- 28 Mayıs 2020
- 2.658
- 8.198
- 108
- 32
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #18.061
yapacagiz dedi cnm sekeri. tetanozda tek doz vurulacagim icin 24 uygun olur dedi. iki doz vurulcaklar genelde 20. hafta birinci doz. bir ay sonrada ikinci dozu vuruluyor. yani normal tarihler sizinki
AnneGünaydın kızlar
Dün geceden beri canım çok sıkkın. Anne yanı beşiğinin kitapçığını okuyordum, beşiğin yataktan yüksekte olması tehlikeliymiş. Ya aynı hizada ya daha aşağıda olmalıymış. Bizim yatağımız çok alçak bi yatak, yani aynı hizaya gelecek bir anne yanı beşik yok. 6-7 cm kadar yüksekte kaldı beşik. Ben sorun olmaz diye düşünmüştüm, tecrübesizlik işte. Bebek hareket eder de açık olan kısma boynunu koyarsa ölümcül olabilir diyor kitapçıktarüyama bile girdi uyuyamadım doğru düzgün, bu işi çözene kadar rahat edemeyeceğim sanırım…
Günaydın hanımlar
Dünden beri yanlış anlaşılan bir durum var sanırım. Sanmıyorum ki kimse kimsenin doğum şekline karışsın. Sadece eleştirdiğimiz nokta annenin normal doğumu denemek isterken doktorun çeşitli bahanelerle önceden veya son anda anneyi sezeryan doğuma yönlendirmesi. Çok duyuyorum burda "normal doğurmak istiyordum, dr bana böyle dedi, ama ben burda okudum, aslında normal deneyebilirdim, keşke.." diye devam eden cümleler. Bana doktor dese bebeğin hayati riski var, ya da dönmemiş ters geliş veya başı yerlesmemis vs. hiç düşünmem acil çıkış kapısıdır sezeryan, sezeryan olurdum. Önce bebeğin sağlığı. Ama bizim de normal doğurmak istememiz drlar tarafından anlaşılmalı diye düşünüyorum..
Anladim tesekkurler . Ben hep alttan muayene olmustum asiri gergin bir sey nefret etmistim ya . Sanirim doktor daha net gormek icin tercih ediyor. Sanirim ya ilk haftalar ya da son haftalar karnimdan bakmisti sadece . Cunku her doktora gidince geriliyordumKarindan yapiyorlar genelde ama ben 5 haftalikken gittim keseyi göremedik diye kendim istedim alttan da bakmasini ve alttan görmüştük. Çünkü dis gebelik ihtimalinden korkmustum. Karindan gorunmeyen sey alttan gorunuyor ilk zamanlarda. Alttan bakmasin istiyorsan kese biraz büyüyünce gidebilirsin canim, ama ben kesenin gec kalinmadan ilk fırsatta görülmesi gerektigini düşünüyorum
Baktım canım bu bizimkine uyabilir, 35 cme kadar inebiliyormuş, bizim yatak da o civarda yüksekliği. Bunu iade edebilirsem onu alabilirim. Çok teşekkür ederimKuzum chicco nexs to me var anne yani besik o ayarlaniyor baya
Anne
Canım ben 18 oldum daha yeni hissediyorum çok erken seninGünaydın kızçeler..
Bir can dünyaya getireceğiz, her iki doğum da gayet zor. Tabii kimse kimsenin doğum tercihine karışamaz. Benim de isteğim normalden yana. Şayet riskli bir durum yoksa sezaryen doğum istemem. Burada çoğu hamişin bahsettiği aslında "gerçekten riskli bir doğum yoksa ve benim panik halimden yararlanarak sezaryen doğuma almak isteyen doktor olursa" .. Malesef özel okullar ve hastaneler adeta ticarethane oldular. Devlete gitsek ilgi alaka sıfır. Aşağı tükürsen, yukarı tükürsen misali işte.
