- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #19.661
Bugun bizimde görüş günüydü doktorum dedi ki tetenoz asısını 26. Haftada yaptıralım antikorun en yüksek oldugu haftadır dediiiSor canım hem için rahat eder doğrusunu yaptırırsın. Benimde hemşirem mesela 1 doz yapıcam deprem bölgesine gidiyor aşılar 2. Yi yapmıyorum dedi. 90 tl yazmıştı bir üye
Kız deli mi bunlar, sendeki nasıl bir sabır arkadasım bu gibi insanları hayatından uzak tutmazsan senı hasta ederler. Böyle bir zihniyet olamaz inanılmazBiri 33 yaşındadiğeri 38 canım yaşa da bakmıyor yani bu kafa yapısı çok farklı ahlakı hala kıyafette arıyorlar hamilelikte bana bir sakinlik durgunluk geldi yoksa sallandırırdım bi kaç kişiyi evde bulantım var diye babamın evine gittim üst kattaki gelin bütün mahalleyle dedikodumu yapmış yok kocasıyla ayrı yatıyor yok bilmem ne belkide içime ata ata şiştim
Canım o çalışan haddini aşmış sen hiç takma bence, bazen insanlar sinirini gerginliğini başka insanlardan çıkarmak istiyor kimsenin bizi negatiflemesine izin vermeyelim. Sen her halinle güzelsinAyy hepinize çabucak cevap yazmak için hızlı hızlı yedim yemeğimi
Sen hiç almamışsın canım ama insan acayip bir psikolojiye giriyor ne deseler fayda etmiyor. Bir de benim vücudum balık etli denen tarzda, çok kolay kilo alıyorum. O yüzden şimdi iyice yuvarlaklaştım. Vücudum yediğimi direkt tutuyor sanki. Moralim çok bozuk.
İnternette çok şey var ama bedenlerinden emin olamadım. Bugün pentiden bir takım aldım, lohusa değil ama göğüs kısmı çok kolay açılıyor. Bir de gecelik alacağım bir kaç tane. Ama şöyle klasik bir iki parça bulmak istiyorum ki dışarıda güzel görüneyim. Sürekli spor giyindiğim için özensiz hissediyorum.
Ne patavatsız ne biçim insanlar var yaa çok sinirleniyorumBir de bir şey farkettim insanlar hamilelere daha bi pervasız düşünmeden konuşuyor, paldır küldür yorumlar yapıyor. Yok kilo aldın yok şöyle giyindin diye, yanlış mı düşünüyorum
Evet canım yaa daha önce de 62 kilo olduğum olmuştu ama hiç böyle yusyuvarlak görünmüyordum. Hormonlardan vücut yağlanıyormuş ya ondan sanırım. Yuvarlana yuvarlana gidiyorum boy da kısa... Gerçekten sadece kilo değil tipim acayip değişti benim de. Yürüyüşlere başladım ama ayak tabanlarım topuklarım çok acıyor hepbu da benim psikolojimi bozdu. Önceden çok sportif çok güçlü biriydim şimdi her yerim ağrıyor yok siyatik yok bel ağrısı yok boyun ağrısı. Sürekli sızlanıyorum sanki 80 yaşındayım
Ben de çok sevindim canımben mi abartıyorum diyordum ama benim gibi psikolojiye giren bi çok kişi varmış aramızda, vücudumuz çok değişiyor adapte olamıyoruz Benim göbüşüm sert değil henüz hem de ikiye katlanıyor oturunca o yüzden rahat edemiyorum belli eden kıyafetlerle kilo gibi duruyor daha çok. Tabii yağ da var öyle sırf bebek değil. Biraz büyüse sertleşse sanırım daha rahat göstereceğim göbeğimi. Bir de göğüslerimin büyümesinden de hiç hoşlanmadım. Vücudumu tanıyamıyorum.
