- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #17.281
canım benim de bağırsak hareketi ve kalp atışı olarak hissettiğim zamanlar var. sürekli olmuyo günde 20 saat uyuyolarmış bir de zaten daha çok küçükler 100 kere hareket etseler belki birini hissediyoruz. yemek yedikten sonra soluna yat dinlen uyanıksa hareket etmesi yüksek ihtimal. normalde de her gün hissedilmiyo zaten.Arkadaşlar bebeğin hareketlerini hissediyor musunuz ? Bazen böyle içimde sanki kelebek kanat çırpıyor gibi hissediyordum 1 haftadır her gün . Ama 2 gündür hastayım hareket yok 2 gündür korkmaya başladım .
Allah yardimciniz olsun insallah canim. Zor günlerde gececek elbet...Insallah gönlüne göre bir ev bulursun tez zamandaCanım selam ,bugün mecburen işe başladım bu aralar çok yogun geçiyor. İki aile bir müstakil bulduk ordayız şimdilik ikimiz de kiralık bakıyoruz işlerimiz çok karışık kiralık ev yok sağlam. Olan da el yakıyor. Neler yaşadık neler Hatay depreminden sonra çadır kurduk falan çok rezildik Allah kimseyi düşürmesin. Benim işim çok zor çok... Eşyalarımı falan topladım bakalım...
canım teşekkür ederim leep ilk senden duydum ben hep vücut atıyo bağışıklığı güçlü tutsan yeterli sanıyordum. gebelikte yaptırmam çok kafama takarım ama doğumdan sonra bi yaptırayım fikrimi değiştirdin. evet aile hekimine demiştim normalde korkuyorum ama siz yapıyosanız bana randevu verin diye. ay ben çok geriliyorum yaparken korkuyorum falan dedi şaka gibi yeni mezun da değil 50 yaşında kadınonun dışında da bebişten önce hastaneye en son belki 7-8 yıl önce gitmiştim hastane denince bile geriliyorum Allah düşürmesin kimseyi
Hareketim hiç yok nerdeyse canım masa başı çalışıyorum evde de bulantıdan sürekli yatıyorumSu iç ve hareket et canım, tuzlu fazla tuketmemeye çalışabilirsin
Yahu nasıl güldürdün benibiraz da siz taşırsınız deseydin canım ay kusura bakma da böyle düşünmeden konuşanlara hiç tahammülüm yok. hamilesin yani ilerde ne yapacaksın nedir 10 kilo 20 kilo alıp doğuracaksın işte bunun başka çaresi mi var? merak etme benim 11. haftada karnım şişmeye başladı ben de şu an 3-3,5 kilo almışım karnım 7 aylık gibi ve şimdiden uzandığımda kalkarken karnımı katlayamıyorum ağrıyo. sen kimseyi düşünme kulaklarını tıka ve keyfini çıkar. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin gerisi önemli değil
Yok valla hamilelikte bence hususi yapıyolar diye bazen düşünüyorum kilodan değil korkum canım istersem 30 kilo alıyım doktor sağlıklısınız desin yeter zaten midem bulana bulana istifra ede ede yiyorum onlara vitamin gitsin diye ödemin erken olması korkuttu beni biraz sağlık açısından sorun olmasında istersem yuvarlanıyım cimcimlerin peşine zaten gitcek hepsimydreams93 Canim daha gecen sen bana dedin cevreye kulak tika diye simdide ben sana diyorum tika o kulaklari şişersen şisersin 2 can tasiyorsun kolay mi. Anlamadan bilmeden karsisindaki insani uzermiyim.uzmezmiyim diye dusunmeden konusan insanlardan oyle sogudum ki bu hamilelikte. Bugun sabahtan beri kolumu kaldircak halim yok nefes darligi yasiyorum tansiyonum baya dusuk cunku dengem yok bugun cidden. her gunumuz enerjik olmicak canim. bol su ic azcik limon kat eger tansiyon problemin yoksa. ödem gecer 3 kilo ne ki aldigin. iyi gidiyosun gayet ayrica kilo alsan bile bu kimseyi ilgilendirmez alcaz illaki bebislerde saglikli olsun yeterki hic o tatli canini skma. anliyorum her lafa alinma bende de cok var. sinirden gözlerm.doluyor cevap veremiyorum bazen ama o insanlarinda gercek yuzunu gormus oluyosun oyle dusun iki kiz anasi olcannn 2 en yakinnn sirdasin olcak Allahin izniyle hayali bile cok guzel ne guzel MASALLAH...
