- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #18.001
Sadece para kaynaklı değil bence, Türkiye’de malpraktis olayı biraz sıkıntılı sanırım, doktorlar o yüzden risk almak istemiyor ve direkt sezaryene yönlendiriyor olabilirler. Doktor sezaryen yapmadı bebeğe oksijen gitmedi vs diyip dava edebilir hastalar. Bence en büyük sebep bu. Doktorların kaybettiği malpraktis davalarındaki meblağlar o kadar uçuk ki korkuyorlar.Valla benim doktorum için bana doktoru bilen birisi dedi ki o doktor hep sezaryen doğurtuyor. Son anda bebek dönmedi deyip sezaryene alıyor dedi. İnanırım çünkü adam biraz paracıl ve hastanenin ortağı gibi bişe. Ben de şimdi harıl harıl doktor bakıyorum ama özeldeki doktorlara bu laflardan sonra güvenemiyorum. Keşke sezaryenin fiyatı farklı olmasaydı da böyle kurnazlıklar peşinde koşmasaydı doktorlar
Çalıştığım şirkette 4 ay ücretli izin 6 ay ücretsiz izin hakkı bulunuyor. Bahsettiğiniz kısım sanıyorum ki bu 4 ay ücretli olan kısımda değil mi?Merhabalar özel sektörde çalışıyorsanız ik ile görüşüp doğum rapor paranızı her ay sonu onaylatıp alabilirsiniz
Bebeğin kalp atışı vs sürekli takip altında oluyor zaten. Ki doktor doğru kararı doğru zamanda verecek beceriye sahip değilse diploma alamaması gerekir en baştan. Yani konu sadece yanlış uygulama davaları ise anlıyorum ama arada 5k fark varsa bence herkes rahat yolu seçer gibi. Hem karlı hem daha basit. Tabii daha sormadım normal ne kadar sezaryen ne kadar ama bence sebebi ne olursa olsun normal doğabilecek bir sürü bebek sezaryen oluyor Türkiye’deSadece para kaynaklı değil bence, Türkiye’de malpraktis olayı biraz sıkıntılı sanırım, doktorlar o yüzden risk almak istemiyor ve direkt sezaryene yönlendiriyor olabilirler. Doktor sezaryen yapmadı bebeğe oksijen gitmedi vs diyip dava edebilir hastalar. Bence en büyük sebep bu. Doktorların kaybettiği malpraktis davalarındaki meblağlar o kadar uçuk ki korkuyorlar.
Benim aradığım hastanelerde normal ve sezayana aynı fiyatları verdiler hep hiç fark yoktuBebeğin kalp atışı vs sürekli takip altında oluyor zaten. Ki doktor doğru kararı doğru zamanda verecek beceriye sahip değilse diploma alamaması gerekir en baştan. Yani konu sadece yanlış uygulama davaları ise anlıyorum ama arada 5k fark varsa bence herkes rahat yolu seçer gibi. Hem karlı hem daha basit. Tabii daha sormadım normal ne kadar sezaryen ne kadar ama bence sebebi ne olursa olsun normal doğabilecek bir sürü bebek sezaryen oluyor Türkiye’de
10 yıl koruması var o aşının senin tekrar yaptırmana gerek yok kiBana niye iki doz vuruyor ki acaba ben 2021 de gebeyim 2 doz vurundum yine mi 2 doz ya bu aşı cok agrı yapıyor
Tekrar cook tesekkurler. Cok mutlu oldum bunu ogrendigimeRica ederim hayır fark olmuyor ben ikda çalışıyorum doğum raporunda olan tüm çalışanlarımız öyle istiyor her ayın son günü onaylıyoruz aynı şekilde bende öyle yaptıracağım