Kızlar ya bugün pentiye girdik annemle bir pijama takımı bakıyoruz. İkimiz aramızda konuşuyorduk. Ben normalde s giyiyorum anneme M deneyeyim dedim. İşte L mi olur M mi öyle konuşuyoruz. Oradaki görevli kadın da taa uzaktan bizi dinliyormuş birden M size olmaz yalnız dedi. Bu arada kilo aldım evet ama eski bedenime hala giriyorum üst olarak. Öyle koskocaman olmadım. Neyse biz ikisini de aldık denedim L çok büyük oldu gerçekten, doğumdan sonra göbek de küçülecek zaten. M aldık. Kasaya gittik yine aynı kadın hmm L büyük mü geldi dedi ama ya anlatamam nasıl garip bi surat ifadesi ve ses tonuyla söylüyor. Annem bile söyledi sonrasında çok acayipti diye. Hassasım diye mi abarttım anlamadım. Ama bana patavatsızlık gibi geliyor, çünkü onun fikrini sormadım yanıma bile çağırmadım.
Yani patavatsızlıgın nerden gelecegi hiç belli olmuyor üzerine vazifeymiş gibi iğneleyici konusmaları nefretlik ben acıkcası artık yeri geldi mi çakıyorum lafı ama sinirlenerek degil böyle tatlı tatlı gülerek :) hakedene yapıyorum valla zaten hormonlar tavan gelmeyin üstümüze ayy yeteerrAyy hepinize çabucak cevap yazmak için hızlı hızlı yedim yemeğimi
Sen hiç almamışsın canım ama insan acayip bir psikolojiye giriyor ne deseler fayda etmiyor. Bir de benim vücudum balık etli denen tarzda, çok kolay kilo alıyorum. O yüzden şimdi iyice yuvarlaklaştım. Vücudum yediğimi direkt tutuyor sanki. Moralim çok bozuk.
İnternette çok şey var ama bedenlerinden emin olamadım. Bugün pentiden bir takım aldım, lohusa değil ama göğüs kısmı çok kolay açılıyor. Bir de gecelik alacağım bir kaç tane. Ama şöyle klasik bir iki parça bulmak istiyorum ki dışarıda güzel görüneyim. Sürekli spor giyindiğim için özensiz hissediyorum.
Ne patavatsız ne biçim insanlar var yaa çok sinirleniyorumBir de bir şey farkettim insanlar hamilelere daha bi pervasız düşünmeden konuşuyor, paldır küldür yorumlar yapıyor. Yok kilo aldın yok şöyle giyindin diye, yanlış mı düşünüyorum
Evet canım yaa daha önce de 62 kilo olduğum olmuştu ama hiç böyle yusyuvarlak görünmüyordum. Hormonlardan vücut yağlanıyormuş ya ondan sanırım. Yuvarlana yuvarlana gidiyorum boy da kısa... Gerçekten sadece kilo değil tipim acayip değişti benim de. Yürüyüşlere başladım ama ayak tabanlarım topuklarım çok acıyor hepbu da benim psikolojimi bozdu. Önceden çok sportif çok güçlü biriydim şimdi her yerim ağrıyor yok siyatik yok bel ağrısı yok boyun ağrısı. Sürekli sızlanıyorum sanki 80 yaşındayım
Ben de çok sevindim canımben mi abartıyorum diyordum ama benim gibi psikolojiye giren bi çok kişi varmış aramızda, vücudumuz çok değişiyor adapte olamıyoruz Benim göbüşüm sert değil henüz hem de ikiye katlanıyor oturunca o yüzden rahat edemiyorum belli eden kıyafetlerle kilo gibi duruyor daha çok. Tabii yağ da var öyle sırf bebek değil. Biraz büyüse sertleşse sanırım daha rahat göstereceğim göbeğimi. Bir de göğüslerimin büyümesinden de hiç hoşlanmadım. Vücudumu tanıyamıyorum.
