2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Ben önce araştırma yapmam gerek, tam olarak ne demek, kiminle yapılıyor, ne kadar geçerli vs. Ama gerekliyse ve fayda sağlayacaksa yaparım

Canım ben de yeni anne olmuş bir tanıdığımdan duydum doğum planını, o doktoruyla beraber hazırlamış. Doğum öncesi, sırası ve sonrasında senin isteklerin tercihlerinle ilgili bir planmış. Örnekleri var internette. Ben birth plan template diye arattım fikir almak için ama kendi planımı yazacağım. Şu an araştırdığım bir çok şey var örneğin, epidural hakkında hiç bilgim yok. Doktordan randevu alıp doğum hakkında bütün sorularımı soracağım, epidural hakkında sezaryen hakkında bilgiler alacağım. Eğer aklıma yatmazsa epidural istemiyorum yazacak doğum planında mesela, ilk tercihim normal doğum ve sezaryende genel anestezi istemiyorum bunları yazacağım. Tabii acil durumlarda senin planına doktor yüzde yüz uyamaz. Araştırıp üzerine düşünüp yazmak gerek. Araştırmalarım sonucunda doğum planının çok gereksiz bir şey olduğunu da düşünebilirim, şu an mesafeliyim

Bir de farklı sağlık sorunları, kullandığı ilaç vs olan kişilere çok faydalı olabiliyormuş doğum planı. O sırada yakınların veya sen unutursan bir şeyleri söylemeyi planından hemen okuyabilirmişsin.

Ben kullanamamıştım canım olmasına rağmen korsem. Bana çok rahatsızlık veriyordu taktığımda bi hassasiyet hissi oluşmuştu takamıyordum. Kilo berdim ne sporlar yaptım ettim ama göbeğim bir türlü tam gitmedi böyle bıngıl bıngıl kaldı . Dıştan belli olan bi göbek değil ama kalan deri fazlalığı gibi bişey

Bende 13 ünde olmuştum çok şükür ben hastanede falan yatmadım. Ben de progestanı 1 kutu kullandım sadece sonra bıraktım ben de evde yatıyorum bazen yemeğe bile kalmıyorum

Canim nacizane kendi tecrubeme gore yorumlarsam ben mobilya besik aldim. 2 kademeli yukarida ve asagiya aliniyor. Daha donemiyorken yukarida tutuyorduk. Zaten gene de biraz asagida sayilir 0 dusunme. Yasi ilerledikce asagi aldik. Sallanabilen bi modeldi elle sallanmadan bassediyorum yani. Pier cardin in bi modeliydi. Cok memnun kaldik. Anneme goturdum artik 6 yasinda ve kendi yatagina gecti. Ama annemde kaldiginda hala onda yatiyor. Parmaklikli kismi cikarilabiliyordu cikarttik. Boyu da hala kurtardigi icin kullanabiliyor yatak gibi. Simdi 2. Minige onu annemden alicam ve gene onu kullanicam. Salondaysa yanlari minderli gorsel ekleyecegim minderi kullandik. Ondan da cok memnundum. Bazen aramizda yatirirsak gene ona koyup yatirdik ezilmesin yanlislikla diye. Onu da 6 ay kadar kullandik.onda begenmedigim tek sey gordugum tum modellerin kumasi cikabilen degil sabit. Kusabiliyor veya altina cikiyor ozaman kirlenince yikayamiyorsun ben uzerine hep baska ortu de serip kullandim o sebeple. Zaten salonda yatirma haricinde odada besikte dururken de kamera alirsin acik olur sesi geliyor goruyorsun da. Bence 2 besige gerek yok bu sebeple. Uzun oldu ama son olarak park yatagi da aldik ama onu annemlerin bi yazliklari var. Oraya gidiyoruz arada. O sebeple kurulabilen ve tasinabilen olsun diye aldik. Bi sure sonra baska yere giderken yatili kalmadigimizi fark edince de o park yatak hep orda kaldi. Bi kere de kayinvalidemlere izmire giderken goturmustuk. Kisacasi eger bi kac yere kalmaya gitme ihtimaliniz varsa alinabilir bi cantasi var cunku tasinabiliyor kolayca.

Foto koymamisim besik bu modeldi. minder farkli renkte ama gene bu modeldi fotolarini ekliyorum

Eklentiler

• Screenshot_20230303-174048_Chrome.webp
    19,3 KB · Görüntüleme: 76
  • Screenshot_20230303-173529_Chrome.webp
    25,1 KB · Görüntüleme: 78
Foto koymamisim besik bu modeldi. minder farkli renkte ama gene bu modeldi fotolarini ekliyorum
Ayyy gene bisiyi unutmusum bence kritik bi nokta parmaklikli olmasi avantaj cunku yataginizin konumu uygunsa bebisi gorebiliyorsunuz ama parkmaklik aralarinin genis olmamasina dikkat edilmeli kafasini sikistirmasin az buyuyunce haraketlenince. Bu modelde oglumun kafasini hic sokamadi

Korse kullandim ben. Yakin zamanda dogum yapmis artik kullanmayan bi arkadasim vermisti. O verene kadar bende almistim ama kendiminkini ilk baslarda kullanamadim. Benimki kopca tarzi seyleri vardi zamanla daha dar kopcalardan gecirerek kullaniyordun ama sert bi korseydi. Rahatsiz etti gercekten hevesliydim ama kullanamadim. Arkadasiminkini kullandim. O cirtcirtliydi belime sariyordum ne kadar sikarsan o kadar daraliyordu. Bi sure sonrasindaysa arkadasiminki yeterince daraltilamadi kendiminki siki siki olunca bu sefer kendiminkine gectim. Bence asamali kullanilmali. Bu arada gobegim kalmadi mi kaldi. Istesem bikini giyebilirim seviyesinde kaldi ama biraz kiris kirislik var gobek deligimin uzerinde sadece. Gene bunda da kullanacagim korse. Bence etkili.

