- 5 Kasım 2022
- 1.443
- 3.096
- 53
- 27
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #18.101
yaaaAa böyle üç çizgi çıkınca kız oluyor canım benimki erkek mesela iki çizgi vardı
Sizden aldığım gazla içmeye karar verdim zaten o biyetteydim şimdi keyifle içtim bi tane sağ olunGünde bir iki fincan kahve içebilirsin hiçbir şey olmaz demişti ben ilk iki ay sabah akşam Türk kahvesi içtim bulantılar başlayınca içemedim şimdi haftada bir içiyorum sabahları da çay içiyorum bir bardak bazen o kadar.
turk kahvesi cok severdim hamile kaldim kalali icemiyorum. 2 3 kez anca icmisimdir 5. aydayim cnm. ama çayda normalde sabah icerim baska aramazdim cay hastasi oldumKızlar çay kahve ile aranız nasılher gün düzenli içen var mı?
Benim canım bu aralar çok istiyor her ikisini de her gün içsem bişey olur mu acaba ya ikisinden birini
Benim de 15. Haftada bulantılarım olmuştu canım bence ara ara yokluyor benim ber sbh akşam 10.30da düzenli midem bulanıyorGünaydın kızçeler..
Bir can dünyaya getireceğiz, her iki doğum da gayet zor. Tabii kimse kimsenin doğum tercihine karışamaz. Benim de isteğim normalden yana. Şayet riskli bir durum yoksa sezaryen doğum istemem. Burada çoğu hamişin bahsettiği aslında "gerçekten riskli bir doğum yoksa ve benim panik halimden yararlanarak sezaryen doğuma almak isteyen doktor olursa" .. Malesef özel okullar ve hastaneler adeta ticarethane oldular. Devlete gitsek ilgi alaka sıfır. Aşağı tükürsen, yukarı tükürsen misali işte.
Bir de konudan bağımsız olarak benim mide bulantılarım bir ara baya durmuştu, bu günlerde yine başladı. Sizce normal mi endişe etmeli miyim ? 15+2de olup da benim gibi olan var mı ? Bebeğimi de hiç hissetmedim şimdiye kadar. Aklıma kötü şeyler getirmek istemiyorum ama ilk hamilelik tabi biraz tecrübesizlik var. Bu dönem de çok stresliyim, zor dönemden geçiyorum, düşük olsa anlardım kanama veya ağrı ile ama kalbi durmuşsa bunu anlamanın bir yolu yoktur sanırım
Kahveyi çok nadir içiyorum çayı da günde iki çay bardağı içiyorum . Kahve içtiğim gün çay içmiyorumCanım ben çayı 3 bardak kadar içiyorum kahve de bazen günde bir bardak içiyorum hiç de sıkıntı olmadı aslında herşeyden kısıtlamamak gerektiğini düşünüyorum sakınan göze çöp batar fazlaya kaçmadan içiyorum
Çok çok katılıyorum başkasına bakıp karar vermek doğru bir karar değil kesinlikle.. Gercekten guvenebilecegiz bir doktor bulup onun sizin isteginizden farklı bir doğum şekli kararı olduğu taktirde doktora bilime güvenmemiz lazım diye düşünüyorumEn iyi doğum annenin kendini iyi hissedeceği doğumdur. Sezeryan da normal doğum da kendi içinde avantaj ve dezavantajlar taşır. Herkesin doğum hikayesi kendine özeldir. Bunu hamilelik sürecinde bile gördük kimimizin kanamaları oldu kimimizin bulantıları çoktu kimimiz hiç bir zorluk yaşamadı. Herkesin hamilelik hikayesi bile bu kadar farklıyken başkasının doğum hilayesini dinleyip karar vermek çok saçma
Bazen hayati risk dese bile doktor, anne adayı normal istiyorum diyor ben de o tarz şeyler de okudum onları anlamaya çalışıyorum. Öyle bir algı var çünkü toplumda ister istemez normal doğum sezaryenden iyidir algisiGünaydın hanımlar
Dünden beri yanlış anlaşılan bir durum var sanırım. Sanmıyorum ki kimse kimsenin doğum şekline karışsın. Sadece eleştirdiğimiz nokta annenin normal doğumu denemek isterken doktorun çeşitli bahanelerle önceden veya son anda anneyi sezeryan doğuma yönlendirmesi. Çok duyuyorum burda "normal doğurmak istiyordum, dr bana böyle dedi, ama ben burda okudum, aslında normal deneyebilirdim, keşke.." diye devam eden cümleler. Bana doktor dese bebeğin hayati riski var, ya da dönmemiş ters geliş veya başı yerlesmemis vs. hiç düşünmem acil çıkış kapısıdır sezeryan, sezeryan olurdum. Önce bebeğin sağlığı. Ama bizim de normal doğurmak istememiz drlar tarafından anlaşılmalı diye düşünüyorum..