Kızlar ya bugün pentiye girdik annemle bir pijama takımı bakıyoruz. İkimiz aramızda konuşuyorduk. Ben normalde s giyiyorum anneme M deneyeyim dedim. İşte L mi olur M mi öyle konuşuyoruz. Oradaki görevli kadın da taa uzaktan bizi dinliyormuş birden M size olmaz yalnız dedi. Bu arada kilo aldım evet ama eski bedenime hala giriyorum üst olarak. Öyle koskocaman olmadım. Neyse biz ikisini de aldık denedim L çok büyük oldu gerçekten, doğumdan sonra göbek de küçülecek zaten. M aldık. Kasaya gittik yine aynı kadın hmm L büyük mü geldi dedi ama ya anlatamam nasıl garip bi surat ifadesi ve ses tonuyla söylüyor. Annem bile söyledi sonrasında çok acayipti diye. Hassasım diye mi abarttım anlamadım. Ama bana patavatsızlık gibi geliyor, çünkü onun fikrini sormadım yanıma bile çağırmadım.
Yani patavatsızlıgın nerden gelecegi hiç belli olmuyor üzerine vazifeymiş gibi iğneleyici konusmaları nefretlik ben acıkcası artık yeri geldi mi çakıyorum lafı ama sinirlenerek degil böyle tatlı tatlı gülerek :) hakedene yapıyorum valla zaten hormonlar tavan gelmeyin üstümüze ayy yeteerr
En kızdığım şey hadsizlik, sorulmadan fikir verilmesi. Milletin işi gücü yok ya iyyBen normalde çat çat cevap veririm hem de sinirlenirim yani ama şimdi sadece çok üzülüyorum ve bozuluyorum, daha bi sakinlik geldi sanki. Valla yaa yeteeeer diye bağırcam
uzak tutuyorum canım zaten arıyorlar açmıyorum sıkıldım artık çünkü yengem doğum yaptığında enfeksiyon kaptı ben gittim baktım çocuğuna korona oldu ben baktım 15 gün çocuğuna pişirdim taşırdım bi babamın evine gittim ben et yemem haşlama yapıyor işkembe yapıyor bide benle dalga geçiyor sende çok seversin diye sonra beni istemedin deyince yok komşular ona enayi misin demiş yok halam enayi misin demiş daha babamın evinde gittiğimin ikinci günü bunlar yaşanıyor. Çevreden etkilenmiş güya ben hiç bu konulara girmiyorum şimdilik doğumdan sonra görüşcem birde neymiş suyumu bile abim ayağıma getiriyormuş (bekar olan abim) o bile gözüne batmışKız deli mi bunlar, sendeki nasıl bir sabır arkadasım bu gibi insanları hayatından uzak tutmazsan senı hasta ederler. Böyle bir zihniyet olamaz inanılmaz
Kesinlikle sakinlik geliyor canım vallahi aslan burcuyum etrafı normalde parçalamıştımBen normalde çat çat cevap veririm hem de sinirlenirim yani ama şimdi sadece çok üzülüyorum ve bozuluyorum, daha bi sakinlik geldi sanki. Valla yaa yeteeeer diye bağırcam
Neden enayimisin diyorlarmış? Ne yapıyormuş ki sana. Ay salon kadını çizgimi bozmak istemiyorum ama derdi ne yengenin terbiyesiz yauzak tutuyorum canım zaten arıyorlar açmıyorum sıkıldım artık çünkü yengem doğum yaptığında enfeksiyon kaptı ben gittim baktım çocuğuna korona oldu ben baktım 15 gün çocuğuna pişirdim taşırdım bi babamın evine gittim ben et yemem haşlama yapıyor işkembe yapıyor bide benle dalga geçiyor sende çok seversin diye sonra beni istemedin deyince yok komşular ona enayi misin demiş yok halam enayi misin demiş daha babamın evinde gittiğimin ikinci günü bunlar yaşanıyor. Çevreden etkilenmiş güya ben hiç bu konulara girmiyorum şimdilik doğumdan sonra görüşcem birde neymiş suyumu bile abim ayağıma getiriyormuş (bekar olan abim) o bile gözüne batmış
