- Konu Sahibi sunshine__
-
- #24.281
Şimdi senden cesaret alığp benimde su içesim geldi.Bana geceden su içilmez falan demediler. Hatta sabah kalktım su içtim. 8de kalktım 8.30da yola çıktık. 9.15rr randevum vardı doktora girdim çıktım kayıt açtırdım falan derken kan alması 9.40ı buldu. Sonra içtim 10.40da ve 11.40da tekrar test verdim. Benim doktorum tam idrar tahlili, tam kan tahlili falan da istemiş. Onlarda çıktı bu sürede. 11.40da verip kahvaltı etmeye gittim öğleden sonradan da sonuçlarımı gösterdim. Sadece şekerli suyu içtikten sonra su içmek yasak dedi. Ben 75 mg içtim. 2 saatlik verdim. Ama öncesinde su içmiştim.
Doktor yada sekreterine sorabilirsin canım cevap verirler bence.Şimdi senden cesaret alığp benimde su içesim geldi.
İş yerim sağ olsun ilk aylarda defalarca izin aldım. Hiç problem çıkartmadılar.şimdiden kolay gelsin canım yoğun bir gün olacak senin için
Bende tetanoz yaptıracaktım eve geldim pijamaları giydim aklıma geldiİş yerim sağ olsun ilk aylarda defalarca izin aldım. Hiç problem çıkartmadılar.
Şimdi kendimi iyi hissediyorken ısrarla izinde izin isterim demek istemiyorum.Belki biraz beni yoracak ama tüm gün izinliyken yapılacabileck herşeyi tek günde halletmek bana 1 ay kafa rahatlığı sağlayacaktır
hmm mantıklı ben buradan yürüyebilirimmmBiz ilk zamanlar aklımızda bir isim yokken aralarinda kararsız kaldığımız isimleri küçük kağıtlara yazıp tombala gibi kura çektikyanılmıyorsam 2 defa Hamza cikti ve ikimizde çok beğendik bu şekilde karar verdik tavsiye ederim çok düşününce işin içinden çıkılmiyor
Ben evde benimle kalacak olanlara iş kitlicem açıkcası bebekle ilgilenicem gelip emziremeyecekleirne göre ev işlerine yardım kalacak annem ile KV 'ye torun morun dinlemez 2 haftaya yorulur kaçarlar zaten . Bende kimseyi kırmamış olucam böylece
Cahillik başa bela erkekteki XY kromozumu cinsiyeti belirler. Bayanın burada zerre etkisi yok ama gelde anlat kara cahillereKayınvalidem ben düsük yapınca ne gecmiş olsun dedi ne de yemek yaptı yatak döşek hasta oldu 3 gelini daha var bir tanesi kapısını çalmadı ben altından bile aldım en çokta namusuma laf edip eşime şikayet edip beni evden kovması hadi onuda geçtim deprem bölgesideyim o depremde evinde istemedi kovdu kızı Antep'ten geldi bizi sığdırmadı arabada yattık gidecek yerimizde yoktu Allah'a havale ediyorum bu bebeğimi öğrendiğinde yine kız doğurur bu demiş annesine çekmiş biz 3 kız kardeşiz 25 yaşındayım böyle cahillik görmedim evladın kızı erkeği olmaz hayırlısı olur demek yok eltilerimin oğulları var bir tane de kızları benimde iki prensesim var çok şükür varlar tek yaşama sebebim evlatlarım eşimde anneci bunca yapılana rağmen o nederse onu yapar ah bu beebği aldır bile dedi bana ben unutmadım sadece hepsine mesafe koydum diğerleri gibi yapmalıymışım anlayamadım başta şimdi anlıyorum bunada şükür evlatlarım sağ
ay benim de karnım sallanıyo gülerken ve baktıkça daha çok gülüyorumAhahahahaayyy çılgınsın ya yemin ederim koptum gözlerimden yaş geldi karnımın icinde deprem oldu resmen çocuğu da hoplattık sayende
Şaka maka gülerken karnım çok zıplıyor benim ya sizinde böyle oluyor mu
yok bu tam kaynana olurKız onlara bişi olmaz olan hep bize olurbide iyi bi gelin çıkar hep şanslarına nedense ya da uyum sağlarlar geline
o kadar haklısın ki insanlarNe kadar rahat insanlar gerçekten, insan önce kendi çocuğuna bakar
perşembeyi bekliyorum ödemeler çıksın sonra para harcamaya başlıyorum ben yaparım valla kocam inanılmaz müsrif birimiz tutumlu olmazsak batarızBiliyoruz da yapmıyoruz yani ben yapmıyorum uğraşmak istemiyorum sanırım
Bencede ilk kendi annen kalsa daha mantıklı. Tüm insanlar o durumda yanında şartları uygunsa annesinin kalmasını ister biraz anlayışlı olmak lazımben ilk doğumda 1 hafta sonra daha fazla tahammül edemediğim için gönderdim annesini herkes evine ben kendim yaparım diye. babam rahatsız diye annem gelememişti o zaman bu sefer kendi annem gelecek zaten kısmetse eşimde dönüşümlü kalırlar dedi geçen dedim ilkinde annen kalmıştı bu sefer benim annem kalsın dedim inşallah ısrar etmez dediğin gibi lohusalıkta hiç çekilmiyor herşeyi kendin yapmaya razı oluyorsun
ben aradım sordum öncesinde 8 saatlik açlık olacak su dahil hiçbir şey içmeyeceksin dediler kuzum önceki günlerde nasıl besleniyorsan devam edecekmişsinŞimdi senden cesaret alığp benimde su içesim geldi.
