- Konu Sahibi sunshine__
-
- #24.261
Ben evde benimle kalacak olanlara iş kitlicem açıkcası bebekle ilgilenicem gelip emziremeyecekleirne göre ev işlerine yardım kalacak annem ile KV 'ye torun morun dinlemez 2 haftaya yorulur kaçarlar zaten . Bende kimseyi kırmamış olucam böyleceAynen öyle o yüzden en güzeli kendi başımızın çaresine kendimiz bakmak. Direk annen gelmesin demek yerine ben yapabiliyorum ya iyiyim sağolun idare edebiliyorum vs demek lazım. Lohusalıkta falan hiç çekilmez çünkü Allah korusun
Benim kv gelince iş yapmaz sorun orda kadın kendi evine bile bakmıyor gelip benimkiyle mi uğraşacakBen evde benimle kalacak olanlara iş kitlicem açıkcası bebekle ilgilenicem gelip emziremeyecekleirne göre ev işlerine yardım kalacak annem ile KV 'ye torun morun dinlemez 2 haftaya yorulur kaçarlar zaten . Bende kimseyi kırmamış olucam böylece
Bende depend almayı düşünüyorum ama kilo alırsam hangi bedeni olur diye şimdi almadım
Benimde birden aklıma geldi alışverişi 600 TL ye tamamlamaya çalışıyordum kupon kullanmak için m beden kullanmıştım yorumları okuyunca 70 kiloyla m beden kullananda var l beden kullananda en fazla 70 olurum heralde diye düşündüm yani insallah olmam o kadarbende alıcam ama popom o güne kadar büyür mü emin olamadım.
Kalça ölçüsüne bakılarak alınıyor galiba ben halen gebelik öncesi kilomda sayılırım.
Son dönemde almayı planlıyorum
İşte insan hesaplayamiyor bilemiyorsun ki son aylarda bulantı oluyor geri geliyor diyorlar öyle bir şey olursa o da zayıflama söz konusu ya da kilo alma var ben o yüzden şimdi almayı tercih etmiyorum bebek alezi filan aldın mı onlara bakabilirsinBenimde birden aklıma geldi alışverişi 600 TL ye tamamlamaya çalışıyordum kupon kullanmak için m beden kullanmıştım yorumları okuyunca 70 kiloyla m beden kullananda var l beden kullananda en fazla 70 olurum heralde diye düşündüm yani insallah olmam o kadar
ben 2 öğün yiyorum ara öğünüm düzenli değil gebelikte bende değişen tek şey her sabah 3 ceviz kırıp yemek ve ilaçlarımı düzenli kullanmak, onun dışında beslenmem gebelik öncesi ile aynı. Çok şükür bebişin sağlığı boyu kilosu iyiYa kızlar siz 3 öğün besleniyor musunuz? Ben hamile kalmadan önce genellikle tek ya da iki öğün beslenirdim. Şimdi yine iki öğün besleniyorum. Sırf hamileyim diye 2 öğün. Çokta acıkmıyorum. Ama az yiyormuşum hissinden arada muz falan yiyorum. Günde 1 tane. Çok şükür bebek gelişimi iyi, ben de 25. Haftada 4.5-5 kilo aldım. Ama ara öğünleri falan görünce bi şey oldum
Oncelikle bebegin cinsiyetinin oglunun belirledigini ogrensin cahil.... kiz dogurdu erkek dogurdusu mu var. Erkek sprem mi kiz sperm mi dolledi ona bagli. Eger illa birinin beceriksizligi ise oglunun olmus oluyorKayınvalidem ben düsük yapınca ne gecmiş olsun dedi ne de yemek yaptı yatak döşek hasta oldu 3 gelini daha var bir tanesi kapısını çalmadı ben altından bile aldım en çokta namusuma laf edip eşime şikayet edip beni evden kovması hadi onuda geçtim deprem bölgesideyim o depremde evinde istemedi kovdu kızı Antep'ten geldi bizi sığdırmadı arabada yattık gidecek yerimizde yoktu Allah'a havale ediyorum bu bebeğimi öğrendiğinde yine kız doğurur bu demiş annesine çekmiş biz 3 kız kardeşiz 25 yaşındayım böyle cahillik görmedim evladın kızı erkeği olmaz hayırlısı olur demek yok eltilerimin oğulları var bir tane de kızları benimde iki prensesim var çok şükür varlar tek yaşama sebebim evlatlarım eşimde anneci bunca yapılana rağmen o nederse onu yapar ah bu beebği aldır bile dedi bana ben unutmadım sadece hepsine mesafe koydum diğerleri gibi yapmalıymışım anlayamadım başta şimdi anlıyorum bunada şükür evlatlarım sağ
