2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Birde bir sey soracam . Alttan muayene mi olunuypr hep yoksa karindan mi ? Hangi haftaalar alttan ya da karindan olunuyor . Ben hep alttan oldum diye hatirliyorum sanki cok canimi sıkan bir olany nefret ediyorum

Kuzum sen bence pazartesi sağlık ocağına git, beta değerine bir daha bakılsın zaten orası da sana folik asiti yazar
çok erken doktora gidince beta değerin yanlış hatırlamıyorsam alttan gözükmesi için 1500, karından gözükmesi için 3 bin üzeri olması Lazım bu değerlerde ortalama 1 hafta sonra sağlanıyor çok erken gidip kendini de strese sokma derim ben beta değerine bakılırsa gebesin ama doktorlar bu kadar erken gebelik öğrenmeyi tasvip etmiyor kimyasal falan olabilir diye en az beklenen adet tarihi üzerinden 1 hafta geçince gelinmesi taraftarılar (ben önceki gebeliğimde özele gidiyordum alttan bakma hiç olmamıştı istenilen beta değerine ulaşınca karından hep bakılmıştı, devlet hastanesi ise 12.haftaya kadar hep alttan bakıyoruz dedi hastane hastane değişiyor sanırım alttan bakma durumu)

bana da 5 haftalıkken öğrendim 6 haftayı bekledim karından bakılsın diye ama olmadı o gün 5 haftalık çıkmıştı ama sonra özeller de devlet de hep karından baktı

Birde bir sey soracam . Alttan muayene mi olunuypr hep yoksa karindan mi ? Hangi haftaalar alttan ya da karindan olunuyor . Ben hep alttan oldum diye hatirliyorum sanki cok canimi sıkan bir olany nefret ediyorum
Alttna muayene sanırım bir risk vs varsa yapılıyor. Ben adetim geciktiği hafta test yapıp aynı hafta gitmiştim, kese görünmedi ama doktor alttan muayeneye gerek yok dedi. Bir hafta sonra gel dedi. Gittim, o zaman görünmüştü. Zaten bebek de hemen görünmüyor. Kimisi 6-7 hafta bekleyip kese, bebek kalp atışı hepsini bir görüyor. Çok erken gitmeni tavsiye etmem, benim moralim bozuldu ve 1 hafta boyunca bi sürü ihtimal düşündğm, okudum.

Ewet bnada bugün işte biliyosun google yaz bak istersen kilolu bebeklerin kolu kalıyo işte dönmüyor başı sıkışıyor diyor araştır diyor bna iki çocuk doğurmuş kadına bn oğlumda yüzüme kan oturdu normal yapıcam diye daha 21 yaşındaydım kalkmış bna yok sıkışır falan filan kesinlikle bidahaki ay dicem eğer normal doğum potansiyeliniz yoksa lütfen söyleyin ben başka hastaneye gidicem diye

Ay söyler mi tabii söylemez. Bu olaydaki en can alıcı nokta o an aman bebeğe bişe olmasın diye söylenen şey geçerli olmasa bile kabul edeceğimiz için her daim o an ne deniyorsa onu yapmak zorunda olduğumuzu bilmeleri bence. İyi doktorları tenzih ederim, lafım kolaya kaçan meslektaşlarına Tabii. Valla bilmem demek ki bulmak gerek önceden o doktorda doğum yapan birkaç kişiyi. İçinin rahat olması gibi bir his yokmuş yahu.

Yüzünüze kan oturduğu hâlde sizin ısrarla normal doğum istemenizdeki sebep nedir? Yanlış anlamayin lütfen gerçekten merak ettiğimden soruyorum anlamaya çalışıyorum

Kimse sezaryeni kötülemedi ki. Bizim kızdığımız normal doğurmak isteyen ve doğurabilecek kadınları korkutarak sezaryene yönlendirmeleri. Daha kadın 4 aylık hamile şimdiden sen normal doğuramazsın diyor, böyle doktorlara kızıyoruz biz. Yoksa isteyen istediği şekilde doğum yapar, kimseye laf düşmez. Ama normal isteyen de teşvik edilmeli korkutulmamalı boş yere.