Oyy maşallahKızlarım bugun bende Ada kuşumu görmeye gittim kocaman olmuşşşş ay inanamadım o kadar tatlı kiii yicem ağlayacağım geldi görüncee :) 20-21 hafta ile uyumlu cıktı her seyi çok yolundaydıyüzünün yarısını gösterdi sadece bize :) 365 gr olmusuzzz doğumumuzda 30 temmuz gözüküyor ay şimdiden böyle netse ben ilerki haftalarda deliririm sanırım öyle düşünüyorum :)
Normalde böyle değildir ama bebek meselesinde böyle oldu diye üzüldüm .Yok yok üzülme canım eşler böyle bazıları bizimkide olduğunca yontulmamis odun bildiğin kütük hicc dememde ona biliyorum huyunu çünkü ben zor begenen karar verenim iki seçenek sunarim hangisi olsun diye al istediğini der bana sende söyle derim hic orali olmaz. Ben alırım o sadece öder
Umarım öyledir. Gidelim demezse konuşacağımCanım belki ben anlamam bebek eşyasından falan diye eşin öyle söylemiştir. Ailesinden öyle görmüştür genelde kadınlar gidip alıyor herşeyi çünkü .eşinle bir konuş istersen bu aralar hepimiz duygusalız geçicekbende daha en ufak birşey almadım. Çalışıyorum avm ye gidecek enerjim bile yok
Canım bence eşinle açık açık konuşmalısın. Bir tane hamilelik kitabı okuyorum şu an, eşler oturup birbiri ile duygularını, kaygılarını, isteklerini açıkça konuşmalı diyor. Mesela dün öyle bir şey yaptık biz, oturdk konuştuk ona kaygılarını sordum, ben korkularımı anlattım. Ağladım.. Rahatladım. Eşimin de beni anladığını hissettim. Kendine saklama duygularını, erkekler bizim gibi duygusal düşünmüyor, belki o annenle daha rahat olursun diye düşünmüştür. Sen de ona sor neden öyle söylemiş. İçine atma. Siz bir takımsınız beraber hareket etmeniz gerek.
Bilmiyorum niye bu kadar kafayı taktığımı da bilmiyorum çok ağlamaklıyım her şeye bu araKuzum daha çok zaman var gayette yeterli üzülme birşey yok diye. Heveslenmeyen değil de bazı erkekler ben ne yapacağım ki modunda oluyor onuda dahil etmek istediğini söylesen belki tutumu değişirdi
Canım o çalışan haddini aşmış sen hiç takma bence, bazen insanlar sinirini gerginliğini başka insanlardan çıkarmak istiyor kimsenin bizi negatiflemesine izin vermeyelim. Sen her halinle güzelsin
En kızdığım şey hadsizlik, sorulmadan fikir verilmesi. Milletin işi gücü yok ya iyy
Teşekkür ederim canım hepimiz için öyleAma çok yakışmış sanaaa maşallah rabbim nazardan korusun
Baba evinde sana nasıl davranıldığı onu hiç ama hiç alakadar etmez dış kapının dış mandalı herkes haddini bilsin. Hamile insana sunu pişirdim şöyle böyle yaptım muhabeti zaten yapılmaz birde seni sinirlendirmek için yapıyorsa bu hasetlik yani. Sen ne kadar ilgilenmişsin çocuguyla kendisiyle ama bu karakterdeki insanlar kendilerine yapılan iyiliği maalesef çabuk unuturlar onlar için kötülük bakidir mayası bozuk diyip geç lütfen kendini de üzmeuzak tutuyorum canım zaten arıyorlar açmıyorum sıkıldım artık çünkü yengem doğum yaptığında enfeksiyon kaptı ben gittim baktım çocuğuna korona oldu ben baktım 15 gün çocuğuna pişirdim taşırdım bi babamın evine gittim ben et yemem haşlama yapıyor işkembe yapıyor bide benle dalga geçiyor sende çok seversin diye sonra beni istemedin deyince yok komşular ona enayi misin demiş yok halam enayi misin demiş daha babamın evinde gittiğimin ikinci günü bunlar yaşanıyor. Çevreden etkilenmiş güya ben hiç bu konulara girmiyorum şimdilik doğumdan sonra görüşcem birde neymiş suyumu bile abim ayağıma getiriyormuş (bekar olan abim) o bile gözüne batmış
