- 25 Eylül 2019
- 1.570
- 13.651
- 158
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #18.021
Merhaba bilmedigim icin soruyorum. Ben doktorumu seviyordum normali savundugunu soyluyordu. Son kontrollerime giderken bana sorun olmadiginj soyledi hep . En son gittigimde yarin sabah erkenden gel dedi sadece ben oglene aldim randevumu bunu fark edip hemen aradilar kesin sabah gelmebiz gerekiyor diye gittik . Bana suyun bitmis dedi . Kucuk tuvaletinizi yaparkende gitmis olabilir vs dedi . Ben cunku hicbir sorunda yasamadim acida bir anda ameliyat dediler mesela . Hep aklima takildi o su nasil bir gecede bitti diye . Birde bana sabah kesin gel dediler neden o gun bana suyun azalmis demediler meselaSezeryanı tercih etmelerinin bir diğer sebebi normal doğum saatlerce sürüyor ve sizin özel deki doktorunuz o kadar saat sizinle ilgilenmesi lazım ama bu çok zor geliyor sezeryan rahat saati belli hemen ameliyat edip normal gününe devam ediyor. Daha ilk aylardan sezeryanı aşılayan doktorlar var ve takip ettiğim çoğu özel muanesi olan kadın doğumcı çoğunlukla sezeryan yaptırıyor çünkü hastanede o kadar saat beklemek istemiyorlar ve hastanelerin ameliyat başına aldıkları bir ücret var
Bence doğum devlette en güzeli son ana kadar normal için bekliyorlar
Gebelik var hayırlısı olsun bende böyle düşük bir değerle öğrenmiştim :) iki günde bir sağlık ocağında kan verip artışı takip edebilirsiniz :) değer 1500-2000 e ulaşınca ultrasonda bakıyorlarMerhaba kizlar bana biri yardimci olabilir mi ? Ben hastayim diye dahiliyeye kan testi vermistim pazartesi gunu . Sonucuma kendim evde baktim gebelik icinde kan verdim . Sonucum 20 cikti beta hcg . Sanirim hamileyim . Adetim sadece bir gun gecti . Eger hamileysem baska hastaneye doktora gidecem bana tekrar tahlil yaptirirlar mi ? Dahiliye gittigim doktor baska hastanede onu arayip bilgi alsam sadece yeterli olur mu ? 2 hastaneye birden gitmek bana yorucu gelecek kizim var kucuk o yuzden. Yardimci olur musunuz ?
Tesekkur ederim amin insallah . 1500-2000 kac haftaliga denk geliyor . Ben pazartesiye randevu aldim hastanede tekrar tahlil yapiyor mu ? Sanki hatirladigim butun tahlilleri yaptirmisti bana doktor ilk gebeligimde ama unuttum hepsini.Sizce dahiliyeye gitmeme gerek var mi ? Baska bir sorunum var mi diye gitmistim hepsi normal cikmis . Arayip gorusmeyi dusunuyorum.Gebelik var hayırlısı olsun bende böyle düşük bir değerle-- öğrenmiştim :) iki günde bir sağlık ocağında kan verip artışı takip edebilirsiniz :) değer 1500-2000 e ulaşınca ultrasonda bakıyorlar
Amin canım insallahTesekkur ederim amin insallah . 1500-2000 kac haftaliga denk geliyor . Ben pazartesiye randevu aldim hastanede tekrar tahlil yapiyor mu ? Sanki hatirladigim butun tahlilleri yaptirmisti bana doktor ilk gebeligimde ama unuttum hepsini.Sizce dahiliyeye gitmeme gerek var mi ? Baska bir sorunum var mi diye gitmistim hepsi normal cikmis . Arayip gorusmeyi dusunuyorum.
