2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Kese sagliksiz kan da olabolir icerde alti haftalik saglikli gebelik degil ultrasona yolladi sikismami bekliyoruz bu ne demek basima geliyor bunlar ilk hamileligimde yoktu

Hamileyken de smear verebilirsin canım, aslında ilk muayenede kan idrar dışında smear da alıyorlar diye biliyorum. Ben 6 ayda bir veriyorum, hamileyken de çağırdı doktor.
Bir de mutlaka yaptır yıllık smearını, ben de düzenli yaptırmıyordum, geçen yıl yaptırınca cin3 tanısı koydu. Leep olmak zorunda kaldım. Keşke daha düzenli gitseydim belki cin1 cin2 de yakalardım ameliyat olmadan. Aksatma kesinlikle.

Burda zaten sezaryen kesinlikle son seçenek, doktora normal istemiyorum deme gibi bir şansım yok. Umarım da sorun çıkmadan normal doğum yapabilirim. Acısı beni çok korkutuyor ama. Doktora güvenip kendimi bırakıcam. Sadece suni sancı istemiyorum gerçekten riskli bir durum olmadıkça.

Canım normal doğumdaki dikişler hemen geçiyor ki bi zorluğu olmuyor

Çok sıkılıyorum, galiba hem gebelik hormonları bir yandan saldırıyor, hem 6 gün 9-6 çalışıyorum bu beni sıkıyor, bir yandan deprem için çok üzülüyorum, çözümsüz ve çaresiz hissediyorum kendimi. Bir anda mutlu oluyorum, mutlu hissettiğimi fark edince yine bir çöküntü geliyor. Sabah akşam 1 saat trafikte stres, işte stres, akşam haberlerde stres… mutsuz hissettiğim zaman eşimin de keyfi çok kaçıyor, biraz düzeltmeye çalışıp sonra o da ruh halime tepki gösteriyor. Üzülüyorum hem hamileyim hem de böyle hissediyorum diye.

Kızlar böyle bir konu açılmış. Benim gibi ilk hamileliği olanlar için faydalı olabilir

Biraz kendinize vakit ayırıp sevdiğiniz şeyleri yapmaya çalışın yani gündemden uzak kalıp eşinizle güzel bir film falan izleyin. Gündem ve hayatımız böyleyken zor ama Bebeğinizi stresten uzak tutmak öncelikli görevimiz

Kizlarr benim gibi kirmizi et cok tuketmeye alisik olmayanlar hamilelikte napiyorsunuz telafi edilebilir mi baska besinlerle? Köfte olarak tuketiyorum ama ayda 1 2 felân. onun disinda kusbasi veya et yemegi hic yiyemiyorum sevmiyorum. Ama gunluk 2 yumurta süt meyve muhakkak ihmal etmeden yiyorum. genelde bakliyat ve sebzeciyim.

Amin amin inşallah en doğru zamanda kolaylıkla sağlıkla mutlulukla huzurla neşeyle bebeklerimizi kucağımıza alıcaz her ne olacaksa olan bizim için ve bebeğimiz için en doğrusu

Ay kız Cerito maşallah, aman olsun ne var doğumdan sonra emzirme etkisiyle varyaa uuu nasıl vericez kendimiz bile şaşırıcaz bende başta taktım baya kilolu hamile kalınca ama sonra dedim Festii olması gereken bu kendini germe almamaya çalışıyorum 400 gram almışım sadece ama bundan sonra muhtemelen alırım3-5 bişeyler. Tek umudum doğumdan sonra en azından bu halimde olmak daha fazlası beni zorlayabilir çünkü bakalım hayırlısı nasıl olcak

