- 12 Nisan 2019
- 24.227
- 38.440
- 598
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #62.281
30 ml sut vıktı bugun 4 saat memeye dokunmadım, 60 ml mama ıle doymuyor, 30 ıle nasıl doyacak dedım, kafsmı rshstlstabılsem bır herseh guzel olcsk ama aglama krızıne gırıyorum sureklıEmzirme danışmanı doyar o göğsünüzdekiyle dedi, anneler biberonda kac ml sağdıgıni görüp kaç içtiğini görüp psikolojik olarak rahatliyolar bebeyi gormedikleri icin emerken telas yapıyorlar dedi, vala ben bir süre sadece emzirmeyi denicem açıkçası bizim meme reddi olmuştu artık ucunu yalıyordu sadece
Yok canım denemıcem onu, memeyı emebıldıgı kadsr emsın, elımden gelen bu, kendımı paraladım 17 gundur, annem olmuyorsa zorlama hasta olursun dıyo.. Zaten psıkolojık olsrak hıc ıyı deılım, bu aglama krızlerı hayra alamet deıl.. Esım olmasa bıtmıstım ben. Ona da uzuluyorun ıslerı yogun gunduz ıste gece benımle bebekle ugrasıyor..Eds daha zor canım. Biz eds yapıyoruz tek başına yapamazsın ben bebeği memeyi tutarken eşim ya da kayınvalidem veriyor edsyle
Suan 17 gunluk, 3 saatte bır 60 verıyorum 10 gundur, ama yetmıyor yarım saat sonrs 30 daha verıyorum sakınlesıyor..Yenidoğan bebek günde kaç cc anne sütü almalı? Doktor hiç bahsetmedi bundan
Senın bebıs kac gunluk oldu canımİki üç saatte bir 60 diye okumuştum ama 60 benimkinin dişinin kavuğuna yetmiyor.
Benim bebeğim hemen uyuyor uyandırıp zor veriyorum o 20 cc yi de. Demek ki yetiyor diye düşünüyorum istemiyor uyumak istiyorSuan 17 gunluk, 3 saatte bır 60 verıyorum 10 gundur, ama yetmıyor yarım saat sonrs 30 daha verıyorum sakınlesıyor..
Ilk hafta 3 saatte bır 30 vermıstık.. Sagdıgım anne sutunden harıc
Kan sekerı dusuk olunca da uyandırmak zor olur canım, 20 cc cok az geldı bana, dıyorum ya 90 ıle ancak doyuyor artıkBenim bebeğim hemen uyuyor uyandırıp zor veriyorum o 20 cc yi de. Demek ki yetiyor diye düşünüyorum istemiyor uyumak istiyor
Gerçekten psikoloji cok önemli canım, sakince dene olmazsa alternatifi var zaten mamalarda çok güzel besleyici her bebek bir şekilde büyüyor sütünün yettiğini düşün, emzirirken mutlu ol inşallah bu süreçleri atlaticaz30 ml sut vıktı bugun 4 saat memeye dokunmadım, 60 ml mama ıle doymuyor, 30 ıle nasıl doyacak dedım, kafsmı rshstlstabılsem bır herseh guzel olcsk ama aglama krızıne gırıyorum sureklı
Açıkçası ben normalde cok su içen biriydim ama bebek olalı hiç su icemedim, yanımda bi bucuk litrelik şişe duruyor üç gün sonra aa icmemisim diyorum felan, onun haricinde bebegimde gaz oldu ben havuc ve marul salatası yiyorum her gün , bi de kabız olduk sandık o yüzden annem hoşaf yapmıştı oda arttırmış olabilir bilmiyorum ama psikoloji cok etkiliyorSüt konusu bence tamamen psikolojik iki üç gündür bunu anladım ben. Yeme içme de tabiki etkiliyor ama gozlemledigime göre yediklerimiz sütun yapısını su tüketimi ise miktarini etkiliyor yani demem o ki kızlar zor ama olabildiğince kendinizi rahatlatıp bol bol su için. Gerektiği noktada hepimiz zaten mama veriyoruz.Birde onerebilegim portakal suyu havuç ve ceviz tüketimi var rezene anason çayı haricinde ben bunların faydasını gördüm sizlerin de aklında bulunsun
Bende su icmedigim günler süt uretiminin nerdeyse yarı yarıya azaldığını gördüm bu kadar fark edeceğini beklemiyordum açıkçasıGerçekten psikoloji cok önemli canım, sakince dene olmazsa alternatifi var zaten mamalarda çok güzel besleyici her bebek bir şekilde büyüyor sütünün yettiğini düşün, emzirirken mutlu ol inşallah bu süreçleri atlaticaz
Açıkçası ben normalde cok su içen biriydim ama bebek olalı hiç su icemedim, yanımda bi bucuk litrelik şişe duruyor üç gün sonra aa icmemisim diyorum felan, onun haricinde bebegimde gaz oldu ben havuc ve marul salatası yiyorum her gün , bi de kabız olduk sandık o yüzden annem hoşaf yapmıştı oda arttırmış olabilir bilmiyorum ama psikoloji cok etkiliyor
Bizim doktora yeterli geliyor anlamıyorumKan sekerı dusuk olunca da uyandırmak zor olur canım, 20 cc cok az geldı bana, dıyorum ya 90 ıle ancak doyuyor artık
8 günlük canım. Ya da 9. Hesaplayamıyorum. 31’i sabah doğdu.Senın bebıs kac gunluk oldu canım
Doktorkar yuzunden boyle allak bullak olduk zaten, bence artır mamayı, benım doktor mamaya karsı deıl allahtsn, yeterkı bebek ac kalmssın modunda 2.gun kendısı baslattı, sarılık konusunda asırı pımpırıklıydı ılk hafta hergun kontrol ettı..Bizim doktora yeterli geliyor anlamıyorum