Rabbim tum annelere saglikla hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin bebislerini . Olmayanlara ve isteyenlerede tattirsin insallah
Bu tarz çok olay var gerçekten suyın bitmiş çocuk kilolu dönmedi senin kilon fazla yok bilmem neMerhaba bilmedigim icin soruyorum. Ben doktorumu seviyordum normali savundugunu soyluyordu. Son kontrollerime giderken bana sorun olmadiginj soyledi hep . En son gittigimde yarin sabah erkenden gel dedi sadece ben oglene aldim randevumu bunu fark edip hemen aradilar kesin sabah gelmebiz gerekiyor diye gittik . Bana suyun bitmis dedi . Kucuk tuvaletinizi yaparkende gitmis olabilir vs dedi . Ben cunku hicbir sorunda yasamadim acida bir anda ameliyat dediler mesela . Hep aklima takildi o su nasil bir gecede bitti diye . Birde bana sabah kesin gel dediler neden o gun bana suyun azalmis demediler mesela
O kadar senin gibi düşünüyorum ki hatta bugün doktorum hafiften sezeryan in yolunu yapti moralim bozuk daha çok erken şimdiden yaptı yolunu normal nasip olursa normal isterimBu tarz çok olay var gerçekten suyın bitmiş çocuk kilolu dönmedi senin kilon fazla yok bilmem ne
bir kere sezeryan da olsa normal doğumun başlaması lazım yani sancı gelmeli çocuk doğmak istemeli sezeryan da da öyle alınmalı diğer türlü vakitsiz doğmuş oluyor özel her ne kadar konforlu olsada ben muaneya hem özele hem devlete gidiyorum ama dopumı devlette yapıcam nasipse
Ya devlette doktor bana aslında devlet vitamin bile önermiyor sağlıklı beslemelisin dedi kan ilacı 20. Haftalar dan sonra gerekirse kullanıcaz dedi ama özel deki hemen bir sürü ilaç verdi mesela bilemiyprım ama doğımda devlete güveniyorum
Birde özelde hasta ben sezryan istiyorum diyince jemen kabul ediyorlar bir doktor normali teşvik etmeli daha 5 aylıl hamile kadın doğım tarihi belli resmen şu tarihte doğurcam diyor bana garip geliyor gerçek doktor hastanın keyfi ihtiyaconı hemen kabul etmemeli sağlıkşı ve doğru olana yönlendirmeli bence
Tabi benim görüşüm
Bazıları aynı bazıları değil bırdan da okuduğum ve benim sorduğum kadarıyla. Ama aynı olanı seçmek daha mantıklı.Aynen hatta paket fiyatları falan da aynı istediğinizi siz seçiyorsunuz ek ücret yok dediler
Benim duyduğum fark daha fazlaydı şaşırdım valla.Bende sormuştum muayene olduğum hastaneye .normalle sezaryen arasında 400 500 tl bir fark vardı bende güldüm nasıl yani diye .anestezi farkı koyuyolarmis sadece o da düşük Bi meblağ
Ayyy evet asıl bir de bunu düşünüyordum! Kesin sezaryen daha kısa diye tercih ediyorlar bence en büyük ihtimal bu ve en mantıklısı!!! Çünkü özel hastanede çalışan bir doktor sezaryeni seçse aradaki fark olsa bile kendi cebine gitmeyecek ama büyük ihtimal amaaaan kes gitsin ne uğraşcam kan revan diyen çok malesef bence. Valla belki yeni mezun doktor belki daha iyidir bu konuda en azından hevesli olur ne bileiym yahu kafam çok karışık.Sezeryanı tercih etmelerinin bir diğer sebebi normal doğum saatlerce sürüyor ve sizin özel deki doktorunuz o kadar saat sizinle ilgilenmesi lazım ama bu çok zor geliyor sezeryan rahat saati belli hemen ameliyat edip normal gününe devam ediyor. Daha ilk aylardan sezeryanı aşılayan doktorlar var ve takip ettiğim çoğu özel muanesi olan kadın doğumcı çoğunlukla sezeryan yaptırıyor çünkü hastanede o kadar saat beklemek istemiyorlar ve hastanelerin ameliyat başına aldıkları bir ücret var
Bence doğum devlette en güzeli son ana kadar normal için bekliyorlar