İlk dogumumda owli almistim ama sezeryan yerim acidi kullanamadim

Gene foto eklememisim. Benimki kopcali siyah olandi. Dogumdan tahmini olarak 3 4 ay sonra kullanmaya baslayabildim. Arkadasiminki krem rengi olandi cirtcirtli korse. Onu dogumdan 1 hafta kadar sonra kullanmaya direk basladim. Ama bence gobegi goturen daha dogrusu rahatsiz edip yedirtmeyen diyeyim siyah kopcali olan. Ama direk kullanmak inanin cok zor. Zaten bitis yeri de dikisinize dogru geliyor acitiyordu falan.ikisini de koyuyorum.

Eklentiler

• Screenshot_20230303-175309_Chrome.webp
    19,3 KB · Görüntüleme: 60
  • Screenshot_20230303-175251_Chrome.webp
    20,6 KB · Görüntüleme: 69
Kızlar benim sata göre bir hafta geç döllenme yani adet tarihim güncellemişti doktor 18 Kasım olarak, tahmini doğum 25 Agustos dedi erkek bebek erken mi doğar geç mi genelde herkes erkek geç doğar diyor doğrumu bu

Anladım. Ben epidural için iyi bir uzmanın yapması gerektiğini biliyorum sadece. Kuzenim epidural sezaryen oldu ve belinden girdikleri yerden bacaklarına kadar hala yıllar geçmesine rağmen acı çekiyor eğilip kalkarken. Ama bu beni durduracak mı hayır ben epidural normal istiyorum, tabii en son doktor o ana göre neye karar verirse o olacak. Sanırım bizde daha çok yaygınlaşmadı doğum planı. Doktorum söylerse yazarım.
Belki de fazla sıkı geldi? İşte o deri fazlalığı her türlü gitmeyebilir zaten ciltten cikde değişir ama incelmek için korse istiyorum ben :/
Çok teşekkür ederim ne güzel açıklamışsın bu minderi düşüneceğim mantıklıymış. Ben belki minder ve ana kucağı mı ana dizi mi ne diyorlarsa ondan alırım. Ebebekte bir ana kucağı modeli gördüm herkes bebeği ona koyup işlerini halledebildiğini söylemiş. Üstünde oyuncak vs var kendinden sallanmalı.
Ayyy bu çok iyi oldu. Bu hafta biz de alacaktık beşik. Soracağım bunu alırken çok sağol
Hmmm ben de o zaman iki model alırım belki. Sarmalı olanlar bana hep daha etkili geldi nedense. Kopçalıda doğru bedenimi seçemeyeceğim gibime geliyor. Özellikle büyük gelirse çöp.
İlk dogumumda owli almistim ama sezeryan yerim acidi kullanamadim
Sezaryende kullanamayız diye düşünüyodum ama korse satanlar kullanbilirsiniz yazmış ama bence zor olur dediğiniz gibi.
Sağdaki kopçalı olanı herkes trendyolda çok övmüş işte ondan alacaktım ama şimdi iki tane farklı model almaya karar verdim

bende 18+2yim benimde 150 cikti kalp atisi canim dün

Korse konusında bilgim şu büyüklerinden duyduğum eskiden kadınlar doğımdan sonra hemen göbeklerini sararlarmış sıkı sıkı bence çok etkili
Kullanım konısında sezeruan için bilmiyorum özel korse ler vardır illaki ama normalde hemen doğumdan sonra takılmalı bir hafta filan sonra değil ben böyle duydum iyisinden alıp doğumdan hemen sonra takmayı planlıyorum

Canım tek başına korse durduk yere inceltmiyor ya yani tek korseden beklentin olmasın, anca korse takıp spor veya yürüyüş falan yapmalıyız ki inceltsin

Sezaryen için de kullanılabilir yazıyor neredeyse bütün korselerde. Evet hemen takılıyor sanırım. Benim takip ettiğim yabancı bir influencer sezaryenle ikiz doğurdu ve daha hastanedeyken bu siyahlardan takıyordu. İlk ordan aklıma geldi zaten. Belki de kalitesi ne kadar iyiyse o kadar az rahatsız eder sezaryenlileri de.
Canım tek başına korse durduk yere inceltmiyor ya yani tek korseden beklentin olmasın, anca korse takıp spor veya yürüyüş falan yapmalıyız ki inceltsin
Evet de mesela benim yüzük taktığım parmağım bi süre sonra inceldi o bölge. Mantığım doğru mu bilemem amaBence gene de birşeyi yeterince kullanırsan yardımcı olur hiç kullanmamaktansa.

Benim korsem vardı, ama kullanamadım, iki doğumum da yaza gelmişti ve beni bunalttı. Ama doğumdan sonra her gün yürüyüş yaptım. Göbek kalmadı

Yaaa cok iyibizde bugun 18w olduk keske benide cagirsa da,duysamdayanamıyorum offf
Çağırmalarına gerek yok kuzum sen istiyorsan git baksınlar geçen işim düştü gitmiştim ayda bir geliyormusun ebeye kontrole dedi dr bende yoo dedim benim haberim yok öyle bişeyden sadece kayıt olmaya gelmiştimayda bir gel dopler ile kalbini dinleriz tansiyon kilona falanda bakarız dediler öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…