2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Bende çok kararsızım sırf şu dolap derdi yüzünden yapabilirim eşyaları nereye koyarım diye düşünüyorum kara kara evim 2+1 kira mobilyalarım yeni onlarada kıyamıyorum hiç bilmiyorum.. oda yapsam bile en az 1 yaşına kadar yanımda olacak tabi anne yanı mutlaka alırım ama oda konusu kocaman bir soru işareti

Benim baktığım beşikte çekmece de vardı altında. Mobilya beşik. Beyaz. Kimisinin beşiğe bitişik yanında da oluyor çekmecesi. İstersen o modellere bak.Onlar sonradan büyüyedebiliyor. Olmadı diğer odaya ekstra askılık alıp oraya da asabilirim ama dışarda duran bebek kıyafetleri hijyenik olur mu emin değilim. Ama en kötü çekmeceli beşikle idare etmeye çalışcam.

Aminn inşaAllah abla evet doktorum şimdi bana hem antibiyotik hapı hemde saşe şeklinde toz halinde monurol ilacı verdı kullan iyi olursun olmazsa başka ilaç yazarım dedi inşallah dualarınızı bekliyorum ablaaa

canım neden cahillik olsun bizim canımız onlar tabii ki korkacağız, ben de sağlık ocağındaki hemşire ultrasonda çok bastırıyo diye ona gitmeyi düşünmüyorum bir daha mesela. aslında bir şey olmuyo onlar çok korunaklı ki doktorlar da zaten ultrasonda bayağı bastırıyorlar merak etme

Kızlar bebeğinize oda yapacak mısınız
ben mobilya almayı düşünmüyorum nasılsa bebekken odasında yatmayacak. güvenli bi oyun alanı düşündüm o yüzden. kızılderili çadırı, oyun halısı, yumuşak kitaplar, oyuncaklar falan oyun odası gibi

Ne kadar değişik birşey işte. İçgüdüsel olarak bütün hayatımız bütün anımız etkileniyor. Teşekkğrler vallahi deliriyodum ama şuan rahatım. Bir daha da izin vermem

Ne kadar değişik birşey işte. İçgüdüsel olarak bütün hayatımız bütün anımız etkileniyor. Teşekkğrler vallahi deliriyodum ama şuan rahatım. Bir daha da izin vermem
babalar çocuk doğunca baba oluyo ama biz hamile kaldığımızda anne oluyoruz ve annelik biraz delilik işi sürekli elim karnımda bazen oturuşumu bile düzeltiyorum aman rahatsız olmasın ay şu an iyi midir diye, doğuma kadar kafamda huni belirir heralde

Ben de tam tersi bazen beslenmeyi bazen hareketlerimi unutarak yanlış yapabiliyorum ve sonradan suçluluk duyuyorum. İlla ki buluyoruz takacak bişe yani

Kaktushane

Ben ikisinide gidiyorum tansiyon sorunum var devlet her gittiğimde ayrıntılı kana ve idrara bakıyor o yönden çok güzel özelde malesef bunlar bile dünya para oldu ki özeldeki doktorumda çok Tatlı biri detaylı konuşuyor dilersen testleri devlete yaptırda diyor doğumu o hastanede düşünüyorum ama dediğim gibi takip her ikisine gidiyorum lakin evet resim çoğu zaman vermıyor asla konuşmuyorlar sanki yemınlıler doktor çoğu zaman asıstan oluyor ve 10 haftalık iken 9 haftalık dedi sorunca demekki geç döşenmiş dedi nasıl geç olsun 2-3 hafta önce özelde doktor kilosu ile haftası uyumlu demişti ama çok takılmadım dediğim gibi kan ve idrar takibi devlete çok iyi onun dışında makine göre bebeği görmeleri değişiyor ama ben özeldeki doktorumu baz alıyorum ilgili ve özenli

Evet belki mantıklıdır ama sanırım herşeyi 2şer tane yapmak maddi açıdan biraz yıprattığı için son kademem olmuş olabilir bir hastanede yüzde 50 fazlasını buldum çok şükür orada yaptıracağım
Gece bir anda gerindim sırtımı doğrultmak için hemen ay özür dilerim annecim diyorum eşim tip tip bakıyo babalıkta biraz delilik dün eşim dizi izliyordu iki genç öpüştüler şuraya bak ya bu yaşta ne kadar ayıp dedi iyi misin üniversiteye gidiyo onlar hani gençliğini bilmesem dedim sus kızlar duyuyo artık çok ayıp o yaşta diyor

