- 5 Kasım 2022
- 1.443
- 3.096
- 53
- 27
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #18.661
Bende çok kararsızım sırf şu dolap derdi yüzünden yapabilirim eşyaları nereye koyarım diye düşünüyorum kara karaBen belki bir yaşına kadar yapmam çünkü içim rahat etmez yanımda olmaması. Belki de ilk defa anne olcam diye tabii. Bir de zaten bizim ev eşyalı ve diğer odada eşya var çok fazla o yüzden biraz zor. Ama boş odam olsa alt değiştirme, kıyafet değiştirme vs için kullanabilirdim.
Benim baktığım beşikte çekmece de vardı altında. Mobilya beşik. Beyaz. Kimisinin beşiğe bitişik yanında da oluyor çekmecesi. İstersen o modellere bak.Onlar sonradan büyüyedebiliyor. Olmadı diğer odaya ekstra askılık alıp oraya da asabilirim ama dışarda duran bebek kıyafetleri hijyenik olur mu emin değilim. Ama en kötü çekmeceli beşikle idare etmeye çalışcam.Bende çok kararsızım sırf şu dolap derdi yüzünden yapabilirim eşyaları nereye koyarım diye düşünüyorum kara karaevim 2+1 kira mobilyalarım yeni onlarada kıyamıyorum hiç bilmiyorum.. oda yapsam bile en az 1 yaşına kadar yanımda olacak tabi anne yanı mutlaka alırım ama oda konusu kocaman bir soru işareti
Aminn inşaAllah abla evet doktorum şimdi bana hem antibiyotik hapı hemde saşe şeklinde toz halinde monurol ilacı verdı kullan iyi olursun olmazsa başka ilaç yazarım dedi inşallah dualarınızı bekliyorum ablaaaanladım canım evet Igg yüksek çıktıysa önceden geçirmişsin anlamına geliyor benim de kedim var evde parazit aşıları falan tamsa çiğ bişey yedirmiyorsanız ondan olma ihtimali çok zor zaten ama sokaktakiler için aynı şeyi söyleyemem fare kuş böcek vs ne bulursa yedikleri için onlarda tox olabilir. Bi de sen de çiğ bişey tüketmemeye dikkat et salam az pişmiş et vs yada dışarda et yiyeceksen güvenilir yerden ye salmonella bu tarz iyi pişmemiş et gibi şeylerden bulaşır endişelenme herşey iyi olcak Allahın izniyle i
Evet yapıyorumKızlar bebeğinize oda yapacak mısınız
canım neden cahillik olsun bizim canımız onlar tabii ki korkacağız, ben de sağlık ocağındaki hemşire ultrasonda çok bastırıyo diye ona gitmeyi düşünmüyorum bir daha mesela. aslında bir şey olmuyo onlar çok korunaklı ki doktorlar da zaten ultrasonda bayağı bastırıyorlar merak etmeKızlar bugün arkadaşım geldi fizyoterapist. Ben bebeği hissedemiyordum. Dıştan bastırarak yerini gösterdi başı ayağı vs diye. Hatta ilk defa avucumu koyduğum yerde dalgalanma hissettim. Sonradan gidince içime kurt düştü baya bastırdı çocuğun kafası vs bişe olmamıştır inşallah şuan sinir oldum belki cehaletimden ama bişe olmuş mudur ki? Kafasına falan gelse bastırdığında vs
cerito günü gününe aynıyızBenim 19+3 şu an 20.haftanın içindeyim
ben mobilya almayı düşünmüyorum nasılsa bebekken odasında yatmayacak. güvenli bi oyun alanı düşündüm o yüzden. kızılderili çadırı, oyun halısı, yumuşak kitaplar, oyuncaklar falan oyun odası gibiKızlar bebeğinize oda yapacak mısınız
Ne kadar değişik birşey işte. İçgüdüsel olarak bütün hayatımız bütün anımız etkileniyor. Teşekkğrler vallahi deliriyodum ama şuan rahatım. Bir daha da izin vermemcanım neden cahillik olsun bizim canımız onlar tabii ki korkacağız, ben de sağlık ocağındaki hemşire ultrasonda çok bastırıyo diye ona gitmeyi düşünmüyorum bir daha mesela. aslında bir şey olmuyo onlar çok korunaklı ki doktorlar da zaten ultrasonda bayağı bastırıyorlar merak etme
babalar çocuk doğunca baba oluyo ama biz hamile kaldığımızda anne oluyoruz ve annelik biraz delilik işiNe kadar değişik birşey işte. İçgüdüsel olarak bütün hayatımız bütün anımız etkileniyor. Teşekkğrler vallahi deliriyodum ama şuan rahatım. Bir daha da izin vermem
Ben de tam tersi bazen beslenmeyi bazen hareketlerimi unutarak yanlış yapabiliyorum ve sonradan suçluluk duyuyorum. İlla ki buluyoruz takacak bişe yanibabalar çocuk doğunca baba oluyo ama biz hamile kaldığımızda anne oluyoruz ve annelik biraz delilik işisürekli elim karnımda bazen oturuşumu bile düzeltiyorum aman rahatsız olmasın ay şu an iyi midir diye, doğuma kadar kafamda huni belirir heralde
Evet belki mantıklıdır ama sanırım herşeyi 2şer tane yapmak maddi açıdan biraz yıprattığı için son kademem olmuş olabilirPerinatolog bi tanıdığımla konuşmuştuk bunu. Bu konuda çok yorum alıyoruz ama anlatamıyoruz bir bebeğe detaylı 1 saat bakıyorsak iki bebeğe 2 saat bakıyoruz buda zaman demek oluyor. Bu yüzden 2 katı alıyoruz çünkü 1 saatimi ekstra veriyorum demişti mantıklı gelmişti.