Canım ben ilk sağlıklı gebeliğimde 30. haftaya kadar özele gittim, normal doğum istiyordum, drum da normal doğum yanlısıydı, fakat bir gün muayene sırasında bir hastaya yapılan bir muameleye şahit oldum ve drdan öte hastane politikasının önemli olduğunu ve sezeryan yanlı bir hastane olduğunu gördüm. Son ana kadar normal doğum diye oyalayip beni de sezeyana alacaklardı ve o haftada devlete geçtim. Dogumum geldiğinde bebek kakasını yapmış, kanamam var, açılma yok ama sonuna kadar beklediler devlette ve normal doğurdum, ama özel için cok fazla sezeryan sebebiydi bu yaşadıklarım, ikinciyi de hep devlete gittim yine normal doğurdum şimdi yine Allah nasip ederse normal istiyorum. Yani demem o ki dru hastaneyi çok iyi tanıyın, drunuzun doğum şeklinin oranlarına bakın, hastanenizin doğum şekli oranlarına bakın ona göre karar verin. Bilinçli gebe olun, doğum hazırlık egitimlerine gidin, nefes çalışın kegel çalışın, kararınızı verin, o da yetmez doğum sırasında da her sey değişir ama en azından denemis olursunuz ki kilo tabiki doğumu ve sonrasını zorlaştıran bir süreç ama illa engel mi dersen ??Kızlar hepinize hayırlı akşamlar paylaşımları okuyorum ama pek yorum yapamıyorum malum iki çocuk okul ew derken bi tarafta, sızıp kalıyorumbugün doktora gittik aşkolar oğluşumuz gayet iyi sağlıklı hatta iki hafta önden gidiyormuş tontiş bi paşanız olucak sanırım dedi doktorumuz ama tek o değil şişko olan bende şişko olmuşum tam 10 kilo almılım ve doktor acil diyet yapman gerek dedi bu şekilde normal doğuramazsı. Dedi ama ben ikisini de normal doğourdum dedim tabi o bn senin için söylüyorum falan dedi acaba bunu özeller özelliklemi söylüyor hani sezeryan için düşündüm bende sizlerede böyle söyliyen doktorlar oldumu bu arada 68 kiloydum şuan 77 olmuşum bebiş de 160 gr boyuda 17 cm sata göre 15+4ama ultrason da 17 haftalık aşkoşum
Çok güzel açıklamışsınız gerçekten teşekkür ederim ama bu doğum şekli oranını ya söylemezlerse bnde onu düşündüm ama bana genelde ilk oğlum içinde böyle dediler aslında orada haklılardı oğlumda 4 kilo120 gram doğdu ve 60 cm boyu vardı doktorum sezeryan demesine rağmen bn normal doğumda ısrar ettim ve sonuç olarak yırtıklar oldu ardından bir doğum daha bir yıl sonra yani şimdi 9 yıl sonra tekrar doğum olacağı için endişeliyimCanım ben ilk sağlıklı gebeliğimde 30. haftaya kadar özele gittim, normal doğum istiyordum, drum da normal doğum yanlısıydı, fakat bir gün muayene sırasında bir hastaya yapılan bir muameleye şahit oldum ve drdan öte hastane politikasının önemli olduğunu ve sezeryan yanlı bir hastane olduğunu gördüm. Son ana kadar normal doğum diye oyalayip beni de sezeyana alacaklardı ve o haftada devlete geçtim. Dogumum geldiğinde bebek kakasını yapmış, kanamam var, açılma yok ama sonuna kadar beklediler devlette ve normal doğurdum, ama özel için cok fazla sezeryan sebebiydi bu yaşadıklarım, ikinciyi de hep devlete gittim yine normal doğurdum şimdi yine Allah nasip ederse normal istiyorum. Yani demem o ki dru hastaneyi çok iyi tanıyın, drunuzun doğum şeklinin oranlarına bakın, hastanenizin doğum şekli oranlarına bakın ona göre karar verin. Bilinçli gebe olun, doğum hazırlık egitimlerine gidin, nefes çalışın kegel çalışın, kararınızı verin, o da yetmez doğum sırasında da her sey değişir ama en azından denemis olursunuz ki kilo tabiki doğumu ve sonrasını zorlaştıran bir süreç ama illa engel mi dersen ??