kız bi de ikiz mi seninkiler? e ne olacaktı çok normal kilo alman ki ben dikkat ettiğim halde tek bebekle senle aynı durumdayım. Allah kucağımıza almayı nasip etsin boğum boğum eller ayaklar ayyHareketim hiç yok nerdeyse canım masa başı çalışıyorum evde de bulantıdan sürekli yatıyorum
Yahu nasıl güldürdün beniinan kilodan değil korkum bebişlerim için sağlıklısı olsunda ondan tedirginliğim sağlık açısından birşeyi var mıdır bu kadar erken ödemin diye
Yok valla hamilelikte bence hususi yapıyolar diye bazen düşünüyorum kilodan değil korkum canım istersem 30 kilo alıyım doktor sağlıklısınız desin yeter zaten midem bulana bulana istifra ede ede yiyorum onlara vitamin gitsin diye ödemin erken olması korkuttu beni biraz sağlık açısından sorun olmasında istersem yuvarlanıyım cimcimlerin peşine zaten gitcek hepsibu dönemde konuşanlara yav he he deyip geçiyoruz
Sağol canım. Arada böyle bir çırpınış gibi oluyordu bir de senin dediğin gibi deneyeyim akşamcanım benim de bağırsak hareketi ve kalp atışı olarak hissettiğim zamanlar var. sürekli olmuyo günde 20 saat uyuyolarmış bir de zaten daha çok küçükler 100 kere hareket etseler belki birini hissediyoruz. yemek yedikten sonra soluna yat dinlen uyanıksa hareket etmesi yüksek ihtimal. normalde de her gün hissedilmiyo zaten.
Evet teyzesi iki cimcimeler ay sağlıkla gelsinler vallahi 9 ay çokmuş ya hele bişeyler aldıkça hiç sabredemiyorum zaman hemen geçsin istiyorumkız bi de ikiz mi seninkiler? e ne olacaktı çok normal kilo alman ki ben dikkat ettiğim halde tek bebekle senle aynı durumdayım. Allah kucağımıza almayı nasip etsin boğum boğum eller ayaklar ayy
Aynı soruyu ben de merak ediyorum canım geçen hafta ilaç yazdırmak için gittim ebeyle de görüştüm gitmişken aşı günü verdi 14 marta. Aşılar toplatılmış neden acaba falan diye sordum alakasız bi cevap verdi bana deprem bölgesine gönderildi aşılar dedi halbuki aşıların toplatılması yılbaşından beri okuyordum sağda solda deprem daha bir aylık bir olay nerdeyseKizlar selam , saglik ocagindan aradilar tetenoz asisi icin. Ama ben haberlerde gormustum simdi de biraz bakindim yakin zamanda tetenoz asilari toplanmis. Hemsire de zaten suan elimizde yok 15 ine kadar bekleyelim. Eger gelmezse paranla satin alip gelir misin diye seni gene ararim dedi. Bi kafam karisik neden toplatildi bu asilar vs diye. Bilgisi olan var mi ?
Hayir hayir ben de kesin eminim bu yilbasindan once olan bi konuydu. Eksi sozlukte falan bile basligi var. Bi sikinti mi var asilarda gebelere vs etkisi olmasin tarzi yazilar var. Endise ediyor insan ister istemez. Hayir teknoloji gelismis tabiki bizi hastaliklardan koruyacak dogum aninda makas kullanildigi icin vs gerekiyormus tetenozda bunun icin asisini olmaya okeyim ama benim ilkokulda bi sinif arkadasimin abisi 6 7 yasindayken yapilan yanlis bi asi sonucu yatalak kaldi. Bizzat sahidim yani. Sonra o yil o asilar toplatildi. Aklima bole seyler geliyor sonra. Goz gore gore toplatilmis olani da ne bileyim..Aynı soruyu ben de merak ediyorum canım geçen hafta ilaç yazdırmak için gittim ebeyle de görüştüm gitmişken aşı günü verdi 14 marta. Aşılar toplatılmış neden acaba falan diye sordum alakasız bi cevap verdi bana deprem bölgesine gönderildi aşılar dedi halbuki aşıların toplatılması yılbaşından beri okuyordum sağda solda deprem daha bir aylık bir olay nerdeyse
Ayy Allah korusun yaa insanın aklına türlü türlü şey geliyor işte birşey varsa da söylenilse keşke bu sebepten topladık diye niye böyle konuları muallakta bırakıyorlar anlamadım ben aşı karşıtı değilim olucam tabiki ama belki birçok insan sırf kafasına takıldığı için olmamayı tercih edicek. Çevremde de aşı olanları görüyorum bir sıkıntı yok diyorlar ama insanın içine şüphe düşürüyor işte hatta daha yeni eşim hem kuduz hem tetanoz olmak zorunda kaldı sokakta kedi tırmaladığı içinHayir hayir ben de kesin eminim bu yilbasindan once olan bi konuydu. Eksi sozlukte falan bile basligi var. Bi sikinti mi var asilarda gebelere vs etkisi olmasin tarzi yazilar var. Endise ediyor insan ister istemez. Hayir teknoloji gelismis tabiki bizi hastaliklardan koruyacak dogum aninda makas kullanildigi icin vs gerekiyormus tetenozda bunun icin asisini olmaya okeyim ama benim ilkokulda bi sinif arkadasimin abisi 6 7 yasindayken yapilan yanlis bi asi sonucu yatalak kaldi. Bizzat sahidim yani. Sonra o yil o asilar toplatildi. Aklima bole seyler geliyor sonra. Goz gore gore toplatilmis olani da ne bileyim..