Son 3 haftamın özeti bu. Yalnız değilsin bi dargın bir barışık ruh halindeyim. İşimi çok seviyorum yoğun çalışıyorum ama bu aralar asla gitmek istemiyorum zorla gidiyorum kendimle bebeğimle başbaşa kalmak istiyorum işe gidince bu olmuyor daha çok geriliyorum. Evde bir düzensizlik bir nasıl anlatsam beni geren şeyler oluyor. Midem bulandıpı için yemek yapamıyorum eşim yapıyor oda çok güzel yapıyor sıkıntı yok ama üzülüyorum yoruluyor diye. Temizlik desen hak getire hayır bu geçici olcaktı güya bende rutin oldu anlamadım. Bunlar canımı çok sıkıyor ama canım sıkılıyor hamileyken böyle olmamalı kafasında asla değilim. Abartmadan üzüntümü yaşıyorum ve yaşanması gerektiğini de düşünüyorum. Olduğum halim mükemmel halim ve bebeğim için en doğru anneyim. O an üzülüyorsam sebepsiz değil olması gerekiyor demekki diye düşünüyorum. Hamileyiz diye pembe boncuk dağıtacak değiliz o toksik bişey. Üzüntülerinden utanma veya yok sayma canım bende en tehlikelisi o. Fakat her gece ve içimden gelen her saatte bebeğimle konuşuyroum. Diyelim ki çok üzüldüm anlatıyorum neden oldu neden üzüldüm bunun seninle ilgisi yok bunu sahiplenmek zorunda değilsin bunlar benim hislerim vs vs gibi. Stresini kontrol altına almanın yollarıda var mesela nefes egzersizleri zaten doğum içinde çok önerilen birşey. Youtubeda birsürü video var birkaç teknik öğrenip baktın çok gerildin kontrol edemiyorsun hemen yapar sakinleşirsin. Kendini üzülüyorum stresleniyorum diye kızıp daha da germe bence gerçekten o daha tehlikeli. Eşine de bunun normal olduğunu hormonların etkisiyle farklı olabileceğini güzelce anlatmakta fayda var. Ben normalde duygusal bir kelebek değilimdir ama yanılmıyorsam 8. Haftadaydım şehzade mustafanın ölümüne denk geldim youtubeda ( asla izlemedim hiçte sevmem normal zaman olsa gram etkilenmem.) resmen 3 gün yas tuttum ağlamaktan içim çıktı gibi gibi şeyler olabiliyor bunlar çok normal. Ay roman yazdım ayol okuyabilirsin inşallah

Ben telafi edilebileceğini düşünüyorum. Mantar, yeşil mercimek bunlar çok kıymetli. Haftada 1 kere olsun zorlamanı sonrasında da bunlarla telafi edebileceğini düşünüyorum. Yani sonuçta insanız birşeyi yemek istemiyorsak bize iyi gelmiyor ise illa hamileyiz diye de yiyebileceğimizi ben düşünmüyorum o sebeple internette de bakabilirsin neyin yerine ne yenilir diye. Ama balık yiyemiyorsan eğer onu zorla da olsa yemen gerektiğini düşünüyorum

Kese sagliksiz kan da olabolir icerde alti haftalik saglikli gebelik degil ultrasona yolladi sikismami bekliyoruz bu ne demek basima geliyor bunlar ilk hamileligimde yoktu
Canım bu konuda maalesef bir bilgim yok o yüzden ne diyeceğimi bilemedim. Dua edeceğim inşallah güzel sağlıklı bir süreç seni bekliyordur

Et yiyebilsen daha iyi olur tabi yiyemiyorsan da zorlamanın lüzumu yok. Hamile olup Vejetaryen olanlar da var sonuçta kaldı ki sen köfte, balık vs yiyorsun. Bitkisel kaynaklı proteinlerini de bol bol al

Evet bana da sezeryan sonrasi normal dogum sordum doktoruma aynen o sekilde kalinligini kontrol ederiz ama 36. Haftalardan sonra konuscagimiz konu olur simdiden dusunme bisi dedi. Cati genisligi vs kontrol edilirken o konusulur sanirim. Bende birebir aynisini dusunuyorum sizinle. Sezeryan bi ameliyat sonucta ve emzirme surecinde normal dogum olup daha mantikli olur gibi geliyor. Ama iste kesi atilir mi vs. Insallah en hayirlisi neyse herkes icin o sekilde olur.

Canım biraz zorlayarak kendini yemeye çalış dün ilk kez yumurta yedim tiksinerek doktor hepsinin vitamini ayrı yemek zorundasın dedi zaten vitamin depomuzu sömürüyorlar şu an bizim oraları doldurmamız gerek
Kızlar Gaviscon mide şurubu kullananlar aç karna mi yoksa tok karna mı kullanıyorsunuz?
Doktor aç karnına demişti ama bazen tokta içiyorum
Yazdığın mesaja ağlamam normal mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…