Gaz damlası ikisinin farkı olacağını sanmıyorum. Bizim hastane ikisini de yazmış hangisini alırsan al diyeKızlar bugün 15 günlük kontrolumuz vardi 2900 doğdu 3500 olmuş kızım, mama günde iki kere veriyordum onu bırakıcaz, bir de sağıp vermeyi bırakıcam , sarılık tehlikesini gectik birazda bu şekilde denicez, emziği de biraktiriyor doktor, inşallah sadece memeyle ilerleyebiliririz. Gaz damlası nurse harvy almistm ama doktor biogaia verdi
İdrar bizden de istedi ben yaptıramadım bu hafta bir daha deniycem.Biz kan verdik 12 çıkmış sarılık idrar yapmasını bekliyorum şimdi doktor birde ona bakalım dedi eğer ondada sıkıntı yoksa kendi gecmesini beklicez dedi
Kaç gün gidiyor ki mama?Yok ya dolaba koyulmaz sıcak olmayan bi yerde muhafaza etmen gerekiyor zaten kutu açıldıktan 1 ay içinde tüketilmesi gerekiyor yazıyor zaten 1 ayı bulmuyor
Kültür ne çıktı? Geçmiş olsunHafif enfeksiyon var gibi kültür önemli dedi eğer kültürde enfeksiyon olursa 1 hafta yoğun bakım a alırım antibiyotik tedavisi için desi
Sağımı kaç dakika yapıyorsun?2 ya da 3 saatte bir ama ben emzirme bitti diyip yatağına koyduğum anda beş dakikada sağıp onu da biberonla verdim o yüzden memeden cekip cekemesini çok takmamistim simdi ona en baştan uğraşıyorum
Benim sleepy bir numara 84tane almıştım tam 13 günlükken 2numaraya geçtim tam almışım, sleepyden cok memnun kaldım ben
Canım ben sütüm cok az sanıyordum burada bir konu geçmişti benim 60ml deyince bir kaç arkadaş maşallah ne kadar çok felan dedi, o andan sonra bile 80 ve yüz bile sağdım şok oldum artmasına psikoloji gerçekten bu kadar etkiliyor demek ki
Aynı bende cilt bakım ürünleri kullanacaktm hazır evdeyken bebegimle pilates yapacaktım fln, hayaller hayatlar
Hep seni alıntılamisim canım
Sağ buzluğa at bence sütün artsın sen işe başlayınca annen içirir.Emzirme danışmanı neden sağıyosun dedi, sütüm artar dedim, sütünü arttırıp napicaksın zaten göğsünde olan bebeğine yetiyor dedi,
Bugün sağmadan 7 saat geçti ve sütler memede kaldı şuan hissediyorum bunun sonu mastite gider böyle olursa
Portakal asitli olduğu için pişik yapmıyor mu?Süt konusu bence tamamen psikolojik iki üç gündür bunu anladım ben. Yeme içme de tabiki etkiliyor ama gozlemledigime göre yediklerimiz sütun yapısını su tüketimi ise miktarini etkiliyor yani demem o ki kızlar zor ama olabildiğince kendinizi rahatlatıp bol bol su için. Gerektiği noktada hepimiz zaten mama veriyoruz.Birde onerebilegim portakal suyu havuç ve ceviz tüketimi var rezene anason çayı haricinde ben bunların faydasını gördüm sizlerin de aklında bulunsun
Kültür 2 güne çıkarmış yarın ogrencem ararim dedi doktor inşallah iyi çıkar başka hastaneye gotursemmi sizce burası çok paraci gibi çocuk iyi olsun paranın önemi yok ama ayrı kalmak istemiyorum 1 haftaKızlar süt arttırıcı diyet yapan var mı?
Diyetisyen desteği alan diyet listesi elinde olan?
Emziren anne beslenmesinde nelere dikkat ediyor sunuz?
Süt artsın diye neler yiyip içiyorsunuz?
Ben ikisinide veriyorum hardal rengi sarı bizimkiMamayla ve anne sütüyle beslenmede kaka rengi değişiyor mu kızlar? Bebeğinizin kaka rengi ne şu an?
Gaz damlasını araştırdım internette icerisinde prebiyotik olan tek gaz damlasiymis zaten fiyati da 400tl, nurse h. 150 civarıydı, biogaia daha etkili sanırım, sağımı bir meme 5 dakika yapıyorum 30ml çıkıyor, diğer memede aynı şekilde. Ben 15 gündür hep sağarak verdim. Tam tutamıyordu meme ucunu, iki uc saatte bir verdim. İlk bir kac gün 30 iciyordu sonra 60 içmeye başladı. Günde de 3 kere mama veriyordm. Simdi tamamen memeye dönmeye calisyoruzGaz damlası ikisinin farkı olacağını sanmıyorum. Bizim hastane ikisini de yazmış hangisini alırsan al diye
İdrar bizden de istedi ben yaptıramadım bu hafta bir daha deniycem.
Kaç gün gidiyor ki mama?
Kültür ne çıktı? Geçmiş olsun
Sağımı kaç dakika yapıyorsun?
İki meme toplamı mı?
Kaç saatlik meme dolumu ile oluyor?
Sağ buzluğa at bence sütün artsın sen işe başlayınca annen içirir.
İlerde büyüdükçe daha çok süt ihtiyacı olacak
Portakal asitli olduğu için pişik yapmıyor mu?
Ben abarttım mandalina portakal pişik oldu
Aynı bizim de böyle hafif pütürlüBen ikisinide veriyorum hardal rengi sarı bizimki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?