Dün yine muhteşem bir muayene deneyimi yaşadım. İçeriye girdim hemşire direkt hamilelik defterimi aldı, beni tartıya çıkardı değeri söyledim yazdı. Hiçbir yorum yapmadı. 4 kilo almış gözüküyorum, sabah tartılmıştım onu kabul etmedi, sanki yalan söyleyeceğim kan sonuçlarım çıkmış, sonuç kağıtlarını defterimin arasına sokuşturdu, yine hiçbir yorum yok, sonuçların iyi şöyle böyle vs. Tansiyonuma baktı,139/88, şok oldum. Yine yorum yok, anca deftere kaydediyor. Hayır sorsa söylerim, evde her gün düzenli ölçüyorum 110/70 yukarısına çıkmıyor. Herhalde stresten ve heyecandan yükseldi. Hiçbir soru sormadı genel durumumla ilgili, ağrın bulantın var mı falan hiçbir şey yok. Sorsa neler neler anlatcam yani. Neyse muayene odasına geçtim, doktor geldi, 10 saniye sürmedi belki ultrason, kalp atışı iyi, her şey yolunda dedi, 12 nisana detaylı randevumu verdi ve hadi yallah.
Bu arada 3 kez verdiğim idrar testinin sonuçlarından haber yok, o anda aklıma gelmedi hiç, bugün mail atıp soracağım. Acaba ben dillerini iyi bilmiyorum diye mi benimle minimum iletişim kuruyor hemşireler, ama doktor ingilizce biliyor ona rağmen 10 kelime anca konuşuyor. Hayır dışarıda bekleyen de yok ki yoğunluktan böyle diyeyim. Hemşireler resmen yüzüme bile bakmıyorlar, robot gibi anca deftere oraya buraya bir şeyler yazıyorlar, sıfır konuşma. Her kontrolden moralim sıfır çıkıyorum. Devlet hastanesi diye böyle muamele normal mi ?

Enfeksiyon mu oluyor bu değer ozaman bende işte salı günü verdim örnek kendi druma sorayım ozaman birde bu degeri ben bakalım o ne diyecek bu örnekleri verdiğim hastaneye gitmiycem birdaha ozmana kadar kalmasın ozaman
Önceden böyle bi sıkıntın yoksa hamileliktendir canım bazı drlar normal bu durum olabilir diyor bebek mesaneye baskı yaptığı için, ben bir aydır farkettim daha takipteyim şuan gittiğimde tekrar yaptırıcam test geçtimi geçmedimi anlayamıyorum da

Yani hani enfeksiyon olsa ne biliyim kendini bir şekilde belli ederdi yaparken yanma acıma falan yok ta onlar koyuluk var bi oda gebeliktir demiştim aklimda kalmasın sorarım olmazsa bi . Şey sağlık ocağında ki ebe idrar yolu enfeksiyonu erken doguma kadar sonuclanir falan demişti doğumun ilerleyen zamanında da ondan kaldi aklimda

Kac haftalık sin canım şuan da Nisana verdi randevunu detaylı icin. Dr canım birgün anlasan ikinci gidişinde anlayamıyorsun napcan ya hi diycez devam edicez daha degistircez. Ne onlarla uğraşmaya gücün var nede böyle davranmalarına yine kötü birşey yasamamissin. Normal değil gibi Tabi belki dr öncesinde bir hasta ile tartıştı falan birşey oldu belki ondanda olabilir

15. haftaya girdim dün, 12 nisanda 20. haftaya girmiş olcam.
Tartışma falan yaşadığını sanmıyorum, hep böyleler çünkü. Ben yabancıyım diye mi böyle yapıyorlar yoksa herkese mi böyleler onu anlayamıyorum sadece Burda kime anlatsam garip buluyor davranışlarını, demek ki normal değil. Doktor değiştirme gibi bir şansım da yok maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…