Gece bir anda gerindim sırtımı doğrultmak için hemen ay özür dilerim annecim diyorum eşim tip tip bakıyobabalar çocuk doğunca baba oluyo ama biz hamile kaldığımızda anne oluyoruz ve annelik biraz delilik işisürekli elim karnımda bazen oturuşumu bile düzeltiyorum aman rahatsız olmasın ay şu an iyi midir diye, doğuma kadar kafamda huni belirir heralde
Yaa ne güzelcerito günü gününe aynıyız
Önceden böyle bi sıkıntın yoksa hamileliktendir canım bazı drlar normal bu durum olabilir diyor bebek mesaneye baskı yaptığı için, ben bir aydır farkettim daha takipteyim şuan gittiğimde tekrar yaptırıcam test geçtimi geçmedimi anlayamıyorum daEnfeksiyon mu oluyor bu değer ozaman bende işte salı günü verdim örnek kendi druma sorayım ozaman birde bu degeri ben bakalım o ne diyecek bu örnekleri verdiğim hastaneye gitmiycem birdaha ozmana kadar kalmasın ozaman
Yani hani enfeksiyon olsa ne biliyim kendini bir şekilde belli ederdi yaparken yanma acıma falan yok ta onlar koyuluk var bi oda gebeliktir demiştim aklimda kalmasın sorarım olmazsa bi . Şey sağlık ocağında ki ebe idrar yolu enfeksiyonu erken doguma kadar sonuclanir falan demişti doğumun ilerleyen zamanında da ondan kaldi aklimdaÖnceden böyle bi sıkıntın yoksa hamileliktendir canım bazı drlar normal bu durum olabilir diyor bebek mesaneye baskı yaptığı için, ben bir aydır farkettim daha takipteyim şuan gittiğimde tekrar yaptırıcam test geçtimi geçmedimi anlayamıyorum da
Kac haftalık sin canım şuan da Nisana verdi randevunu detaylı icin. Dr canım birgün anlasan ikinci gidişinde anlayamıyorsun napcan ya hi diycez devam edicez daha degistircez. Ne onlarla uğraşmaya gücün var nede böyle davranmalarına yine kötü birşey yasamamissin. Normal değil gibi Tabi belki dr öncesinde bir hasta ile tartıştı falan birşey oldu belki ondanda olabilirDün yine muhteşem bir muayene deneyimi yaşadım. İçeriye girdim hemşire direkt hamilelik defterimi aldı, beni tartıya çıkardı değeri söyledim yazdı. Hiçbir yorum yapmadı. 4 kilo almış gözüküyorum, sabah tartılmıştım onu kabul etmedi, sanki yalan söyleyeceğimkan sonuçlarım çıkmış, sonuç kağıtlarını defterimin arasına sokuşturdu, yine hiçbir yorum yok, sonuçların iyi şöyle böyle vs. Tansiyonuma baktı,139/88, şok oldum. Yine yorum yok, anca deftere kaydediyor. Hayır sorsa söylerim, evde her gün düzenli ölçüyorum 110/70 yukarısına çıkmıyor. Herhalde stresten ve heyecandan yükseldi. Hiçbir soru sormadı genel durumumla ilgili, ağrın bulantın var mı falan hiçbir şey yok. Sorsa neler neler anlatcam yani. Neyse muayene odasına geçtim, doktor geldi, 10 saniye sürmedi belki ultrason, kalp atışı iyi, her şey yolunda dedi, 12 nisana detaylı randevumu verdi ve hadi yallah.
Bu arada 3 kez verdiğim idrar testinin sonuçlarından haber yok, o anda aklıma gelmedi hiç, bugün mail atıp soracağım. Acaba ben dillerini iyi bilmiyorum diye mi benimle minimum iletişim kuruyor hemşireler, ama doktor ingilizce biliyor ona rağmen 10 kelime anca konuşuyor. Hayır dışarıda bekleyen de yok ki yoğunluktan böyle diyeyim. Hemşireler resmen yüzüme bile bakmıyorlar, robot gibi anca deftere oraya buraya bir şeyler yazıyorlar, sıfır konuşma. Her kontrolden moralim sıfır çıkıyorum. Devlet hastanesi diye böyle muamele normal mi ?
15. haftaya girdim dün, 12 nisanda 20. haftaya girmiş olcam.Kac haftalık sin canım şuan da Nisana verdi randevunu detaylı icin. Dr canım birgün anlasan ikinci gidişinde anlayamıyorsun napcan ya hi diycez devam edicez daha degistircez. Ne onlarla uğraşmaya gücün var nede böyle davranmalarına yine kötü birşey yasamamissin. Normal değil gibi Tabi belki dr öncesinde bir hasta ile tartıştı falan birşey oldu belki ondanda olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?