o kabızlığı allah yaşatmasın ben 2 gün tuvalete çıkmayınca kabız oldum sanıyordum kabız değilmiş o, pazar günü kabız oldum ağlayacaktımBen henüz sayamadım onuheran acıkma potansiyelim var yani. Öğün meyve ve kuruyemiş yemeye çalışıyorum genel olarak ama biraz arayı açarsam eyvallahlar olsun baygın moduna giriyorum bide çok sık kabızlık var maalesef şuan 6 kilo farkla devam bebek iyiyse sorun yok
Böylesi insanlari eve koymamali çok yanlış herşeyin başta sağlıklısı hayırlısı istenmeliKayınvalidem ben düsük yapınca ne gecmiş olsun dedi ne de yemek yaptı yatak döşek hasta oldu 3 gelini daha var bir tanesi kapısını çalmadı ben altından bile aldım en çokta namusuma laf edip eşime şikayet edip beni evden kovması hadi onuda geçtim deprem bölgesideyim o depremde evinde istemedi kovdu kızı Antep'ten geldi bizi sığdırmadı arabada yattık gidecek yerimizde yoktu Allah'a havale ediyorum bu bebeğimi öğrendiğinde yine kız doğurur bu demiş annesine çekmiş biz 3 kız kardeşiz 25 yaşındayım böyle cahillik görmedim evladın kızı erkeği olmaz hayırlısı olur demek yok eltilerimin oğulları var bir tane de kızları benimde iki prensesim var çok şükür varlar tek yaşama sebebim evlatlarım eşimde anneci bunca yapılana rağmen o nederse onu yapar ah bu beebği aldır bile dedi bana ben unutmadım sadece hepsine mesafe koydum diğerleri gibi yapmalıymışım anlayamadım başta şimdi anlıyorum bunada şükür evlatlarım sağ
Biz ilk zamanlar aklımızda bir isim yokken aralarinda kararsız kaldığımız isimleri küçük kağıtlara yazıp tombala gibi kura çektikBiz daha isim seçemedik.Bebek diye seslencez kızımıza kararlıyım.
İsime karar verebilenlere imrenerek bakıyorum.
Bu arada 50 mg şeker içeceği ile test verilecekse aç olunma şartı yok
75 ve 100 mg şeker testi isteniliyorsa geceden 8-10 saat öncesi yeme içmeyi bırakman gerekiyor
Biliyoruz da yapmıyoruz yani ben yapmıyorum uğraşmak istemiyorum sanırımkız siz neler biliyorsunuz öyle
Benimde şuan sıkıntılı sürece girdi WC den sonra totomun üstüne oturamıyorum elma salatalık yiyorum ama işteo kabızlığı allah yaşatmasın ben 2 gün tuvalete çıkmayınca kabız oldum sanıyordum kabız değilmiş o, pazar günü kabız oldum ağlayacaktım
ay çok zor olucak aç kalmak o kadar saat birde benim aç kalınca midem daha çok bulanıyor bakalım nasıl atlatıcamEvet saat 10 gibi yemeyi birakman gerekiyor bazı arkadaşlara su serbest demişlerdi ama o glukozu içince su filan yasak dediler bana 12ye kadar aç duruyorsun 180. Dakikaya kadar istediler artık halim yoktu gece 10dan 12ye kadar aç kaldım hastane önünde tost yapan yer vardı hemen tost söyledi eşim baktı halim yok tansiyonum düşecek
Kız beni korkuttun kalbim sıkıştı düşündükçeGelir ki eğer aranız iyiyse ben soğuk tutmaya bakıyorum
şimdiden kolay gelsin canım yoğun bir gün olacak senin içiniçilmiyor canım
sabah erkenden 08:00 gibi açlık kan şekerinin ölçümünü alarak başlatıyorlar süreci.
Sonra sana 50-75 yada 100mg şekerli su veriyorlar. Hangisi ile başlanacağına doktorun karar veriyor.Benim ailemde şeekr var beni direkt 75lik ile teste alacağını söyledi.İçeceği içip saat başı test veriyorsun N nimolik bugün verdi o detayına daha hakim.
Öğlen 12 ye kadar ortalama 2-3 kere test vermiş oluyoruz.
50 mg olanda aç-tok fark etmiyormuş ama 75 ve 100 içmek gereken durumlarda aç gelinmesi gerekiyormuş.En sağlıklı yine doktorun yönlendirir.