İnsan birlikte seçmel istiyor işte o da bi şey beğensin heves etsin alsın istiyorum. Yoksa şimdi her şey internette var gitmeye bile gerek yok seçer getirtiriz ama o hevesi görememek çok üzdüCanımcım belki öyle daha mutlu olcağını dülünmüştür olabilir mihani belki annenle bakın rahat rahat diye kötü niyet olmadan demiştir, sende de üzüldüysen canım ben seninle gitmek istiyodum diye, niyetini anlarsın. Hiç üzülme canım bazı şeyleri zaten ona da danışmadan yapamazsın ki
Birebir aynı düşüncedeyim. Söyledikten sonra ne kıymeti var derdim hep. Psikolog görüşmemde bana dediği şey; konuyu yanlış yorumluyorsunuz. Siz kendiniz ve kendi rahatınız için söylemelisiniz. Burada onun için birşey yapmıyorsunuz. Herkes siz değil olaylara yaklaşımı da siz gibi olamaz. O yüzden mutlu olmak istiyorsanız söylemek zorundasınız ve buna gazla anlam yüklememelisinizNormalde böyle değildir ama bebek meselesinde böyle oldu diye üzüldüm .
Umarım öyledir. Gidelim demezse konuşacağım
Haklısın canım . Ama en nefret ettiğğm şey bir şeyin ben söyledikten sonra olması. Zaten şu an birlikte gidelim desem gider ama bunu düşünmemiş heves etmemiş olması beni yaralayan.
Bilmiyorum niye bu kadar kafayı taktığımı da bilmiyorum çok ağlamaklıyım her şeye bu ara
Bazısı böyle oluyor. Ayrıca kendine aldığın ne malum? Ay en iyisi hiç takılmadan cahil cühela ile sohbeti kesmek, İlberciğim doğru söylüyoro senin güzelliğin canımmm teşekkür ederim
Katılıyorum size kızlar, hadi kötü niyetli değildi diyeyim ama sormadığım halde niye tavsiye veriyor. Hayır bir de kasaya gelmişim artık ürünle artık sana ne yani istersem bedenimden 3 beden küçüğünü alır sıka sıka giyerim. Bazı insanlar çok hadsiz gerçekten. Suwene de girdim orda kimse böyle yorum yapmadı mesela♀
Ah O kafa olgunluğuna erişebilmek meseleBirebir aynı düşüncedeyim. Söyledikten sonra ne kıymeti var derdim hep. Psikolog görüşmemde bana dediği şey; konuyu yanlış yorumluyorsunuz. Siz kendiniz ve kendi rahatınız için söylemelisiniz. Burada onun için birşey yapmıyorsunuz. Herkes siz değil olaylara yaklaşımı da siz gibi olamaz. O yüzden mutlu olmak istiyorsanız söylemek zorundasınız ve buna gazla anlam yüklememelisiniz
Canım ben de hiçbir şey almadım henüz eşim çalışıyor doktor randevularına bile annemle gidiyorum alışverişe de annemle gidicem. Erkekler henüz neyin ne olduğunu anlayamıyorlar doğduktan sonra anca gerçeğin farkına varıyorlar o yüzden çok takılmaKızlar çok hassasım şu ara her şey beni üzüyor. Eşime bebek alış verişini ne zaman yapacağız diye sordum. Sadece kıyafet değil odasındann tutun arabasına kadar henüz en ufak bir çöpümüz yok. Annen gelince yaparsınız dedi. Ben neden annemle gideyim ki onunla gitmek istiyorum ama söylemedim bebeğininn alış verişine heveslenmeyen adamı zorla götürcek değilim. Ağladım bayağı gizli gizli hevesi tek yaşamak çok ağır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?