. Hayirlisi..

Ayniymisiz bende 168 im. 59 kilo civari basladim. Midem bulaninca yiyemedim. 57 lere dustum. Simdi gene 59.4 geldim bu sabah. Dun aksam da cikarttim ama gun icindeki bulantim azaldi ama cikartmiyordum simdi cikartmaya basladim ozellikle aksam yatinca bulaniyor. ama istah artti bende korkuyorum. Sirf 80 li haneleri gormeyeyim diye tartilmadan bitirdigim 3 haftam olmustu. Sonrasinda vermek biraz zor geliyor bana. Dogum kiloma inmem 3 yilimi aldi. yuruyus yapmak sart sankim ama yuruyuse cikinca da bisi yiyip ustune para harcayip donuyorum full zarar

Evet ya bende bundan sonra biraz dikkat edicem . Senin kilon gayet iyimiş şuan tatlıyı biraz azaltıp yürüyüşler yapim bari. Ya ben soğuk falan diye çıkamıyorum eriniyorum bide evden çalışıyorum çoğunlukla sıfır hareket.

Bunda da ayniymisiz. Bende evden calisiyorum. 0 haraket. Hatta haraketsizlige alistigim icin zaten normal zamanda bile cikasim gelmiyordu. Hem soguk geliyor hemde üşeniyordum. Bazen 1 haftayi buluyor hic cikmadim dedigim. Cok sikiliyorum ama cikmaya üseniyorum iste. Bugun yuruyus yapicam ama bi yerden baslamak lazim. Ben simdiki kiloma asla guvenmem gordum nasil aldigimi daha once. Haftada 3 er 3 er

Ilk sezeryanin hangi sene oldu aradan zaman gecti mi ben 2021 haziranda oldum büyük olasilikla yine sezeryanım bende de makatta yırtık var maalesef catlaktq degil yırtık

Ilk sezeryanin hangi sene oldu aradan zaman gecti mi ben 2021 haziranda oldum büyük olasilikla yine sezeryanım bende de makatta yırtık var maalesef catlaktq degil yırtık
Yok sanirim en az 3 4 sene istiyorlar normal olabilmesi icin. Kalinlasma suresi aslinda dikis yerlerinin. Ben 2017 nisanda dogum yaptim. Birazcik aramiz olmus oldu abisiyle. Ancak cesaret edebildim makatta yirtikta zordur agri yapiyordur diye dusunuyorum. Zaten belki normal yapsaniz iyice felaket olcaktir. Vardir bi hayir bunda da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…