Bir de konudan bağımsız olarak benim mide bulantılarım bir ara baya durmuştu, bu günlerde yine başladı. Sizce normal mi endişe etmeli miyim ? 15+2de olup da benim gibi olan var mı ? Bebeğimi de hiç hissetmedim şimdiye kadar. Aklıma kötü şeyler getirmek istemiyorum ama ilk hamilelik tabi biraz tecrübesizlik var. Bu dönem de çok stresliyim, zor dönemden geçiyorum, düşük olsa anlardım kanama veya ağrı ile ama kalbi durmuşsa bunu anlamanın bir yolu yoktur sanırım
Canım ben 18 oldum daha yeni hissediyorum çok erken senin
Bizim akşam 10 başlangıçBen de yeni yeni hissediyorum belli saatlerde. Gün içinde ses yok. Sabah işe hazırlanırken ve akşam çayında başlıyor:) Kız olduğundan mı daha sakin acaba oğullarım kuduruktu
Evet aslında aklınızdaki soru işaretlerinin gitmesi ve gerçekten doğru işlem mı yapıldı sorusu. O yüzden doktordan ve hastane politikasından emin olun, bilgi sahibi olun, sadece denilene değil uygulamaya da bakın dedim daha önceki yazdıklarımda, maalesef benim bölgemde özellerin tercihi sezeryan, devlette sezeryan yok mu, var tabiki, ben sancımi beklerken bir dr gelip başka bir hastaya " bebeğin kalbi zayıf seni artık sezeryana aliyoruz"demişti, kadın normal için bekliyordu ama gerekli bir durumda sezeryan olan da var. Bundan emin olmak derdimiz. Herkes bebeğine saglikla, istediği şekilde kavuşsun inşallahÇok hassas bir konu canım yanlış anlaşıldı doğal olarak. Yoksa biz kimsenin seçimlerini, doğum şeklini sorgulamadık, eleştirmedik. Burda normal doğurmak isteyen de belki sezaryene alınacak mecburiyetten bunun garantisi yok kiBenim yaşadığım ülkede sezaryen oranı %20-%25 arası mesela, ben biliyorum ki doktorum sezaryen derse gerçekten gerekli gördüğü için diyecek, o yüzden içim rahat. Türkiyede bu oran %54 civarı sanırım. Biz doktordan iyi bilmiyoruz ki doktor bir sürü risk sıralayıp sezaryen derse bunu o an sorgulama şansı yok kimsenin. Korkudan kabul edeceksin. Ama gerçekten gerekli miydi? İstediği şekilde doğum yapamamak da annede travma yaratıyor. O yüzden annelere en azından seçme şansı verilmeli, biz bunu savunduk sadece.
Bu benim ilk doğum tecrübem olacak, türkiyeye gidip sezaryen mi olsam diye bile aklımdan geçti. Gerçekten çok korkuyorum normal doğumdan. Belki yolunda gitmeyecek sezaryene alınacağım. İki duruma da kendimi hazırlamaya çalışıyorum, iyi doğum hikayeleri okuyorum. Sadece normal değil, ben ameliyattan ve sezaryen dikişinden çok korkuyorum örneğin. Annem de çok acı çekmiş sezaryen yarasından. Mesela çok rahat geçen sezaryenleri okuyorum, anneler hemen kalkıp yürüyebilmiş hiç ağrısı olmamış. Diyorum eskisi gibi koskocaman yaram dikişim olmayacak, artık gelişti her şey.
Ama bana seçme şansı verilmeli, en azından deneyebilmeliyim. Aklımda acaba ben normal doğurabilir miydim doktor gereksiz yere mi beni sezaryene aldı diye bir düşünce kalmamalı. Canımızı canımızdan parçayı emanet ettiğimiz doktora güvenememek çok acı değil mi?