Yaa ben de senin gibiyim çay cayy diye dolaşıyorum bütün gün vallahi önceden de hiç icmezdim kahvaltıdan kalvaltiya 1 bardakti anca şimdi damacanayla icebilcek potansiyeldeyimturk kahvesi cok severdim hamile kaldim kalali icemiyorum. 2 3 kez anca icmisimdir 5. aydayim cnm. ama çayda normalde sabah icerim baska aramazdim cay hastasi oldumince belli bardakta günde 4 bazen 5 bardak iciyorum cok mu bilmiyorum
Aynısını ben yaptım. Önce kadin dogumdan randevu aliyorsunuz onlar sizi detayli ultrason icin randevu yerine yonlendiriyor. Detayli ultrason icin randevuyu o sekilde alabiliyorsunuz. 14 nisana verildi bana. Ama bende kontrollerimi ozelde yaptiriyordum devket hastanesinde bu kadin dogum randevusu sonrasi memnun kalmadim acikcasi. 10mart ta kendi doktorumda randevum var. Onun yonlendirmesine gore ilerleyecegim. Devletteku detayli randevumu da buyuk ihtimal iptal ederim.Merhaba arkadaslar ben de birsey sormak istiyorum. Normalde ozelde kontrollerim ama detayli ultrason icin devlete gitmeyi dusunuyorum. Randevuyu once kadin dogumdan mi almam gerekiyor kadin dogum yonlendiriyormus sanirim. Kadin dogum yonlendiriyorsa ayni gun icerisinde gidebiliyor muyuz yoksa ileri tarihe tekrar randevu mu veriyorlar?
çok teşekkür ederiz doktor yüzde yüz dedi ama farklı bir süpriz olmazsa :) Elisa ile Almina düşünüyoruz şu anlık Allah sağlık versin hepsine kızı da erkeği de yerleri çok ayrıdırMaşallah canım benimde çok hayalimdi 2 ikiz kızım olmasıisimleri ne koycan
bende hemde gebeliğimi ilk öğrendiğimde bir sürü kafeinsiz kahve aldım ama kahveden tiksindimturk kahvesi cok severdim hamile kaldim kalali icemiyorum. 2 3 kez anca icmisimdir 5. aydayim cnm. ama çayda normalde sabah icerim baska aramazdim cay hastasi oldumince belli bardakta günde 4 bazen 5 bardak iciyorum cok mu bilmiyorum
Güzel haberlerini bekliyoruz canımKızlar görüşe son yarım saat
Doktorum ilk gidisimde kahve 1 tane cay da 2-3 tane acik icebilirsin demisti. Cay sevmem ama kahveyi her gun iciyorumKızlar çay kahve ile aranız nasılher gün düzenli içen var mı?
Benim canım bu aralar çok istiyor her ikisini de her gün içsem bişey olur mu acaba ya ikisinden birini
Aynen eşimde şaşırıyor bu kadar çay içmemeYaa ben de senin gibiyim çay cayy diye dolaşıyorum bütün gün vallahi önceden de hiç icmezdim kahvaltıdan kalvaltiya 1 bardakti anca şimdi damacanayla icebilcek potansiyeldeyim
aynen canim sonucta antioksidanbende hemde gebeliğimi ilk öğrendiğimde bir sürü kafeinsiz kahve aldım ama kahveden tiksindimşimdi de çay içiyorum vallahi bazen abarttığımda oluyor can bu napalım
Yaaaa bu fikir bana o kadar iyi geldi kiiiiBen günde Bir bardak kahve bir iki çay bardağı da çay içiyorum. Ama tam Bi kahve bağımlısı olduğum için yetmiyor çözümü kafeinsiz kahvede buldum canım isterse ondan yapıyorum tadı aynı Türk kahvesiyle günde öyle 2 3 içiyorum artık migros ve carrefoursa marketlerde de var
Ben hiç kısıtlamadım vala demir vs vitaminlerimde çok iyi şükür kısıtlamak da istemiyorum eskiler herşey yiyor içiyormuş. Kendime göre ayarlıyorumKahveyi çok nadir içiyorum çayı da günde iki çay bardağı içiyorum . Kahve içtiğim gün çay içmiyorum
Sağlıkla gelsinler canım. İsimlerde çok uyumlu çok beğendim hayırlı evlat olsun prensesler inşallahçok teşekkür ederiz doktor yüzde yüz dedi ama farklı bir süpriz olmazsa :) Elisa ile Almina düşünüyoruz şu anlık Allah sağlık versin hepsine kızı da erkeği de yerleri çok ayrıdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?