- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #18.121
Evet canım bende farkettim bu durumu arkadaşımda söyledi onunda öyle oluyormuş benimde öyle adet günü karın ağrım oluyor yumurtalama günü akıntı fazla oluyorkizlar ben bisi farkettim. her ay regl gunlerimde karin agrim oluyodu hamilelikte anliyodumki o dönemdeyim. ama bu regl donemi disinda regl bittikten 2 hafta snra baslayan yumurtlama günlerinde de cok hafif agrim oluyor ve yumurtlama günlermde acayip akintimda artış oluyor. son 2 3 gundur gene artti normal zamana göre. baktim takvimimden yumurtlama haftasindaymisim. hamile kalmadan oncede bu haftada akinti artardi bende.Akintisi belli zamanda cogalan arkadaslarm vardir belki habernz olsn.
Evett anne hissiyatı yine yanılmadıKızlar bebiş erkek107 gr olmuş ikili taramamızda da bir sıkıntı çıkmadı . Baş ağrısıyla ilgili şuan vücudun komple değişiyor kan hacmi artıyor ondan dedi
Evet canım amin insallahEvett anne hissiyatı yine yanılmadımaşallah sağlıkla gelsin oğluşunuz ayy bende korkuyordum şu baş ağrısından. Sıkıntı olmamasına sevindim canım
Her gün ağrıyor başım düzenli olarakKızlar bebiş erkek107 gr olmuş ikili taramamızda da bir sıkıntı çıkmadı . Baş ağrısıyla ilgili şuan vücudun komple değişiyor kan hacmi artıyor ondan dedi
Benımde en az 2 gün haftadaHer gün ağrıyor başım düzenli olarak
Tatlım bu tarz yorumlar dediğin yorumu nerde okudun bilmiyorum ama hiç kimse sezaryene karşıt bir görüş bildirmedi. Lütfen bir konu hakkında karşıt fikir verirken iyice anlayın ne söylenmek istemiş. Yoksa sanki ortada tartışma var gibi oluyor. Daha önce yazılmış ama tekrar yazayım, normal doğum isteyen ve aslında yapabilecek olan annenin çeşitli sebeplerle sezaryene yönlendirilmesi eleştirildi. Ben istatistiklere inanırım. Ülkemde sezaryen doğum oranı diğerlerine göre aşırı fazla ise demek ki bir tuhaflık var ve buna denk gelmek istemeyiz, söylediğimiz buydu. Yoksa kimsenin doktor riskleri anlatmasına rağmen bebeğini riske atıp hayır ben normal doğurcam diyeceğini sanmam. İçgüdüler izin vermez zaten. O hastanede karar kılan kişi zaten oraya güveniyordur ama bizim konuştuğumuz şey de işte güvenilecek yer bulabilmek. Umarım açıklayıcı olmuştur.Bu tarz yorumların da şuna sebep olduğunu düşünüyorum mesela gerçekten risk olduğu halde doktora güvenmeyip sezeryana yönlendiriyor kesin internette hep öyle okudum diyen anneler diretme yolunu seçebilir ve bu da herkesi riske sokar. Beni boş yere sezeryana aldılar diyen kaç kişinin gerçekten öyle olduğuna emin olabiliriz ki kimse doktor değil belki de suçladıkları doktor bebeğin hayatını kurtardı
Doktor kahve içme hiç dedi. Yapamam deyince, günde 1 fincan türk kahvesi içebilirsin dedi. İlk 3 ay dişimi sıktım ama bu hafta başladım, günde 1 fincan içiyorum.Kızlar çay kahve ile aranız nasılher gün düzenli içen var mı?