Ben doğum konusu açılmışken yazmak istedim konu hakkındaki fikrimi, alintilama yapmadım o sebeplede.
4. Ayda doğumdan konuşmak bence de saçma orda katılıyorum

Ben doğum konusu açılmışken yazmak istedim konu hakkındaki fikrimi, alintilama yapmadım o sebeplede.
Anladım canım, ben alındığını düşündüm konuşulanlara. Hepimiz hassas bir dönemdeyiz, farklı korkularımız var. O yüzden söyledim kimse bir şeyi kötülemedi yani bebeklerimiz sağlıklı bir şekilde doğsun yeter, diğer hiçbir şey önemli değil.

Şöyleki annenin sağlık durumuna göre doktor tavsiye ediyor. Banada dedi doktorum normal doğum yapamazsın diye ama bunu kardiyoloji ile ortak karar verildi. Daha önce kalp krizi geçirdiğim ve şuan kalbimin olması gerekendeb daha hızlı olması sebebiyle sezaryene karar verildi, bu arada ilk doğumum da sezeryan ( kilolu bebekti) ve 5 yıl geçti bende normal doğuma dönmek istiyordum ama nasip değilmiş.. doktor ne sebeble söylüyor bunuda bilip sorgulamak lazım diye düşünüyorum

Yüzünüze kan oturduğu hâlde sizin ısrarla normal doğum istemenizdeki sebep nedir? Yanlış anlamayin lütfen gerçekten merak ettiğimden soruyorum anlamaya çalışıyorum
Ablam sezeryan ile doğum yapmıştı ve iyileşme süreci çok uzun sürmüştü çok ağrılı sancılı günleri olmuştu bebeğiyle bile doğru düzgün ilgilenemiyordu tek başına hareket dahi edemiyordu ve ben çok korktum o sebeple normal doğum istedim çnkü bnmlede gerçekten ilgilenebilecek kimse yoktu ablamında üç çocuğu vardı küçük bn normal doğumdan geldim iki gün zorlandım oda sadece oturmakta sonrasında hep ayaktaydım bebğimle çok iyi ilgilenenebildim yürüyerek doktora kontrole gittim üçüncü günü mesela bu sebeple normal doğumun daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum canım

Ewet canım malesef bende aslında kendisinden çok memnunum çok sewiyorum okadar anlayışlı konuşkan ilgili bi doktorki anlatamam bu hal yüzünden diğer doktorumdan direk buna geçtim muayene için ama bu sezeryan sevdaları bni korkutuyor tabi oda bi doğum şekli acil doğum şekli hemde bebdğe gelecek en ufacık zarardan kıl pqyı anlamında kurtarıcı tabiki ama beni çok korkutuyor narkoz. Ve sonrası

Karindan yapiyorlar genelde ama ben 5 haftalikken gittim keseyi göremedik diye kendim istedim alttan da bakmasini ve alttan görmüştük. Çünkü dis gebelik ihtimalinden korkmustum. Karindan gorunmeyen sey alttan gorunuyor ilk zamanlarda. Alttan bakmasin istiyorsan kese biraz büyüyünce gidebilirsin canim, ama ben kesenin gec kalinmadan ilk fırsatta görülmesi gerektigini düşünüyorum

Günaydın herkese annişkolar Birkaç gündür okuyorum ama konulara dahil olamadım.Benim normal doğum korkum var sanırım bunu anladım okurken.İşte hem o acı beni korkutuyor hemde bebek için oluşabilecek riskler.Anneannemin 3doğumu da çok zor olmuş mesela.O hep aman çok zor deyip duruyor.Annem teyzem Sezeryan doğum yapmış onlar sezeryanın zor kısmını hiç yaşamamış ama bi arkadaşım Sezeryan sonrası mahvoldu dikişleri patladı,iltihap kaptı.çok zorlandı.Şimdi bende henüz doktoruma sormadım erken olduğu için ama bu ay gidince konuşmayı düşünüyorum.İnşallah hem bizim için hem bebişler için en hayırlısı neyse öyle doğumlar yaşarız .Normale çok aklım yatıyor,sonrasında bebekle hemen ilgilenmek ,ayaklanmak vs çok istiyorum.Belki korkum için destek alırım

