2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Canım bebegim Kız benim

Kıyamam işte böyle birşey hamilelikte annelikte bir duygusallık geliyor insana ben kendime gereksiz yükler yüklemeyi sevmiyorum oldum olasıda sevmedim insanım ve duygularım var neticede 30 yıl kızıp sinirlendiğim şeyleri hamileyim diye tak diye kesemem neticede dozunda yaşamakta problem değil hepimiz için. Keşke hiçbirşey olmasa herşey harika olsa ama o zamanda suni gerçek dışı birşey olur. Önceden 5 şeye kızıyorsam şimdi 2 şeye kızıyorum ama oluyor. Günümüzde maalesef anne babalara her türlü yetersizlik aşılandığı bir dönemdeyiz ne yazık ki aman şöyle yap aman bunu yapmazsan kötüsün yetersizsin saçma sapan şeyler. Ben benim ve onda travma olmasın diye kendimden ödün verirsem gerçek annesini tanımayacak buda doğru değil. ben direkt en doğru anne benim en doğru bana kocam ve biz bu şekilde onun için olması gereken mükemmel ebeveynleriz diye düşünerek ve onunda bir birey olduğunun bilincinde onuda dahil ederek konuşarak çözmeye çalışıyoruz birşeyleri içimize sinen hali bu

Köfte olarak alıyormuşsun canım kendini iyice zorlayıp tiksindirirsen daha fena olur diye düşünüyorum. Ben etten değilde kuşbaşı şeklinden tiksindim halbuki ne aşırı bulantım oldu ne bir şeyden tiksinmem ama etin kuşbaşı kavurma halini kaldıramıyorum benim çözümüm bonfile ya da antrikotu alıp döküm tavada dilimli pişirip yemek oldu canım belki öyle bol kekikli baharatlı sende yiyebilirsin.

Kese sagliksiz kan da olabolir icerde alti haftalik saglikli gebelik degil ultrasona yolladi sikismami bekliyoruz bu ne demek basima geliyor bunlar ilk hamileligimde yoktu
Seni korkutmak istemem ama 6 haftalik gebe icin beta 23bin cok fazla,benim bu sekilde olmustu bi kere ve dış gebelikti maalesef

Kızlar şişliğiniz var mı benim alyansım bile olmuyor daha 17. Hafta haftasonu teyzemler gördüğünde de çok şişmişsin ilerde napcaksın falan dediler aslında 3 kilo almışım toplamda bu kadar şişlik normal mi

Bol su ic cnm benm hafif ayaklarda oluyor az su ictigimden kesin

geçmiş olsun canım. bana kan idrar yapıldı smear istemediler, ben de öyle okumuştum ama üniv. hastanesinden önce kan idrar vermiştim o sonuçları görünce istemediler heralde kanda enfeksiyon falan çıkıyo demek ki dedim. netten hpvyi çok araştırdım hatta kuzenime kanser tanısı koyuldu ameliyatlar oldu bi ara 15 gün enfeksiyondan hastanede yattı doktor çocuğun olmaz demiş şimdi 1 yaşındaki çocuğuyla takipte devam ediyo bir şeyi yok. ben netten aratırken siğil falan okudum anormal bi lezyon oluyomuş bir de farklı koku oluyormuş onlardan dolayı da yaptırmaktan kaçtım, bahanem oldu yani. inanılmaz gergin hissediyorum kendimi o koltukta

Su iç ve hareket et canım, tuzlu fazla tuketmemeye çalışabilirsin

Kizlar yine prilam alma yolu göründü bana içmedim felaket midem kötü bulaniyor mutfaga giremedim dünden beri bulaşık doldu sonra gidip alacam mecbur gunde 1 defa içiyordum gercekten o beni tutuyormuş