Benim annem beni sezaryenle doğurmuş dediğim gibi, turp gibiyim, kolay kolay hasta olmam. Bu tarz söylemler doğru değil, tıp çok ilerledi sezaryende gayet sağlıklı bebekler dünyaya geliyor. Burda kimse böyle bir şeyler demedi zaten. Biz o iyi bu iyi diye yarıştırmıyoruz, sadece doğru bilgi almak ve seçim şansı istiyoruz kızlar, kimse alınmasın gücenmesin
Belki de dr hayatını kurtardı, zaten o an inan kendini değil bebeği düşünüyorsun, ve aklındakini diretme diye bir durum söz konusu değil, hiçbir annenin bunu yapacağını sanmıyorumBu tarz yorumların da şuna sebep olduğunu düşünüyorum mesela gerçekten risk olduğu halde doktora güvenmeyip sezeryana yönlendiriyor kesin internette hep öyle okudum diyen anneler diretme yolunu seçebilir ve bu da herkesi riske sokar. Beni boş yere sezeryana aldılar diyen kaç kişinin gerçekten öyle olduğuna emin olabiliriz ki kimse doktor değil belki de suçladıkları doktor bebeğin hayatını kurtardı
Merhaba ödeme aylık olarak mı hesaba yatıyor o şekildeMerhabalar özel sektörde çalışıyorsanız ik ile görüşüp doğum rapor paranızı her ay sonu onaylatıp alabilirsiniz
Evet e devletten "şahsi ödemeler" yazdığınızda da ibanınızı kayıt edebilirsiniz pttden almak durumunda kalmazsınız. Ödemeler ay sonunu biraz geçiyor sistemden onaylanıyor daha sonra devlet yatırıyor tutarı ilk ödeme biraz gecikir sonrası ile arasında 1er ay olur zatenMerhaba ödeme aylık olarak mı hesaba yatıyor o şekilde
Hayırlı olsun 5 üstü hamile kabul ediliyor. Sağlık ocağında da verebilirsiniz. Kadın doğum için 1 hafta 10 gün beklemenizi öneririm doktorlar keseyi henüz göremiyorlar gittiğinizde kese de görünürMerhaba kizlar bana biri yardimci olabilir mi ? Ben hastayim diye dahiliyeye kan testi vermistim pazartesi gunu . Sonucuma kendim evde baktim gebelik icinde kan verdim . Sonucum 20 cikti beta hcg . Sanirim hamileyim . Adetim sadece bir gun gecti . Eger hamileysem baska hastaneye doktora gidecem bana tekrar tahlil yaptirirlar mi ? Dahiliye gittigim doktor baska hastanede onu arayip bilgi alsam sadece yeterli olur mu ? 2 hastaneye birden gitmek bana yorucu gelecek kizim var kucuk o yuzden. Yardimci olur musunuz ?
Canım ben 18 oldum birkaç gündür bulantılarım geri geldi az da olsa. Bebeği de hissetmiyorum haftaya detaylıya giricem 19 bitmiş olcakGünaydın kızçeler..
Bir can dünyaya getireceğiz, her iki doğum da gayet zor. Tabii kimse kimsenin doğum tercihine karışamaz. Benim de isteğim normalden yana. Şayet riskli bir durum yoksa sezaryen doğum istemem. Burada çoğu hamişin bahsettiği aslında "gerçekten riskli bir doğum yoksa ve benim panik halimden yararlanarak sezaryen doğuma almak isteyen doktor olursa" .. Malesef özel okullar ve hastaneler adeta ticarethane oldular. Devlete gitsek ilgi alaka sıfır. Aşağı tükürsen, yukarı tükürsen misali işte.
Bir de konudan bağımsız olarak benim mide bulantılarım bir ara baya durmuştu, bu günlerde yine başladı. Sizce normal mi endişe etmeli miyim ? 15+2de olup da benim gibi olan var mı ? Bebeğimi de hiç hissetmedim şimdiye kadar. Aklıma kötü şeyler getirmek istemiyorum ama ilk hamilelik tabi biraz tecrübesizlik var. Bu dönem de çok stresliyim, zor dönemden geçiyorum, düşük olsa anlardım kanama veya ağrı ile ama kalbi durmuşsa bunu anlamanın bir yolu yoktur sanırım
Canım tüp bebek olmasıyla doğurmanın hbir alakası yok o konuda için rahat olsun. Tüp bebek erken doğar dediler kızım 41+1de normal doğumla çatır çatır doğduKızlar benimde genelde denk geldiğim doktorlar sezeryan öneriyor tüp bebek olduğu için riske atmayi göze almamak için ama yine de senin kararın saygı duyarız diyorlar benimde hep normal doğum korkum vardı bu arada bir ebe olarak söylüyorum bunuyani benim aklıma yatan sezeryan doğum şimdilik sağlıkla gelsin de minnosum tabiki
Tabiiki de öyle, sadece normal doğumun tutulmasındaki amaç benim gözümde bebek ve anne açısından daha sağlıklı olması, çünkü bebek doğduğu anda vajinal yoldan geçerken, dünyaya geldğinde maruz kalıcağı mikroplara karşı koruma altında bir kalkanla çıkıyor. Doğum kendiliğinden başladığı için annenin sütü de daha kolay geliyor.Ya bu doğum şeklinde konusunda ben de biseyler söylemek istiyorum.
Herkes nasıl daha rahat edecekse o doğum şeklini seçsin bence ve bu seçim sonrası diğerini kötülemeyi bıraksın..
Stres altında normal doğum da kolay değil istemediği halde sezaryen olmakda. Zaten birde herkesin kendi yolculuğu bu kişiden kişiye değişecek bir durum..
Doğurmak ne şekilde olursa olsun çok kutsal ve çok özel olacak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?