Benim canım bu aralar çok istiyor her ikisini de her gün içsem bişey olur mu acaba ya ikisinden birini
Günaydın kızlar
Dün geceden beri canım çok sıkkın. Anne yanı beşiğinin kitapçığını okuyordum, beşiğin yataktan yüksekte olması tehlikeliymiş. Ya aynı hizada ya daha aşağıda olmalıymış. Bizim yatağımız çok alçak bi yatak, yani aynı hizaya gelecek bir anne yanı beşik yok. 6-7 cm kadar yüksekte kaldı beşik. Ben sorun olmaz diye düşünmüştüm, tecrübesizlik işte. Bebek hareket eder de açık olan kısma boynunu koyarsa ölümcül olabilir diyor kitapçıktarüyama bile girdi uyuyamadım doğru düzgün, bu işi çözene kadar rahat edemeyeceğim sanırım…
Normal kontrollerim ve dogumum ozelde kendi doktorumda olacak fakat detayli ultrasonu onceki hamileligimde yine ozelde ayni hastanede yaptirip memnun kalmamistim yeterince ilgilenmemisti o yuzden devlette yaptiricam bu seferAynısını ben yaptım. Önce kadin dogumdan randevu aliyorsunuz onlar sizi detayli ultrason icin randevu yerine yonlendiriyor. Detayli ultrason icin randevuyu o sekilde alabiliyorsunuz. 14 nisana verildi bana. Ama bende kontrollerimi ozelde yaptiriyordum devket hastanesinde bu kadin dogum randevusu sonrasi memnun kalmadim acikcasi. 10mart ta kendi doktorumda randevum var. Onun yonlendirmesine gore ilerleyecegim. Devletteku detayli randevumu da buyuk ihtimal iptal ederim.
Ben de ilk aylarda içmiştim hepTatlım bu tarz yorumlar dediğin yorumu nerde okudun bilmiyorum ama hiç kimse sezaryene karşıt bir görüş bildirmedi. Lütfen bir konu hakkında karşıt fikir verirken iyice anlayın ne söylenmek istemiş. Yoksa sanki ortada tartışma var gibi oluyor. Daha önce yazılmış ama tekrar yazayım, normal doğum isteyen ve aslında yapabilecek olan annenin çeşitli sebeplerle sezaryene yönlendirilmesi eleştirildi. Ben istatistiklere inanırım. Ülkemde sezaryen doğum oranı diğerlerine göre aşırı fazla ise demek ki bir tuhaflık var ve buna denk gelmek istemeyiz, söylediğimiz buydu. Yoksa kimsenin doktor riskleri anlatmasına rağmen bebeğini riske atıp hayır ben normal doğurcam diyeceğini sanmam. İçgüdüler izin vermez zaten. O hastanede karar kılan kişi zaten oraya güveniyordur ama bizim konuştuğumuz şey de işte güvenilecek yer bulabilmek. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Doktor kahve içme hiç dedi. Yapamam deyince, günde 1 fincan türk kahvesi içebilirsin dedi. İlk 3 ay dişimi sıktım ama bu hafta başladım, günde 1 fincan içiyorum.
Benim de yatağım aynı böyle şimdi başka eve taşınıyoruz odaya sığmıyor diye annemden düz baza alıp bunu ona vericem. Beşik kısmını da görmüş oldum :))iade seçeneğini denemeden bi çözüm bulmaya çalıştım. Yatağın yerleştiği kısımdaki demirler ayarlanabiliyordu, bir üste aldım demirleri böylece yatak kısmı yükselmiş oldu. Neredeyse anne yanıyla aynı hizaya geldi, hala anne yanı biraz daha yüksek. Arada biraz boşluk kaldı. O kısma uyacak bir ek yapacağım süngerden ve aynı hizaya belki biraz daha yüksek ayarlayacağım. Sizce güvenli olur mu bu şekilde ?