Hocam demişti geçen dönem insanoğlu ahir ve ebedi, aslında farkında olmasak da ebeveynlerimizi kendimiz seçtik bir sebepten ötürü, ve bizim evlatlarımız da bizleri seçti, biz olduğumuz için iyisiyle kötüsüyle, dogrusuyla yanlışı ile

biraz da siz taşırsınız deseydin canım ay kusura bakma da böyle düşünmeden konuşanlara hiç tahammülüm yok. hamilesin yani ilerde ne yapacaksın nedir 10 kilo 20 kilo alıp doğuracaksın işte bunun başka çaresi mi var? merak etme benim 11. haftada karnım şişmeye başladı ben de şu an 3-3,5 kilo almışım karnım 7 aylık gibi ve şimdiden uzandığımda kalkarken karnımı katlayamıyorum ağrıyo. sen kimseyi düşünme kulaklarını tıka ve keyfini çıkar. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin gerisi önemli değil

Canım selam ,bugün mecburen işe başladım bu aralar çok yogun geçiyor. İki aile bir müstakil bulduk ordayız şimdilik ikimiz de kiralık bakıyoruz işlerimiz çok karışık kiralık ev yok sağlam. Olan da el yakıyor. Neler yaşadık neler Hatay depreminden sonra çadır kurduk falan çok rezildik Allah kimseyi düşürmesin. Benim işim çok zor çok... Eşyalarımı falan topladım bakalım...
pozitifbiri canim kac gündür göremedim buralarda seni. nasilsin toparlandin mi biraz?

Kanda direkt hpv mi baktılar canım yoksa sen baktılar diye mi tahmin ettin? Virüs tespit edilmese bile servikste yaptığı değişiklikler kalıyor. Benim vücudum virüsü atmıştı mesela çoktan ama lezyonlar kalmış. Trde smearı doktorlar bile çok sallıyor, ben ısrar kıyamet yaptırabilmiştim yıllar önce. Zaten hpv varsa da hamile iken herhangi bir müdahele yapılmaz, doğum sonrası beklenir. Hpvnin siğil yapan türleri var, onlar rahim ağzı kanserine neden olmuyor. Siğil yapmayan türleri tehlikeli. Benim hiç siğilim olmadı mesela, dışardan görülecek hiçbir semptom olmadı. Rutin kontrolde ortaya çıktı. Asla ihmal etme yıllık smearını. Ben cin3 çıkınca çok korktum, rahimde lezyon varsa ya tamamı ya bir kısmı alınabiliyor. Daha hiç çocuğum yok rahmim alınırsa ne yaparım diye öldüm öldüm dirildim yani o günlerde. Lezyon çok derindeyse konizasyon yapılıyor mesela onda hamile kalmak daha zor diye biliyorum. Benimki serviksteydi sadece ve leep yapıldı. Yine de çok zor geçti, psikolojik olarak da çok yıpratan bir süreç, serviksinden prça kesilmesi. Çok uzun sürelerde kansere dönüşüyor ama hiç belli olmuyor çok genç yaşta kansere dönüşenler var. Şimdi asla aksatmam smearı, çok yıpratıcı bir süreç.

Bu arada seni korkutmak istemedim canım sende hpv var diye bir şey yok, bir çok yerden de bulaşabiliyormuş bu lanet virüs. O yüzden şimdi yok diye bir daha olmıcak anlamına gelmiyor. Yıllık takip çok önemli. Temkinli olmak lazım, ne kadar erken tespit edilirse o kadar iyi.

canım teşekkür ederim leep ilk senden duydum ben hep vücut atıyo bağışıklığı güçlü tutsan yeterli sanıyordum. gebelikte yaptırmam çok kafama takarım ama doğumdan sonra bi yaptırayım fikrimi değiştirdin. evet aile hekimine demiştim normalde korkuyorum ama siz yapıyosanız bana randevu verin diye. ay ben çok geriliyorum yaparken korkuyorum falan dedi şaka gibi yeni mezun da değil 50 yaşında kadın onun dışında da bebişten önce hastaneye en son belki 7-8 yıl önce gitmiştim hastane denince bile geriliyorum Allah düşürmesin kimseyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…