Yani suyun o gün bittiyse neden o gün müdahale edilmedi ki? Bence şaibeli biraz. Tabii ki teknik bilgim yok ama okuduğumda mantıksız geldi. O an insan bilemiyor ve korktuğu için ne derlerse eli mahkum kabul ediyor işte. Ben de bundan bahsediyorumMerhaba bilmedigim icin soruyorum. Ben doktorumu seviyordum normali savundugunu soyluyordu. Son kontrollerime giderken bana sorun olmadiginj soyledi hep . En son gittigimde yarin sabah erkenden gel dedi sadece ben oglene aldim randevumu bunu fark edip hemen aradilar kesin sabah gelmebiz gerekiyor diye gittik . Bana suyun bitmis dedi . Kucuk tuvaletinizi yaparkende gitmis olabilir vs dedi . Ben cunku hicbir sorunda yasamadim acida bir anda ameliyat dediler mesela . Hep aklima takildi o su nasil bir gecede bitti diye . Birde bana sabah kesin gel dediler neden o gun bana suyun azalmis demediler mesela
Evet bana söyleyen kadın da dedi ki o doktor son anda çocuk dönmedi vs der sezaryene alır. Valla burda okuduklarım bu olayın ne kadar yaygın ve dolandırıcılık boyutunda olduğunu gösteriyor. Keşke bizi koruyan bir kural, bir denetim vs olsaydı!Bu tarz çok olay var gerçekten suyın bitmiş çocuk kilolu dönmedi senin kilon fazla yok bilmem ne
bir kere sezeryan da olsa normal doğumun başlaması lazım yani sancı gelmeli çocuk doğmak istemeli sezeryan da da öyle alınmalı diğer türlü vakitsiz doğmuş oluyor özel her ne kadar konforlu olsada ben muaneya hem özele hem devlete gidiyorum ama dopumı devlette yapıcam nasipse
Ya devlette doktor bana aslında devlet vitamin bile önermiyor sağlıklı beslemelisin dedi kan ilacı 20. Haftalar dan sonra gerekirse kullanıcaz dedi ama özel deki hemen bir sürü ilaç verdi mesela bilemiyprım ama doğımda devlete güveniyorum
Birde özelde hasta ben sezryan istiyorum diyince jemen kabul ediyorlar bir doktor normali teşvik etmeli daha 5 aylıl hamile kadın doğım tarihi belli resmen şu tarihte doğurcam diyor bana garip geliyor gerçek doktor hastanın keyfi ihtiyaconı hemen kabul etmemeli sağlıkşı ve doğru olana yönlendirmeli bence
Tabi benim görüşüm
Tesekkur ederimAmin canım insallahcanım şöyle aktarayım benım geç döllenmeydi normalde 5 küsür hafta olmadı gerekirken keseyi 4+6 da gördük ve gecikmemin 14. Günü falandı zaten sonra sat 20 kasım olarak değiştirdi doktorum. Şöyle iki günde bir 2 kat bir artış bekliyorlar ultrason ve son adet tarihin uyumlu mu diye bakıp haftasını belirler diye düşünüyorum bizim öyle oldu. Geç döllenme olmadıysa ve bir günlük gecikmen varsa 4+1 dir suan :) ben perşemve günü öğrenmiştim bir hafta sonra cmt günü vajinalde keseyi gördük. Kan tahlilleri vitamin değerlerini de kalp atışını duyduktan sonra istedi ben aile hekiminden yaptırmıştım tamamını. Dahiliyeyle ilgili bir durum olduğunu düşünmüyorum bence bir hafya 10 gün bekle kadın doğuma çık o yönlendirir zaten :)
Bana da doktorum hep tam tarih vermedo hatta annem bizim zamanimizda trknoloji yoktu tam gununu biliyolardi su gun gel dogjmun olcak diyordu oluyordu gercekten diyor. Benim doktorum da tarih vermedi ama o son hafta sasirdim . Suyum bitmis bebek duramaz karninda dedi bana suni sancinipaci verdiler o bile etki etmedi kac saat bekledik hic sancim olmadiBu tarz çok olay var gerçekten suyın bitmiş çocuk kilolu dönmedi senin kilon fazla yok bilmem ne
Tabi benim görüşüm
Bende anlamadim kesin sabah gel deyip aa su bitmis idrarla birliktede su gidebiliyo hissetmedigine gore o sekil gitti vs dediYani suyun o gün bittiyse neden o gün müdahale edilmedi ki? Bence şaibeli biraz. Tabii ki teknik bilgim yok ama okuduğumda mantıksız geldi. O an insan bilemiyor ve korktuğu için ne derlerse eli mahkum kabul ediyor işte. Ben de bundan .