Resim ekledim
İlk kez baza almadığıma pişman oldum canım bu anne yanı yüzünden :) güvenli olmadığına karar verirsek ya yeni anne yanı ya baza alacağız... sence güvenli olur mu araya bi ek konuncaBenim de yatağım aynı böyle şimdi başka eve taşınıyoruz odaya sığmıyor diye annemden düz baza alıp bunu ona vericem. Beşik kısmını da görmüş oldum :))
Canım zaten anne yanı beşiğine yattığı zamanlarda hareket halinde olmayacak. Sen de zaten sürekli tetikte olcaksın ben bi sorun olcağını düşünmüyorum olmadı o kenarını açmazsın yani çok gerek olmuyor açmayaİlk kez baza almadığıma pişman oldum canım bu anne yanı yüzünden :) güvenli olmadığına karar verirsek ya yeni anne yanı ya baza alacağız... sence güvenli olur mu araya bi ek konunca
Ben sorun olacağını düşünmüyorum canım yumuşak bir şeylerle desteklersin korkma ben olsam ben de öyle yapıcaktımİlk kez baza almadığıma pişman oldum canım bu anne yanı yüzünden :) güvenli olmadığına karar verirsek ya yeni anne yanı ya baza alacağız... sence güvenli olur mu araya bi ek konunca
Canım bu park beşik dedikleri mi oluyor? Ben de şuan beşik bakıyorum kafam karıştı. Mobilya olanlara baktım ama bizim taşınma durumumuz var. Satan kişi park beşik alın, büyüyüp odasını yapınca mobilyaya geçersiniz dedi. Bir de dedi ki, zaten bir tane salonda bir tane yatak odasında beşik lazım, mobilya olanları hareket ettiremezsiniz vs. Gerçekten iki ayrı beşik mi almamız gerekli? Salonda illa yatacağı ayrı bir yer mi gerekli? Kafamda deli sorulariade seçeneğini denemeden bi çözüm bulmaya çalıştım. Yatağın yerleştiği kısımdaki demirler ayarlanabiliyordu, bir üste aldım demirleri böylece yatak kısmı yükselmiş oldu. Neredeyse anne yanıyla aynı hizaya geldi, hala anne yanı biraz daha yüksek. Arada biraz boşluk kaldı. O kısma uyacak bir ek yapacağım süngerden ve aynı hizaya belki biraz daha yüksek ayarlayacağım. Sizce güvenli olur mu bu şekilde ?
Resim ekledim
Canım zaten anne yanı beşiğine yattığı zamanlarda hareket halinde olmayacak. Sen de zaten sürekli tetikte olcaksın ben bi sorun olcağını düşünmüyorum olmadı o kenarını açmazsın yani çok gerek olmuyor açmaya
Ben sorun olacağını düşünmüyorum canım yumuşak bir şeylerle desteklersin korkma ben olsam ben de öyle yapıcaktım
Park yataklar daha büyük sanırım canım, anne yanına konuyor mu onlar bilmiyorum. Bu anne yanı diye geçiyor. Bu terimlerle aram pek iyi değil.Canım bu park beşik dedikleri mi oluyor? Ben de şuan beşik bakıyorum kafam karıştı. Mobilya olanlara baktım ama bizim taşınma durumumuz var. Satan kişi park beşik alın, büyüyüp odasını yapınca mobilyaya geçersiniz dedi. Bir de dedi ki, zaten bir tane salonda bir tane yatak odasında beşik lazım, mobilya olanları hareket ettiremezsiniz vs. Gerçekten iki ayrı beşik mi almamız gerekli? Salonda illa yatacağı ayrı bir yer mi gerekli? Kafamda deli sorular
Yaaa cok iyiKızlar dünden beri burda sağlık ocağı kalp atışı fln okuyup duruyordum acaba gitsem mi ben de diye az önce sağlık ocağındaki hemşire aradı hemen gittim önce duyulmadı 18 haftalık küçük daha dedi sonra duyduk 150 atıyordu çok şükür rahatladım geldim
Ben önce araştırma yapmam gerek, tam olarak ne demek, kiminle yapılıyor, ne kadar geçerli vs. Ama gerekliyse ve fayda sağlayacaksa yaparımDoğum planı yapan/yapacak olan var mı aranızda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?