2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Sadece para kaynaklı değil bence, Türkiye’de malpraktis olayı biraz sıkıntılı sanırım, doktorlar o yüzden risk almak istemiyor ve direkt sezaryene yönlendiriyor olabilirler. Doktor sezaryen yapmadı bebeğe oksijen gitmedi vs diyip dava edebilir hastalar. Bence en büyük sebep bu. Doktorların kaybettiği malpraktis davalarındaki meblağlar o kadar uçuk ki korkuyorlar.

Bebeğin kalp atışı vs sürekli takip altında oluyor zaten. Ki doktor doğru kararı doğru zamanda verecek beceriye sahip değilse diploma alamaması gerekir en baştan. Yani konu sadece yanlış uygulama davaları ise anlıyorum ama arada 5k fark varsa bence herkes rahat yolu seçer gibi. Hem karlı hem daha basit. Tabii daha sormadım normal ne kadar sezaryen ne kadar ama bence sebebi ne olursa olsun normal doğabilecek bir sürü bebek sezaryen oluyor Türkiye’de

Benim aradığım hastanelerde normal ve sezayana aynı fiyatları verdiler hep hiç fark yoktu

Rica ederim hayır fark olmuyor ben ikda çalışıyorum doğum raporunda olan tüm çalışanlarımız öyle istiyor her ayın son günü onaylıyoruz aynı şekilde bende öyle yaptıracağım
Tekrar cook tesekkurler. Cok mutlu oldum bunu ogrendigime

Canım ben ilk sağlıklı gebeliğimde 30. haftaya kadar özele gittim, normal doğum istiyordum, drum da normal doğum yanlısıydı, fakat bir gün muayene sırasında bir hastaya yapılan bir muameleye şahit oldum ve drdan öte hastane politikasının önemli olduğunu ve sezeryan yanlı bir hastane olduğunu gördüm. Son ana kadar normal doğum diye oyalayip beni de sezeyana alacaklardı ve o haftada devlete geçtim. Dogumum geldiğinde bebek kakasını yapmış, kanamam var, açılma yok ama sonuna kadar beklediler devlette ve normal doğurdum, ama özel için cok fazla sezeryan sebebiydi bu yaşadıklarım, ikinciyi de hep devlete gittim yine normal doğurdum şimdi yine Allah nasip ederse normal istiyorum. Yani demem o ki dru hastaneyi çok iyi tanıyın, drunuzun doğum şeklinin oranlarına bakın, hastanenizin doğum şekli oranlarına bakın ona göre karar verin. Bilinçli gebe olun, doğum hazırlık egitimlerine gidin, nefes çalışın kegel çalışın, kararınızı verin, o da yetmez doğum sırasında da her sey değişir ama en azından denemis olursunuz ki kilo tabiki doğumu ve sonrasını zorlaştıran bir süreç ama illa engel mi dersen ??

Çok güzel açıklamışsınız gerçekten teşekkür ederim ama bu doğum şekli oranını ya söylemezlerse bnde onu düşündüm ama bana genelde ilk oğlum içinde böyle dediler aslında orada haklılardı oğlumda 4 kilo120 gram doğdu ve 60 cm boyu vardı doktorum sezeryan demesine rağmen bn normal doğumda ısrar ettim ve sonuç olarak yırtıklar oldu ardından bir doğum daha bir yıl sonra yani şimdi 9 yıl sonra tekrar doğum olacağı için endişeliyim

İşte tam olarak bundan bahsediyorum. Doktor ya da hastane neye meyilliyse doğum şekli o oluyor. Yani hastane ya da doktor istatistiğini nasıl çıkartabilirim bilmiyorum çünkü başka o kişiye giden bir kadın ile konuştum o da o doktor hep sezaryrn yaptırır dedi. Bu arada bunu gidip doktoruma söyledim doktor da bana dedi ki, iyi ya hayatlarını kurtarıyorum işte :)) En büyük derdim vicdanlı ve profesyonel bir doktor bulabilmek açıkçası.

Sezeryanı tercih etmelerinin bir diğer sebebi normal doğum saatlerce sürüyor ve sizin özel deki doktorunuz o kadar saat sizinle ilgilenmesi lazım ama bu çok zor geliyor sezeryan rahat saati belli hemen ameliyat edip normal gününe devam ediyor. Daha ilk aylardan sezeryanı aşılayan doktorlar var ve takip ettiğim çoğu özel muanesi olan kadın doğumcı çoğunlukla sezeryan yaptırıyor çünkü hastanede o kadar saat beklemek istemiyorlar ve hastanelerin ameliyat başına aldıkları bir ücret var
Bence doğum devlette en güzeli son ana kadar normal için bekliyorlar

Merhaba kizlar bana biri yardimci olabilir mi ? Ben hastayim diye dahiliyeye kan testi vermistim pazartesi gunu . Sonucuma kendim evde baktim gebelik icinde kan verdim . Sonucum 20 cikti beta hcg . Sanirim hamileyim . Adetim sadece bir gun gecti . Eger hamileysem baska hastaneye doktora gidecem bana tekrar tahlil yaptirirlar mi ? Dahiliye gittigim doktor baska hastanede onu arayip bilgi alsam sadece yeterli olur mu ? 2 hastaneye birden gitmek bana yorucu gelecek kizim var kucuk o yuzden. Yardimci olur musunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…