2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
O batmaları ben de yaşıyorum bağların gerilmesinden oluyormuş bebeği yeni yeni hissetmeye başladım aynı gaz gibi ama pırr yapıp geçiyor asla batma hissi gibi değil karnın gurulduyor gibi ama rahim kısmında oluyor genelde ben çok hareket edince hissediyorum

Canım, bebek diyenler gelecek aylar için konuşmuştır bu haftada daha bebek anca 200gram gibi birşey iken bebek hareketini cimcikleme yada diğer arkadaşın dediği yerinden fırlayacak gibi hissetsen bebek 3 kilo üzerine çıkınca dayak yer gibi hissetmemiz lazım o nedenle bu ayda anca içinde karıncalanma gibi yada kelebek kanadı dediğimiz küçük küçük pır pır hareket gibi hissedebilirsiniz
Zaten esas hareketlerini hissetmeye başlayınca demek istediğimi anlayacaksın

Ay böyle 30sn 1 dkya yakın sürüyo bazen 10sn bazen 5 sn bi kaç dk yazmışım ama mesela bugün hiç olmadı ve hep aynı yerde ve çevresinde olması bebek olduğunu göstermez mi ya heveslenmiştim

valla o zaman bebek değil bu. Ne karıncalanma var ne kelebek kanadı. Annem de dedi ki anca 6. Ayda hissedilir bebrk, şuan küçücük neyi hissedeceksin vs. Ben de üstünden yıllar geçtiği için unuttu diye yordum ama sizin dediğiniz de mantıklı.
Ay böyle 30sn 1 dkya yakın sürüyo bazen 10sn bazen 5 sn bi kaç dk yazmışım ama mesela bugün hiç olmadı ve hep aynı yerde ve çevresinde olması bebek olduğunu göstermez mi ya heveslenmiştim
Evet ya ben de heveslenmiştim. Bağ gerilmesi nasıl iğne batması gibi oluyor ama ya. Bilmiyorum, güvenmek gerek tecrübeli annelere tabii. Neyse bir ay daha dişimizi sıkalım az kaldı

Korkma canım içimizde bir canlı büyüyor seni kıvrandıran bir ağrı olmadıktan sonra normal ufak tefek batmalar ağrılar
Yok canım çok şükür ara ara oluyo kasıgıma bide aşagıya dogru vuruyo bazen ama şükür kıvrandırmıyo Rabbim evlatlarımızı sag salim kucagımıza almayı nasip etsin

İyi akşamlar kızlar ben normalde özelde takipliydim şikayetlerim çok olunca ve hafiflemeyince bugün ailemin ısrarıyla fakülte hastanesine gittim. Sadece ekran da rahat rahat bebişi görememe kısmı kötüydü. Onun haricinde tüm kan değerlerim idrarıma bakıldı iki ay önce verdiğim böyle detaylı değildi. Ayrıca ultrasonları gerçekten iyiydi tüm organlarına baktı iki hafta sonra ğçlü tarama İçin gelebilirsin dedi. Crp 5 olması gerekirken 5.2 çıkmış ama anlamlı fark mı bilmiyorum bir se idrarda bakteri ve glukoz gözüküyor henüz sonuçları gösteremedim. Sanırım hem fakülte hem özele devam edeceğim. Doğumu özelde düşünüyorum ama araştırma açısında fakülteden memnun kaldım hatta bizim bebişr özeldeki dr 20 kasımı baz alırken bebiş 10 kasımla uyumlu çıktı bakalım hayırlısı sağlıklı gelsinler de burası da erkek dedi cinsiyet kesinleşmiş oldu erkek anneleri çoğalıyor

Evet aşağıda benim dediğim ağrı. Bu kaburga batması bende de var ama emin değilim tam sağ mememin altında derin nefes alırsam ya da dönerken vs çok fena bir ağrı oluşuyor. Doktora soracaktım ama daha randevum gelmediği için bekliyordum. Tehlikeli birşey mi peki bu kaburga ağrısı? Daha ilerleme kötüleşme ihtimali var mı acaba? Bilginiz var mı?

Canım üst sağda oluşan batma şeklinde ağrı genellikle gaz sancısı oluyor bağırsaktaki gaz sıkışması ordan belirti verirmiş benim çok olmuştu öyle söyledi doktorlar

Canım üst sağda oluşan batma şeklinde ağrı genellikle gaz sancısı oluyor bağırsaktaki gaz sıkışması ordan belirti verirmiş benim çok olmuştu öyle söyledi doktorlar
Çok ilginç. Ama devamlı birşey bu. Karın boşluğunda da değil kaburga ağrısı. Doktora sorayım bari, yazarım buraya da. Haftaiçi zaten randevum

İnşallah hepimizin göbeği gider fit anneler oluruz Kilolu değilim canım, ama aşırı zayıf da sayılmam, dogumdan 2 gün sonra başladım yanlış hatırlamıyorsam, ama gebelikte de hep yürüdüm. Son aylar özellikle normal dogurabilmek icin kedi deve seklinde egzersiz, bacak egzersizleri filan da yapmıştım belki onların faydasını gördüm

Son düzenleyen: Moderatör:
Organlarimiz bebeğin gelişimine göre yer değiştirip sıkışacakmış, yani kaçınılmaz bir ağrı gibi bildiğim kadarıyla tehlikeli değil dediğim kaburganin tam bitiminde

Bir de ilk zamanki yürüme dediğim bir market filan yani 5 dk, 10 dk filan, sonra sonra yarım saate çıkmıştı. Aslında kilo için değil psikolojik olarak yürümek bana çok iyi gelmişti

Çok ilginç. Ama devamlı birşey bu. Karın boşluğunda da değil kaburga ağrısı. Doktora sorayım bari, yazarım buraya da. Haftaiçi zaten randevum
Benımde sol kaburgamda batma var canım neden diye sormadım tam kaburganın bitiş yeri batıyor sanki

Kuzum ortalama 1 ay daha sık dişini, ondan sonra bile bebek aslında karnımızda sürekli hareket edecek ama biz onu bile bazen hissedeceğiz bazen hiç hissetmeyip acaba birşey mi oldu diye doktora mı gitsek diyeceğiz senin ilk gebelik miydi? Bunu şundan sordum ilk gebelikte hissetme daha da geç olabiliyor.

Benim başından beri ablam gebeliği mi biliyordu, geçenlerde diyor ki 4 olmadın mı daha ne kadar uzun sürüyor senin gebelik hiç mi zaman geçmez cidden daha yeni 4 olduk 9 ay dolmasına ne kadar çok var gibi geliyor

Kızlar bu görsele göre 18.hafta ile birlikte 5 aylık diyebilirmişiz, şimdi anladım benim Perinatolog ikili testten sonra 5 ayda gelirsin ayrıntılı ultrason yaparız diyordu bende kendi kendime demiştim ki 19-22 arası ayrıntılı ultrason yapılıyor ya tam sonunda 22.haftata dogru alayım da bari tam 5 aylık olayım

Eklentiler

• Screenshot_20230304_112813_com.android.chrome.webp
    18,9 KB · Görüntüleme: 114
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…