- 27 Şubat 2015
- 1.847
- 1.427
- 333
- 37
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #62.301
Ben doktoruma bu bıngıl bıngıllık ne zaman geçer diye sordum o da 3 ay sonra spora başlayabilirsin dedi daha bizim için erken yani benim hala arada ağrım oluyor zaten ben mümkün değil denemem bile ki zaten ne halim ne vaktim var orası da ayrıBenim 25 kilo
Çok teşekkür ederim.Süt üretiyorsun ya. Vücudun su aşeriyor. Bende yok ama kuzenime oldu. Emzirirken özellikle çok su içiyordu.
Canım bi kahvaltı yapıyorum, bi akşam yemeği yiyorum. 8-9 gündür bir tek dün hastaneye gitmedik. Her gün sarılık kontrolü. Yollarda helak oldum artık. Yemek düşünmeye sıra gelmiyor da burda spora başlayan var mı diye soruyorumKızlar süt arttırıcı diyet yapan var mı?
Diyetisyen desteği alan diyet listesi elinde olan?
Emziren anne beslenmesinde nelere dikkat ediyor sunuz?
Süt artsın diye neler yiyip içiyorsunuz?
ben de aile hekimine şekerim sınırda, kolestrolüm yüksek, endokrine gideyim mi diye sordum bugün. Gitme hiç, zayıfla dedi bana. Kaç kilo hamile kaldığımdan emin değilim ama 7-10 arası kilom var hamilelikten. Topu topu 4 kilo verdim, anlamadım, bebek zaten 3 kiloydu. Plesentayı mı çıkarmadılar nedirBen doktoruma bu bıngıl bıngıllık ne zaman geçer diye sordum o da 3 ay sonra spora başlayabilirsin dedi daha bizim için erken yani benim hala arada ağrım oluyor zaten ben mümkün değil denemem bile ki zaten ne halim ne vaktim var orası da ayrı
Birde ben aslında hamilelikte aldığım kiloları verdim ama vücudum böyle bıngıl bıngıl sıkılaşmaya ihtiyacım var
Bende hamile kalırken kilolu kaldım canım benimde kilo vermem lazım da şuanda ne diyet yapabiliriz ne spor nasıl olacak bilemedim. Benim canım aşırı tatlı istiyor onu kıssam biraz veririm belki ama emziyorum diye de çok kısıtlamamaya çalışıyorum kendimi. Şu süt olayımız 2-3 ayda düzene oturur ancak ondan sonra birax dikkat etmeye başlarızben de aile hekimine şekerim sınırda, kolestrolüm yüksek, endokrine gideyim mi diye sordum bugün. Gitme hiç, zayıfla dedi bana. Kaç kilo hamile kaldığımdan emin değilim ama 7-10 arası kilom var hamilelikten. Topu topu 4 kilo verdim, anlamadım, bebek zaten 3 kiloydu. Plesentayı mı çıkarmadılar nedirönceden 15 kilo fazlam vardı zaten. Geçen sene erken doğum yapıp kayıp yaşayınca kendimi cipse kolaya vermiştim akşamları. Bi de şişmanlen bile spor hep hayatımdaydı benim. Serklaj falan derken hazirandan beri yatıyorum. Her yerim ağrıyor artık.
portakal pişik yapmadı bizde aşırı tüketmedim ama hiçbir zaman sanırım ondanGaz damlası ikisinin farkı olacağını sanmıyorum. Bizim hastane ikisini de yazmış hangisini alırsan al diye
İdrar bizden de istedi ben yaptıramadım bu hafta bir daha deniycem.
Kaç gün gidiyor ki mama?
Kültür ne çıktı? Geçmiş olsun
Sağımı kaç dakika yapıyorsun?
İki meme toplamı mı?
Kaç saatlik meme dolumu ile oluyor?
Sağ buzluğa at bence sütün artsın sen işe başlayınca annen içirir.
İlerde büyüdükçe daha çok süt ihtiyacı olacak
Portakal asitli olduğu için pişik yapmıyor mu?
Ben abarttım mandalina portakal pişik oldu
Emzirme_eğitim var instagramda takip ediyorum özel destek de veriyor bir bak istersenKızlar silikon meme ucunu bırakmak bebeğimin memeden emmesi için emzirme danışmanlığından destek almak istiyorum var mı tanıdığınız önerdiğiniz?
