2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Günaydın güzel anneler :) İki sezeryan yapmış biri olarak normal doğumu çok istedim ama olmadı. Sezeryan yaralarım çabuk iyileşti ve ayaga da çabucak kalktım. Bu iş bünye meselesi İkisi de kendine özel her dogum kendine özel öyleydi böyleydi diye kendinize zehir etmeyin tek tavsiyem bu olur

beni de 20. haftada çağırdı aşıya. Aradan 7 yıl geçmiş iki doz olsan daha iyi olur dedi. Bir de 24 te gidicem. Tetanoz toplatıldı diye biliyorum dedim. Yok devam ediyoruz yapmaya dedi.
yapacagiz dedi cnm sekeri. tetanozda tek doz vurulacagim icin 24 uygun olur dedi. iki doz vurulcaklar genelde 20. hafta birinci doz. bir ay sonrada ikinci dozu vuruluyor. yani normal tarihler sizinki

Kuzum chicco nexs to me var anne yani besik o ayarlaniyor baya
Anne

Merhaba arkadaslar ben de birsey sormak istiyorum. Normalde ozelde kontrollerim ama detayli ultrason icin devlete gitmeyi dusunuyorum. Randevuyu once kadin dogumdan mi almam gerekiyor kadin dogum yonlendiriyormus sanirim. Kadin dogum yonlendiriyorsa ayni gun icerisinde gidebiliyor muyuz yoksa ileri tarihe tekrar randevu mu veriyorlar?

Çok hassas bir konu canım yanlış anlaşıldı doğal olarak. Yoksa biz kimsenin seçimlerini, doğum şeklini sorgulamadık, eleştirmedik. Burda normal doğurmak isteyen de belki sezaryene alınacak mecburiyetten bunun garantisi yok ki Benim yaşadığım ülkede sezaryen oranı %20-%25 arası mesela, ben biliyorum ki doktorum sezaryen derse gerçekten gerekli gördüğü için diyecek, o yüzden içim rahat. Türkiyede bu oran %54 civarı sanırım. Biz doktordan iyi bilmiyoruz ki doktor bir sürü risk sıralayıp sezaryen derse bunu o an sorgulama şansı yok kimsenin. Korkudan kabul edeceksin. Ama gerçekten gerekli miydi? İstediği şekilde doğum yapamamak da annede travma yaratıyor. O yüzden annelere en azından seçme şansı verilmeli, biz bunu savunduk sadece.

Bu benim ilk doğum tecrübem olacak, türkiyeye gidip sezaryen mi olsam diye bile aklımdan geçti. Gerçekten çok korkuyorum normal doğumdan. Belki yolunda gitmeyecek sezaryene alınacağım. İki duruma da kendimi hazırlamaya çalışıyorum, iyi doğum hikayeleri okuyorum. Sadece normal değil, ben ameliyattan ve sezaryen dikişinden çok korkuyorum örneğin. Annem de çok acı çekmiş sezaryen yarasından. Mesela çok rahat geçen sezaryenleri okuyorum, anneler hemen kalkıp yürüyebilmiş hiç ağrısı olmamış. Diyorum eskisi gibi koskocaman yaram dikişim olmayacak, artık gelişti her şey.

Ama bana seçme şansı verilmeli, en azından deneyebilmeliyim. Aklımda acaba ben normal doğurabilir miydim doktor gereksiz yere mi beni sezaryene aldı diye bir düşünce kalmamalı. Canımızı canımızdan parçayı emanet ettiğimiz doktora güvenememek çok acı değil mi?

Benim annem beni sezaryenle doğurmuş dediğim gibi, turp gibiyim, kolay kolay hasta olmam. Bu tarz söylemler doğru değil, tıp çok ilerledi sezaryende gayet sağlıklı bebekler dünyaya geliyor. Burda kimse böyle bir şeyler demedi zaten. Biz o iyi bu iyi diye yarıştırmıyoruz, sadece doğru bilgi almak ve seçim şansı istiyoruz kızlar, kimse alınmasın gücenmesin

Anladim tesekkurler . Ben hep alttan muayene olmustum asiri gergin bir sey nefret etmistim ya . Sanirim doktor daha net gormek icin tercih ediyor. Sanirim ya ilk haftalar ya da son haftalar karnimdan bakmisti sadece . Cunku her doktora gidince geriliyordum

Günaydın kızçeler..
Bir can dünyaya getireceğiz, her iki doğum da gayet zor. Tabii kimse kimsenin doğum tercihine karışamaz. Benim de isteğim normalden yana. Şayet riskli bir durum yoksa sezaryen doğum istemem. Burada çoğu hamişin bahsettiği aslında "gerçekten riskli bir doğum yoksa ve benim panik halimden yararlanarak sezaryen doğuma almak isteyen doktor olursa" .. Malesef özel okullar ve hastaneler adeta ticarethane oldular. Devlete gitsek ilgi alaka sıfır. Aşağı tükürsen, yukarı tükürsen misali işte.

