- 8 Kasım 2022
- 408
- 887
- 23
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #17.361
Çok haklisin bu konuda. Gerci benim kuzenim de suan hamile 2 haftasi falan kaldi o asi olduktan 1 hafta sonra toplatildi asilar kendisinde de bebekde de bi sıkıntı yok umarim bizde en iyi şekilde tamamlariz bu süreciBen çok tetiklenmiş halde olduğum için asla birşeye güvenemiyorum. Milletin dini imanı para olmuş ben maalesef bizim insanımızda ahlaki bir çöküş olduğunu düşünüyorum istisnai olanları tenzih ederim. O yüzden ona bile güvenemem
Yani yoğurdu bile son kullanma tarihinden sonra bir süre daha dayansın zarar vermesin diye yapıldığını düşünürsek aşılarda da aynı mantık vardır gerçekten tarihiyle ilgili birşey ise ilk toplatıldığında o kadar riskli değildir bence inşallahta birşey olmaz. Biz vurulduğumuzda kaç ay geçmiş olucak üzerinden ve açıkcası güvenmediğim için bilemedim daha araştırmadım markalar neler hangi marka toplatılmış ne olmuş bakıp karar vericem inşallahÇok haklisin bu konuda. Gerci benim kuzenim de suan hamile 2 haftasi falan kaldi o asi olduktan 1 hafta sonra toplatildi asilar kendisinde de bebekde de bi sıkıntı yok umarim bizde en iyi şekilde tamamlariz bu süreci
Ben hiç araştırmadım o kısmını bakayım ben de. Ama kendi kendine nasıl üresin ki. Benim de kafamı o karıştırdı, aletlerden bulaşan bir şey için niye hemen değil de bir iki hafta sonra çağırıp aşı yapıyorlar. Ben yine iyice sorucam hamileyken önermiyorlar ama yasak değildir herhalde olmak, ben olurum gidip eğer izin veriliyorsaBugün tetanozu araştırırken söyle bir bilgi vardı göbek kordonundan bulaşabilir. Ben onu paslı vs kesilmelerde olan birşey sanıyordum açıkcası ama bu açıklama aklımı karıştırdı. Kesilen alette sorun olursa mı problem yoksa göbek kordonu mu o bakteriyi üretebilir anlayamadım tam. O sebeple sende bunu deyince acaba mı dedim. Belkide ondan risk görüp vuruyorlardır.
Bizim ülkemiz içinde standart yok ki orayla standart olsun muhtemelen orda tüm kurallar bellidir nereye gidersen git aynı şeyleri öneriyorlardır
Benim de aklima ilk gelen bunlardi hatta beni en cok geren olay sünnet isi onun icin yenidoğanken halletmek adina doktorumuzla konustuk en uygun zamanin dogumdan 6 hafta sonraki sürec oldugunu soyledi iyi bir sunnet doktoru arasindayim simdiden 22cmlik oğlusum icinÇok şükür kaygılarını hatırlıyorum ama geçip girmesine de bu güzel habere de çok mutlu oldumben ilk öğrendiğimde nasıl ya kayınvalide mi olucam modundaydım yeni yeni alışıyorum ay neden bilemiyorum ama çok saçma bir şekilde erkek evlat deyince aklıma bunlar sünnetler istemeler geliyor
Yani bilemedim açıkcası açıklamada göbek kordunundan bulaşabilir diyordu ama detay yok. Sağlık ocağındaki hemşire de makastan dolayı demişti. Gerçekten öyle birşeyse zoruma gider ya yıl olmuş 2023 benden bugün doğum yapsam 18000 tl isteyen hastane ağustosta kaç ister allah bilir bir zahmet makasını steril tutsun. Bunun için ben neden aşı oluyorum. Ya benim içime bir sinir geliyor böyle konularda depremden sonra oldu tahammülüm kalmadı gerçekten.Ben hiç araştırmadım o kısmını bakayım ben de. Ama kendi kendine nasıl üresin ki. Benim de kafamı o karıştırdı, aletlerden bulaşan bir şey için niye hemen değil de bir iki hafta sonra çağırıp aşı yapıyorlar. Ben yine iyice sorucam hamileyken önermiyorlar ama yasak değildir herhalde olmak, ben olurum gidip eğer izin veriliyorsa
Jsjsjjj ana gibi anaBenim de aklima ilk gelen bunlardi hatta beni en cok geren olay sünnet isi onun icin yenidoğanken halletmek adina doktorumuzla konustuk en uygun zamanin dogumdan 6 hafta sonraki sürec oldugunu soyledi iyi bir sunnet doktoru arasindayim simdiden 22cmlik oğlusum icin