Eltimle bana ikili oynuyor arada bana seni çok seviyorum diyorAh ahh hiç öyle olmuyor. Bende doğumdan önce öyle diyordum da o lohusa kafasıyla azıcık minicik fenalık varsa kayınvalide de babanne modunada girerse benimkinin dediği gibi biz buraya torun bakmaya geldik diyebilir sana hdjjdjdj
benimkinde de her şeyi ben bilirim deyip beni cinlendirecek bir hava var. ha işime karışamaz o ayrı ama onunla cebelleşmek istemediğimden biraz ekstra mesafe iyidirBencede ilk kendi annen kalsa daha mantıklı. Tüm insanlar o durumda yanında şartları uygunsa annesinin kalmasını ister biraz anlayışlı olmak lazım
Ne zaman ihtiyaç duyarsan sen kendin çağırırsın onu. Bi arkadaşımın doğumdan sonra yanında kayınvalidesi kalıyordu kıza sütün yetmiyo çocuk aç sütün yağsız kalitesiz çocuk kilo alamadı diye diye üzüntüden kızın sütü kesilmişti. Benimkinde de o ışığı gördüğüm için uzun bir süre benden uzak olsun istiyorum
Yaa ne güzel temizlesin dursun o zamanEltimle bana ikili oynuyor arada bana seni çok seviyorum diyor, eltimede aynısını o yüzden çok güvenmiyorum ama şimdilik zararı yok genel kv terörlerine bakınca
Bide benim kv temizlik hastası otur desende oturmuyor
O yüzden otur demeyeceğim
Bebek içinse bence bir şey olmazKizlar, doktorunuza hiç sordunuz mu ıslak mendille vajina silinebilir mi diye? Ben bebek için olanlardan kullanıyorum ama hep korkuyla…
Aayyy tam fenalıkay benim de karnım sallanıyo gülerken ve baktıkça daha çok gülüyorum
yok bu tam kaynana olurbiri oğluna öte kay dese tansiyonu oynuyo inanılmaz yönetiyo oğlunu 30 yaşında adam hala annesi ne derse o
o kadar haklısın ki insanlar
perşembeyi bekliyorum ödemeler çıksın sonra para harcamaya başlıyorum ben yaparım valla kocam inanılmaz müsrif birimiz tutumlu olmazsak batarız
Onun yüzünden döktüğüm gözyaşalrımın haddi hesabı yok, helal etmiyorum hakkımı ona. Ben gorumceme demstim, ben de bi annenın evladıyım, bu kadar merhametsız davranması nedn dıye, yaşlı, aklı ermıyor dıyor ne desın kadıncağız, ama kaynana kendını sürekli över ben akıllı bır kadınım diye. Valla suan dogumdan snra bana karısırsa ne cevap verecegımın hayalıyle yasıyorum, agzının payını misliyle alıcak bu sefer, önce elim kolum baglıydıYaa sen o halde bide anneni mi düşündünAllah'ım inşallah bu defa cok guzel geçer hamileligin sıkıntısız sorunsuz alırsın kızını kucağına. Bazi insanlar böyle iste yapacak bisey yok, benim kv de evlendiğimde ilk evine gitmisiz daha evleneli 5 6 ay olmustu sanırım bana diyor ki bilmem kimin gelini bir sene oldu çocuğu olmadı daha da olmaz yazık o artık doğuramaz bir senede oldu oldu yoksa olmaz artik. Bana mesaj veriyor yani bak seninde kaldi 6 ayin dogurdun dogurdun yoksa cocugun olmaz diye.