Aa öyle mi. Benim duyduklarım farklı fiyat hep. Acaba ben mi yanlış biliyorum
merhaba folik asit hemen kullanmanız gerekiyor ilk 28 gün çok çok önemli ben solgar kullanmıştımTesekkur ederimkiz sen biliyorsun bu isi ben gebelik takibe girdim gunlerimi 4+2 bugun ben folikasit vs kullanmadim ya da herhangi bir ilac belki kullanmam gerekiyordur diye pazartesiye hemen aldim ama dedigin gibi bir hafta erteleyim.
Kilo belki sudan dolayı vs biraz oynayabilir de valla diğer olayı bilemedim biraz ilginç geldi. Neden kesin gel dedi bişe yoksa vs. Sizi anlıyorum benim yaşadığım yerde de çok fazla seçenek yok o yüzden endişeleniyorum.Bende anlamadim kesin sabah gel deyip aa su bitmis idrarla birliktede su gidebiliyo hissetmedigine gore o sekil gitti vs dedibirde bebegime hep tombik dediler 900 grm eksikti . Bu kiloda mi yanlis hesaplaniyor ya en cok ona kizmistim. Ama mecburen yine o doktora gidecem hem yakin hem cevremde oyle cok iyk doktor yok
Ben burda sezaryeni kötüleyeni görmedim, ben de dahil olmak üzere. Bizim konuştuğumuz konu, insanlar normal doğum yapmak isterken çeşitli bahanelerle sezaryene yönlendirilmeleri. Bunun gerçekliğini ve doğruluğunu konuştuk benim gördüğüm kadarı ile. Kendi isteği ile sezaryen olanlara diyecek birşeyi olamaz bence kimsenin. Ya da mecbur olanlara. Umarım herkes için en doğrusu, sağlıklısı olur.Ya bu doğum şeklinde konusunda ben de biseyler söylemek istiyorum.
Herkes nasıl daha rahat edecekse o doğum şeklini seçsin bence ve bu seçim sonrası diğerini kötülemeyi bıraksın..
Stres altında normal doğum da kolay değil istemediği halde sezaryen olmakda. Zaten birde herkesin kendi yolculuğu bu kişiden kişiye değişecek bir durum..
Doğurmak ne şekilde olursa olsun çok kutsal ve çok özel olacak...
Ay zaten öyle bir seviyedeyim ki adama dicem ki parası neyse verelim ama nolur siz olabildiğince doğrusunu yapın2017 yılında çok yakın bir arkadaşım ile aynı özel hastaneye aynı doktora gidiyorduk, bende senin gibi özellikle özeldeki doktorlar para için sezaryana yönlendiriryorlar diye biliyordum arkadaşım benden 15 gün önce epidural normal dogum yaptı ben ise epidural sezeryan o benden daha fazla ücret ödeyerek hastaneden ayrılmıştı
bu arada arkadaşımın 2.dogumu idi ben etkilenmemek için kötü hikayeli dogum hikayeleri anlattırmam arkadaşım bu yaptıgı 2.dogumuna ilk dogumundan 6 yıl geçmişti (2. Dogum daha kolay deniyor belki ondan) epidural iğnesi vurulunca uyudum bile teknoloji çok gelişmiş herkes normal doğursun diyerek çıkmıştı
Kafam karisti simdi ya bir hafta ertleyim mi yoksa pazartesi gideyim mi doktora :) ilac alacaksam hepsimi bir versin barimerhaba folik asit hemen kullanmanız gerekiyor ilk 28 gün çok çok önemli ben solgar kullanmıştım
Birde bir sey soracam . Alttan muayene mi olunuypr hep yoksa karindan mi ? Hangi haftaalar alttan ya da karindan olunuyor . Ben hep alttan oldum diye hatirliyorum sanki cok canimi sıkan bir olany nefret ediyorumKilo belki sudan dolayı vs biraz oynayabilir de valla diğer olayı bilemedim biraz ilginç geldi. Neden kesin gel dedi bişe yoksa vs. Sizi anlıyorum benim yaşadığım yerde de çok fazla seçenek yok o yüzden endişeleniyorum.
Ben burda sezaryeni kötüleyeni görmedim, ben de dahil
kese için bir hafta bekleyebilirsini, ama folik asidi yarın alıp başlayın. doktor da yazar da onlar sgknın karşıladığı folik asidi yazıyorlar ben aile hekimime sorduğumda solgar önermişti onu aldımKafam karisti simdi ya bir hafta ertleyim mi yoksa pazartesi gideyim mi doktora :) ilac alacaksam hepsimi bir versin bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?