Canım kendini üzme bebek pompadan daha fazla çekiyor diye biliyorum ben ama oldu ki meme yetmiyor mamayla destekleriz kendini üzme hiç anne sütü ne kadar alırsa kar onu da alıyor şükür30 ml sut vıktı bugun 4 saat memeye dokunmadım, 60 ml mama ıle doymuyor, 30 ıle nasıl doyacak dedım, kafsmı rshstlstabılsem bır herseh guzel olcsk ama aglama krızıne gırıyorum sureklı
Birde helva mutlaka deneyin, ben ilk kızımda süt artturdığını bilmeden yemiştim bütün üstüm süt olmuştu şimdi de yiyorum üstümü ıslatacak kadar sütüm geliyor hemenSüt konusu bence tamamen psikolojik iki üç gündür bunu anladım ben. Yeme içme de tabiki etkiliyor ama gozlemledigime göre yediklerimiz sütun yapısını su tüketimi ise miktarini etkiliyor yani demem o ki kızlar zor ama olabildiğince kendinizi rahatlatıp bol bol su için. Gerektiği noktada hepimiz zaten mama veriyoruz.Birde onerebilegim portakal suyu havuç ve ceviz tüketimi var rezene anason çayı haricinde ben bunların faydasını gördüm sizlerin de aklında bulunsun
Geçmiş olsun ben ortadan daldım okumaya o yüzden kaçırdım ne idrar kültür falan ne şikayetiniz vardı da bu tahliller istendiKültür 2 güne çıkarmış yarın ogrencem ararim dedi doktor inşallah iyi çıkar başka hastaneye gotursemmi sizce burası çok paraci gibi çocuk iyi olsun paranın önemi yok ama ayrı kalmak istemiyorum 1 hafta
Kız 4 aylıkken okula başlamıştım. Koş git gel emzir geri git hemen vermiştim kiloları. Artık 40 yaşındayım ya, yoramıycam kendimi. Alıcam ücretsiz izni, oturucam evde (çok darlanmazsam)Bende hamile kalırken kilolu kaldım canım benimde kilo vermem lazım da şuanda ne diyet yapabiliriz ne spor nasıl olacak bilemedim. Benim canım aşırı tatlı istiyor onu kıssam biraz veririm belki ama emziyorum diye de çok kısıtlamamaya çalışıyorum kendimi. Şu süt olayımız 2-3 ayda düzene oturur ancak ondan sonra birax dikkat etmeye başlarız
Sarılığa sebep arıyorlar.Geçmiş olsun ben ortadan daldım okumaya o yüzden kaçırdım ne idrar kültür falan ne şikayetiniz vardı da bu tahliller istendi
Kötü düşünme temiz çıkacak inşallahKültür 2 güne çıkarmış yarın ogrencem ararim dedi doktor inşallah iyi çıkar başka hastaneye gotursemmi sizce burası çok paraci gibi çocuk iyi olsun paranın önemi yok ama ayrı kalmak istemiyorum 1 hafta
Benim sol memede sıkıntı var mastit tekrarladı yine ordan az süt geliyor bebek o tarafı oldum olası pek emmek istemiyor.Gaz damlasını araştırdım internette icerisinde prebiyotik olan tek gaz damlasiymis zaten fiyati da 400tl, nurse h. 150 civarıydı, biogaia daha etkili sanırım, sağımı bir meme 5 dakika yapıyorum 30ml çıkıyor, diğer memede aynı şekilde. Ben 15 gündür hep sağarak verdim. Tam tutamıyordu meme ucunu, iki uc saatte bir verdim. İlk bir kac gün 30 iciyordu sonra 60 içmeye başladı. Günde de 3 kere mama veriyordm. Simdi tamamen memeye dönmeye calisyoruz
Buzluga atmaya cok erken diye düşündüm ya daha iki buçuk ay var, simdilik memeye almışsak bile yeter.
Bende her gün portakal suyu içtim pişik yapmadı gaz yapabilir diye düşünüp bugün bıraktım
oğlumda bende çok perişandımCanım bi kahvaltı yapıyorum, bi akşam yemeği yiyorum. 8-9 gündür bir tek dün hastaneye gitmedik. Her gün sarılık kontrolü. Yollarda helak oldum artık. Yemek düşünmeye sıra gelmiyor da burda spora başlayan var mı diye soruyorumçay koydum kendime, içemeden kızı uyutmaya girdim, vır vır konuşuyor. Uyumuyor hala.
Ben de turşu portakal vs hep yedim ama bir anda oldu anlamadım hem portakal hem mandalina yemiştimportakal pişik yapmadı bizde aşırı tüketmedim ama hiçbir zaman sanırım ondan
28 günlüğüz hala sarılık geçmedi onun için bakılıyor canımGeçmiş olsun ben ortadan daldım okumaya o yüzden kaçırdım ne idrar kültür falan ne şikayetiniz vardı da bu tahliller istendi
Aminnn inşallahKötü düşünme temiz çıkacak inşallah
Benim sol memede sıkıntı var mastit tekrarladı yine ordan az süt geliyor bebek o tarafı oldum olası pek emmek istemiyor.
Doğu'nun üçüncü günü mastit oldum
Herkesin sütü pompayla gelmiyor geçen bende bi sagdim 15 dakikada 15 ml geldi 2 memeden 30 ml sagdim bence bebekler in emmesiyle pompa bir olmuyor bazılarında biberonlar doluyo demekki herkez farkli hiç mama vermedim hem mama hem annesütü bebeklerde karin ağrısı yapıyormuş mecbur kalmayinca verme dedi bize ebemiz30 ml sut vıktı bugun 4 saat memeye dokunmadım, 60 ml mama ıle doymuyor, 30 ıle nasıl doyacak dedım, kafsmı rshstlstabılsem bır herseh guzel olcsk ama aglama krızıne gırıyorum sureklı
Kaç günlük oldunuz kaç kilo doğdu bebekDoğum kilosunu yakalayabildiniz mi kızlar? Bizim hala 200 gr var iki gün önce tartılmıştık. Yarın ne durumdayız bakalım umarım almıştır biraz daha
Ay günde iki kere yemek yiyorum birinde muhakkak memede oluyor zaten.oğlumda bende çok perişandım
Bunda kucağımda yiyorum içiyorum valla yoksa hepten zor olur
Ben de turşu portakal vs hep yedim ama bir anda oldu anlamadım hem portakal hem mandalina yemiştim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?