Sonra iste ben bir senenin sonunda ameliyat oldum çikolata kistim varmış ameliyatta bir tüple yumurtaligimi aldilar. Kistten de suphelendiler kötü huylu görünümü varmis patoloji sonucu bekliyorum sezeryan gibi acik ameliyat olmuşum psikojik olarak bitik haldeyim hic cocugum yokken yumurtaligim alınmış zaten mahvolmusum bunalimdayim. Kadın beni aradi ilk sordugu şey yumurtalıkların sağlam mi çocuğun olacak mi oldu. Ben esime sakın annene söyleme duymasin ben bilmelerini istemiyorum demistim. Esim soylememis ameliyatta yumurtaligin alindigini ona ragmen ilk sordugu soru kızım nasılsın agrin var mi degil de COCUK DOGURABİLİR MİSİN oldu.
O telefonu kapattim ama günlerce agladim. Eşime de dedim annen sakın bir daha beni aramasin ben onun yüzünü görmek sesini duymak istemiyorum uzun bir süre dedim ve görüşmedik bir süre. O arada yilda bir falan mecburi evlerine gitmemiz gerekiyordu ne zaman tek kalsak hep cocuk imasinda bulundu bana. Esimin yaninda soylemeye korkuyordu agzinin payini alacağını bildigi icin. Hep sorunu bende aradi hic demedi yani belki sorun oglumdadir diye
Hamile oldugumu öğrendiginde bulantilarim coktu esim yardima cagirdi gelmesin diyecektim ama kırılır annesi diye bisey de diyemedim. İki hafta kaldi ama burnumdan getirdi hamile oldugum halde kadın tatmin olmamış hala bana diyoki uc senedir evlisiniz daha yeni mi hamile kaldin, yok daha 6 aylik olmadin simdiden hamileyim desen sayilmaz. Siz korunuyo muydunuz niye bu kadar uzun sürdü. Aman düşük yaparsin bak bidaha çocuğun olmaz. Bi kere düşük yapanin rahmi bi daha döl tutmaz deyip deyip durdu hergun istisnasiz bana düşükten vahsederek psikolojimi bozdu.
Uzaniyorum belim agriyo mesela acaba kötü bisey mi var bebege noldu bi sıkıntı mi var diye basliyodu konusmaya. Niye agriyo heryerin, 45 derece sicakta bana diyoki neden sicakliyosun bize niye bisey olmuyo dedi en son artik dayanamadim dedim çünkü sen hamile olmadigindan olabilir mi. Zor günlerdi valla ama cok şükür döndü gitti evine. Kendime kaynanasiz onun suratini gormeden sesini duymadan ondan kilometrelerce uzakta bir hayat yasamayi diliyorumsende hic kafana takma bazıları böyle kalpsiz yaratılmış iste ne yapsak ne söylesek boş duymazdan gelecegiz onlar yokmus gibi hayatimiza devam edecegiz
İş varsa kacan tiplerden kesın, bızımkı de yemeğe gezmeye gıderken koşarak hazırlanır, iş yapmaya gelınce ayaklarının ustune basamaz, agrıdan uyuyamazoff bu kayınvalidelere bebekten önce ve bebekten sonra diye bi güncelleme geliyor. kim bilir kafasında neler düşünüp böyle davranıyor kıskanıyorlar mı ne yapıyorlar bilmiyorum ama beni de çok zorlamıştı kv. birde konuşurken çok seviyor sözde ama iş yardım etmeye gelince soran bile yok. benim kızım kreşe gidiyordu pandemi zamanı çat diye kreşleri kapattılar biz ikimizde çalışıyoruz bunlar bilet alıp köye gitmişler kendilerini izole etmeye, hiç soran olmadı siz bu çocuğu ne yapacaksınız kreşleri de kapattılar falan diye ama sorsan dünyaları yakacak onun için. şimdi yine köydeler geçen eşim soruyor ne zaman geleceksiniz diye bilmiyorum ki havalar çok soğuyana kadar gelmeyiz diyor. demiyor ki doğumdan önce tabi geliriz belki bi ihtiyacınız olur falan diye. allah muhtaç etmesin yani onlara
bencede en iyisi canımBencede ilk kendi annen kalsa daha mantıklı. Tüm insanlar o durumda yanında şartları uygunsa annesinin kalmasını ister biraz anlayışlı olmak lazım
Ne zaman ihtiyaç duyarsan sen kendin çağırırsın onu. Bi arkadaşımın doğumdan sonra yanında kayınvalidesi kalıyordu kıza sütün yetmiyo çocuk aç sütün yağsız kalitesiz çocuk kilo alamadı diye diye üzüntüden kızın sütü kesilmişti. Benimkinde de o ışığı gördüğüm için uzun bir süre benden uzak olsun istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?