Bende bi arastirma falan yapmadim henüz zamanim oldugu icin ve suan ortalikta aşı olmadigi icin beklemedeyimYani yoğurdu bile son kullanma tarihinden sonra bir süre daha dayansın zarar vermesin diye yapıldığını düşünürsek aşılarda da aynı mantık vardır gerçekten tarihiyle ilgili birşey ise ilk toplatıldığında o kadar riskli değildir bence inşallahta birşey olmaz. Biz vurulduğumuzda kaç ay geçmiş olucak üzerinden ve açıkcası güvenmediğim için bilemedim daha araştırmadım markalar neler hangi marka toplatılmış ne olmuş bakıp karar vericem inşallah
Aynen acelesi yok annem hemşire benim hiç olmadı ondan öğrenirim buraya yazarımBende bi arastirma falan yapmadim henüz zamanim oldugu icin ve suan ortalikta aşı olmadigi icin beklemedeyim
Ben bu konu da şöyle tecrubeliyim benim kardesimle aramda 15 yaş var kardesimi biz 7 yasinda yaptirdik sunnet olurken durmadi agladi kac kisi zor tuttu ve cocukda hastaneye karsi igneye karsi buyuk bi korku olustu sunnet olduktan sonra 1 hafta boyunca idrarini yapamadi agladi falan çok cektik arkadasimda dogumdan 1 ay sonra yaptirdi hic sıkıntı yasamadi cocuk fark etmedi bile dogal olarak onun icin bende mumkun olan en kisa zamanda olmasini istiyorumJsjsjjj ana gibi ana
Yalnız önemli bir bilgi verdin şuanbende minikken olsun hemende iyileşir rahat ederiz diye düşünüyorum ama bir yandanda minicik napıcam zorlanır mıyım diye düşünğyorum tamamen kararsızım.
Çok iyi olur canim aslindaAynen acelesi yok annem hemşire benim hiç olmadı ondan öğrenirim buraya yazarım
Ay kesinlikle o yaşta travma oluşturur. O kadar beklemeyiz, yazık çocuğuma. Cinsel hayatıda etkiler gerek yok. Bir arkadaşımın oğlu 2 yaşında doktoru önermiyorum 4 yaşına kadar demiş. Belki ilk zamanları kaçırdığı içindir bilemedim.Ben bu konu da şöyle tecrubeliyim benim kardesimle aramda 15 yaş var kardesimi biz 7 yasinda yaptirdik sunnet olurken durmadi agladi kac kisi zor tuttu ve cocukda hastaneye karsi igneye karsi buyuk bi korku olustu sunnet olduktan sonra 1 hafta boyunca idrarini yapamadi agladi falan çok cektik arkadasimda dogumdan 1 ay sonra yaptirdi hic sıkıntı yasamadi cocuk fark etmedi bile dogal olarak onun icin bende mumkun olan en kisa zamanda olmasini istiyorum
Baktım şimdi, steril olmayan kontamine aletlerden bulaşır diyor. Kendi kendine üreyemez zaten. Hakikaten ya adam gibi sterile etsinler aletleri. Böyle bi risk varsa neden bana yapmıyorlar onu da anlamadım. Zaten bebekte semptomlar 4-14 günde ortaya çıkıyormuş, 2 haftalıkken de ölüm gerçekleşiyormuş. Eee 1 2 haftalıkken çağırmanın manası ne, zaten vücuda girdikten sonra aşı yapsan ne olur. Sürekli bir şeyler araştırıyoruz doğru düzgün bilgi veren yok çok sinir bozucu.Yani bilemedim açıkcası açıklamada göbek kordunundan bulaşabilir diyordu ama detay yok. Sağlık ocağındaki hemşire de makastan dolayı demişti. Gerçekten öyle birşeyse zoruma gider ya yıl olmuş 2023 benden bugün doğum yapsam 18000 tl isteyen hastane ağustosta kaç ister allah bilir bir zahmet makasını steril tutsun. Bunun için ben neden aşı oluyorum. Ya benim içime bir sinir geliyor böyle konularda depremden sonra oldu tahammülüm kalmadı gerçekten.
1yaş 6 yaş arasi doktorlar önermiyor kendini kesfetme bedenini tanima cinsel kimlik durumundan dolayi sonrasinda yada oncesinde yani bemim kardesimin doktoru da ayni seyi soylemiati simdi kendi doktorumda ayni seyi soyledi belki yaş araligi doktordan doktora degisiyordurAy kesinlikle o yaşta travma oluşturur. O kadar beklemeyiz, yazık çocuğuma. Cinsel hayatıda etkiler gerek yok. Bir arkadaşımın oğlu 2 yaşında doktoru önermiyorum 4 yaşına kadar demiş. Belki ilk zamanları kaçırdığı içindir bilemedim.