Bende perşembe günü test vereceğim inşalah kusma v.s olmadan atlatabilirim o günü
Perşembe hazır full izin almışken iş yerimden gebelik check up programına aldıracağım kendimi
**sabah erken saatte Açlık Kan Şekeri + Tam İdrar Tahlili + Tam Kan testi + Tiroit ( Yaptırabilirsem sabahtan indirekt coombs testi ( kan uyuşmazlığı için antikor oluşup oluşmadığını görmek adına)
***Öğleden sonra sağlık ocağında Tetenoz aşısı
Bu tempo sonrası halen yaşıyor olursam deneyeimlerimi paylaşırım
Benimde midem bulanıyor ama o icicegi içince çok öyle şey yapmadıay çok zor olucak aç kalmak o kadar saat birde benim aç kalınca midem daha çok bulanıyor bakalım nasıl atlatıcam
ben ilk doğumda 1 hafta sonra daha fazla tahammül edemediğim için gönderdim annesini herkes evine ben kendim yaparım diye. babam rahatsız diye annem gelememişti o zaman bu sefer kendi annem gelecek zaten kısmetse eşimde dönüşümlü kalırlar dedi geçen dedim ilkinde annen kalmıştı bu sefer benim annem kalsın dedim inşallah ısrar etmez dediğin gibi lohusalıkta hiç çekilmiyor herşeyi kendin yapmaya razı oluyorsunAynen öyle o yüzden en güzeli kendi başımızın çaresine kendimiz bakmak. Direk annen gelmesin demek yerine ben yapabiliyorum ya iyiyim sağolun idare edebiliyorum vs demek lazım. Lohusalıkta falan hiç çekilmez çünkü Allah korusun
bende depend almıştım ilk doğumda ama bana orkidlerin gece olanları yetti o yüzden bu sefer almayı düşünmüyorum orkidlerin en uzunlarında premiumlarından falan alıcam sadeceBende depend almayı düşünüyorum ama kilo alırsam hangi bedeni olur diye şimdi almadım
Bana geceden su içilmez falan demediler. Hatta sabah kalktım su içtim. 8de kalktım 8.30da yola çıktık. 9.15rr randevum vardı doktora girdim çıktım kayıt açtırdım falan derken kan alması 9.40ı buldu. Sonra içtim 10.40da ve 11.40da tekrar test verdim. Benim doktorum tam idrar tahlili, tam kan tahlili falan da istemiş. Onlarda çıktı bu sürede. 11.40da verip kahvaltı etmeye gittim öğleden sonradan da sonuçlarımı gösterdim. Sadece şekerli suyu içtikten sonra su içmek yasak dedi. Ben 75 mg içtim. 2 saatlik verdim. Ama öncesinde su içmiştim.içilmiyor canım
sabah erkenden 08:00 gibi açlık kan şekerinin ölçümünü alarak başlatıyorlar süreci.
Sonra sana 50-75 yada 100mg şekerli su veriyorlar. Hangisi ile başlanacağına doktorun karar veriyor.Benim ailemde şeekr var beni direkt 75lik ile teste alacağını söyledi.İçeceği içip saat başı test veriyorsun N nimolik bugün verdi o detayına daha hakim.
Öğlen 12 ye kadar ortalama 2-3 kere test vermiş oluyoruz.
50 mg olanda aç-tok fark etmiyormuş ama 75 ve 100 içmek gereken durumlarda aç gelinmesi gerekiyormuş.En sağlıklı yine doktorun yönlendirir.
Bende perşembe günü test vereceğim inşalah kusma v.s olmadan atlatabilirim o günü
Perşembe hazır full izin almışken iş yerimden gebelik check up programına aldıracağım kendimi
**sabah erken saatte Açlık Kan Şekeri + Tam İdrar Tahlili + Tam Kan testi + Tiroit ( Yaptırabilirsem sabahtan indirekt coombs testi ( kan uyuşmazlığı için antikor oluşup oluşmadığını görmek adına)
***Öğleden sonra sağlık ocağında Tetenoz aşısı
Bu tempo sonrası halen yaşıyor olursam deneyeimlerimi paylaşırım
geçmiş olsun çok şükür sağlıkla kavuşmuşsunuz bebeğinize allah sağlıklı güzel ömürler versin. benimde ilk hamileliğimde preeklamsi riskim vardı şimdi de daha önce yaşadığım riskten dolayı yine dikkatli davranıyorum sürekli tansiyonumu ölçüyorum tuzu çok çok azalttım çok kafama takmamaya çalışıyorum birşeyleri falan.. tansiyonunuz kaç olmuştu da doğuma karar verdi doktorunuz? birde ilaç kullanıyorum demişsiniz ne ilacı kullanıyordunuz acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?