Aa öyle mi. Benim duyduklarım farklı fiyat hep. Acaba ben mi yanlış biliyorumBenim aradığım hastanelerde normal ve sezayana aynı fiyatları verdiler hep hiç fark yoktu
İşte tam olarak bundan bahsediyorum. Doktor ya da hastane neye meyilliyse doğum şekli o oluyor. Yani hastane ya da doktor istatistiğini nasıl çıkartabilirim bilmiyorum çünkü başka o kişiye giden bir kadın ile konuştum o da o doktor hep sezaryrn yaptırır dedi. Bu arada bunu gidip doktoruma söyledimCanım ben ilk sağlıklı gebeliğimde 30. haftaya kadar özele gittim, normal doğum istiyordum, drum da normal doğum yanlısıydı, fakat bir gün muayene sırasında bir hastaya yapılan bir muameleye şahit oldum ve drdan öte hastane politikasının önemli olduğunu ve sezeryan yanlı bir hastane olduğunu gördüm. Son ana kadar normal doğum diye oyalayip beni de sezeyana alacaklardı ve o haftada devlete geçtim. Dogumum geldiğinde bebek kakasını yapmış, kanamam var, açılma yok ama sonuna kadar beklediler devlette ve normal doğurdum, ama özel için cok fazla sezeryan sebebiydi bu yaşadıklarım, ikinciyi de hep devlete gittim yine normal doğurdum şimdi yine Allah nasip ederse normal istiyorum. Yani demem o ki dru hastaneyi çok iyi tanıyın, drunuzun doğum şeklinin oranlarına bakın, hastanenizin doğum şekli oranlarına bakın ona göre karar verin. Bilinçli gebe olun, doğum hazırlık egitimlerine gidin, nefes çalışın kegel çalışın, kararınızı verin, o da yetmez doğum sırasında da her sey değişir ama en azından denemis olursunuz ki kilo tabiki doğumu ve sonrasını zorlaştıran bir süreç ama illa engel mi dersen ??
2021de cok erken olmussun bencede doktoruna sor 1 doz önerirBana niye iki doz vuruyor ki acaba ben 2021 de gebeyim 2 doz vurundum yine mi 2 doz ya bu aşı cok agrı yapıyor
Yaaa işte bakalım benimde detaylı da belli olcak artık tabi secdeye yatmazsaCanım benımde arkadasıma göstermediği için 17.18.haftalarda kız dedi üç farklı doktora gitti hepsı göstermedi diye kız dedi şuan 24.hafta kesinleşti erkekmiş
Aynen hatta paket fiyatları falan da aynı istediğinizi siz seçiyorsunuz ek ücret yok dedilerAa öyle mi. Benim duyduklarım farklı fiyat hep. Acaba ben mi yanlış biliyorum
Kuzum istersen ayrı bir başlık aç yada diğer anne gruplarına da sor ne kadar çok deneyimli kişiye ulaşırsan o kadar için rahat eder.Kızlar istanbul anadolu yakasında cvs yaptıran var mı? Nerede yaptırdınız. Bana doktor önerisi lazım
Başlık başlık geziyorum bir umut bulayım diyeKuzum istersen ayrı bir başlık aç yada diğer anne gruplarına da sor ne kadar çok deneyimli kişiye ulaşırsan o kadar için rahat eder.
Tabi 4 ay ücretli izin kısmındaÇalıştığım şirkette 4 ay ücretli izin 6 ay ücretsiz izin hakkı bulunuyor. Bahsettiğiniz kısım sanıyorum ki bu 4 ay ücretli olan kısımda değil mi?
Bende sormuştum muayene olduğum hastaneye .normalle sezaryen arasında 400 500 tl bir fark vardı bende güldüm nasıl yani diye .anestezi farkı koyuyolarmis sadece o da düşük Bi meblağAa öyle mi. Benim duyduklarım farklı fiyat hep. Acaba ben mi yanlış biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?