Günaydın kızlar

Dün geceden beri canım çok sıkkın. Anne yanı beşiğinin kitapçığını okuyordum, beşiğin yataktan yüksekte olması tehlikeliymiş. Ya aynı hizada ya daha aşağıda olmalıymış. Bizim yatağımız çok alçak bi yatak, yani aynı hizaya gelecek bir anne yanı beşik yok. 6-7 cm kadar yüksekte kaldı beşik. Ben sorun olmaz diye düşünmüştüm, tecrübesizlik işte. Bebek hareket eder de açık olan kısma boynunu koyarsa ölümcül olabilir diyor kitapçıkta rüyama bile girdi uyuyamadım doğru düzgün, bu işi çözene kadar rahat edemeyeceğim sanırım…

Kesinlikle her cumlenize katiliyorum. Dün instegramda bir ebeye denk geldim resmen sezaryeni öyle kötü bisey gibi gosteriyorki. yok sezaryenle dogan bebekler bagisikligi gucsuz olurmus hep hasta olurmus. sezaryen yapan kadinlarda yillar gecsede söyle rahatsizliklar olurmus bilmem ne. ya tamam ama bunlar normalde de olabilir. Herkesin vucut yapisi kendine münhasır. Benim ablam 2 sezaryenide kolay atlatti cok sukur cocuklarida saglikli. Normal dogumdan korkan insanlara neden boyle muamele yapiyolar anlamiyorum. Cesareti olan normal dogursun olmayan epidural veya genel anesteziyle dogursun. kime ne. benimde kaynanam beni normal iyi iyi diye yonlendiriyor ben sanki bilmiyorum neyin ne oldugunu. Kimse kimsenin bebegini dunyaya getirme sekline karisamaz bu tamamen annenin karari olmali bence. Benim ablama kocasi normal dogum yapmadi diye laf etti doktoru kizdi en son sen karisamazsin kadin ne isterse onu yapmali sen dogurmuyorsun dedi sustu enistemde. ablam sezaryen doguma girdi ve o kdr kanamasi olmuski. doktor demis normal iyiki yapmadi yapsa daha kotu sonuc olurdu Allah korusun dedi. Anne ne hissediyorsa o olmali bencede...

En iyi doğum annenin kendini iyi hissedeceği doğumdur. Sezeryan da normal doğum da kendi içinde avantaj ve dezavantajlar taşır. Herkesin doğum hikayesi kendine özeldir. Bunu hamilelik sürecinde bile gördük kimimizin kanamaları oldu kimimizin bulantıları çoktu kimimiz hiç bir zorluk yaşamadı. Herkesin hamilelik hikayesi bile bu kadar farklıyken başkasının doğum hilayesini dinleyip karar vermek çok saçma

Günaydın hanımlar
Dünden beri yanlış anlaşılan bir durum var sanırım. Sanmıyorum ki kimse kimsenin doğum şekline karışsın. Sadece eleştirdiğimiz nokta annenin normal doğumu denemek isterken doktorun çeşitli bahanelerle önceden veya son anda anneyi sezeryan doğuma yönlendirmesi. Çok duyuyorum burda "normal doğurmak istiyordum, dr bana böyle dedi, ama ben burda okudum, aslında normal deneyebilirdim, keşke.." diye devam eden cümleler. Bana doktor dese bebeğin hayati riski var, ya da dönmemiş ters geliş veya başı yerlesmemis vs. hiç düşünmem acil çıkış kapısıdır sezeryan, sezeryan olurdum. Önce bebeğin sağlığı. Ama bizim de normal doğurmak istememiz drlar tarafından anlaşılmalı diye düşünüyorum..

Bu tarz yorumların da şuna sebep olduğunu düşünüyorum mesela gerçekten risk olduğu halde doktora güvenmeyip sezeryana yönlendiriyor kesin internette hep öyle okudum diyen anneler diretme yolunu seçebilir ve bu da herkesi riske sokar. Beni boş yere sezeryana aldılar diyen kaç kişinin gerçekten öyle olduğuna emin olabiliriz ki kimse doktor değil belki de suçladıkları doktor bebeğin hayatını kurtardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…