2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Şükürler olsun ikiniz de ıyısınız, minnak nir savaşçı dogurdun, hersey güzel olacak sütün de insallah foşur goşur gelecek

öncelikle burda bir tek ben degil herkez soru soruyor .ve burda ne haberi bekliyorsaniz ben o konuyu gormedim gorsem bende ilgilenirdim.
Rahatsiz oluyosanz yazmazsinz sorularima cevap vermezsinz . Burasi butun bayanlara açik bi form , insan çaresiz kalınca napacagını şaşırıyor asıl siizn bu tepkinize anlam veremiyorm dedigim gibi rahatsiz oluyorsanz cvp vermeyin ozamn.

Uykusuz geceler
Şikayetler her geçen gün artıyor
Bu halimize de şükürler olsun
Bebeğimiz hayırlı olsun
Çok şükür sağ bir şekilde doğdu
Grubumuzun ilk bebeği oldu hem ayrıcalıklı oldu İnşallah bir sıkıntısıda çıkmazsa kucağınıza alıp evinize dönersiniz bir an önce
birminikask2020
Bu sefer etiket yapmayı öğrendim

Gözünüzaymış ilk bebiş hoşgelmiş dilerim ferahlıkla atlatırsınız tüm süreci

Insallah sag salim kucaginiza alirsizn allah yardimcinz olsun

Yani L Lmntbrdgi birazcık bu konuda haklı bu benimde dikkatimi çekti. Bizim kızlar genelde unutuyo ama siz gerçekten sürekli aynı soruyu soruyorsunuz. Burdaki çoğu kişiden daha tecrübelisiniz çünkü çoğumuzun ilk gebeliği henüz emzirme deneyimimiz yok size tam net cevap verecekte yok bu konuda. Tabiki soru sorulur hepimiz konuşuyoruz çünkü, sadece sürekli olumsuz şeyleri deneyimsiz olan arkadaşlarıma anlatmayın ki yeni doğuran anne var süt sağmayla uğraşıyor okuyorda yazılanları. Doğumumuz yaklaştı Allah hepimize kolaylık versin inşallah bol sütlerimiz olur

Kızım kendi kendini nazar ettin resmen ahanda uyuyamıyon
yatarken de rahat edemiyorum şöyle sere serpe yatmayı özledim
ayyy bendeee sağdan sola dönemiyorum dönerken de sanırsın 100kilo ağırlık var

Tatlım benim de gelmedi. Şöyle yapıyoruz bebeği önce emziriyoruz süt gelsin veya gelmesin. En az 15 dakıka meme de tutuyoruz. Arada çenesiyle oynayarak onu uyarabiliriz.
Çünkü çene kasları zayıf olacak doğunca.
Sonra kaşıkla mama takviyesi yapıyoruz.
Duyduğundan emin olmalıyız ki sarılık riski olmasın.
Her beslenme de önce mememizi veriyoruz.
En son sol memeyi verdik ise bir sonrakinde sağa geçiyoruz. Sütün formülü su moral, uyku hepsi bu. Başka birseye ihtiyacımız yok. Bebek emecek ki vücuda uyaran versin süt üretimi aktifliğini korusun.
Gerekirse arada sağarız onu da kaşıkla falan veririz tatlım süt gelirse.

Bebeğe sütünün yeterli olup olmadığına karar verecek olan merci sürekli kontrole götüreceğimiz çocuk doktorlarıdır.
Alt üst sınır var.
Onlar kilo alımı yetersiz ise söylüyor ve mama takviyesi başlatıyor zaten.
Zayıf bebek sağlıksız bebek değildir.
Onlar halt yemiş.
Her bebek doğum kilosu başlangıcına göre ele alınır.
Genetik faktörlerde düşünülmelidir.
İki kilo doğan bir bebekle, 3.5 kilo doğan bir bebeğin birinci ay kontrolün de aynı fiziksel özellikte olmasını bekleyemeyiz mesela.
O yüzden herkese tın diyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…