2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334

Doktora götürmedim doğdu doğalı çok kusuyordu zaten aşırı derecedeydi osman gönülala sormuştuk oda beslenme fazlalığından demişti muhtemelen reflüsüde var gibi oldu bitti kusmaya meyilli son bir aydır her gece istinasız kusuyordu iki öksürüyor pıt tim midesi boşalıyor
Şu son üç dört gündür işte ateş 41 oldu inledi yatakta gözleri kapalıydı akşama kadar sürekli kusuyor artık gündüzde bugün bile defalarca oldu yemekde yiyemiyor ishalide var 20 dk bir kaka yaptı akşama kadar pişiğide var başına ne gelebilirse geldi çocuğumun dün gece ağladım artık bu çektiği nedir diye cuma küçüğün aşısına gidecrğiz ozaman göstereceğim ama sağlık ocağı var hastane yok ordada bişey yapacakların sanmıyorum tekrar osman beyle görüşmek istiyorum 3 bin miş tek görüşme biraz fazla gibi sanki online için bire bir gidebilsek tabiki değerdi biryandan merkeze gidip hastabeye gitsek gene benzer masraf edeceğiz yol yeme içme birde üstüne otelde kalırsak fazlasıyla döneceğiz ki doktorlarıda ben beğenmedim merkezdeki buarada bu yenidoğan oğlum da çok kusuyor habire kusmuk temizliyorum imtihanım bu heralde

Keşke hep konuşsak birbirimizi tanıma fırsatımız da olsaydı daha güzel olurdu böylede güzel ama geuptaki herkesi çok seviyorum kumsariyide merak ediyorum bir yandan

Kuzum rota olmuş olabilir mi ? İshal, kusma, yüksek ateş rota belirtilerine de benziyor. Ama o bu kadar uzun sürebilir mi bilmiyorum. Yenidoğanda kusma gene normal karşılanabilir reflu de yenidoğan da çok görülür ama eşlik eden ishal, yüksek ateş gibi belirtiler varsa biraz sıkıntılı olabilir. Bence özellikle büyüğünü bir doktorun görmesi sart

Bu şartlarda 3binlirayi düşünme lütfen kusuyor normal değil su kaybediyor

İshal, kusma, ateş 3lü olunca tehlikeli. Hem ishal hem kusmayla çok su kaybediyordur bence bir an önce doktora götürün çok geçmiş olsun. Ateş de 3 günden sonra mutlaka doktora gidin diyorlar dirençli ateş oluyor çünkü. Şuan bence Osman Gönülal online çare olamaz çünkü tahlil isteyeceklerdir boşuna vermiş olursun direk hastane gerekiyor

Selam kızlar bizde oda ayırma hiç olmadı düşününce yanımdaki yataktan almak bile zor geliyor çok uyanıyor bi sene daha yatırırım heralde zaten bana zararı yok kızım desen ananesine bağımlı onsuz gündüz bile uyumuyor bu ara ağır bir viral enfeksiyon geçiriyoruz parktan bulaştı Sürüntüde adenovirüs çıktı evde hepimiz hastayız offf yaz geldi kurtulduk derken seneye çoçukları 2 yaşlarında kreşe vereceğim kreşe verecek olan arkadaşlar kaç gibi düşünüyorsunuz kapıları açan bebekler varmı aranızda kapıları kilitliyormusunuz

Çok geçmiş olsun belirtileriniz nelerdi?

Bizde hastanede yatıyoruz, ciddi su kaybı yaşamış çok geç kalmışız getirmek için dünden beri tedaviye başlandı ama halen damarlardan kan alamıyorlar çıkmıyor bir türlü kusmasıda ishali de kesilmiyo,
Dün beslenmeyi tamamen durdurdular lavman yaptılar sadece damardan beslenecek dediler vücudu temizleyeceklermiş bu şekilde

Ay yazık yavrucağa. Çok geçmiş olsun kuzum. İnşallah tez zamanda toparlanır

Çok geçmiş olsun belirtileriniz nelerdi?
Sizede çok geçmiş olsun benimkinin iki gün burnu akıyordu sabah bi uyandı gözü çapaklanmıştı bayağı sonra öğleye doğru gözlerinden sürekli yaş geldi burnuda çok aktı bende o gün doktora götürdüm ilerlemesin die ama şuan iyi ses kısıklığı öksürük var akşam oluyo sadece fakat gözü iyileşti antibiyotikli damla vermişti doktor. üç gün sürdü öyle 38,5 civarı ateş oldu akşamları ben ateş düşürücü verdim fakat ben ağır geçiriyorum bayaağı üzerimden tır geçmiş gibi bebeğinize kim bakıyor iyileşir inşallah hemencecik

inşallah dua ediyoruz kimse yok ikisinede ben bakıyorum baya bir zorlandım ama akşama kadar hastane gezdik damaryolunu ayaktan açtılar kucaktaydı oda hep ve sürekli ishalde devam ediyordu durmadan yapıyordu, yatışıda tahmin etmedik yanımıza yedek bişeyde almamışız öyle idare etmeye çalışıyoruz doktor yatışa devam dedi sanki gaitada amipli dizanteri çıkmış

Aa içme suları tehlikeli o nedenle bebeklere kaynatılmış soğutulmuş su veriyoruz genelde ordan geçtiğini biliyorum birde sebzelerden ama zaten salata falan yiyemiyorlar ama çok çok geçmiş olsun eşinizi ne iş yapıyordu öğretmenmiydi gurbet zor ya

Yok öğretmen değil, Keçi sütü vermiştik komşulardan alıyordum ama temizliğine dikkat edilmedi yada biyerden bulaştı diye düşünüyorum ben evde temizliğe çok dikkat ettim ellerini yüzünü düzenli yıkıyoruz evi sürekli sirkeyle silip temizliyorum hergün hatta, herşeyimde örtülü iki güne bir yıkanırlar ama maalesef biyerden bulaşmış köydeki çocuklar sokaktan eve gelmiyor pislikten kıyafetleri seçilmiyor kınamak için söylemiyorum çokda hoşuma gidiyor onlarn oynamaları tv vs izlememeleri bende benimkini yere bastırmıyorum çift çorap geziyor o çocuklarda çorapda yok nasıl oluyorsa benimki hasta onların maşallahı var

Yerel halk küçük yaşlardan itibaren bazı mikroplara maruz kaldığı için bağışıklık sistemleri bu organizmalara karşı daha dirençli oluyor.
Ama bizim gibi bu mikroplarla büyümeyen insanların vücudu, bu parazitleri görünce Bu da ne? deyip hemen tepki veriyor. Bak, benim eşim bir hafta Güney Asya’da kaldı, beş yıldızlı otelde yemek yedi ama yine de bağırsakları etkilendi. Oradaki mikrobiyata bizim vücutlarımıza yabancı. Sen de hijyene dikkat ediyorsundur elbette ama bu parazitler bazen en küçük bir temasla bile bulaşabiliyor. Çok çok geçmiş olsun tekrardan gelişmelerden bizide haberdar edersin merak ederiz

Çok geçmiş olsun canım. Allah şifa versin.

Çok geçmiş olsun umarım bir an önce toparlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…