Allah korusun. Bence orda böyle bir risk yoktur makaslarını steril tutma zorunluluğu vardır ve uyuluyordur. Yoksa risk olsa asla gözardı etmezler. Bak okuduğum yazıyı koyuyorum.Baktım şimdi, steril olmayan kontamine aletlerden bulaşır diyor. Kendi kendine üreyemez zaten. Hakikaten ya adam gibi sterile etsinler aletleri. Böyle bi risk varsa neden bana yapmıyorlar onu da anlamadım. Zaten bebekte semptomlar 4-14 günde ortaya çıkıyormuş, 2 haftalıkken de ölüm gerçekleşiyormuş. Eee 1 2 haftalıkken çağırmanın manası ne, zaten vücuda girdikten sonra aşı yapsan ne olur. Sürekli bir şeyler araştırıyoruz doğru düzgün bilgi veren yok çok sinir bozucu.
Bu konuda ne diyecegimi bilemiyorumCok cok uzgunum, hatta kizginim da. Allah kolaylik versin, işlerinizi rastgetirsin, icinize ferahlik versin. Yavrunun kokusu herseyi unuttursun insallah
Allahım yar ve yardımcınız olsun. Zor olduğunu düşünüyorum ama yaşamayan bilemez allahım kolaylıkla sağlıkla mutlulukla düzeninizi kurmanıza yardım etsin. Yapabileceğim birşey olursa pozitifbiri mutlaka söyle olur mu? İşe başlamakta iyi mi oldu kötü mü bilemedim bir tarafım kafanı dağıtmak iyi gelmiştir diyor bir tarafım nasıl çalışıcak aklı çocuklarda evdedir diyor bilemedim. İnşallah bu günleri de atlatacağız.
Merhaba yaşım 28 3.gebeligim 2 oğlum var bunun cinsiyet bilmiyorum. Ankara dayım. Eklerseniz sevinirim. Birde bu uygulama Adı var mıydı buranınpozitifbiri
Belki de ama mantıklı olan benim içinde erkenden yapmak. Ama ilk bebeğim olacağı için beni ne bekleyeceğini bilmiyorum annelik içgüdüsüyle bakarım tutabilirim diye düşünüyorum ama minicikte oluyorlar birde hiç hayatımda yenidoğan görmedim. Kulaktan dolma bilgilerim var sadece. Bir bakacağım herşey yolundaysa bakım konusunda o zaman erkenden yaptırırım en iyisi o gibi birde hızlı iyileşiyormuş oda büyük bir artı1yaş 6 yaş arasi doktorlar önermiyor kendini kesfetme bedenini tanima cinsel kimlik durumundan dolayi sonrasinda yada oncesinde yani bemim kardesimin doktoru da ayni seyi soylemiati simdi kendi doktorumda ayni seyi soyledi belki yaş araligi doktordan doktora degisiyordur
kız ne istemesi ya oğlumuzu elin zillisine mi vericezÇok şükür kaygılarını hatırlıyorum ama geçip girmesine de bu güzel habere de çok mutlu oldumben ilk öğrendiğimde nasıl ya kayınvalide mi olucam modundaydım yeni yeni alışıyorum ay neden bilemiyorum ama çok saçma bir şekilde erkek evlat deyince aklıma bunlar sünnetler istemeler geliyor
En önemlisi cabuk iyilesmesi zaten. Hic korkma insan baskasinin bebegini tutarken tedirgin oluyor ama kendi bebeginde oyle olmaz benim de ilk bebeğim olcak insallah ama ben kardesimden tecrubeliyim dogdugu gunden 11 yasina gelene kadar ben baktim annem calisiyordu onun icin simdi hic cekinmiyorum hatta kaynanam sen bakamazsin ben bakarim diyorda gülüyorum sadeceBelki de ama mantıklı olan benim içinde erkenden yapmak. Ama ilk bebeğim olacağı için beni ne bekleyeceğini bilmiyorum annelik içgüdüsüyle bakarım tutabilirim diye düşünüyorum ama minicikte oluyorlar birde hiç hayatımda yenidoğan görmedim. Kulaktan dolma bilgilerim var sadece. Bir bakacağım herşey yolundaysa bakım konusunda o zaman erkenden yaptırırım en iyisi o gibi birde hızlı iyileşiyormuş oda büyük bir artı
Eyvahlar olsunkız ne istemesi ya oğlumuzu elin zillisine mi vericezvalla fena kaynana olucam şimdiden kıza yazık demek istiyorum da korksun benden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?