Bir de konudan bağımsız olarak benim mide bulantılarım bir ara baya durmuştu, bu günlerde yine başladı. Sizce normal mi endişe etmeli miyim ? 15+2de olup da benim gibi olan var mı ? Bebeğimi de hiç hissetmedim şimdiye kadar. Aklıma kötü şeyler getirmek istemiyorum ama ilk hamilelik tabi biraz tecrübesizlik var. Bu dönem de çok stresliyim, zor dönemden geçiyorum, düşük olsa anlardım kanama veya ağrı ile ama kalbi durmuşsa bunu anlamanın bir yolu yoktur sanırım

Canım ben 18 oldum daha yeni hissediyorum çok erken senin

Ben de yeni yeni hissediyorum belli saatlerde. Gün içinde ses yok. Sabah işe hazırlanırken ve akşam çayında başlıyor:) Kız olduğundan mı daha sakin acaba oğullarım kuduruktu
Canım ben 18 oldum daha yeni hissediyorum çok erken senin

Evet aslında aklınızdaki soru işaretlerinin gitmesi ve gerçekten doğru işlem mı yapıldı sorusu. O yüzden doktordan ve hastane politikasından emin olun, bilgi sahibi olun, sadece denilene değil uygulamaya da bakın dedim daha önceki yazdıklarımda, maalesef benim bölgemde özellerin tercihi sezeryan, devlette sezeryan yok mu, var tabiki, ben sancımi beklerken bir dr gelip başka bir hastaya " bebeğin kalbi zayıf seni artık sezeryana aliyoruz"demişti, kadın normal için bekliyordu ama gerekli bir durumda sezeryan olan da var. Bundan emin olmak derdimiz. Herkes bebeğine saglikla, istediği şekilde kavuşsun inşallah

Belki de dr hayatını kurtardı, zaten o an inan kendini değil bebeği düşünüyorsun, ve aklındakini diretme diye bir durum söz konusu değil, hiçbir annenin bunu yapacağını sanmıyorum

Merhaba ödeme aylık olarak mı hesaba yatıyor o şekilde
Evet e devletten "şahsi ödemeler" yazdığınızda da ibanınızı kayıt edebilirsiniz pttden almak durumunda kalmazsınız. Ödemeler ay sonunu biraz geçiyor sistemden onaylanıyor daha sonra devlet yatırıyor tutarı ilk ödeme biraz gecikir sonrası ile arasında 1er ay olur zaten

Hayırlı olsun 5 üstü hamile kabul ediliyor. Sağlık ocağında da verebilirsiniz. Kadın doğum için 1 hafta 10 gün beklemenizi öneririm doktorlar keseyi henüz göremiyorlar gittiğinizde kese de görünür

Canım ben 18 oldum birkaç gündür bulantılarım geri geldi az da olsa. Bebeği de hissetmiyorum haftaya detaylıya giricem 19 bitmiş olcak

Canım tüp bebek olmasıyla doğurmanın hbir alakası yok o konuda için rahat olsun. Tüp bebek erken doğar dediler kızım 41+1de normal doğumla çatır çatır doğdu
korkulcak birşey de yok artık epidural diye birşey de var çoğu kadın onu tercih ediyor doğumda. Rahat ol korkma canım. Tüp bebekle hamile kaldık tamam ama belli bi süreden sonra herşey normal gebeliklerdeki gibi ilerliyor sadece hamile kalma aşamasında destek alıyoruz yoksa başka bşr fark söz konusu olmuyor ileriki aşamalarında hamileliğin

Tabiiki de öyle, sadece normal doğumun tutulmasındaki amaç benim gözümde bebek ve anne açısından daha sağlıklı olması, çünkü bebek doğduğu anda vajinal yoldan geçerken, dünyaya geldğinde maruz kalıcağı mikroplara karşı koruma altında bir kalkanla çıkıyor. Doğum kendiliğinden başladığı için annenin sütü de daha kolay geliyor.
Yoksa doğumun her türlüsü kutsal
Bi arkadaşımız güzel belirtmiş, doğum şu şu tarihte sezeryanla olucak diye önceden ayarlanmamalı bence de, doğum bebek istediğinde başlayıp herhangi bir sorun olması halinde sezeryanla ilerler olmazsa da normal ile. Fakat ne yazık ki bu türkiye de bir seçim haline getirilmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…