Ay bende hamilelik o kadar hoşuma gitti kiEvet teyzesi iki cimcimeler ay sağlıkla gelsinler vallahi 9 ay çokmuş ya hele bişeyler aldıkça hiç sabredemiyorum zaman hemen geçsin istiyorum
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu (AHEK,) Sağlık Bakanlığınca dağıtılan tetanoz-difteri ve hepatit B aşılarının bir bölümünü üreten şirketin izin belgesinin askıya alındığını, tüm faaliyetlerinin durdurulduğunu ve tüm aşıların toplatıldığını açıkladı.29 Ara 2022Ayy Allah korusun yaa insanın aklına türlü türlü şey geliyor işte birşey varsa da söylenilse keşke bu sebepten topladık diye niye böyle konuları muallakta bırakıyorlar anlamadım ben aşı karşıtı değilim olucam tabiki ama belki birçok insan sırf kafasına takıldığı için olmamayı tercih edicek. Çevremde de aşı olanları görüyorum bir sıkıntı yok diyorlar ama insanın içine şüphe düşürüyor işte hatta daha yeni eşim hem kuduz hem tetanoz olmak zorunda kaldı sokakta kedi tırmaladığı için
Benim de aynı soru aklımda.Yaptırmak istemiyorum açıkçası.Ama henüz doktoruma da danışmadım.Aşının sonuçları gerçekten kötü olabiliyor.toplatılması noktası akılları perişan ediyorTürk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu (AHEK,) Sağlık Bakanlığınca dağıtılan tetanoz-difteri ve hepatit B aşılarının bir bölümünü üreten şirketin izin belgesinin askıya alındığını, tüm faaliyetlerinin durdurulduğunu ve tüm aşıların toplatıldığını açıkladı.29 Ara 2022
Diye bi yazi gordum mesela suan bilemiyorum..
Benimde 10 martta doktor randevum var. Bi konusacagim kendisiyle. Olmalisin diyecek gibi geliyor ama bilemiyorum. En azindan fikirlerini aliriz. Sizde doktorunuza danisirsaniz buraya yazar misiniz ne dedigini vs bir kac doktorun goruslerini de ogrenmis oluruz..Benim de aynı soru aklımda.Yaptırmak istemiyorum açıkçası.Ama henüz doktoruma da danışmadım.Aşının sonuçları gerçekten kötü olabiliyor.toplatılması noktası akılları perişan ediyor
yaa bi de kızz off iki kokoş olcak ne güzelEvet teyzesi iki cimcimeler ay sağlıkla gelsinler vallahi 9 ay çokmuş ya hele bişeyler aldıkça hiç sabredemiyorum zaman hemen geçsin istiyorum
ben de o konuda şüpheliyim ama bir de doğumda Allah korusun tetanoz kaptığımı düşününce aşı olmak mantıklı geliyo tek tesellim canlı aşı olmaması. zararı varsa da bize var, bebeğe olcağını sanmıyorum.Benimde 10 martta doktor randevum var. Bi konusacagim kendisiyle. Olmalisin diyecek gibi geliyor ama bilemiyorum. En azindan fikirlerini aliriz. Sizde doktorunuza danisirsaniz buraya yazar misiniz ne dedigini vs bir kac doktorun goruslerini de ogrenmis oluruz..
dün eşime keşke istediğimizde çıkarıp sevip tekrar yerine koyabilsek dedimAy bende hamilelik o kadar hoşuma gitti kitabiki görmek ilgilenmek öpmek koklamak çok istiyorum.Ama şimdi de çok tatlı.Her akşam hareket etti mi diye eşimle dikkat kesilmemiz,eşimin heyecanı ,tatlı bi Alışveriş telaşı,odasıydı arabasıydı koşturmamız.bunlar da çok güzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?